-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
היינו כבר בדיון הזה כאן בעבר באתר הזה.
מוזמן לחפש.
מוזמן לחפש ברשת חומר על ״חתימה סביבתית״ של מוצרים מהייצור לגריטה.
מוזמן לחפש ברשת מה ההשלכות של עלייה בדרישות ייצור חשמל של תחנות שאינן נקיות באמת.
וכל זה בשביך הכייף שלך, כי זה לא קשור ומסיט מהבעיה המקומית שלנו אליה אני מתכוון, של יש מגבלות ואין חלופות.
Slowly..
לא דורון.
אני חיפשתי והבאתי סימוכין לטענה שלי. אתה מוזמן לקרוא ולתקוף אותם עם סימוכין משלך (או להבין שאתה לא מעודכן?)
אני לא אחפש בשבילך שום דבר.
לגבי הבעייה המקומית?
ישראל היא גרורה זעירה של התקינה הארופאית, אין לרגולטור המקומי על מה להחליט מלבד באיזה איחור לעקוב אחרי ארופה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אותו דבר במקרה שלנו. אני מוכן להתערב עם ברלי שעד יום מותו ויום מותי, אנחנו נמשיך להחזיק וליסוע בג'יפים שלנו, אלו הנוכחיים, הסופה והסבן (אם נרצה כמובן), בשטח וגם בחלק מהכבישים. אף אחד לא יאסור את זה עלינו - זה יהיה כל כך איזוטרי ונעשה את זה לעיתים כל כך רחוקות שזה לא יעניין. ההתערבות, ברלי, אני מבקש - סעיף בצוואה. מי שמת ראשון מוריש את הג'יפ שלו לשורד.
איזה חרטטן.
כדי שלא יגידו אחר כך "לא ידענו".
המנוול הזה מסתיר מידע.
1. הוא בונה על זה שאני אמור להתפגר ממש בקרוב. הוא רק שוכח את מוצאי השלושת רבעי פולני - אתם יודעים איך זה אצלנו בפולניה - הפולניות תמיד חולות-חולות-חולות-חולות, בסוף הן אלמנות. אז שיזהר.
2. הסבן האגדי שלו הוא לא יותר מערימת פחים וברגים שמפוזרת אצלו בגראז', ללא תאריך סיום-פרוייקט נראה לעין שעד אליו כל הפחים והברגים יתכנסו לכדי ג'יפ חי ונוסע. על סמך זה, לזכות בסופה שלי זה כנראה הסיכוי המשמעותי ביותר שלו להספיק לנהוג ולהינות בג'יפ אמיתי שנוסע ונוסע טובבב.
אני אצטרך ממש להאריך ימים כדי לזכות בערימת הברזלים שנרקבת בגראז' שלו, שאמורה להיות, מתישהו, הסבן הכי מגניב בישראל. עד שזה יקרה, הוא עלול לגלות שהחוק לא רק אוסר עליו להוציא את הג'יפ מהחנייה, אלא אפילו להתניע אותו.
אגב - הצוואה שלי כבר כתובה. אחרי מותי, הסופה של עידו. נמרוד, כדאי לך להתחנף אליו כבר מעכשיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איזה חארטה.
זה כדי להבטיח שהכנופיה עם הקלצ'ניקובים והמגבות על הפנים שלא משחקת לפי כללי הפוליטיקלי-קורקט, תנצח גם בסיבוב הבא.
העיקר שכמה חברות שמפתחות צעצועי הייטק יעשו כמה מיליארדים מהכיס שלנו.
ואחרון חביב, מוני:
נאה דורש, נאה מקיים.
בתור מי שכל כך חרד לאיכות הסביבה ובטוח שהפריץ תמיד צודק ואכן רק הג'יפים שלנו אחראים לשינוי האקלים, אז קדימה - רד משני הג'יפים הזללנים והמזהמים שלך.
תמכור אותם.
או יותר עדיף, לטובת כדור הארץ - תקפיא את הרשיונות שלהם לאלתר. שלא יזהמו בידיים אחרות.
תעבור לטויוטה פריוס או רנו זואי או ניסאן ליף או כל עגלה "נקיה" ולא מגניבה אחרת שמהאגזוז שלה יוצאים עלעלים כחלחלים ופרחרחים לבנבנים
תפסיק לאכול בשר - גם תעשית הבשר מחסלת את כדור הארץ.
