-
1 קבצים מצורפים
מצבר מישני לצרכנים
אני רוצה להתקין ברכב מצבר מישני שישמש לאביזרים כגון מקרר מכשיר קשר תאורת מחנה וכו'
יש לי אביזר שמעביר מתח רק מעל מתח מוגדר מראש (הגדרתי 13V)
תכננתי איזה שהוא מעגל שיפריד בין המצברים כך שרק בזמן שהרכב מונע ויש טעינה מעל 13V המצבר השני יטען
בזמן חניה המצברים מנותקים לחלוטין
אשמח לדעתכם
בועז
קובץ מצורף 110954
-
תגובה: מצבר מישני לצרכנים
זה נקרא battery isolator, פתרון לא אופטימלי אבל הרע במיעוטו ומאוד מקובל בגלל הפשטות והעלות.
יש כאן כמה דיונים בנושא הזה.
רק עיצה, תכוון לתחילת טעינה במתח מעל 13.5 וסיום טעינה במתח פחות מ 13, מעבר לזה תן השהייה של בערך 10 שניות מהרגע שאתה מזהה תחילת טעינה ועד שהמצברים מתחברים.
איזה אביזר שמת שם?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Battery Controller 12 V DC Battery Deep Discharge Undervoltage Protection M148A
אני כיילתי ל 13.3 סגירת מעגל ופתיחה 12.9 כיוון שבעומס גבוהה הטעינה לפעמים יורדת ל13.5-6 ולכן כיילתי אותו טיפה נמוך יותר
הוא אוטומטית נותן השהיה של כ5 שניות לסגירת המעגל
האביזר שקניתי בכלל נועד להגן על המצבר מפני פריקת ייתר ולנתק צרכנים כאשר המתח יורד מתחת לרמה מוגדרת
אני חיברתי לו ממסר ומנצל אותו מהכיוון השני
בועז
-
מצבר מישני לצרכנים
איזה רכב?
מאז שהתקנתי שעון טעינה אני מבין את האמירה שעלתה כאן לא מעט לגבי מדוע יש ברכבים נורות התראה או שעונים של ירוק-אדום ולא מספרים.
עד עכשיו היה חיווי יש/אין טעינה וזהו.
שקט.
מרגע שיש שעון, רואים את המספרים משתנים, בהתאם לדרישה, וזה יכול לחרפן.
ואיך זה קשור לכאן?
לפחות לפי מה שראיתי אצלי, ברכב דיזל טיפש, שאין לו כמעט צרכנים במצב נסיעה, הטעינה לא תמיד מגיעה ל 13.5
הגדרת 13.5 לא בהכרח תיתן למצבר הנוסף טעינה מספקת לאחר לילה של פריקה אם הראשי המניע לא צריך טעינה משמעותית ואין לך צרכנים כבדים תו״כ נסיעה.
אצלי יש battery isolator של PAC, נפתח רק אחרי הנעה, שמיועד בדיוק למטרה הזו, של הפרדת רשויות בטעינה ופריקה.
מוצר פשוט ויעיל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dice2
Battery Controller 12 V DC Battery Deep Discharge Undervoltage Protection M148A
אני כיילתי ל 13.3 סגירת מעגל ופתיחה 12.9 כיוון שבעומס גבוהה הטעינה לפעמים יורדת ל13.5-6 ולכן כיילתי אותו טיפה נמוך יותר
הוא אוטומטית נותן השהיה של כ5 שניות לסגירת המעגל
האביזר שקניתי בכלל נועד להגן על המצבר מפני פריקת ייתר ולנתק צרכנים כאשר המתח יורד מתחת לרמה מוגדרת
אני חיברתי לו ממסר ומנצל אותו מהכיוון השני
בועז
הרמות בסדר גמור. יש התקנים יעודיים, אולי כדאי לך לקנות כזה ולא לאלתר.
-
חשבתי על התקן יעודי אבל.......
