תגובה: זהירות! יבוא חלקים עצמאי
לגבי gcx
שרות הלקוחות שלהם עבר שיפור משמעותי בחודשים האחרונים, מי חוסר מענה / תקשורת מוחלט, לקבלת מענה אנושי בזמן סביר של כמה דקות,
עדין יש להם את אותה התנהגות, כמו של כול חברת שילוח דומה בשוק, עם עצירת חבילות רנדומלית ללא קשר לסוג הפריט ודרישה למס ענן /שקר כול שהוא.
דווקא עם מהירות השילוח לא ראיתי שינוי, עדיין לוקח לחבילה שהגיע לארץ בממוצע שבוע ויותר עד להגעתה עם שליח.
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
לגבי gcx
שרות הלקוחות שלהם עבר שיפור משמעותי בחודשים האחרונים, מי חוסר מענה / תקשורת מוחלט, לקבלת מענה אנושי בזמן סביר של כמה דקות,
עדין יש להם את אותה התנהגות, כמו של כול חברת שילוח דומה בשוק, עם עצירת חבילות רנדומלית ללא קשר לסוג הפריט ודרישה למס ענן /שקר כול שהוא.
דווקא עם מהירות השילוח לא ראיתי שינוי, עדיין לוקח לחבילה שהגיע לארץ בממוצע שבוע ויותר עד להגעתה עם שליח.
4 חבילות אחרונות הגיע אליי יום לאחר שהגיע לארץ ואני גר ברמת הגולן...קשה לי לראות ולהבין איך הם מעכבים חבילות שבוע כמו שאתה כותב..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לו אני במקומך נדב הייתי מסגנן מכתב מנומק ודורש את כספי חזרה.
אם לא הייתי שוקל באמת תביעה קטנה.
המקלדת שלי כבר שחוקה מרוב מכתבים מסוגננים.
אכן שקלתי והתחלתי לרכז חומר לתביעה, אבל החלטתי לרדת מזה כי הסכום פעוט והם לא שווים את העצבים שלי מההתעסקות בזה.
במקום זה אני מיישם (גם כאן) את הכלל הידוע: "Don't get angry, get even" :)
במקום לקוח מרוצה שממליץ עליהם לכל חבריו, הם זכו לקבל כרוז שמרחיק מהם את כל מי שרק אפשר, והם זכו בו ביושר...
רק מהסביבה הקרובה שלי הם כבר הפסידו אלפי דולרים בדמי משלוח.
כמו שכבר כתבתי לך בהקשר אחר, הם לא שווים את זה.
(ואגב, עדיין לא חזרו אלי גם בעקבות השרשור הזה ...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
4 חבילות אחרונות הגיע אליי יום לאחר שהגיע לארץ ואני גר ברמת הגולן...קשה לי לראות ולהבין איך הם מעכבים חבילות שבוע כמו שאתה כותב..
6 חבילות שתחילו להגיע למרכז שלהם בשבוע שבועיים האחרונים, הראשונה שהגיע ב 25/4 הגיע רק ב 3/5 אלי לבית, חבילה שנייה הגיע ב 27/4, עדיין לא הגיע אלי לבית שאר החבילות במצב דומה עם הפרשים של יום או יומים
לי עם GCX יש כמה נסיונות שבהם החבילות ( לא חלפי רכב) שכבו אצלם כשבועיים.
אחת החבילות שהכילה מברגת אימפקט של מקיטה התיכבה כל כך ואין עם מי לדבר כך שפתחתי טיקט באיביי וקיבלתי זיכוי מלא ( על חשבון המשלח - המוכר לא נפגע).
בסוף קיבלתי גם את האימפקט כך שלא יצאתי נמפס אבל בסך הכול זה חברה שמוציאה את הכיף מהקניה.
דיברתם על אלטרנטיבות.
אני רוצה ללמוד משהו חדש
הי חברים,
קוראים לי ירון ואני המנכ"ל של קבוצת יושופס ובנוסף גם חובב רכב כמוכם.
