ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
שאלה: הרתכת הירוקה שכתוב עליה 220, זה אומר 220 ואט ? כי לא מצאתי שום רישום עליה למעט 220 וולט וזה ידוע. ( השאלה היא בעצם על מנת לדעת כמה ואט מינימום אני צריך שיהיה לפקפק שאני הולך לקנות הקטנים ביותר שמצאתי הם 780 ואט)
מסקנה: בעצם 2 מסקנות, 1 - אפשר לרתך הפוך אבל צריכים להזהר שלא ינזל על היד החומר הלוהט 2 - כשממש ממש משתדלים אז ריתוחים עם אלק' יוצאים ממש יפים ולא חייבים רתכת CO.
חוו"ד: מסכת ריתוך זולה ב 30 שקל לא שווה כלום ! באמצע השימוש הראשון ניקרעה הרצועה של המצח. שווה להשקיע טיפה יותר במסכה טובה.
גיא.
ואם כבר, אז בדיון שאני עורך עם עצמי כבר כמה ימים ניצח הפקפק כניראה כי הוא הרבה יותר נייד מממיר מתח, יש למישהו השגות בנושא ? הפקפק או ממיר הוא לעבודה, לא עבודה מאומצת אבל בכל זאת לעיתים אני צריך לרתך/לחתוך משהו עם דיסק / לקדוח וכו' בתנאים שבהם אין חשמל בסביבה... למתוח כבל מאריך מהאוטו ניראה לי לא לעניין, מה גם שיש צורך להשאיר מנוע פועל וזה בכלל מרתיע אותי מאוד. ( חשש גניבה )
תודה על כל תגובה.
גיא.
חוזר: ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
מעלה מהאוב:
ריתכתי שטחים גדולים (כדי להגיע לשטח חיבור גדול ככל שניתן) בגודל של כ 3-4 ס"מ רוחב, ובאורך של כ 10 ס"מ.
שמתי לב שבאזורים מסוימים נשאר אויר (בועות קטנות ללא ריתוך). אני מניח שזה בגלל השלקה שנזלה, ולא ריתכתי שם.
איך מונעים את האויר? מה אני אמור לשפר?
(רתכת אנלוגית פשוטה, אלקטורודות 2.5 רגילות, ברזל שחור).
אביגדור
אתה נע מהר מדי, אביגדור. 90% מהשגיאות של רתכים מתחילים הם קצב התנועה. נסה לנוע בקצב איטי יותר משמעותית, עם תנועה אחידה.
יתכן שזה משהו אחר כמו דפוס תנועה מרוח מדי או מרחק אלקטרודה לא עקבי ולעיתים גדול מדי, אבל ההימור הראשון והבטוח ביותר הוא קצב התנועה.
קראתי את תגובתך שוב והבחנתי במשהו נוסף: 3-4 ס"מ? זה המון שטח לרתך. הרבה יותר מדי. לא יותר מ5-7 מ"מ בכל פעם לאלקטרודה 2.5.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
קראתי את תגובתך שוב והבחנתי במשהו נוסף: 3-4 ס"מ? זה המון שטח לרתך. הרבה יותר מדי. לא יותר מ5-7 מ"מ בכל פעם לאלקטרודה 2.5.
"לגמור" אלקטרודה על 5-7 מ"מ או לרתך 5-7 מ"מ, לעצור ולהמשיך אחרי כמה זמן?
זה לא כלכ ך ברור ואני אשמח אם תפרט.
תודה
לא 5-7 מ"מ אורך, אלא רוחב הריתוך. אפשר לפרוס ריתוך גם מעבר לזה, אבל זה כבר אסתטיקה. אני הבנתי שהוא ניסה לרתך קטע שאורכו 10 ס"מ, עומקו לא ידוע ורוחבו 3-4 ס"מ. תצייר קטע באורך ורוחב כזה, שים אלק' 2.5 ליד ותבין למה זה לא הגיוני.
