-
מחשבות על מעבר ל mirror less
אני מצלם כבר הרבה שנים עם מצלמת קנון 600d ועם הזמן סט העדשות השתדרג, היום אני משתמש בעיקר ב 15-85 ו 10-22 ולאחרונה התווספה 70-300L והשידרוג המתוכנן הבא זה גוף או החלפה של ה 15-85 ב 17-40L, לזה צריך להוסיף פלאש ועדשת 50 מ"מ.
בטיולים ממונעים אין שום בעיה, תיק צילום ששוקל מעל 10 קילו מונח באוטו וגם אם יוצאים לסיבוב רגלי קצר עם כל התיק זה לא אסון.
הבעיה מתחילה בטיולים ארוכים יותר, חזרתי עכשיו מטיול ביפן, כל יום הלכנו קרוב ל 10 ק"מ וזה היה כמעט מסע כומתה (בעברי הייתי טנקיסט) עם ציוד על הגב.
חשבתי לעבור למצלמה חסרת מראה כדי לחסוך משקל.
מבדיקה שעשיתי ראיתי שהמצלמות הטובות הן עם סנסור קורפ 1.5 שזה זהה לסנסור שיש לי היום, קורפ של 1.6 וזה אומר שאני נשאר עם עדשות כבדות ובעצם לא מרוויח הרבה.
אני מפספס משהו?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
תגובה: מחשבות על מעבר ל mirror less
כן. את המצלמות פול-פריים מירורלס. הסיבה שבגללה עדיין לא החלפתי את הענתיקה שלי - אני אחליף לכזו כשייתאפשר.
אסף.
-
פול פריים עדיין נשאר עם עדשות גדולות וכבדות, אני רוצה להוריד משקל עם פגיעה מינימלית ביכולת של המצלמה.
-
אני מסתובב לעתים עם סוני a7s. עיקר המשקל והגודל זה העדשות והיא נשארת בד"כ בבית.
מכיוון שבמילא אין לי עין, והקומפוזיציות שלי שוות לתחת, אני עובד לפי התפיסת עולם ש
המצלמות היחידות שתמיד יהיו איתך אלו המצלמות שנכנסות לכיס. יעני פוקט. אלו עם הזום הנשלף. יש כאלו שניתן לבצע בהן את רוב המשחקים של החשיפה. נכון לא פול פריים, גם לא 1.6, אבל עדיף תמונה פחות טובה מאשר אין תמונה.
(ומאז שהפוקט האחרונה שווקה חיים, אני בכלל מצלם רק תמונות חוויתיות עם הפלא). כאמור, התותחים הכבדים נשארים רוב הזמן בבית.
-
הייתי פעם התלבטות הזו, ועברתי לסוני A6000 .
זה חישן APS-C, ולדעתי אם אתה לא צלם מקצועי ולא עושה איזה הגדלות משוגעות.....
הגיע הזמן להשתחרר מדעות קדומות.
האלקטרוניקה המודרנית מכסה על הפיזיקה.
בנוסף,
זה לא רק גודל החיישן, צריך לזכור שעבור אותו חיישן, יש עדשות בקטרים שונים, וזה גם משפיע על גודל ומשקל העדשה.
בהתחלה, הייתי בראש של ה SLR ותחזקתי סטים של עדשות, עם הזמן די נמאס לי להחליף עדשות, ורוב הזמן, אני עם עדשת TLE, ונרתיק קטן שמכיל בנוסף רק פילטרים.
בטיול בשטח עירוני, אני מחליף לעדשת 35-50, ולפעמים מוותר על התיק ( המצלמה נכנסת לכיס של מעיל).
אני התקדמתי, ולא חזרתי להביט לאחור.
דרך אגב, בשנים האחרונות, הטלפונים התקדמו כל כך, שבמקרים רבים, זו אפשרות ממש מכובדת.
-
גם אני נפטרתי מסט עדשות קנון (אם כי לא יקרות במיוחד) ועברתי ל a6000, תענוג.
העדשות של סוני, אלה שמעבר לקיט הבסיסיות, יקרות.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
לפני כמה שנים נגנבה לי הקנון 600d ופתחתי כאן שרשור דומה.
בקיצור מאז אני עם סוני, גם a6000, גם מרוצה מאד.
יש עדות קלות ויש יותר כבדות.
