http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-32052736
כנראה באמת הגזים.
Printable View
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-32052736
כנראה באמת הגזים.
הבריטים לוקחים את זה קשה מאוד, בתקופת ההשעייה שלו הגיע טנק לbbc ו"סטיג" הביא ארגז עם חתימות של אנשים שקראו להחזיר לאלתר את קלרקסון.
עכשיו מחכים לראות מה האמונד וקפטן סלו יעשו וקוראים לשלושה להקים תוכנית בערוץ מתחרה.
הבריטים לוקחים קשה מאד גם אלימות במקום העבודה, ובגלל זה הוא פוטר. השאלה היא איזה בריטים.
נגיד כך:. למרבה המזל הם לא מנהלים את ה-BBC.
ההחלטות לגבי סאוויל התקבלו בתקופה אחרת, היום ספק אם זה היה קורה. ה-BBC לא חף מפרשיות שנויות במחלוקת כמו כל ארגון גדול, אבל עם השנים ההנהלה מתחלפת ואיתה גם הרוחות הנושבות בחדר הדיונים.
לסיפור הנוכחי יש סיבות היסטוריות, זו לא הפעם הראשונה שקלארקסון ננזף ויחסי העבודה בתכנית הזאת רחוקים מהרמוניה זה מכבר. גם הקאסט ששיקף לפני 15 שנה באופן מושלם את קהל היעד של התכנית הרבה פחות רלוונטי כיום, ועולה הדרישה להוסיף קצת צבע או להוריד כמה אשכים מהסד"כ. היה ברור לכולם שהתכנית במתכונתה הנוכחית חיה על זמן שאול, ולא יעזור כל הרייטינג ברחבי העולם וכל הכסף שהיא גרפה. כמו שקלארקסון עצמו כתב בטור שלו באחד העיתונים - הם הפכו לדינוזאורים וסופם היה להיכחד.
מה יקרה עכשיו לא ברור לגמרי, בינתיים הסט מפורק ואין צפי להמשך הצילומים. החוזה של האמונד ומיי הסתיים לאחרונה, זה של קלארקסון כאמור הופסק, ויתכן ששלושתם יעבור לרשת אחרת ויעשו משהו דומה שם. הספקולציות רצות, שמות נזרקים לאוויר וה-BBC שוקל את צעדיו. נראה.
נמחקו כמה משפטים לא לעניין. אפשר להמשיך. תודה.
אסף.
עכשיו רק חסר שקלארקסון ימפרסם מיהו הסטיג...
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
נראה לי שבבי בי סי רק חיכו להזדמנות להיפטר מהכוכב היקר מדי ושנוי במחלוקת מדי שלהם.
אסף.
מבאס... וגם מה שבועז העלה...
זה לא הסטיג, ידוע שהסטיג הוא כמה אנשים, לא רק נהג אחד.
אפשר לראות בבירור בכל מיני פעמים שהצבע עור שלו שונה וכדומה.
בכל עונה יש סטיג חדש
אז גימי קלארקסון יוכל לחזור בתור הסטיג.....
אולי זה רק טריק פרסומי
קראתי היכן שהוא שקלרקסון הוא הטאלנט בעל השכר הגבוה ביותר ב-BBC. אנחנו מדברים על סכומים מאודדד גדולים, בלירות שטרלינג, לא בשקלים... זה צורם להרבה אנשים וברור שמצב כזה לא יכול להישאר לנצח. תוסיף לזה את היותו בנאדם חם מזג ו"בעייתי" באנדרסטייטמנט, אחד שמחכים לו בפינה - קיבלת תשובה.
לגבי "צבע" - טופ-גיר היא מזמן כבר לא תוכנית בנושאי רכב נטו אלא תוכנית בידור לכל דבר ועניין. לפעמים דבילית לחלוטין, אבל עדיין כיף לצפות בה.
כמה צבע עוד אפשר לדחוף לה? להפוך אותה לטימטום-ריאליטי נוסח ערוץ 2 וערוץ 10 שלנו, עם בלונדיניות מצחקקות, סלבריטאים מקפצצים וגייז מאנפפים ומתגפפים?...
הרייטינג של טופ גיר בשמיים, אבל בתחום הזה מוכרחים כל הזמן לשנות כדי ליצור עוד עניין. רצו שינוי - הנה, קיבלו. נראה מה יהיה.
לקלרקסון אגב, אין מה לדאוג. הוא כבר מסודר ומרופד כל כך טוב בכסף, שהוא יכול לפרוש ולנוח בכיף עד יומו האחרון.
אם הוא באמת כזה כשרון ומשאב יקר, זה נשמע כמו זלזול לא לדאוג לו לאוכל בסוף יום צילום מעייף.
לגיטימי שהוא ירביץ למישהו?
אגב, איך אף אחד לא הזכיר שהוא שונא ישראל עד רגע זה?
