שרטוט ותכנון ב-SolidWorks
שלום לכולם.
אני שמח לבשר שהישגתי את סולידוורקס בגרסת 2004 SP0, והתחלתי לעבוד עם הטוטוריאלס מעט.
הכל טוב ויפה, אבל ממש לא עוזר לי לשרטט שלדה, בעצם כלי רכב שלם שיכלול קוייאוברס, מתלים, גלגלים, היגוי, מנוע+גיר וכו'...
לא קל ללמוד לבד, וגם הטוטוריאלס לא כ"כ ברורים לי, קצת הלכתי לאיבוד שם..
אשמח לכל עזרה.
בתודה,
אמנון.
Re: התחלתי ללמוד את התוכנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
הקטע הכי מתסכל זה שאפילו בשביל החלק הי קטן וטריוויאלי כמו פרופיל צינור, חייבים ליצור את החלק.
נכון. cest la vie. אבל אם עשית את הטוטוריאל של התוכנה, אתה יודע שלעשות צינור זה באמת כמה שניות - פותח חלק חדש, פותח סקיצה באחד המישורים הראשיים, מצייר שני עיגולים קונצנטריים שמרכזם ראשית הצירים. מגדיר את מידות הקוטר הפנימי והחיצוני. אחרי שהשלמת את הסקיצה (כולה שחורה), אתה משתמש בפיצ'ר extrude רגיל, מגדיר את אורך הצינור, וואלה.
ציטוט:
יש משהו שלא כל כך הבנתי.
נניח ואני צריך 2 צינורות, אחד באורך X והשני באורך Y. אני צריך ליצור לכל צינור חלק באורך שלו ? או שאני יוצר שבלונה או איך שלא קוראים לזה שאיתה אני עובד (מאריך, מגדיל משנה עובי וכדומה) ?
אחרי שיצרת צינור אחד, שמור את החלק כמה פעמים בשמות שונים.
עכשיו אתה יכול לפתוח כל חלק בנפרד, ולשנות את המידות שלו בקלות. אתה הולך לעץ הפיצ'רים, בוחר את הפיצ'ר הרלוונטי (במקרה הזה יש לך רק פיצ'ר אחד), לוחץ עליו עם כפתור ימני. יש בתפריט שנפתח edit sketch - תבחר בזה בשביל לשנות מידות בסקיצה, במקרה הזה את הקוטר הפנימי והחיצוני. אם אתה רוצה לשנות את האורך, תבחר בתפריט הכפתור הימני edit feature, כאן אתה יכול לשנות את האורך. אתה יכול לעשות את זה עבור כל אחד מהעותקים, וכך תקבל צינורות באורכים ומידות שונות. כדאי כמובן לשמור את החלקים בשמות מועילים שמצביעים על מידות החלק.
ציטוט:
יש אולי כלי או תוסף לתוכנה שמאפשר יצירת חלקים פשוטים באופן מהיר?
יש בתפריט tools מעיין מחסן, שנקראת feature pallete. יש שם ספריות של וחלקים סטנדרטיים - ברגים, אומים, שייבות, סנפרינגים וכולי... ויש ספריות של פיצ'רים מתקדמים מוכנים.
אני חייב אבל להמליץ למתחילים לא להשתמש בספרייה הזאת. כמו כל דבר בחיים, חייבים להשתפשף.
אוקי. אז תן לי לבראות אם הבנתי.
1. רצוי להתחיל עם מישור RIGHT ולעבוד כשהוא מתוכנן להיות באמצע.
2. אני משתמש בSWEEP על מנת לבצע את הצנרת, זה בכל אופן מה שהבנתי מהHELP שלהם. כנראה שזה אכן לא הכלי הנכון.
3. structural member משמש ליצירת צנרת לא מכופפת, שוב בדר"כ השתמשתי בSWEEP. אגב, תחשוב על זה ככה, קשה מאוד ליצור כיפופים בצנרת מרובעת, לכן אין לכלי הזה אפשרות לעשות כיפופים. בשביל זה יש את ה SWEEP.
4. לשים מידות וכדומה. אוקי, לא שמתי פשוט כדי שזה לא יסבך לי את העיניים, בסה"כ מדובר פה על שירטוט לצורך לימוד ולא חלק אמיתי. מה גם שבדר"כ אני כן שם את זה.