עם מתאם בשקלים בודדים אושר גם לצלם במצב ידני עם עדשות של קנון ניקון ועוד.
יש גם מתאמצים יקרים יותר ואז אפשר גם לצלם עם פוקוס אוטומטי.
מוזמן להתנסות, לבדוק ולהדוות משקל עדשות.
מצלמות חסרות מראה פול פריים של סוני היו קפיצת מדרגה נוספת.
נשלח מהנייד
-
אנחנו עם סוני A7RII, כן, זה מצלמת קצה, אבל העקרון דומה.
מירורלס מדהימה במשקל קל מאד ביחס לDSLR רגילה גם עם העדשה.
אם אתה לא צריך את ביצועי קצה כאלו יש מירורלס מעולות עם עדשת זום קבועה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כן. את המצלמות פול-פריים מירורלס. הסיבה שבגללה עדיין לא החלפתי את הענתיקה שלי - אני אחליף לכזו כשייתאפשר.
אסף.
בדיוק שבוע אחרי שרכשתי את ה 5d mark 4, ראיתי צלם עיתונות שהיה "קנוניסט" אדוק, הולך עם סוני מירורלס ולדבריו, החיים השתנו לטובה עקב החסכון העצום במשקל ללא איבוד איכוץ באופטיקה ובתכונות.
אחרי חצי שנה, נפגשנו שוב והוא היה עם הקנון. לדבריו, הכל היה טוב עד שהתחילו התקלות והצורך לשלוח את הפריטים ליצרן לטובת תיקונים. "אין לי זמן, אנרגיות ומשאבים לזה. אז חזרתי לקנון", אמר לי.
כעת אני שוקל לרכוש גוף eosr או eosrp
אשמח לתובנות ויעוץ
-
עם איזה סוני הוא צילם..?
כמו לכל יצרן, יש סדרות מקצועיות ופחות.
בסקירת צלמי טבע מובילים בעולם ירחוני הטיולים משנה שעברה, שכללה סקירת תיק הציוד שלהם, מעל חצי עברו לסוני מסדרת a7, חיישן מלא, בגלל האיכות והמשקל הקל שמאד עוזר לתפעול.
חלקם עם מתאם לעדשות קנון כי לסוני יש פער עדשות למירורלס בקטגוריה הגבוהה.
אצלם אמינות זה הכרח, לא מותרות.
מצד שני,
אני לא חושב שצלם חובב+ (ע״ע כל מי שאיני מתפרנס מזה), צריך כזו הקשחה, אטימה ורזולוציה לגוף שעולה 15kשח עם עדשת זום בסיסית טובה.
בשביל זוגתי זה כלי עבודה ולכן בשבילה זה כן פקטור משמעותי.
מירורלס זה העתיד והוא כאן, והיצרנים כולם במירוץ לשם והיתרון הוא שיש מבחר מיצרנים שונים שנותנים איכות גבוהה מאד עם הבדלים שהם בעיקר סביבת תפעול, עם איזה גימיק מאפיין לכל יצרן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עם איזה סוני הוא צילם..?
כמו לכל יצרן, יש סדרות מקצועיות ופחות.
בסקירת צלמי טבע מובילים בעולם ירחוני הטיולים משנה שעברה, שכללה סקירת תיק הציוד שלהם, מעל חצי עברו לסוני מסדרת a7, חיישן מלא, בגלל האיכות והמשקל הקל שמאד עוזר לתפעול.
חלקם עם מתאם לעדשות קנון כי לסוני יש פער עדשות למירורלס בקטגוריה הגבוהה.
אצלם אמינות זה הכרח, לא מותרות.
מצד שני,
אני לא חושב שצלם חובב+ (ע״ע כל מי שאיני מתפרנס מזה), צריך כזו הקשחה, אטימה ורזולוציה לגוף שעולה 15kשח עם עדשת זום בסיסית טובה.
בשביל זוגתי זה כלי עבודה ולכן בשבילה זה כן פקטור משמעותי.
מירורלס זה העתיד והוא כאן, והיצרנים כולם במירוץ לשם והיתרון הוא שיש מבחר מיצרנים שונים שנותנים איכות גבוהה מאד עם הבדלים שהם בעיקר סביבת תפעול, עם איזה גימיק מאפיין לכל יצרן.