1. יותר כייף לבנות לבד
2. דורש קו פיקוד מהאלטרנטור ואני רוצה לשים את הכל בתא מטען ואני אשתמש בקו היחיד שמגיע למקרר כך שזה חוסך עבודה וחוטים
3. בדברים האלו ובמיוחד הסינים החלק הרגיש זה הממסר ופה עשיתי הפרדת רשויות כך שהאמינות במה שבניתי נראית לי טובה
4. בהתקן היעודי אם האלטרנטור חלש יחסית אבל עדיין מטעין ה battery isolator עדיין יקבל פיקוד ויטעין את המישני וזה חיסרון לדעתי
5. יש לי את זה פה ועכשיו
כל הדבר הזה נולד אחרי שהמצבר הראשי הלך בגלל ששכחתי את הקשר פתוח לכמה ימים וגם ככה אני סוחב מצברון נוסף לטיולים לטובת תאורת מחנה ועוד
בועז
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dice2
3. בדברים האלו ובמיוחד הסינים החלק הרגיש זה הממסר ופה עשיתי הפרדת רשויות כך שהאמינות במה שבניתי נראית לי טובה
יש מוצרים לא סינים במחיר סביר בהחלט, עד 200 ש״ח עד הבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dice2
3.4. בהתקן היעודי אם האלטרנטור חלש יחסית אבל עדיין מטעין ה battery isolator עדיין יקבל פיקוד ויטעין את המישני וזה חיסרון לדעתי
בועז
למה זה חסרון?
זו המהות של המערכת, הגיבוי.
במקרה הרע, שהראשי מת אתה יכול להניע מהמשני.
טעינה במקביל מאפשרת לך גמישות מירבית, ככה אני מבין את זה.
-
כמו שנאמר פה, המוצר היעודי למשימה הזו נקרא battery isolator.
יש כמה גירסאות למוצר הזה, אבל לפי מה שאתה מבקש, המוצר של דורון יעשה לך את העבודה.
לגבי מתחים, אני חושש ש 13.3 עלול להיות מעט גבוה, אל תשכח שאתה מתייחס לעשיריות וולטים, יש גם חשיבות לאיפה את מודד.
בשיטה שלך (ואתה בכלל מודד בתא מטען עם עומס של המקרר....), הייתי יורד מתחת ל 13V.
תזהר לא להכנס ללופ, שפתיחת טעינה, מפילה את המתח, ומפסיקה את הטעינה, ואז המתח עולה (כי אין עומס), ומתחילה טעינה, שמפילה את המתח.....
בגלל הפשטות של המתקן שלך, אתה חייב מרווחים הרבה יותר גדולים.
מה שלא יהיה, תקפיד על ממסר טוב.
-
Zerez, למה זה הרע במיעוטו? מה הפתרון האופטימלי? מה החסרונות בפתרון הזה?
-
זה ״הרע במיעוטו״ הכי נפוץ בחיבור 2 מצברים.
אז כנראה שהוא לא כזה מיעוט ולא כזה רע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אולי זה האופטימלי: http://www.ctek.com/hu/en/chargers/D250S%20DUAL
?
פוזל לאחרונה לעבר הפתרון הזה, נסיון במקרה למשהו עם המוצר?
-
אין על האתר הזה.
מידי פעם אני עולה באיזה שרשור על משהו ואומר "הנה, כזה אני צריך/רוצה ואפילו לא ידעתי".
השרשור הנוכחי הביא הזמנה של זה:
http://www.ebay.com/itm/281797821533...%3AMEBIDX%3AIT
-
Shmil, אתה מתקין את זה בשביל הבקרה או בשביל לפתוח את ממסר הטעינה למצבר המשני?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
בשירשור אחר לפני כשבועיים נתתי הסבר מפורט, אני לא מוצא אותו מהטלפון.
הסיבה היא חיבור מקבילי של מצברים לא זהים ובמצב טעינה לא זהה שגורמת לחלוקה לא זהה של זרם הטעינה.
מצב אחר שיכול להגרם הוא חיבור מקבילי של מצבר ריק למצבר טעון שיוצר פיק זרם.
אבל זה פיתרון פשוט, זול, אמין וסה"כ לא מאוד רע ולכן הוא מאוד נפוץ
-
אתה מנסה לפתור "אין בעיה".....
מה זאת אומרת חלוקת זרם לא זהה?
חוץ ממצב כמעט תאוריטי, של שני מצברים חדשים וזהים לחלוטין, לעולם לא יהיה זרם טעינה זהה.
-
אני לא מתלהב מזה.
זה לא פסול בעיניי, אבל לענ"ד ברכב שטח צריך שיהיה מינ' תחכום שעלול להתקלקל, וספציפית כלפי השואל וחלק מהמשיבים כאן: אתם לא קהל היעד של מוצרי IDIOT PROOF. אתם מסוגלים לנהל בהצלחה מפסק זרם כפול פשוט ואמין.
בקטנה, אני מניח גם שמעצם התפקיד של המכשיר הזה, לניטור מתח המצבר, הוא בעצמו צורך זרם (קטן אמנם), אז במידה מסוימת הוא נכנס לקטגוריה של "בדיקות הורסות" .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
Shmil, אתה מתקין את זה בשביל הבקרה או בשביל לפתוח את ממסר הטעינה למצבר המשני?
