כתבה שמסכמת את מה שהיה במשרד התחבורה.
http://cars.walla.co.il/item/2909669
Printable View
כתבה שמסכמת את מה שהיה במשרד התחבורה.
http://cars.walla.co.il/item/2909669
בחייאת ובשם כול הצדיקים והקדושים שכאן ובעליונים,
שחררררררררר .....
מספיק לנו והותר הנושא !
תודה
רענן
נמחקו כאן כמה תגובות שלא כיבדו אף אחד, לא את כותבן ולא את נשוא התגובה.
כרגיל, אני מבקש להתייחס לגופו של עניין, ולא לגופו של כותב, וגם את זה, בכבוד. אפשר לחלוק, לא להסכים, להסביר למה לא מסכימים, בכבוד.
בשביל כבוד צריך לעבוד...
אפילו שעון מקולקל צודק פעמיים ביום
מר גלבוע, יש לי בעיה עם הציתות הבא שכתבת:
במדינות רבות בארה"ב מותרת הגבהה של 2-3 אינץ' בלבד (הלוואי עלינו!) ואסור להרכיב צמיגים מגודלים;
50 מדנות, 50 אתרי DMV, כול החוקים שם כתובים שחור על מסך, אין תרוצים.
אמרת
בשביל כבוד צריך לעבוד? יאללה לעבודה! בא תוכיח שמה שכתבת מבוסס במציאות ולא מצוץ מהאצבע.
(אני נחמד אך ורק מכבוד לחנן)
רמי..
לא היית מאוזן בכתבה ובחרת צד.. (לא הצד הנכון, בעיניי לפחות).
בנוסף גם כתבת, ציטוט: "צ'ירוקי פרוע במואב: במדינות רבות בארה"ב, רכב כזה אינו מורשה לנוע על הכביש הציבורי"...
מזה השטויות האלה שאתה כותב, אתה לא מבין גדול (מסתבר) בתקינה האמריקאית.
אלה עוד הרכבים הקלאסיים שלהם והם בהחלט נוסעים על הכבישים וחוקיים לגמרי..
מה נסגר איתך? תבדוק את עצמך לפחות לפני שאתה מפיץ דברים לא נכונים. ממש לא לעניין. אתה עושה נזק לאלה שלא מבינים דבר וניזונים מהמידע המטעה שלך.
ואי ואי רמי הסתבכת עם ג'ו... לכלכת על אמריקה... מזכיר את סצינת המשפט האלמותית מבית החיות:
https://www.youtube.com/watch?v=ROxvT8KKdFw
ומה התעוררתם עכשיו?
כבר הערתי לרמי על זה... עוד פעם?
מר גלבוע היקר כנראה עסוק בחיפושים ברשת, ניתן לו קצת זמן לא? אנגלית שפה קשה....קשה. גוגל זה גם ממש לא חברותי לשימוש, אולי הוא צריך עזרה?
שאלתם אותו בכלל?
אולי במקום לדקור את רמי, תתן לנו סקירה קצרצרה של הכללים הרלוונטיים במדינה המחמירה ביותר?
זה גם יהיה טיעון חזק יותר, גם יבהיר לנו בצורה טובה יותר מה המצב אצלכם, וגם נעים יותר בעין.
אלא אם כן המטרה האמיתית היא לא שאנחנו נדע טוב יותר, אלא להנמיך גולש אחר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ממש אין כזה דבר "המדינה המחרימה" החוקים דומים אך לא זהים. במדינה Xאו Y הבגוש או האורות הקדמיים לא יכולים להיות בגובה מסויים (מעל למטר) וזה בסדר, מורידים לגובה המסויים.
בקליפורניה יש מחוז או 2 עם קצת חוקים דביליים,לא שזה מעניין מישהו כי חוק המחוז חולק על חוק המדינה.
בעיקרון המוחלט אין כול חוק ספסיפי שמונע הורדות, הגבהות או כול שינוי(מבנה) אחר. מדוע אין?
1 Its a non issue
2 זה בניגוד לחוקה.
המטרה פה היא דו שימושית.
1 די להפיץ שטויות.(למטרות פופוליסטיות לדעתי)
2. ההתנצלות של רמי גלבוע שטעה והטעה את הלקוחות-קוראים שלו, כתב אמור לבדוק את המקורות שלו בצציות, משהו שהוא לא עשה. זה אדם עם סמכות ולא איזה שלוך ממגדל העמק.(pardon the pun)
אני כתבתי מה העיקרון, בשירשור אחר.. אפשר לחפש (אני בטח לא אעלה לינק לדברים שאני כתבתי:rolleyes:).
העניין הוא שהעיקרון של החיים בכלל (בארה"ב) שונים מאלה שבישראל - פההדבר החשוב יותר מכל (כמעט) הוא זכויות הפרט.