קודם כל אני רוצה להתנצל מראש שלא אצליח להיות זמין פה כל הזמן.
אפתח בזה שמאחורי חברה יש בני אדם כמוני, כמוכם ואנחנו לא חסינים מטעויות. כך שאם יש למישהו מקרה אישי שישלח לי הודעה ומבטיח שנטפל אישית בכל פניה.
חשוב לי לשתף אתכם שמעבר לזה שאני המנכ"ל של יושופס, אני כחובב רכב ופועל רבות במטרה להסיר חסמי יבוא למדינת ישראל וזאת בגלל שאני אוהב את התחום ובטוח שגם בישראל הספורט המוטורי הוא דבר לגיטימי ואנחנו לא צריכים להיות שונים מהעולם בכל נושא תחום היבוא האישי.
השתתפתי בוועדת טכטנברג לפני מספר שנים וכיום אני פועל מול משרד האוצר ומשרד הכלכלה לקדם הקלות נוספות בתחום היבוא האישי כפי שכולנו חווינו בתקופה האחרונה.
לפני מספר חודשים כינסתי פורום בנוכחות הנהלת המכס, משרד התחבורה לרבות מר יעקב שם טוב שהוא המהנדס הראשי של משרד התחבורה, יו"ר עמילי המכס, הממונה על יבוא איש במשרד הכלכלה והזמנתי גם נציגים מפורומים וקבוצות רכב בארץ.
כל זאת במטרה לשים את כולם בחדר אחד לפתור את חוסר הבהירות בנושא המדובר: יבוא חלקי חילוף.
לצערי לא הצלחתי להביא אותם לידי פתרון! אך לא נואשתי. אני מאמין שהתחום הזה הוא תחום מאוד משמעותי ואמשיך לפעול עד שנפצח את זה.
המצב כרגע הוא שיש כללים חדשים במשרד התחבורה שבשורה התחתונה לא מיושמים במכס, לכן יש חוסר בהירות ובסוף הצרכנים נפגעים ותכלס גם חברות השילוח כי הן סופגות את האש.
המצב כיום:
ראיתי שיש הסברים מלאים פה בשרשור. כך שאנסה לתת לכם שיקוף מצב בכמה מילים ואשתף אתכם במה אנחנו עושים כרגע כדי להקל על התהליך.
כיום תחום יבוא חלקי החילוף מתחלק לשלושה חלקים:
1. חלקים שלא מצריכים אישור
2. חלקים שמחוייבים מראש באישור משרד התחבורה
3. חלקים שמצריכים אישור מראש או אישור מפקח (אחד מהשניים) - תהליך זה נקרא "שחרור מהיר" עליו ארחיב קצת.
אתחיל בזה ששמו מטעה ביותר.
למה? כי הרעיון היה לחסוך ללקוח להוציא את האישורים מראש ולהקל בביורוקרטיה. הרעיון היה שהמפקח יפעיל שיקול דעת ויאשר את החבילה בשערי המדינה. רק מה? הדבר כרוך בתשלום עבור הבדיקה של המפקח ותשלום אחסון לממ"ן וזו עז מעצבנת ביותר!
הפתרון:
בהמשך לשיחתי עם בועז פניתי לגורמים במכס ובמשרד התחבורה במטרה למצוא פתרון.
נכון לרגע זה, שתי חלופות עומדות בפנינו:
1. לסייע ללקוח להמציא אישורים מראש לחבילות ב"שחרור מהיר" ובכך "לוותר" על המפקח.
2. למצוא פתרון לסוגיית החיוב עבור בדיקת המפקח
בשורה התחתונה יש לי כמה כיוונים במטרה להקל על התהליך ברמה ברמה הביורוקרטית והן ברמה הכספית.
אני מתכונן להיפגש עם המכס בתחילת שבוע הבא. מבטיח לעדכן מה נסגר.