עוד לא החלטתי אם יהיה מצבר שני, עד היום הסתדרתי בלי.אם יהיה, אז המוצר הזה, שהזמנתי אמש, ינהל את הטעינה וההפסקה של החיבור.
-
אין פתרון פשוט יותר? כמו מצבר קטן ולא קבוע שאוכל לחבר לשקע מצית במהלך הבוקר, ואז בחניית לילה אחבר אליו את המקרר ואת התאורה?
המקררים לא צורכים הרבה והם לא באמת צריכים לעבוד במשך כל הלילה, תאורות הלדים למחנה בכלל צורכת מעט.
-
אתה יכול להחזיק מצבר קטן ולטעון אותו מה 12 וולט באמצעות balance charger ולהשתמש בו בלילה.
היה כאן קישור לפרוייקט של מישהו שהתקין מצבר בתוך ארגז כלים עם כמה שיקעי מצית ופיוזים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
בשירשור אחר לפני כשבועיים נתתי הסבר מפורט, אני לא מוצא אותו מהטלפון.
הסיבה היא חיבור מקבילי של מצברים לא זהים ובמצב טעינה לא זהה שגורמת לחלוקה לא זהה של זרם הטעינה.
מצב אחר שיכול להגרם הוא חיבור מקבילי של מצבר ריק למצבר טעון שיוצר פיק זרם.
אבל זה פיתרון פשוט, זול, אמין וסה"כ לא מאוד רע ולכן הוא מאוד נפוץ
אם יש לך שני מצברים שונים אז ה"חלש" יצרוך יותר זרם ויפריע ל"חזק" להטען.
יעול גם להיות מצב שמצבר אחד ישן ולפני סוף חייו והמתח עליו יעלה בגלל התנגדות ףנימית גבוהה, ויגרום לאלטרנטור "לחשוב" ששני המצברים טעונים למרות שהם לא.
אלו בהחלט מיקרי קצה אבל הם יכולים לתקוע אותך בשטח.
כפי שאמרתי זה הפיתרון הכי נפוץ וזה הרע במיעוטו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אתה מנסה לפתור "אין בעיה".....
מה זאת אומרת חלוקת זרם לא זהה?
חוץ ממצב כמעט תאוריטי, של שני מצברים חדשים וזהים לחלוטין, לעולם לא יהיה זרם טעינה זהה.
-
אצלי יש battery isolator של PAC, נפתח רק אחרי הנעה, שמיועד בדיוק למטרה הזו, של הפרדת רשויות בטעינה ופריקה.
מוצר פשוט ויעיל.
אשמח לקבל יותר פרטיים על המוצר וההתקנה - ומה ההבדל בין המוצר הנ"ל לבין המערכת של ibs שהיא עולה פי 4
-
יש קישור למערכת הספציפית של IBS?
כי יש להם מגוון מוצרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אם יש לך שני מצברים שונים אז ה"חלש" יצרוך יותר זרם ויפריע ל"חזק" להטען.
יעול גם להיות מצב שמצבר אחד ישן ולפני סוף חייו והמתח עליו יעלה בגלל התנגדות ףנימית גבוהה, ויגרום לאלטרנטור "לחשוב" ששני המצברים טעונים למרות שהם לא.
אלו בהחלט מיקרי קצה אבל הם יכולים לתקוע אותך בשטח.
כפי שאמרתי זה הפיתרון הכי נפוץ וזה הרע במיעוטו
סליחה על ההערה, אבל למען הדורות הבאים.....
מה זאת אומרת החלש יצרוך יותר זרם ויפריע לשני?
מה זאת אומרת יגרום לאלטרנטור "לחשוב"?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוה
מוצר פשוט ויעיל.
אשמח לקבל יותר פרטיים על המוצר וההתקנה - ומה ההבדל בין המוצר הנ"ל לבין המערכת של ibs שהיא עולה פי 4
הנה קישור לדיון הארוך לגבי מצברים וחיבור מצבר שני ברכב, כולל דיון על המוצר הספציפי.
בשביל לקצר לך חלק מהקריאה (מוזמן לדלות את העיקרים בעצמך..), בשורה התחתונה זה מוצר מוכח, שמיועד לניהול 2 מצברים ברכב, אחד לצרכנים ואחד להנעה.
מנתק בין המצברים בהדממה ומאפשר טעינה מבוקרת כשהמנוע עובד.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...פריקה-קטן-יותר
לגבי המערכת של IBIS, תן קישור, מניח שיש כאן מי שיוכלו להשוות בין המערכות.