כשאמרתי "צבע" התכוונתי לצפיפות הפיגמנטים של המנחים, לא לססגוניות של ההפקה.
גם לפני 15 שנה כשטופ גיר התחילה בפורמט הנוכחי היה ברור לאן אנגליה הולכת מבחינה דמוגרפית, אבל אז המיינסטרים עוד לא שיקף זאת. היום המהגרים הם חלק גדול ודומיננטי למדי באוכלוסיה וזה לא חכם כלכלית להתעלם מהם. גם הגיל של המנחים הוא אלמנט שכדאי להתחשב בו - המונד, שפנה במקור לקהל ה-boy racers, כבר בן 45 והשניים האחרים עוד רגע עולים על קרחון. לא רק שבערוצי היוטיוב הבריטיים יש מספיק מועמדים ראויים בכל מיני צבעים ועם כל מיני מבטאים, אלא אפילו בערוצי הטלוויזיה יש יצוג ראוי יותר לכל מגזרי וגילאי האוכלוסיה. המיינסטרים השתנה והתעדכן ברוח התקופה, אבל טופ גיר עדיין תקועים בעבר עם "הנוסחה המנצחת" שלהם.
ואם לא הייתי ברור בפרמטר השני, אז לא היה מזיק להם להכניס גם אישה לצוות. התכנית כבר מזמן לא הארדקור בענייני רכב וטאלנטים שמתאימים לפורמט כזה לא חסר פה.
דאגו לו להכל, אבל הוא העדיף ללכת להשתכר עם השניים האחרים בפאב ולחזור למלון באיחור של שעתיים. המפיק המוכה התנדב להמתין לחזרתו למרות שמעשית אף אחד כבר לא היה חייב לו כלום וכל הצוות הלך לישון. קלארקסון הגיע שיכור קלות ועצבני, התפתח ויכוח, המפיק ספג שורת עלבונות גזעניים ואחרי חצי שעה זה הסלים לאלימות פיזית.
ברור שדברים כאלה לא קורים סתם, בנישואין של קלארקסון וה-BBC כבר מזמן לא הייתה אהבה אלא רק סימביוזה ותועלת הדדית. כל הכסף בעולם לא יכול לעצור את הטבע האנושי, מקסימום לעכב אותו קצת, כך שהיה זה רק עניין של זמן עד שיגיע הפיצוץ.
לא מסכים כל כך, המעגל עם דן שילון צריך לשקף את הקהל הישראלי, טופ גיר היא כבר מזמן לא תוכנית בריטית, היא בינלאומית.
למי אכפת לאיזה קהל יעד היא נועדה? זו תוכנית טלויזיה מצויינת, מהטובות ביותר אי פעם בכל ז'אנר שהוא, והיא בנויה כולה סביב יסוד אחד לא משתנה שנקרא ג'רמי קלרקסון.
אז יש הזדמנות ליצור ערוץ וידאו לגיפולוג עם אומן אורח מתנדב מבריטניה כמנחה?
:)
לא, הוא לא אוהב אותנו כל כך
יש הטוענים שהוא פוטר בעיקר בגלל דעותיו על ישראל והמאמרים שפרסם בעבר וזאת מאחר שלטענתם הבי בי סי הינו בבעלות ציונית.
הוא לא אוהב אף אחד! אין כמעט קבוצה אתנית, דת, מדינה, או יצרן רכב שהוא לא השמיץ. זה אנחנו תמיד בטוחים שאנחנו מיוחדים...
דווקא את הטענה הזו משמעים אנשים שהם לא בדיוק פרו ישראלים מן הסתם.
טופ גיר תחסר לי אבל אני לא מאמין שנישאר עם בור ואני לא מאמין שקלרקסון יצא מחיינו בעשור הקרוב.
לכו תדעו אם זה לא מהלך של שלושתם על מנת לצאת מהתוכנית. מעניין מה כתוב בחוזה שלו ושל השניים האחרים במקרה שהתוכנית מבוטלת וכדומה
עד כמה שקראתי החוזה של אהמונד ומיי כבר נגמר והיה אמור להתחדש זה רק החוזה של קלרקי שבוטל
כן אבל נניח והם לא רוצים להמשיך אז הם בבעיה. אני בטוח שיש סעיף צינון או אי תחרות כלשהו אבל אם התוכנית מבוטלת אז נראה לי שזה בטל כי אין תחרות...סתם ספקולציות
גב האומה מכיר ?
דרור תמיד כותבים לך שאתה צודק, אז תשמע את זה עוד פעם אתה צודק 100%
אין ספק שזו תוכנית בידור מעולה! הומור בריטי ,הפקה, ועריכה מעולים.
מבחינתי לראות טופ גיר זה זמן איכות מטורף, ואלף שחר חסונים לא מצחיקים אותי כמו שהם ובעיקר קלארסון.