אכן, למשתמש חדש, יש את יכולת הבחירה בין המותגים השונים. אבל כשאתה "תקוע" עם ליין של עדשות איכותיות מאד של קנון (למשל. כמו אצלי), מלכתחילה אתה יכול לבחור רק מירורלס של קנון, או תואם.
-
אני רק אזכיר, שכל הדיון התחיל בהצגת "הבעיה" של גודל ומשקל של הקיום הקיים.
בקיצור,
לדעתי שעוברים ל mirror less צריך גם להחליף עדשות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
אכן, למשתמש חדש, יש את יכולת הבחירה בין המותגים השונים. אבל כשאתה "תקוע" עם ליין של עדשות איכותיות מאד של קנון (למשל. כמו אצלי), מלכתחילה אתה יכול לבחור רק מירורלס של קנון, או תואם.
דווקא לעדשות קנון יש מתאמים למירורלס של סוני. עובדות כולל שליטה של המצלמה על הצמצם וכולל אוטופוקוס.
המצלמות של סוני עשו מהפכה בתעשיה. עד כדי כך, שגם ניקון וגם קנון יצאו עם מצלמות מירורלס משלהן. הן עושות את זה עם ביונט חדש. תומכות בעדשות הישנות שלהן עם מתאם.
היתרון במירורלס, שהמרחק בין הביונט לחיישן הוא מאוד קטן. כך, ניתן לייצר מתאמים לכל מירורלס כמעט לכל עדשה ישנה. כולל שימוש בעדשות לייקה ישנות ו/או חדשות. לסוני קיימים מתאמים שמאפשרים שימוש בעדשות ידניות עתיקות אפילו במצב אוטופוקוס.
לא הייתי קונה היום שום מצלמה חוץ ממירורלס. המומחים כולם טוענים שה dslr
הן העבר.
לביא - שמצלם באולימפוס/פנסוניק מאז המצאת המירורלס.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
מירורלס התקיימו תמיד במקביל למצלמות רפלקסיות. פעם קראנו לזה viewfinder אבל זה בדיוק אותו דבר. מעבר מרפלקסית למירורלס זה חזרה למצלמות לייקה של פעם. אם לקרטייה-ברסון זה היה טוב אנחנו הצנועים לא יכולים לומר כלום. ההבדל הוא שבמירורלס המודרנית התצוגה היא ישירות מהחיישן.
אני שמתי עין על ניקון z6. אבל זה יקר לי בינתיים אז אני מחכה. היא, אגב, שוקלת בערך אותו דבר כמו הD300 אז אין חיסכון במשקל. וכיוון שעדשות פול פריים הן כבדות - שוב, משקל זה לא יחסוך לי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מירורלס התקיימו תמיד במקביל למצלמות רפלקסיות. פעם קראנו לזה viewfinder אבל זה בדיוק אותו דבר. מעבר מרפלקסית למירורלס זה חזרה למצלמות לייקה של פעם. אם לקרטייה-ברסון זה היה טוב אנחנו הצנועים לא יכולים לומר כלום. ההבדל הוא שבמירורלס המודרנית התצוגה היא ישירות מהחיישן.
אני שמתי עין על ניקון z6. אבל זה יקר לי בינתיים אז אני מחכה. היא, אגב, שוקלת בערך אותו דבר כמו הD300 אז אין חיסכון במשקל. וכיוון שעדשות פול פריים הן כבדות - שוב, משקל זה לא יחסוך לי.
אסף.
לניקון, אין עדיין מבחר עדשות לדגמי המירורלס שלהן. ניתן להשתמש בעדשות ניקון ישנות, במחיר של תוספת לאורך והמשקל על ידי תוספת מתאם. כרגע, סוני שולטת בתחום ללא עוררין במבחר עדשות ובביצועים פנטסטיים. הדגם החדש שהם הוציאו תומך בתמונה של 60 מגה פיקסל. ע"י העמדה על טריפוד, המצלמה מסוגלת לצלם עצמים דוממים עד 240 מגפיקסל.
-
מחשבות על מעבר ל mirror less
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
כשאתה "תקוע" עם ליין של עדשות איכותיות מאד של קנון (למשל. כמו אצלי), מלכתחילה אתה יכול לבחור רק מירורלס של קנון, או תואם.