ואולי גם בישראל זה כך אבל כמו הרבה דברים שאנחנו מעתיקים/מאמצים, אנחנו עושים את זה בשיטה הישראלית - לוקחים רק מה "שנוח" לנו, בגלל שאנחנו יותר חכמים.
פה, בארה"ב, "הזכות" מגיע ה גם עם "אחריות" - אם תפשו אותך עושה משהו לא חוקי (כמו למשל להתקין גלגלי "40, אם וכאשר אסור) לא תתבע את המדינה "ראית את זה ולא שמת לב ונתת אישור", כמו שעשו כמה פה (לפי מה ששמעתי).
בישראל אין אחריות, לצד הזכויות - תמיד מישהו אחר אשם (ולא רק אנחנו נוהגים כך, רואים את זה עד "לראש").
ודרך אגב, שומעים את גם בפוסטים באתר - משפטים כמו "עברת טסט.. חתמו לך, עכשיו יהיה לך שקט לשנה" זה גילגול אחריות, משום ש"בחוץ" יש גם ניידות שבודקות אפילו שעברת טסט.
אתה יודע שעברת למרות שוו הגרירה לא רשום טוב אבל "עברתי טסט - מה אתם רוצים".
כאילו שאם ההוא במכון עשה טעות או פיספס או לקח שוחד.. זה מסיר ממך כל אחריות על .. הרכב שלך.
אני לא מטיף - גם אני כזה, במידה כזו או אחרת.
במידה רבה, זה החינוך שקיבלנו ומה שאנחנו רואים מסביב ו.. הדרך להתמודד עם כל מיני חוקים דביליים שמחוקקים אנשים קטנים ואינטרסנטים ולא מוכשרים.. עסקנים קטנים.
ממש כאילו השיטה היא זו שמכריחה אותנו לנהוג כך (ובזה אני מסכים עם דרור (שוב), רק לא עם הטענה שהכול מכוון על מנת לספק תעסוקה למאכרים ופקידים - הדבר פשוט מנוהל בחוסר מחשבה.. וגם מחשבה "רעה" היא מחשבה.. וזה אין).
אני לא מטיף אבל הוגן מספיק (עם עצמי) לראות את הדברים כפי שהם.
ולכן, אין כל רלוונטיות ל"מה הולך בארה"ב".. "הולך" כאן בגלל שהתרבות היא אחרת..
שלא לדבר שבארה"ב (ככלל) אוהבים כלי רכב ואצלינו... לא כל כך.
חנן, מאד ברור שהדג מילא את הפה במים, מותר לפתוח את ה Bomb bay doors?
ולאדון גלבוע, אם לא יהיה התנצלות העורך שלך יקבל ממני אימייל מאד מעניין.....למרות שאני סולד בלכלך את ידי....לא הסטייל שלי בכלל, אין דבר כאמת שלי או שלך, יש רק אמת וכרגע האמת מאד רחוקה ממך. ככתב אתה מבין בדיוק את מצבך, תירד מהאגו ועשה את הדבר הנכון.
The train of consequences ain't never coming back.
tzagi זה מה שהדליק אותך?
"בניגוד למה שרובנו חושבים, במדינות רבות בארה"ב מותרת הגבהה של 2-3 אינץ' בלבד (הלוואי עלינו!) ואסור להרכיב צמיגים מגודלים; מסתבר כי לא בכל מקום מותר לעשות הכול."
אז אם במקום המלה רבות הכותב היה משתמש במילה אחרת, "מסויימות" למשל, היית עוזב אותו בשקט ולא יורד לחייו ומאיים על מקור פרנסתו?
אתה טרחן ומגוחך.
משהו באויר של ה"מעצמה" מכהה את החושים?
יש עוד חבר בג'יפולוג שגר בארה"ב שסובל מתסמינים דומים.
קרובים מדי לאיזה כור גרעיני או לאיזה איזור 51 אולי ???
אשר
לא יודע לגבי 51 או כור גרעיני אבל גם המילה "מסויימות", תהיה לא נכונה באותה מידה:rolleyes:.
או אם נגדיר את זה באופן מדוייק יותר - כל המשפט לא נכון, בכל המדינות באותה מידה.
אבלמה זה חשוב - הרי היה כתוב בעיתון.
50 מדינות,3,143 קאונטי'ס ושווי ערך... בטח יש ארבעה חמישה עם חוקים משוגעים נגד ג'יפים. זה מספיק בשביל שהציטוט של רמי לא יהיה בלתי נכון לחלוטין :rolleyes:
אבל זה לא יעזור... רמי אתה העלבת את היונייטד סטייטס אוף אמריקה, עדיף תתנצל בפני הדוד ג'ו לפני שסיל-טים-סיקס ינחת לילה אחד אצלך על הגג ויצרף אותך לבן-לאדן.
