תגובה להודעה: חוזר: דוושת בלמים רכה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
s.n
אולי לא כיוונת את הברקסים האחוריים - " רגולז"
האם האנדברקס גבוה - כי אם כן כל מה שאתה צריך לעשות זה למתוח את הסנדלים של הברקסים האחורים .
מה שקורה ברגע שהם לא מכוונים בלחיצה ראשונה נוזל הבלמים מותח את המשאבות ולכן אין התנגדות והדוושה יורדת ובלחיצה השניה כאשר המשאבה בברקסים האחוריים יחסית פתוחה והסנדל כבר נוגע בתוף אז מורגשת דוושה .
נסה ללחוץ כאשר האנדברקס משוך אם פותר את הבעיה - רק למתוח/לכוון ברקסים אחוריים.
מתחילת השרשור עד פה עשיתי הכל חוץ מלהחליף משאבות והנה ההסבר למה ובכללו הסיפור שלי -
החלפתי צינורות בלם קדמיים לחדשים וארוכים, הוצאתי אויר כראוי - הכל פיקס ועובד, נסעתי עם הרכב בלי בעיות.
שבוע אח"כ החלפתי את האחורי לחדש וארוך יותר, לצערי כשזה קרה הכוס כבר התרוקנה מנוזל. מילאתי , התחלתי לנקז אויר מהאחורי, בלי לאנוס את הדוושה כמובן. ניקזתי מספר רב של פעמים, עברתי למשאבה המרכזית וניקזתי , עברתי לקדמיים וניקזתי למרות ששם לא יצא אויר כלל.
מניע - הופס דוושה רכה עד הפמפום השלישי.
בודק ריגולאז', לא נראה שינוי ואף שומעים את החיכוך של הדראם כשרכב באויר מונע על ניוטרל, מן הראוי לציין - רפידות קדמיות חדשות, רפידות אחוריות חדשות , דראמים חדשים (!) כולל כל הקפיצים שבתוך המערכת האחורית.
הנחתי לזה והלכתי עם הצינור הישן (שהיה למעשה יחסית חדש וארוך מהרגיל אבל לא מספיק ארוך בשביל השדרוג שלי) והרכבתי אצל חבר. אותו סדר פעולות כפי שמצוין לעיל ואותה בעיה בדיוק.
אין מצב שאנסנו או הרסנו את המשאבה בגלל פמפומים , הכל היה באופן מתון ונכון.
מה יכול להיות ? האם יכול להיות שעדיין יש אויר במערכת ?
הנושא דחוף מאד ואני מניח שבבוקר אתקשר לכמה יודעי דבר, אבל אולי אותם יודעי דבר יכתבו גם כאן טרם הטלפון שלי :roll:
תודה לעוזרים.
תגובה להודעה: דוושת בלמים רכה
אמיר,
הייתה לי בדיוק את אותה בעיה לפני כמה שבועות.
פתחתי את הפיטמה והשארתי אותה כ40 דקות פתוחה ללא פמפום כלל, ומדי פעם הוספתי מעט נוזל.
זה פתר את הבעיה.
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
אמיר,
הייתה לי בדיוק את אותה בעיה לפני כמה שבועות.
פתחתי את הפיטמה והשארתי אותה כ40 דקות פתוחה ללא פמפום כלל, ומדי פעם הוספתי מעט נוזל.
זה פתר את הבעיה.
עידן
עידן, לעשות את זה רק לאחורי או לכולן?
תתחיל באחורי, ואם יש צורך תמשיך לאחרות.
אם תפתח יותר מאחת בו זמנית, עלול לצאת אויר מאחת ולהכנס מהשנייה.
עדכון -
ברכב שלי ביצעתי את שיטת הטפטוף. בפעם הראשונה כ20 דקות. הדוושה הייתה פחות רכה , כלומר במקום 3 פמפומים , עברתי ל2.. זה לא הספיק לי ולכן אמרתי אולי באמת יש משמעות לזמן ההמתנה. ביצעתי שוב את שיטת הטיפטוף רק הפעם כ40 דקות כפי שעידן המליץ. עבד פיקס!
פניתי לרכב של החבר, הפעם 40 דקות מההתחלה, שיפר אבל לא משמעותית. אמרנו בוא ננסה לפמפם, לא עזר. בדיקת ריגולאז' , עדיין לא עוזר...
החלטנו לשקול להחליף משאבות אחוריות בחדשות למרות שמבדיקה נראה שהן מגיבות בסדר גמור.
האם יש עוד רעיונות ?
מזכיר - הכל עבד תקין עד שהחלפנו צינורות לחדשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
עדכון -
ברכב שלי ביצעתי את שיטת הטפטוף. בפעם הראשונה כ20 דקות. הדוושה הייתה פחות רכה , כלומר במקום 3 פמפומים , עברתי ל2.. זה לא הספיק לי ולכן אמרתי אולי באמת יש משמעות לזמן ההמתנה. ביצעתי שוב את שיטת הטיפטוף רק הפעם כ40 דקות כפי שעידן המליץ. עבד פיקס!