כמעט רציתי גם להציע לך לצאת מהארון.... ;)
-
תענוג לקרוא כתמיד, אתרום את דעתי,
הנעה חשמלית היא העתיד, מנוע הבעירה הפנימית הגיע לתור הזהב שלו. לקח 130 שנה בערך, שזה בימי האנושות פסיק של זמן, המנועים היום יעילים מתמיד, הספק שפעם היה דמיוני בכל רכב כמעט. גם מתקלקלים מתמיד.
בקרוב, כמה שנים, כל אחד מאיתנו ינהג ברכב חשמלי, שיתן ביצועים שאנחנו רק חולמים עליהם, תאוצה שהיום שייכת לרכבי ספורט / יוקרה, 6 שניות ופחות ל 100 קמ"ש, טווח של מיכל דלק רגיל, מולטימדיה, קישוריות לרשת, מה רע?
נכון זה לא יהיה רכב שנעצור למלא דלק בתחנה, כל לילה נחבר אותו למטען.
אנחנו גדלנו בתקופת הבנזין, הדורות הבאים כבר יגדלו על משהו אחר ויהיו רגילים, לא יראו בזה שונה או מוזר.
לעניין תחביב נהיגת שטח, קשה לנחש לאן זה ילך, אנחנו חושבים במונחי רכב 4X4, סרנים, נעילות. בהנחה שישאר שטח לטייל בו מה רע ברכב שלכל גלגל יש סרן פורטלי עם מנוע חשמלי שמניע כל גלגל בנפרד? אין צורך בנעילות, אין סרנים, אין תיבות הילוכים ותיבות העברה, יש מומנט מאפס סל"ד שמניע כל גלגל מתי שצריך.
תחשבו על זה, יש עתיד לתרבות מוטורית, רכבים מהירים, רכבים אחרים שאולי אנחנו לא מדמיינים כרגע.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא דורון.
אני חיפשתי והבאתי סימוכין לטענה שלי. אתה מוזמן לקרוא ולתקוף אותם עם סימוכין משלך (או להבין שאתה לא מעודכן?)
אני לא אחפש בשבילך שום דבר.
אתה מחפש בשביל עצמך, לא בשבילי.
אתה מנסה לקחת את הדיון למקום שנוח לך ולמסמס את הנושא שאני התייחסתי אליו והוא אינו ההרכב החשמלי כנושא אלא הרגולציה שאינה תואמת לקצב התפתחות הטכנולוגיה.
כדי שלא תברח לשם שוב,
אז ננקה מהשולחן את נושא הקידמה.
היא תגיע, זה מוחלט ומבחינתי אין סימן שאלה בנושא.
השאלה האם בישראל, ולא במדינת אוטופיה אירופאית מנומסת, האם כאן ההתנהלות של הממסד מול האזרח פרופורציונית לאלטרנטיבות להגבלות וההשלכות הסביבתיות.
אני חושב שאין מספיק חשיבה קדימה.
יש יתרונות לא מועטים בהנעה חשמלית לשטח, רק שבצורת ההתנהלות כאן בספק רב אם תוכל להנות ממנה.
אם יש לך דיעה בנושא אפשר להמשיך.
Slowly..
-
אין לי מה לתרום לדיון על פרופורציוניות התנהגות הממסד בישראל, דורון.
לגבי ה"חתימה הסביבתית מיצור לגריטה", אני מבין שאתה קראת את המחקרים המעודכנים ומסכים שהיא נמוכה יותר עבור מכונית חשמלית לעומת מכונית דלק מאובן.
אני מניח שאתה תוהה האם זה נכון גם במשק החשמל הישראלי הסגור ש90% מהיצור בו עדיין מבוסס דלק מאובן. נכון?
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
יש עדיין חלוקות לגבי מאזן ההשפעה הסביבתית של רכב חשמלי כי דרך החישוב של החתימה שונה.
מבחינת חלק מהמדינות, ״יצא ממני והנה קסם. אין בעיית מחזור פסולת כימית!״
והניצוצות מתחילים לעלות לפני השטח.
מלזיה, סרילנקה ושומו-שמיים סין(!), החזירו למדינות המקור מכולות עם עשרות טונות של פסולת שהייתה מיועדת למחזור והתברר שמישהו במדינה המזבלת השתין גבוה מידי.
מי ימחזר את הסוללות בארץ?
בזמנו, כשבטרפלייס מכרה חלומות באספמיה, הייתה התייחסות של מישהו מחברת חשמל שגיחך ואמר שהוא יכול למכור כמה מכוניות שהוא רוצה אבל לחברת חשמל אין חשמל לתת להם.. (ע״ע השיא בצריכת החשמל שנשבר כל פעם ביום חם/חורף קר).