בינתיים הפתרון המיידי שאני מציע אצלנו הוא להמציא את אישור משרד התחבורה טרום שליחת החבילה לארץ ובכך לחסוך את המפקח. אנחנו לא נגבה אחסון אצלנו במרלו"ג בארה"ב לחבילות שממתינות אצלנו לאישור משרד התחבורה
(בד"כ להוציא אישור לוקח שבוע-שבועיים אבל נאפשר 21 יום ליתר בטחון, מומלץ להוציא אישור מיד לאחר הרכישה)
שימו לב,
* אני לא מבטיח שזה ימנע מפקח בכל המקרים, אך ללא ספק זה ימנע את הבדיקה במירב המקרים.
* יש בדיקות מכס שונות שאינן קשורות למפקח של משרד התחבורה (בדיקות מדגמיות על החשבונית, יס"מ וכדומה)
תודה,
ירון
תגובתך בפורום הזה אינה מובנת מאליו! תודה על היוזמה ואכן הפתרון המוצע להארכת זמן האחסון אצלכם הינו פתרון לא רע. כיצד אפשר לזרז את המעבר של האישורים ממשרד התחבורה אל עמיל המכס? חברת געש כמדומני. האם ניתן לעבור לאישורים דיגיטלים?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
היי ירון
ראשית, תודה על התגובה באתר והטיית אוזן קשובה לרחשים.
אני חוזר על מה שהצעתי בטלפון שוב. אם תוכלו לסייע בעניין ( אפילו בתשלום יחסי) ריכוז הגשה וקבלת טפסי האישור אל משרד התחבורה ומשם ישירות לעמיל מכס שלכם ( נדרש מקור).
אם זה הופך להיות כל פרט מכס המשויך לחלפי רכב אזי רבה הבירוקרטיה.
האינסנטיב שלכם הוא שירות יחודי ובעל ערך מוסף לחובבי הרכב...
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybn533
אפתח בזה שמאחורי חברה יש בני אדם כמוני, כמוכם ואנחנו לא חסינים מטעויות.
אכן, כמו שכבר כתבתי, טעויות ותקלות קורות, זה אנושי ומובן. השאלה איך נוהגים אח"כ. במקרה שלי במקום לקחת אחריות ולתקן, היו נסיונות פתטיים לטאטא מתחת לשטיח, לטעון שלא היתה תקלה, ולהשית את כל העלויות עלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybn533
כך שאם יש למישהו מקרה אישי שישלח לי הודעה ומבטיח שנטפל אישית בכל פניה.
שלחתי, כפי ששלחתי כבר לפני שבועיים לאורי וטרם קיבלתי תשובה הולמת.
באמת כל הכבוד לירון על המאמץ שלו לעזור, הבעיה היא לא ביושופס. אני בספק אם המאמץ האמיתי של ירון יביא לשינוי בטווח הקצר.
כבר אמרתי את דעתי, שכל החסמים האלה נועדו למנוע תחרות ולשמור את מעמדם המונופוליסטי של יבואני חלקי החילוף בארץ.
מי שם את החסמים? אם זה משרד התחבורה, המכס, משרד האוצר ואו כל גורם אחר זה לא מעניין, זה בדיוק נופל תחת הגדרה של שחיתות שלטונית (אסף אל תתעצבן).
עלינו בתור הצרכנים למצוא דרכים לעקוף את החסמים האלה, כאן אני לא חושב שיושופס יכולים לעזור.
עם כל הביקורת שיש לי על יושופס, אני חושב שהם כן בעמדה שיכולה להשפיע, ונראה שהם אכן עושים מאמצים לשיפור המצב.
הם בעלי אינטרס לגיטימי, והם מספיק גדולים כדי לדבר עם גופים ממלכתיים. אולי אפילו היה כדאי היה להם לאחד כוחות עם עוד מספר חברות שילוח, זה היה מגדיל עוד יותר את הכוח...
טוב חברים - פעם ראשונה גם לי נעצרה חבילה (דרך פדאקס..) ומבקשים אישור תחבורה.