פניתי לרכב של החבר, הפעם 40 דקות מההתחלה, שיפר אבל לא משמעותית. אמרנו בוא ננסה לפמפם, לא עזר. בדיקת ריגולאז' , עדיין לא עוזר...
החלטנו לשקול להחליף משאבות אחוריות בחדשות למרות שמבדיקה נראה שהן מגיבות בסדר גמור.
האם יש עוד רעיונות ?
מזכיר - הכל עבד תקין עד שהחלפנו צינורות לחדשים.
אני החבר.... לא הייתי ליד מחשב בזמן האחרון ואמיר שימש לי כמקשר.
המצב נכון לעכשיו הוא שהרכב בולם חלש מאוד.
אם לפני ההתעסקות הייתי לוחץ לחיצה אחת והדוושה היתה יורדת 2 סנטימטר פנימה והייתי מקבל בלימה מתאימה, עכשיו אני צריך לנפח אותה שלוש פעמיים כדי להגיע לאותו מצב.
כל ההתעסקות התחילה, כאמור, מהחלפת צינור ברקס אחורי בארוך יותר בגלל הגבהה שהרכב שלי עובר.
לפי הספר, יש מידה לכמה הדוושה צריכה לרדת (מרחק מהדוושה לקיר האש - 75מ"מ) הדוושה אצלי יורדת הרבה מעבר לזה (אני נזהר לא להגיע לתחומים האלה). לפי הספר, במצב כזה הבעיה היא שצריך לנקז אויר - ואת זה אני ואמיר עשינו. התחושה היא כאילו יש חלל שבלחיצה הראשונה אני ממלא אותו בנוזל, ואחרי שהוא מלא (לחיצה שנייה והלאה) אני מקבל בלימה מתאימה.
עוד שאלה - האם משאבת הגלגל האחורית צריכה לפעול לכיוון שני הצדדים בעת בלימה - כלומר לדחוף גם את הנעל המובילה וגם את הנגררת באותו זמן ואותו מהלך?
תודה,
איתי.
מישהו? הרכב עומד כרגע....
שאלה עקרונית: אם אתה מחליף לצינור ארוך יותר משמעותית, אתה לא צריך משאבה עם הספק גדול יותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בומס הקופץ
שאלה עקרונית: אם אתה מחליף לצינור ארוך יותר משמעותית, אתה לא צריך משאבה עם הספק גדול יותר?
למה ? מה ההבדל ? רק יותר נוזל במילוי, זה הכל. אין הבדל בלחצים, זו אותה מערכת בלמים, אלה אותם צמיגים ואותו העומס, אתה רק ממלא יותר צינור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
למה ? מה ההבדל ? רק יותר נוזל במילוי, זה הכל. אין הבדל בלחצים, זו אותה מערכת בלמים, אלה אותם צמיגים ואותו העומס, אתה רק ממלא יותר צינור.
אוקיי, אז אם מילאתם יותר נוזל אולי היה כדאי לתת יותר דקות לטפטוף ביחס לזמן של מילוי רגיל?
לאחר בדיקה של מורי, כי באמת התייאשנו, נראה שמנגנון הריגולאז' אצל איתי מיצה את חייו ולכן זה נראה כאילו הוא תקין אבל למעשה לא מחזיק בעומס.
איתי יעדכן בנעשה בהמשך.
איתי, אולי תתחיל לדבר במקום שאני אדבר במקומך ?! :grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לאחר בדיקה של מורי, כי באמת התייאשנו, נראה שמנגנון הריגולאז' אצל איתי מיצה את חייו ולכן זה נראה כאילו הוא תקין אבל למעשה לא מחזיק בעומס.
איתי יעדכן בנעשה בהמשך.
איתי, אולי תתחיל לדבר במקום שאני אדבר במקומך ?! :grin:
ראשית אמיר, אני מדבר אבל לא בשעות שאתה מדבר..... אני קם כל יום ב 7:00! ;)
שנית, הייתי אצל מורי וזאת פעם ראשונה שהייתי אצלו (בשביל לתקן...). כל מה שאומרים עליו נכון.
לגבי הצד הטכני - ממדנו את התוף והוא מילימטר וחצי מעבר לקוטר המקסימלי (220 מילימטר). החלטתי לעשות אוברול כללי (תיהיה כתבה....) על כל הברקסים האחוריים ולהחליף הכל - משאבות, סנדליים, תופים וריגולזים.
היית אצל הגנבים והיה להם רק דראם אחד במלאי אז דחיתי את כל האוברול לאחר מילוי חובתי. כרגע קניתי רק את הריגולזים ואכן יש שיפור אבל לא מספק ולא ברמה שמאפשרת להסתובב עם הרכב בצורה חופשית ובטוחה.
שאלה - לפני כל טסט אני ניגש למוסך בשביל להוציא אישור בלמים. בטסט האחרון הוא חרט את הדראמים. האם יכול להיות שהוא חרט מעבר למותר??
נשאל את זה אחרת - האם מתחילת אוקטובר ועד היום, אני הורדתי מהקוטר הפנימי של התוף מילימטר וחצי (נסעתי באיזור 10K קילומטר)?