אז מה שקורה זה שהממסד כבר נערך לרגולציה והגבלות כשגאנט אספקת האנרגיה לא ממש תואם.. ואז ייצרו חשמל מדלק מזהם?
אז לתקופה לא מבוטלת תישאר עם הזיהום ועם הז@&ן ביד כי שללו ממך גם את הזכות לתחבורה, וגם הכריחו איתך להוציא הרבה כסף על רכב חדש כי תחבורה ציבורית יעילה יוק.
הכי קל והכי מהיר להטיל איסורים, והנה זה קורה.
תן לי כמו באירופה את הברירה להכניס מנוע חשמלי להיילקס.
להסב רכב עירוני קטן בעלות סבירה בהחלט.
לתקופת הביניים, תנו להחליף את המנוע טרום תקן יורו למנוע חדש בתקן יורו 6.
קדחת.
רק אסור ורק לא.
Slowly..
-
דורון אתה מחלק שערות (תרגום חופשי מביטוי אמרקקי)
מה שנעשה במדינה איזוטרית (ישראל) בתחום התחבורה ממש לא רלוונטי למגמות גלובליות.
למי איכפת שאיזה פקידון מאפן במדינת עולם שלישית מחליט אם לאפשר או לא הסבת רכבים חשמלים ??
רוצה לדעת מה יקרה בארץ? בדיוק מה שיקרה באירופה סין ואמריקה אבל מספר שנים אחרי התהליך שם.
ורוצה לדעת למה?
פשוט אנחנו קונים את הרכבים מהשוק הגלובלי, אנחנו לא מענינים אותם, אנחנו רק יכולים לקנות את הרכבים שהם מיצרים.
ייצרו חשמליות? זה מה שנקנה, וחברת חשמל תאלץ להתאים את עצמה.
למכונית החשמלית פשוט יש יותר מדי יתרונות מכדי שחברות גלובליות ירשו לעצמם להתעלם מהם.
בדיוק כמו המכונית האוטונומית...
דרור, אתה יותר פולני ממני, אתה מדבר איתי על הפריץ ??
אז מגמה גלובלית לחשמל לטעמי הכרחית. כאן אני חושב שהפריץ (אם הוא כזה) צודק.
לעומת זאת אני אלחם עם הפריץ הערבי עד מוות לפני שאוותר על הבית הלאומי שלי ישראל.
אני לא יורד מהארץ ואני אתיחס לבת שלי כבוגדת אם היא תרד מהארץ.
ובכוונה בחרתי בלרדת מהארץ ולא במונח המכובס relocation
אשר לבשר אני עדין אוכל אותו, עוף לפחות, כן גם מזה צריך לרדת.
המכוניות, אחת היא אספנות נוסעת אלפים קילומטר בשנה, האחרת על גז (פחות מזהם) גם היא נוסעת מעט מאוד.
הן תהינה הרשונות להיות מוסבות לחשמל, כשזה יהיה אפשרי.
מה לעשות לא מושלם, עדין חוטא פה ושם, בכל זאת אני טרח זקן כמעט כמוך..
אגב בכיף הייתי יוצא מהארון.
להומואים יש חיים טובים לא צרכים להתמודד עם נשים.
הבעיה היא אצלי, אני נגעל מגברים. הם שעירים מסרחים וחושבים רק על עצמם.
מה לעשות אף אחד לא מושלם.. אפילו לא אני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
.....
בזמנו, כשבטרפלייס מכרה חלומות באספמיה, הייתה התייחסות של מישהו מחברת חשמל שגיחך ואמר שהוא יכול למכור כמה מכוניות שהוא רוצה אבל לחברת חשמל אין חשמל לתת להם.. (ע״ע השיא בצריכת החשמל שנשבר כל פעם ביום חם/חורף קר).
Slowly..
בגלל זה הומצא המונח "רשת חשמל מנוהלת" והרעיון מאחורי זה היה למנוע קריסת רשת החשמל בשעות השיא כשכולם חוזרים הביתה שמים את הרכב בטעינה, מדליקים חימום/קירור, מכונות כביסה וכו....
והרשת המנוהלת, הייתה צריכה לנהל/לדרג את תהליכי הטעינה כך שרשת החשמל לא תקרוס החל מהחשמל הביתי (בגלל זה היה מטען ייעודי ולא סתם שקע חד פאזי)
וגם תחנות הטעינה היו אמורות לטעון בשעות השפל (לא יודע אם זה זה תכלס קרה בפועל או רק היה על הנייר)
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אז מגמה גלובלית לחשמל לטעמי הכרחית. כאן אני חושב שהפריץ (אם הוא כזה) צודק.