יש בחבילה בושינגים וגומיות של הפרונט.. איך זה מוגדר אצלם? שיחרור מהיר? איזה אישור אני צריך?
תודה!
**עריכה - התקשרו עכשיו אמרו ישחררו מרוכז ביום חמישי..מצרף לכם את העלויות החבילה עלתה 160$ כולל משלוחה..אם משהו לא נראה אני אשמח לדעת:
2. אישור צפי עלויות שחרור
אישור תחבורה – 77 ₪*
דמי טיפול פדקס- 211 ₪
מס קניה – 116 ₪
מע"מ- 122 ₪
דמי ניטול ואחסנה (ממ"ן)- 14 ₪ נכון להיום *
**דמי האחסון בממ"ן נכונים להיום. בכל יום שעובר נצברים דמי אחסון נוספים.
*** במידה והמכס ידרוש בדיקה פיזית, תחויבו בעמלה נוספת בסך של 58 ₪
בשחרור מהיר. תותבים מגומי או מתכת https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...97e8d4fb61.jpg
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
תודה!!!
התקשרתי והתווכחתי איתה, שלחתי לה שוב מייל שאני לא מוכן לשלם את דמי הטיפול, את האישור משרד התחבורה ואת דמי האחסנה..
אמרה תבדוק ותחזור אליי
שיט, רק אתמול גם אני הזמנתי קיט בושינגים לאוטו. משלוח של פדקס.
ביאסת אותי עכשיו...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
למה "שיט" ?
עכשיו שאתה יודע, שלח להם מראש את הנספח של השחרור המהיר, עוד לפני שהמשלוח מגיע לארץ, ו"תזכיר" להם מהו ההליך הנכון ...
בינתיים לא חזרה אליי, לקראת סוף היום שלחתי לה שוב מייל כתבתי שכדאי שהיא תחזור אליי שלא יהיו עוד עלויות אחסנה, הבטיחה שתחזור לפני סוף יום עסקים ולא חזרה..על הבוקר תקבל שוב מייל. כשהכל כתוב יהיה לה יותר קשה להתנער..
הכי מצחיק שהזמנתי במקביל מוט הגה ופנהרד - הם הגיעו היום במפתיע עד הבית בלי בעיה...
טוב.. קיבלתי עכשיו טלפון שמבהיר לי חד משמעית שאני לא מתכוון לעבוד עם פדאקס יותר.
דיברתי עם הנציג של פדאקס מול המכס, הוא הסביר לי באריכות ובאדיבות (שוב) שנדפקתי עם הנושא..
הסברתי לו שסעיף 6.2 פוטר את הענין אך הוא התעקש שנציג המכס רשאי לשחרר בשיחרור מהיר אבל הוא לא קיבל אישור מהמכס לבצע את זה ולכן זה חייב לעבור לאישור פקח משרד התחבורע.
הזכרתי לו שוב את הסעיף:
שחרור ע"י נציג המכס /
על אף האמור בסעיף . 52 רשאי נציג המכס לשחרר בשחרור מהיר מוצרי תעבורה
המפורטים בנספח . המצורף ללא נוכחות פקח משרד התחבורה כדלקמן:
52/2 נציג המכס יבדוק באם מוצר התעבורה רשום ברשימת מוצרי .
התעבורה שבנספח . וישחרר המוצר בשחרור מהיר 2
52/2 נציג הדואר ישלח זימון לבעל הטובין לשחרור החבילה מרשות /
המכס 2
הערה: מוצרי התעבורה שיש לגביהם ספק בזיהוי, יבדקו בדואר ת"א
ובנתב"ג ע"י נציג משרד התחבורה
והוא בתגובה אמר "רשאי, לא חייב..."
בקיצור נדפקתי עם זה ואני מתכוון לשלוח מייל תלונה לפדאקס על הנושא ולא להשתמש בשירותיהם יותר.
אתה יכול להשיג את זה כתוב?
יש לי לאן להפנות את זה במשרד התחבורה אבל אני רוצה שזה יהיה כתוב.