העניין שהוא לא העליב אף אחד - סתם הוטעה בעצמו ונסחף אחרי סיסמאות שנזרקו לאויר (נדמה לי שאסף כתב משהו לגבי נתונים שמפרידים בין סוגי רכב משאית,משאית כבדה, רכב פרטי וכו') והטעה אחרים, בכתבה.
מה יש להעליב פה..
ויהיה לי מאוד מוזר אם מישהו (אפילו איזה מחוז נידח) יחוקק חוקים/תקנות שכאלו..
קודם כל מיותר ושנית פתח לתביעה בגין פגיעה הזכויות החוקתיות של... מישהו.
לא ממש עושים את זה פה.. נזהרים.
עניין של אחריות - אם תפסיד(גם אם אתה "רשות")... תצטרך לשלם למישהו המון (המון) כסף...
סתם לשים דברים על דיוקם, לגבי "מה שהולך בארה"ב"...
לפחות מצידי... מה יש לי להעלב?
לכל המתעניינות
http://www.liftlaws.com/
ברוד איילנד יש מגבלה של 4 אינץ' לפי האתר הזה... במסצ'וסטס גם יש מגבלה... :rolleyes:
יפה klam.
לפעמים אנשים שמדברים בהחלטיות גורמים לנו להרגיש חוסר בטחון בידענותנו עצמנו.
אבל לא אלמן ישראל.
ג'ו.
אחרי ההשתלחות חסרת הרסן והבסיס שלך ברמי גלבוע, אשר רבים יעידו על כתבותיו המענגות לאורך שנים רבות
בנושאי רכב ו 4x4, כמו גם אישיותו המהוגנת, אני דורש ממך להתנצל בפניו קבל כל חברי האתר המכובד הזה.
נאה דורש נאה מקיים.
זה לא במסצ'וסטס או בניו המפשייר.
זה בקולורדו !
Lift and Suspension:
C.R.S. 42-4-233 - Alteration of Suspension System
(1) No person shall operate a motor vehicle of a type required to be registered under the laws of this state upon a public highway with either the rear or front suspension system altered or changed from the manufacturer's original design except in accordance with specifications permitting such alteration established by the department. Nothing contained in this section shall prevent the installation of manufactured heavy duty equipment to include shock absorbers and overload springs, nor shall anything contained in this section prevent a person from operating a motor vehicle on a public highway with normal wear of the suspension system if normal wear shall not affect the control of the vehicle.
(2) This section shall not apply to motor vehicles designed or modified primarily for off-highway racing purposes, and such motor vehicles may be lawfully towed on the highways of this state.
יופי של אתר - נותן בהחלט מושג על הדברים פה ומה חשוב אצל מי שמחליט.
ולפני שאתה מתחיל לחגוג ולירות באויר וקולולולולו וכאלה, נדב...
ראית שם (גם במסצ'וסטס) מגבלה על שינויי בסיס בגלגלים (שלפיו יש מגבלה על הגובה)?
או ראית שיש מגבלה על הגבהה שלא נקראת הגבהה של מתלים?
תקשיב/תקרא עד הסוף (אם לא ישעמם אותך המלל) ואז תבין - אתה יכול לעשות (כמעט) כלמה שאתה רוצה - זה לא שאין רגולציה בכלל. יש בסיסית וכפופה לזכות הפרט לרכוש שלו, כמו שצויין פה הרבה פעמים.
ולפי מה שאני רואה.. רוד איילנד באמת חריג.. וגם שם, אם ניגשים לחוק עצמו (לא רק באתר ש-KAM העלה) רואים שיש "על מה לדבר"...
ואני יודע שיש נטייה "לדלג" על הפרטים הקטנים ולעבור ישר "לכותרות" - יש הבדל בין WAY ל-HIGHWAY.. וזה גם חשוב.
וראיתי שם שיש מדינות שאוסרות לנוע ב- ANY WAY.. עם מגוון של שינויים ברכב..
אבל באמת.. למה להתעכב על הפרטים הקטנים.
....
כתבתי את זה לפני שראיתי את החגיגות של נדב.:rolleyes:.
וואללה... למה לי לקלקל חגיגה טובה.. דווקא יכול להיות ויכוח טוב.
יאללה. ניזרום איתך.
לא נצטט לך את הפרטים בחוקים.