אולי כן ואולי לא. הויכוח לא על חשמל כן או לא, אלא על כפייה.
אני לא יורד מהארץ ואני אתיחס לבת שלי כבוגדת אם היא תרד מהארץ.
ובכוונה בחרתי בלרדת מהארץ ולא במונח המכובס relocation
אם הילדים שלי יעזבו את המדינה המקוללת הזו לטובת עתיד טוב יותר במדינה ששונאת את אזרחיה הרבה פחות (או בכלל לא), ששודדת מהם פחות מיסים, מטילה עליהם פחות הגבלות ואיסורים, נותנת להם בטחון ושירותים טובים יותר, חינוך ובריאות טובים יותר, רמת חיים ואיכות חיים טובים יותר, הם יקבלו את ברכתי. אני לא אקרא להם "בוגדים". כי הבוגדת היחידה כאן היא מדינת ישראל, ששונאת את אזרחיה. זה כבר שייך אולי לשרשור הסדום ועמורה של ניר ל, אבל לדעתי הדור של הילדים האלה, אם אין לו הורים עשירים, אין לו שום עתיד כאן. החיים קצרים, צריך להספיק הרבה וחבל על כל רגע יקר שהם מבזבזים כאן.
זה נכתב בהרבה עצב, אבל אני רציני ועומד מאחורי כל מילה.
המכוניות, אחת היא אספנות נוסעת אלפים קילומטר בשנה, האחרת על גז (פחות מזהם) גם היא נוסעת מעט מאוד.
הן תהינה הרשונות להיות מוסבות לחשמל, כשזה יהיה אפשרי.
חחחחח, "אפשרי". נראה לך?.................... שכחת איפה אתה חי? כאן אין "אפשר". רק "אסור" ו"לא".
תחשוב שוב אם הבת שלך באמת "בוגדת" אם היא תחליט ללכת מכאן.
...
-
לקחתם את זה רחוק.
זה לא 'מדינת ישראל נגד האזרח ד.'. וזה לא 'מדינת ישראל נגד מנוע שריפה פנימית'. זה פשוט שגם אם יהיה מותר וצוקי ואפילו מומלץ.להניע מכוניות בדלק מאובנים בישראל..... לא יהיו כאלו מכוניות. כי יפסיקו לייצר אותן. היצרנים מודיעים בזה אחר זה שהם מפסיקים לפתח מנועים. ממש כך. גם בחו"ל המדינות הודיעו לאזרחיהן וליצרנים וחרשויות החשמל שהחל מזמן מסויים התחבורה תהיה חשמלית. אבל שם מעט אנשים בכו וקיטרו שאין מספיק חשמל ושזה לא כיף, וכולם פשוט מיישרים קו ושוברים את הראש איך מתמודדים עם ההחלטה הזו.
אנחנו כרגיל בפיגור - זה שלא נמכרות כאן מכוניות חשמליות זה בגלל שאף אחד לא מאמין שזה הולך לקרות באמת. כמו הרכבת הקלה וכמו הרכבת לאילת וכמו פינוי התחנה המרכזית..... אז אמרו. אנחנו יודעים שזה לא יקרה. ואז כשזה מגיע (עוד 5 שנים. זה מגיע מהר) כולם מופתעים. כן. עוד 5 שנים יהיה כנראה קשה מאוד לקנות מכונית דיזל. ושנתיים שלוש אחר כך רוב היצרנים יחדלו מלייצר מכוניות בנזין.
אני מניח שהרכב החדש הבא שיהיה לי יהיה חשמלי. לא כי ככה אני רוצה ולא כי ככה המדינה החליטה בשבילי - אלא כי זה מה שיהיה בשוק.
זו אחת הסיבות שאני עדיין מתעקש להחזיק אוטו של פעם. סה"כ בן עשור אבל כבר כל כך מיושן.....
מצד שני... רכב שטח חשמלי? שקט? עם הנעה לכל גלגל בנפרד? מתלים לא מוגבלים על ידי ציריות? וואלה. לא רע, לא רע בכלל.
אסף.
-
לא רע בכלל גם להסב רכב קיים, ישן ואהוב, למנוע חשמלי.
זה מותר בחו"ל אבל כמובן שאסור כאן.