להבנתי מסקירות של צלמים מקצועיים ברמה בינלאומית, יש מתאם יעיל בין עדשות קנון לגוף סוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
דרך איזה "עדשה" הVIEWFINDER שיקף את התמונה?
מה הקשר בין מה שראית ב VIEWFINDER לבין התמונה שקיבלת (חשיפה, מיקוד, פריים)?
MIRRORLESS זו מהפכה! בנוסף,ההתקדמות במיחשוב, שמאפשרת "לקזז" מגבלות פיזיקה ע"י עיבוד תמונה חכם, מאפשר היום להפיק תמונה טובה בהרבה מרוב ה SLR הקלאסיות, בהרבה פחות משקל, והרבה יותר קלות תפעול.
-
כתבתי שהמירורלס המודרנית שונה מהלייקה ההיא בדיוק בזה. לא צריך לשבת על נקודה, זיו.
כולנו מבינים שהרפלקסיות עם המראה הם פתרון לבעיה הבסיסית של מצלמות כוונת - בדיוק זה. הדיגיטלי אין את הבעיה הזו ברגע שאתה רואה את הפריים דרך החיישן.
הלייקה היתה קלה קומפקטית ושקטה משמעותית לרפלקסיות ולכן הדמיון להיום ולכן אני רואה טעם להשוות את המהפכה לחזרה לאחור במידת מה.
אסף.
-
אסף,
זו לא קטנוניות על נקודה, אתה כתבת - "מירורלס התקיימו תמיד במקביל למצלמות רפלקסיות. פעם קראנו לזה viewfinder אבל זה בדיוק אותו דבר"
ואני מנסה להגיד זה ממש לא אותו הדבר.
זה בדיוק כמו להגיד שמקרר זה כמו ציידנית, שניהם שומרים על האוכל קר.... :-)הדימיון היחידי, שניהם לא משתמשים במראה. בכל השאר, אין שום דימיון בין השיטות.
לעומת זאת, חוץ מאי השימוש במראה, בכל שאר הפרמטרים, זה זהה ל DSLR.
מירורלס, זה לקבל את כל היתרונות של SLR מבלי לשלם את המורכבות, הסיבוך, והמגבלות של המראה.
לדעתיף מירורלס זו מהפכה כמעט בסדר גודל של המעבר מסרט לדיגיטל.
מי שאין לו, לא יבין את זה (בדיוק כמו מקרר, כבר אמרנו?).
-
אני דווקא כן מבין... וחוסך.
אסף.
-
ו........
שוב התחלנו.
נקודה להתייחסות. אני נתקלתי בa7s בשחיקה במגרעת של החיבור בין הביונט לעדשה. גרם לעדשה שמסתובבת כמה מילימטרים גם כשהיא "נעולה".
עשוי מאלומיניום. לא יודע אם זה מקרה חד פעמי או תופעה (לא חיפשתי ברשת).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להבנתי מסקירות של צלמים מקצועיים ברמה בינלאומית, יש מתאם יעיל בין עדשות קנון לגוף סוני.
אז אם נשארים עם העדשות הקיימות, למה לא לשדרג גוף לאחד מתקדם של קנון?
מבחינת משקל אין כמעט רווח כי רוב המשקל זה העדשות, אז מה הערך המוסף ש mirror less ביחס לגוף מודרני של קנון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרך איזה "עדשה" הVIEWFINDER שיקף את התמונה?
מה הקשר בין מה שראית ב VIEWFINDER לבין התמונה שקיבלת (חשיפה, מיקוד, פריים)?
MIRRORLESS זו מהפכה! בנוסף,ההתקדמות במיחשוב, שמאפשרת "לקזז" מגבלות פיזיקה ע"י עיבוד תמונה חכם, מאפשר היום להפיק תמונה טובה בהרבה מרוב ה SLR הקלאסיות, בהרבה פחות משקל, והרבה יותר קלות תפעול.
לגוף DSLR מודרני יש פחות כוח חישוב ועיבוד תמונה מאשר mirror less?
האלגוריטמים ידועים לכל היצרנים, אז אם הטכנולוגיה קיימת, איזה סיבה יש ליצרן מסויים, למשל קנון, להחליט שהוא מגביל את עצמו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אז אם נשארים עם העדשות הקיימות, למה לא לשדרג גוף לאחד מתקדם של קנון?