לציין שבחיפוש אחרי הBATTARY ISOLATOR ראיתי לא מעט מוצרים בעלי תפקוד זהה, בהבדל מחירים עצום, שבחלקו לדעתי נובע רק ממיתוג ולא בגלל תכונות קסומות- צריך להתעמק במפרטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סליחה על ההערה, אבל למען הדורות הבאים.....
מה זאת אומרת החלש יצרוך יותר זרם ויפריע לשני?
מה זאת אומרת יגרום לאלטרנטור "לחשוב"?
נורא פשוט, האלטרנטור הוא חיה טיפשה של מתח וזרם, הוא מזרים זרם עד שהמתח מגיע לרמה מסויימת ואז מתחיל להוריד את הזרם.
למצבר ישן לקראת סוף חייו יש התנגדות פנימית גבוה ולכן המתח עליו יעלה מהר מאוד ויוריד את זרם הטעינה ובכך יפריע למצבר השני להטען.
תשאל כל בעל טרופר מה קורה שמחליפים מצבר אחד מתוך השניים גם אם השני עוד לא מת לגמרי, זה בדיוק מה שקורה כאן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אין פתרון פשוט יותר? כמו מצבר קטן ולא קבוע שאוכל לחבר לשקע מצית במהלך הבוקר, ואז בחניית לילה אחבר אליו את המקרר ואת התאורה?
המקררים לא צורכים הרבה והם לא באמת צריכים לעבוד במשך כל הלילה, תאורות הלדים למחנה בכלל צורכת מעט.
אשאל את זה שוב.. אין מצבר נייד שאפשר לחבר בכל בוקר שעה לשקע מצית ובחניית לילה עד שהולכים לישון להשתמש לאיזה שלוש שעות עם המקרר והגרילנדה?
בהנחה שביום-יום אין לי באמת צורך להחזיק אותו ברכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אשאל את זה שוב.. אין מצבר נייד שאפשר לחבר בכל בוקר שעה לשקע מצית ובחניית לילה עד שהולכים לישון להשתמש לאיזה שלוש שעות עם המקרר והגרילנדה?
בהנחה שביום-יום אין לי באמת צורך להחזיק אותו ברכב.
אענה שוב, מצבר פריקה עמוקה קטן שנטען משקע מצית ע"י balance charger.
אני לא מול מחשב אבל חפש מטענים כאלה באיביי שמתאימים למתח כניסה 10-15 וולט ולטעינה של מצברי עופרת חומצה, ראיתי כמה כאלה.
Sent from my I960 using Tapatalk
-
-
שני מצברים זה אחלה,אבל לטעמי החשש מריקון המצבר בשטח עכב ריבוי צרכנים קצת מוגזם.
השנה התחדשתי במקרר לרכב ואחרי לא מעט טיולים,חלקם בשיא הקיץ, אני יכול להעיד שהמצבר לא מתרגש בכלל.
כשאני בחניון לילה המצבר מפעיל תאורת לדים 27w,מערכת שמע, מקרר ומטעין מספר מכשירים ניידים.
המקרר דלוק במשך כל הלילה ללא שימוש במערכת ההגנה שמפסיקה את פעולת המקרר מתחת למתח מסויים.
בבוקר תמיד תמיד הרכב מניע בנגיעה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קדחת השטח
שני מצברים זה אחלה,אבל לטעמי החשש מריקון המצבר בשטח עכב ריבוי צרכנים קצת מוגזם.
השנה התחדשתי במקרר לרכב ואחרי לא מעט טיולים,חלקם בשיא הקיץ, אני יכול להעיד שהמצבר לא מתרגש בכלל.
כשאני בחניון לילה המצבר מפעיל תאורת לדים 27w,מערכת שמע, מקרר ומטעין מספר מכשירים ניידים.
המקרר דלוק במשך כל הלילה ללא שימוש במערכת ההגנה שמפסיקה את פעולת המקרר מתחת למתח מסויים.
בבוקר תמיד תמיד הרכב מניע בנגיעה!
גם אצלי זה עבד יפה תקופה לא קצרה.
גיליתי שהמצבר נחלש כשבוקר אחד ראיתי שהמקרר ניתק עצמו בלילה, והמצבר היה חלש מידי כדי להניע רכב דיזל בבוקר קריר.
זה מה שסימן את גסיסת המצבר.
בלי רכב שני, לא הייתי מניע.
מצבר שני בא לפתור בדיוק את זה.