איזה מרחק אלקטרודה אמורה להחזיק זה תלות בעובי החומר ועומק הפאזה. אני לא יודע לחשב לך את זה וזה גם לא חשוב - אף אחד לא יכול לעבוד ככה חוץ ממכונות. לומדים לראות בבריכה את החומר עצמו ואת השלאקה, כך יודעים אם הקצב טוב או לא. זה לוקח זמן, הרבה מטראז'. אני לא יודע כמה, אצלי פשוט שמתי לב יום אחד שאני לא מסתכל יותר על הלהבה אלא על הבריכה.
פירוט מלא בנושא יהיה בקרוב...
אה, אופס. לא שמתי לב.
תודה ואני מחכה למדריך :-)
ציטוט:
ואם כבר, אז בדיון שאני עורך עם עצמי כבר כמה ימים ניצח הפקפק כניראה כי הוא הרבה יותר נייד מממיר מתח, יש למישהו השגות בנושא ?
אם אתה מדבר על משהו שמשמש לחניוני לילה:
אז כן, יש לי השגה מאוד גדולה בנושא. פקפק בחניון לילה זה משהו שהיו אמורים לאסור בזמנו באמנת ז'נבה. אתה בא כדי להיות בטבע, לקשקש, להנות מהשקט, מהכוכבים, ואז מופיע החכמולוג התורן עם המיפגע הסביבתי הנ"ל.
במקום לנסות לצלול בבירכה אפשר לדמיין בראש איזה קו אתה עושה עם האלקטרודה ולעזוב את החומר לנפשו במיוחד בריתוכים במצב כזה -I ( "- " זה האלקטרודה ).
זאת אומרת לא לדלג כי אתה רואה חומר אלה לעבוד בתנועות קטנות וחלקות אבל לראות איפה האלקטרודה עברה ולא איפה יש נוזל.
בקיצור שלאקה זה חולרה רציני, עדיף להשקיע כסף באלקטרודות בלי שאלקה במיוחד אם אתה מרתך מעט.
תקבע לך מהירות שנראת לך אופטימלית ואם אתה חופר בברזל תוריד קצת כוח עד שתמצא את הנקודה וזה משתנה בין רתכות.
אלון אתה יכול לתאר איפה ההבדל ומה אתה רואה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
במקום לנסות לצלול בבירכה אפשר לדמיין בראש איזה קו אתה עושה עם האלקטרודה ולעזוב את החומר לנפשו במיוחד בריתוכים במצב כזה -I ( "- " זה האלקטרודה ).
זאת אומרת לא לדלג כי אתה רואה חומר אלה לעבוד בתנועות קטנות וחלקות אבל לראות איפה האלקטרודה עברה ולא איפה יש נוזל.
בקיצור שלאקה זה חולרה רציני, עדיף להשקיע כסף באלקטרודות בלי שאלקה במיוחד אם אתה מרתך מעט.
תקבע לך מהירות שנראת לך אופטימלית ואם אתה חופר בברזל תוריד קצת כוח עד שתמצא את הנקודה וזה משתנה בין רתכות.
אלון אתה יכול לתאר איפה ההבדל ומה אתה רואה?
תשמע, לראות הבדל זה קשה, במיוחד אם אתה חסר ניסיון.
החוכמה הקטנה שלי, זה שהניסיון עושה את שלו, קשה מאוד להסביר איך מרתכים טוב, ובטח שבהתכתבות.
יש פה עניין של רגש, והרבה ניסיון עם הרתכת הספציפית **שלך**. אני יכול להגיד לך שעם הרתכת המצ'וקמקת שלי, אני ירתך יותר טוב מאשר עם רתכת חדשה אחרת, כי אני לא רגיל אליה.
חשוב מאוד לצבור שעות ריתוך, בסוגים שונים של חומר, ועובי שונה.
העצה הטובה שיש לי, זה להתחיל את הריתוכים הראשונים במבנים שאפשר לחפף בהם.
אין טעם להתחיל ללמוד לרתך, על כלוב התהפכות למשל.
בקיצור, כל רתך מתחיל צריך לבנות קודם כל שולחן ריתוך. גם לומדים המון, וזה משפר את העבודה על דברים רציניים בהמשך.