5. ללמוד לעשות את מה שעשית עם הכיפופים (זה לא ברור לי ב100% אבל אני אתאמן)
שאלה בקשר לצורת שירטוט ועבודה.
האם עדיף בעבור כל אלמנט מסויים בשירטוט ליצור סקיצה משלו? הכוונה למשל לחלק התחתון של השלדה, כלוב התהפכות, צינורות תמיכה וכדומה.
שאלה שניה
, האם נקודות חיבור של הקפיצים, מוט פיתול וכדומה נחשב כחלק מהשלדה או שכדאי להוסיף אותם ב ASSEMBLY ?
תודה רבה, BACK TO THE DRAWING TABLE.
אגב, חזרו אלי בקשר לשלדה והם אכן לא מוכרים תוכניות.
בנוסף חזרו אלי מHOTBUGGY, המחיר שלהם מופרז מעל ומעבר. עדיף כבר לייצר את הבאגים לבד.
תודה
Re: אוקי. אז תן לי לבראות אם הבנתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
.
שאלה בקשר לצורת שירטוט ועבודה.
האם עדיף בעבור כל אלמנט מסויים בשירטוט ליצור סקיצה משלו? הכוונה למשל לחלק התחתון של השלדה, כלוב התהפכות, צינורות תמיכה וכדומה.
שאלה שניה
, האם נקודות חיבור של הקפיצים, מוט פיתול וכדומה נחשב כחלק מהשלדה או שכדאי להוסיף אותם ב ASSEMBLY ?
לשאלות האלו אין תשובות בית ספר. בעיקרון אני רואה את השלדה כחלק אחד מבחינת התוכנה. זה כולל את כל מה שפיזית מרותך לשלדה, למשל אוזני חיבור של הקפיצים, או כל מיני ברקטים שאליהם מתחברים אחר כך דברים אחרים. זו הדרך הקלה ביותר לתכנן. בשלב ההורדה לייצור, שהוא רחוק מאד, תהיה כמות מסויימת של עבודה בחלוקה של השלדה, שהיתה עד עכשיו חלק אחד, לשורה ארוכה של חלקים - צינורות באורכים וצורות שונות, וחלקים שטוחים למיניהם - ממנה תבנה השלדה בפועל. לכן כן קריטי לחשוב כל הזמן איך אני מייצר ואיך אני מחבר כל פרט. אני עושה את זה כל הזמן, התכנון של משהו שיהיה גם בר יצור, ובצורה הקלה והזולה ביותר, הוא אחד הפנים העיקריים של תהליך התכנון. כל תיבת הכלים של weldments נועדה לעזור בעניין הזה. אבל זה באמת הקדמת המאוחר, אנחנו מדברים פה על הרמה הטכנית של שימוש בתוכנה ולא באמת על תכנון.
להגיד לך את האמת, שיטת העבודה הנכונה היא בכלל להתחיל מהגלגלים, לעבור למתלים, כשכל המכלולים העיקריים צפים בחלל (שאלה/חידה - מהו המכלול החשוב ביותר שצריך להתחשב בו בתכנון רכב?), והשלדה באה בסוף, הרי כל התפקיד שלה זה לחבר את המתלים ואת כל שאר המכלולים ביחד.
לקח לי קצת זמן (בערך 3 שעות) אבל הנה זה.
השרטוט הכי חדש שלי, שורטט בהתאם להמלצותיו של נמרוד. מי שרוצה את השרטוט בפורמט SW מוזמן לבקש דרך האימייל שלי.
http://www.lizard.co.il/buggy/kf-1.jpg
בימים הקרובים אני אוסיף תושבות ציר אחורי, תושבות לגלגלים הקדמיים, תושבת מנוע+גיר, מיכל דלק וכדומה.
זה קרטינג, לא באגי - לכן אין מתלים בכלל (למי שלא מבין את השרטוט)
לדעתי זה בגודל מתאים ואולי אפילו קטן מידי
אני בחור גדול ואני אכנס לזה בקושי.
אבל זה לא השירשור המתאים.
ברגע שני אתחיל לבנות אני אצור שירשור חדש או אפתח בלוג לנושא.
מיכה