גם אמרתי לבועז שלא אגיב :(
- - - Updated - - -
אבל אני רואה שמישהו כן הרים את הכפפה...gp1...:rolleyes:
- - - Updated - - -
ואני שוב (חייב. מצטער בועז) אזכיר לכם (אם מישהו פיספס ולא קרא את כל המלל, שיחזור ויחפש) את מה שכתבתי על למה יש כאלה שלא מעבירים "רישוי" (שזה לא תמיד אותו הדבר כמו טסט=INSPECTION) ולמה יש כאלה ששומרים, ברכב שבנו/שינו את חלק השילדה עם ה-VIN... אני אתן לכם רמז - זה לעניין סיווג הרכב.. בדר"כ TRUCK.. וכולל את כל המידות המוזכרות בחוקים המקומיים.
אבל יאללה... נדב תמשיך לירות, רק אל תירה 90 מעלות למעלה... זה נופל חזרה ו..:rolleyes:
אשר .
תבדוק את האנגלית תקרא טוב טוב SUSPENSION = קפיץ
גלול למטה
ובסעיף הבא השילדה ( FRAMEׂ) : rhode island has no maximum vehicle frame height
ועוד למטה : ווישרים ??? או חלון קדמי ? ?? אין בחוק האם צריך או לא צריך .
מערכת היגוי ???? - אין ......
מנוע ???? מה ? כמה ?
צמיגים ???? שלא יהיה בהם בלוטות ושלא יראו את הכבלי ברזל שבדצמיג ושהעומק סוליה יהיה 1/16 אינצ' עומק . קוטר ???? רוחב ??? סוג ???
ג'אנטים ???? קוטר ?? רוחב ???
במגבלה היחידה הזאת והאפשרויות האחרות אפשר לבנות ביג פוט
ובמסאצ'וסט בדיוק אותו הדבר . רק בקפיצים יש נוסחת חישוב שבסופה ההבדלים לא כאלה גדולים
אז בסופו של דבר הרכב מוגבה , בדרך אחרת, ע"י גלגלים וצמיגים .
בקליפורניה ואולי ... בעוד שתיים שלוש מדינות יש מגבלות על מנועים בגלל זיהום אויר
מה נהיה gp1?
- - - Updated - - -
אני לא עומד בקצב... ראיתי שמחקת..
- - - Updated - - -
וואוו...:eek:
אני מתנצל... לא שמתי לב בהקלדה ורשמתי כל הזמן "נדב"... צריך להיות אשר...
נדב... מצטער
ברנרד
שכחת .... יש highway ויש גם parkway :))
עידנתי קצת את תגובתי .
הייתי היום אצל המתקין הנייד (שימך ושמו של חנוך ז"ל עלה ביננו - רק לטובה רק לטובה. ודיברנו על אמריקה . ביקרתי שם בעבר ביקור באורך של כמעט 15 שנים )
ובמהלך השיחה , אמרתי שם לאחד המבקרים . החשיבה וההתנהלות באמריקה זה 180 מעלות מישראל או ביידיש רצוצה , " הפוך גוטה, הפוך.)
ולמי שלא בקיא זה המקביל להגדרות של "דרך" ו"דרך מהירה" וגם באלה יש כאן כמה מכל סוג..
אבל לא חשוב.
העניין הוא פשוט מאוד.
מציגים "עובדות", שהן בעצם כותרות ואומרים "ככה זה שם" ו"ככה זה פה" וכל מי שלא מכיר (טיפל'ה) לעומק, חושב שזה באמת כמו הכותרת.
אז זהו - שלא.
כמו שאצלינו (בארץ) יש "פרשנות" גם אצלם (בארה"ב) יש פרשנות וכולם חיים בשילוב הזה.
אם תיכנסו לחלק מהחוקים (אני נכנסתי לאלה של ניו ג'רזי - גן עדן של שיפורים... לפי החוק), תראו את הכיוון והמקור והדבר החשוב..יש המון נתונים (לא אומרים רק מותר הרבהה של "4 ו..זהו. נותנים המון נתונים טכניים ודרישות ואפשרויות) ואתה בונה/משנה תוך שילוב של כולם (כולל פרשנות ו"חורים" בחוק) ו.. מפה והלאה אתה האחראי על מה שאתה עושה.
אם יתפוס אותך שוטר (ובד"כ בכלל לא בודקים את זה ב"טסט") - אתה אחראי.
אין דבר כזה "אבל עברתי טסט. אני לא אשם".
suspension = מתלים.
התקנה בקולורדו קובעת שאסור לבצע שינוי במערכת המתלים.
אולי האנגלית שלך טובה משלי, אשמח לשמוע את התרגום שלך לתקנה הזו.
חוצמ"ז, הוכח שחור ע"ג לבן שגם בארה"ב ישנן הגבלות הגם אם מינוריות על שינויים בכלי רכב.
רזולוציה של איזה הגבלות ובאיזה מדינה בדיוק, לא רלוונטית.
בשורה התחתונה המאמר שכתב רמי גלבוע לא טועה ולא מטעה.