מבחינת משקל אין כמעט רווח כי רוב המשקל זה העדשות, אז מה הערך המוסף ש mirror less ביחס לגוף מודרני של קנון?
כי הסוני יותר טובה..
הם פרצו דרך עם חיישן שבינתיים האחרים עוד לא השיגו.
בשקט-בשקט סוני הם ספקי החיישנים של חלק מהמותגים הגדולים, והם עשו בשנה שעברה טריק מסחרי קצת נבזי.
הם הודיעו שאת הפיתוחים החדשים הם משחררים לאחרים בעיכוב של שנה.
-
עברתי קצת ברשת על המצלמות של סוני ובעיקר על העדשות, התרשמות שלי היא שהם חסכו משקל על חשבון צמצם ובלי שום קשר היצע העדשות הוא עדיין קטן.
האופציה לקנות מתאם לעדשות של קנון הוא יתרון כי זה מאפשר להשתמש בעדשה 70-300L שהיא יקרה וטובה.
אני אמשיך לחפש אחרי טיולי החג.
-
אני לא מחדש, אבל לטובת מי שמחפש כאן מידע, גם יצרניות עצמאיות גדולות כמו טמרון וסיגמא מייצרות עדשות (גם) עבור סוני.
היצע העדשות היום עבור סוני הוא ממש לא קטן, אבל נכון דלק חן יש כנראה היצע נרחב יותר.
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
עברתי קצת ברשת על המצלמות של סוני ובעיקר על העדשות, התרשמות שלי היא שהם חסכו משקל על חשבון צמצם ובלי שום קשר היצע העדשות הוא עדיין קטן.
האופציה לקנות מתאם לעדשות של קנון הוא יתרון כי זה מאפשר להשתמש בעדשה 70-300L שהיא יקרה וטובה.
אני אמשיך לחפש אחרי טיולי החג.
אני חוזר ומחדד (כי אני חושב שהמסר לא עבר עד הסוף)-.
יש את הגוף (BODAY) עצמו ויש את העדשות.
לדעתי, מי שרוצה להשאר עם עדשות full frame של ה DSLR, זו תהיה טעות לקנות גוף MIRORRLESS (אם עוברים למירורלס, ושומרים רק עדשת טלה אחת, גדולה, אבל שאר העדשנות "קטנות", זה עושה שכל).
היתרון של המירורלס, זה הגודל הכולל של כל הציוד, והקלות של לסחוב מצלמה לכל מקום כל הזמן. עדשה גדולה (DSLR), הורסת את היתרון הזה.
יש עדשות מירורלס באיכות שיותר ממספקת לרוב המשתמשים (כולל צלמים מקצועים שעברו לפורמט הזה).
מניסיון עם סוני (A6 + A6000), יש הבדל בתפקוד בין שימוש במתאם לעדשת DSL, עדשה למירורלס לא של סוני, ועדשה של סוני עצמם (כולל קרל זיס). לא יעזור הסוני עובדות טוב יותר מבחינת האלקטרוניקה (מבחינת אופטיקה יכול להיות שעדשה אחרת טובה יותר, אבל שזה מגיע לכל תצורות העבודה, כמעט אף עדשה, שהיא לא סוני אורגינל, לא תתמוך בכל המצבים).
לגבי השאלה שנשאלה -
אי אפשר לעשות הכללה על יכולת חישוב \ עיבוד. לכל היצרנים יש בגדול את אותן יכולות, וזו רק שאלה של הדגם שקונים והמחיר שמוכנים לשלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
עברתי קצת ברשת על המצלמות של סוני ובעיקר על העדשות, התרשמות שלי היא שהם חסכו משקל על חשבון צמצם
״על חשבון צמצם״?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
״על חשבון צמצם״?
כן, רובן עם צמצם 4.5 ומעלה.אין צמצם יותר גדול (מספר יותר קטן)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
כן, רובן עם צמצם 4.5 ומעלה.אין צמצם יותר גדול (מספר יותר קטן)
dxomark
זה האורים והתומים של מבחני ציוד צילום.
בהשוואה בין עדשות ניקון קנון וסוני, סוני תופסים את חמשת המקומות הראשונים.
https://www.dxomark.com/Lenses/
ויש להם עדשות עם מפתחים גדולים יותר מ 4.5....