כי למה להתיר אם אפשר לאסור?...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא רע בכלל גם להסב רכב קיים, ישן ואהוב, למנוע חשמלי.
זה מותר בחו"ל אבל כמובן שאסור כאן.
כי למה להתיר אם אפשר לאסור?...
למה לעזאזל אתה רוצה להסב רכב ישן ואהוב לחשמלי?
-
כדי להמשיך להנות ממנו .....
וכמובן הדאסטר האלמותי ..
https://www.google.ru/amp/s/www.moto...ule-spied/amp/
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה לעזאזל אתה רוצה להסב רכב ישן ואהוב לחשמלי?
נדמה לי שזה אתה שהעלה כאן איזה סרטון עם CJ חשמלי מהולנד?....
זה מקובל מאוד בחו"ל. במקומות שבהם הפקידונים לא רודים בציבור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נדמה לי שזה אתה שהעלה כאן איזה סרטון עם CJ חשמלי מהולנד?....
זה מקובל מאוד בחו"ל. במקומות שבהם הפקידונים לא רודים בציבור.
אבל למה אתה רוצה לעשות את זה? דווקא אתה, דווקא עם מנוע השש צילינדר 242 הכי מוצלח בהיסטוריה??
-
כי מתישהו, פלצנים ירוקים צדקניים יאסרו עלינו להתניע אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי מתישהו, פלצנים ירוקים צדקניים יאסרו עלינו להתניע אותו.
ברצינות - אין שום סיבה לחשוב שזה יקרה.
אסור יהיה להכנס עם רכב מזהם לערים גדולות - ברור. ואסור ליסוע עם רכב אספנות בין 7-9 בבוקר. ותחנת דלק תהיה מחזה הרבה פחות נפוץ, והוא לא יהיה זול.
אבל דווקא יהיה חמוד לראות את הזקנים שנוסעים בג'יפים שעושים רעש ביום שישי בבוקר. בדיוק כמו החבר'ה עם כובעי הבוקרים והחולצות המשובצות שרוכבים על סוסים היום. ילדים קטנים יתלהבו.
זה ממש לא יפריע בשנת 2050 כש98% ממכוניות הנוסעים יהיו חשמליות.
-
מעלה את השרשור מהאוב בעקבות הסרטון הזה :
https://www.youtube.com/watch?v=kIGrTCcnUSY
בגדול זוג חברה צעירים שמבצעים נסיעה מטרונטו לאטווה עם איוניק הברידית ואיוניק חשמלית פלאג.
סרטון מאד משעשע ומציג את נחיתות החשמלי פלאג שעיקרו :
א. נהיגה כל הזמן עם מבט למערכת צריכת האנרגיה וקמ' שנותר.
ב. שימוש מועט בצרכני חשמל עד כדי כיבוי מע' האקלים.
ג. אין אפשרות לנסיעה ספונטנית אלא מצריך תכנון מסלול סביב תחנות הטעינה שבדרך
(יתרון, הכירו הרבה מקומות חדשים ואיזוטריים).
ד. צריך לוודא שתחנת הטעינה תואמת את הפלאג של הרכב.
ה. צריך להוריד אפליקציית תשלום ורישום בהתאם לתחנת הטעינה.
ו. וכמובן , הדיל ברייקר, זמן (שעות) בההמתנה לטעינה (הרבה קפה שתו בדרך).
בקיצור, עד שלא תהיה פריצת דרך משמעותית טכנלוגית בקיבולת אנרגיה וזמן טעינה של דקות,
חשמלית פלאג זה נחמד לצפונבונים שגרים בת"א, עובדים בת"א וכל מכריהם בת"א ...
אגב,
גם נושא הסאונד מאד משמעותי לחובבי הנהיגה הספורטיבית.
אני לדוגמא, לא מסוגל לצפות בפורמולה E למרות שיש שם אקשן מוטורי שהלוואי היה בפורמולה 1 .
https://www.youtube.com/watch?v=UIyew9bqfAY
הכל בגלל חוסר הסאונד (צרחת המנועים מעל 10,000 סל"ד במנועי V12 לפני שהירוקים הרסו גם חלקה טובה זאת).
https://www.youtube.com/watch?v=5SoZiTxdQyw
רענן
-
בהקשר הזה (פרקטיות, לא צליל) אני אוהב את הפתרון של פורד: הנעה חשמלית בלבד + גנרטור בנזין מובנה.
-
תומר הדר בכלכליסט:
מרצדס הכריזה על רכב שטח חשמלי, גרסה של G-class
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3773339
נשלח מהנייד