נתקלתי במקרה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c86b0178ae.jpg
עריכה: הכותרת צריכה להיות עם "קרובי" ולא כפי שהחליט הטלפון שלי
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
Printable View
נתקלתי במקרה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c86b0178ae.jpg
עריכה: הכותרת צריכה להיות עם "קרובי" ולא כפי שהחליט הטלפון שלי
הימני על בסיס של הדיפנדר, השמאלי על בסיס של טיוטה
אכן...
זה כבר היה פה מזמן.
צריך לגרוט אותם על בסיס עיצוב רע!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כמו זאת למשל?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b9e98072a6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...70865cb532.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כמה יותר גרוע זה יכול להיות בהשוואה לסופה אחת הממוגנת עם המיגון גג?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
זה רכב מבצעי?
זה נראה כמו פרוייקט גמר של ילדי כיתה ג ברהט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתם סתם מלכלכים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה רואים בתמונה של יונתן?
לי זה נראה כמו ניסיון להרכיב בלמים על דרייב שאפט?
זה בדודיוטה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
מי שמכיר טויוטה היילקס יודע שבלם חניה הוא במקרה הטוב רעיון תיאורטי. כשנדרש בלם חניה שיחזיק גם בשיפועים ובעומס יתר... בלם פיניון לא רעיון כל כך רע.
אסף.
ומה אם אני עולה על מחסום אבנים מאולתר בתוך סיטואציה מבצעית מחייבת (כמו שעשיתי עשרות פעמים ללא בעיה בדוד דיפנדר), מנגח בעדינות את אחד הסלעים ומעקם את הדיסק הזה. מה אז?
ומה אם אני משתמש בבלם החנייה בשיפוע תלול (בירידה) כשגלגל אחורי ימיני בשוליים כורכר והשמאלי על האספלט?
יעצור?
אם אתה משולב ל4*4 אז יעצור. הפגיעות שלו בהחלט בעייתית,.
לך תלמד נהגים בצבא שצריך לשלב 4*4 לפני שימוש בבלם חניה....
ובדיפנדר - מה? לפחות כאן יש גם דראמים.
(אני לא מנסה להגן על התכנון, אבל מובן לי מה הרציונל ומנסה להראות שלא בהכרח כל מה שנראה שטותימנעשה בחוסר מחשבה. ומהיכרותי המצויינת עם המתכננים - יש הרבה מחשבה)
אסף.
לא מבין מה הקשר לשילוב 4x4. אם הבלם עוצר אז יופי ואם לא אז פחות יופי...
לגבי מיקום הבלם בקצה גל ההינע במשותף לשני הגלגלים - אם אחד על כורכר או עפר זה כנראה יספיק. אם על קרח אז לא. בעצם, גם בסמוראי יש כזה (אם כי ממוקם באופן הגיוני ומוגן יותר ביציאה מהטראנספר), נתקלת איתו במצב כזה או שממילא בלם היד הוא תאוריה נחמדה ותו לא ?
הבעיה היא לא הרעיון של הבלם, הבעיה היא המיקום של הדיסק.
ולמי שלא נוסע עם לנדרובר, או כל רכב עם דיפרנציאל מרכזי ובלם על רכבת ההינע, חשוב להבין, שאם לא משלבים ל4*4, וגלגל אחד מאבד אחיזה, הוא פשוט מסתובב לו, חברו שעל הקרקע מסתובב בדיוק באותה מהירות רק לכיוון השני, והרכב מתדרדר (הדריישאפט לא מסתובב כי כל התנועה מצקזזת בדיפרנציאל). כשאתה ב"דיפ'-לוק", הבלם בעצם תופס גם את הסרן הקדמי, ולכן כל עוד שאתה לא בהצלבה, האוטו לא יזוז.
מקרה קלאסי- החלפת גלגל בכל מקום שאינו ישר פלס. מי שלא מכיר את זה מקבל את הרכב על הראש/רגל/יד וכו'....
זה לא אלתור ולא המצאה מקומית. זה קיט bolt-on שיש כמוהו להרבה כלי רכב. הקליפר הוא מכאני, ומשמש כתגבור לסנדלים בתופים (לכן כל הדיון על 4x4 לא רלוונטי). יש מערכת פשוטה של מנופים שמתחברת לכבל הפעלה המקורי, לכן המיקום על הסרן ולא על הטרנספר. מבחינת המשתמש התפעול שקוף.
האמת שדי הגיוני שהם קנו קיט מוכן ואפילו לא חשבו שיש עם זה בעיה ואז לקחו עוד כמה פחים והינדסו מיגון ואז ניגשו לעמדת האינסטלטור בטמבוריה ועשו שנורקל.
אבל לא הבנתי איך הם מצליחים שכולם יהיו דומים.
גם לא הבנתי איך הצבא לכאורה הכי חזק בישראל קונה את הגועל הזה...
לחמאס זה לא היה קורה.
האמת שאם היתי מחזיק נשק והיה עובר לידי כזה הייתי גם יורה בו רק בגלל איך שהוא נראה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה אכן מכוער ברמה אחרת. אבל בוא, ניסו לקחת טנדר טויוטה ולגרום לו להראות כמו דפנדר. שניהם לא יצירות מופת איטלקיות.
ועדיין, למה לא לשים את הדיסק ביציאה מהטראנספר ? הרבה יותר מוגן ...
נדב... תיאלץ להאמין לי... לא היה אפשרי.
אסף.
אני מאמין לך.
אבל אני בטוח במיליונטלפים אחוז, שניתן היה למצוא פתרון לבלם יד יותר הגיוני מהדבר הפגיע הזה.
כמו שנאמר, לדלג עם רכב ממוגן מעל מחסומי אבנים זה תרחיש שאינו תלוש כלל מהמציאות.
ואם זה בשביל לעמוד בתקציב כלשהו שהוגדר, וברגע האחרון גילו שהתכנון המקורי לא מספיק טוב, אז אלתרו משהו כדי לא להחזיר את כל הרכב לשולחן התכנון, זה עצוב וחבל.
אסף... קטונתי מלהביע דעה לגבי שיקולים בעולם ההנדסה.
אבל כמשתמש קצה, ובייעוד של הרכב הזה, יהיה פער מאוד גדול במה שארשה לעצמי לעשות לעומת הדוד דיפנדר, ובוודאות, זה יפגע ברמת המבצעיות שאני רגיל לספק בתור נהג חפק.
הסיכוי שהרכב ייעצר בגלל איזה סלע קטן שילטף את הסרן האחורי גדול מאוד להבנתי. וזה לא משהו שאוכל להרשות לעצמי בתור נהג בלא מעט סיטואציות.
בעיני זה חמור ואני יכול לדמיין בראש יותר מהצלחה מבצעית אחת שלא היתה קורת אם הרכב היה נעמד בגלל זה.
ואני לא מתחיל אפילו לדבר על הסיכון שזה יכול להוות לצוות בסיטואציות מסוימות.
למשל הפס"ד שמתנפל עליך מצד אחד, ומחסום אבנים מצד שני. עם הדיפנדר לא היה כמעט מחסום אבנים שלא הצלחתי לנגח ולעבור כשצריך. והיה צריך. גם כשהגחון שלו התגרנש כהוגן על הסלעים זה המשיך לנסוע ולנסוע טוב. ללא דרמות. כמו שגי'פ מתנהג. תבטיח לי שכאן זה יהיה זהה...?.
אם אני טועה בהערכה שלי לגבי זה אשמח שתאירו את עיני.