לדעתי אין לו תחליף הוא כמו סיינפלד, לי התוכנית תחסר וגם אם היא תחזור, בלעדיו זה לא אותו דבר.
בלי לגלוש לפוליטיקה, זה שהוא "שונא ישראל" מעניין לי ת'ביצה השמאלית.
כל העולם שונא היום את ישראל. "לשנוא את ישראל" זה בון-טון, טרנד אופנתי. יש בבריטניה אפילו פרופסורית מכובדת אחת שמאשימה את ישראל בהתחממות כדור הארץ ומביאה אפילו "נימוקים מדעיים" ש"מאששים" את הטענה שלה. נו? אז מה?... מישהו מתרגש ממנה?
חצי מהאמנים והכוכבים הישראלים כאן אצלנו בביצה המקומית שלנו הם סוג של "שונאי ישראל" לא פחות ממנו, לדעתי יותר. זמרת מפורסמת שסירבה להופיע בפני חיילי צה"ל ("צבא הכיבוש") או אמן ישראלי מצליח שחי בחו"ל ולא מוכן לקרוא לעצמו "ישראלי" בגלל שלטענתו הוא "נמצא בספקטרום השמאלני" הם רק שתי דוגמאות.
אני מתנחם בעובדה שהוא באמת שונא את כולם. אני חותם לכם שהוא גם שונא צרפתים, גרמנים, אוסטרלים, אמריקאים, מוסלמים, פקיסטנים ושחורים. הוא שוביניסט, גזען, משתכר בפאבים, משמיץ בלי חשבון את כל מי שהוא לא ג'רמי קלרקסון. אבל מי שחושב להביא לשם מנחה-אישה או מנחה שחור/מוסלמי/פקיסטני רק כי הם לא גבר בריטי נוצרי לבן ומבוגר - יגלה עד מהרה את הטעות שלו. באמריקה המטומטמים בחרו נשיא על סמך קריטריון אחד - הצבע והלוק שלו - תראו מה קיבלו ואיך זה נראה ולאן הוא הביא את ארה"ב.
עד כאן חסרונות של קלרקסון. מכאן ליתרונות שלו שהם מוחצים ואף אחד לא יכול לקחת ממנו: האיש כריזמטי, מבריק, מצחיק, מוכשר בטירוף. ההומור שלו משובח, הוא חד, הוא שנון, ולהבדיל מכל מיני סלבריטאים מקפצצים שאולי מיועדים להחליף אותו, הוא גם מבין מכוניות וגם נהג מצויין. הוא הפך את טופ גיר למה שהיא - תוכנית על רכב ש היא גם פצצת בידור משובחת. גם אם לפעמים יש פרקים ומשימות דביליים להחריד, עדיין השתדלתי לא להחמיץ אף פרק. ומה שלא שודר אצלנו או שפספסנו, יש ברשת. המוטציות של טופ גיר - אוסטרליה וארה"ב, הן אפילו לא צל חיוור של המקור הבריטי. גם המתחרה הבריטית "הילוך חמישי" שלכאורה יותר "מקצועית" וממוקדת ברכב ופחות בצחוקים - הרבה פחות מעניינת. ולהם יש מנחה אישה שגם נראית טוב וגם נהגת מירוצים והכל (ויקי באטלר הנדרסון), ובכל זאת זה ממש לא אותו דבר.
עם כל הכבוד למיי ולהאמונד ויש הרבה כבוד, הם לא יכולים להחזיק לבד את טופ גיר. הם לא מצחיקים כמוהו. הוא הציר המרכזי, הקראנק של המכונה המשומנת הזו שנקראת טופ גיר. בלעדיו התוכנית תתפרק ותמות. וחוץ מזה יש ל-BBC גם ירחון כרומו באותו שם (טופ-גיר), שהוא מגזין רכב משובח ברוח התוכנית וכעת גם עתידו לא ברור. אם הייתי שם - הייתי חותם בשתי ידיים ושתי רגליים על העצומה למען חזרתו לתוכנית.
נושא הגיל של כוכבי טלויזיה באמת בעייתי ונמצא עכשיו בכותרות בבריטניה. 40 זה כבר רגל בקבר, ל-50 כבר לא אומרים קדיש אפילו.
זה עולם ששייך לצעירים שנדרש מהם רק להיות יפים וחטובים, להסכים להיכנס למיטה עם האנשים הנכונים וזהו. חלק מתרבות הריאליטי.
זו בעיה חמורה והיא תמונת הראי של החברה המודרנית. ושלא ניתמם - גם אצלנו זה ככה ולא רק בתקשורת וזה כנראה רק יחמיר.
קלרקסון וטופ גיר ממש לא יחסרו לי, לצערי כבר שנים שאני לא מוצא סיבה לראות את התוכנית הזאת
אבל אולי זה רק אני ....