תגובה: בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בשלב הזה קשה לי להאמין שיש מה לעשות.
אצלי בכל רכב יש מטף קטן בשלוף שיכול לעזור אם תופסים את האש ממש בהתחלה, בג'יפ יש בנוסף מטף הלון.
לפני מספר שניים בזמן נסיעה באילון הרגשתי שמשהוא חם מטפטפ לי על הנעל, הספקתי לרדת לשולים להוציא את הילדה הקטנה מהבוסטר ומספר שניות אחרי זה כול הרכב נדלק כמו לפיד, לידי עצרה מיכלית אם מים שהשפריצה מים אבל לא הצליחה לקוות את האש, רק מכבי אש הצליחו.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שלדעתי המאוד לא מקצועית שמצד אחד שם מטף לא היה מקווה את האש ומצד שני למטף יש חשיבות אם מצלחים להוציא משהוא מהרכב.
אני לא יודע להגיד אם וכמה מטף קטן באמת יעזור, אבל גם בשביל הסיכוי הקלוש שזה יעשה הבדל, אני מעדיף שהוא יהיה שם וזמין ...
כשנשרפה הסובארו של אשתי. הגעתי עם המטף שהיה בדאסטר אחרי 2-3 דקות כשגודל הלהבה היה בתחום 30/40 ס׳מ ... התזתי את כל המטף לתוך זה והאש לא התרשמה בכלל ...
המכונית הבוערת הזאת מעבר לכל עזרה. גם כבאית שהיתה מתיזה שם כבר לא היתה מצילה אף אחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כשנשרפה הסובארו של אשתי. הגעתי עם המטף שהיה בדאסטר אחרי 2-3 דקות כשגודל הלהבה היה בתחום 30/40 ס׳מ ... התזתי את כל המטף לתוך זה והאש לא התרשמה בכלל ...
המכונית הבוערת הזאת מעבר לכל עזרה. גם כבאית שהיתה מתיזה שם כבר לא היתה מצילה אף אחד.
בעת זיהוי אפשרות לשריפה בתא המנוע, לסגור סוויץ, ברכבים עם משאבה חשמלית כל עוד המנוע עוד עובד, המשאבה תמשיך להזין דלק.
מטף- בשריפה בתא המנוע מומלץ לנסות לכבות עם מטף מלמטה/מפתח צדדי פנימה לתוך תא המנוע אל בסיס הלהבה, ולא מלמעלה.
לא! לפתוח את מכסה המנוע, הלהבות יקפצו ברגע.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
המנוע היה כבוי והתזתי דרך הגריל ....
לא דגדגתי את האש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
המנוע היה כבוי והתזתי דרך הגריל ....
לא דגדגתי את האש
לאן חשבת להגיע דרך הגריל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לאן חשבת להגיע דרך הגריל?
לאש שהיתה במנוע של המאוורר באמצע הגריל.
האש התכווצה קצת אבל כשנגמר החומר שהמיכל המטף היא חזרה לגדול.
אם לא תפסת את האש ממש על ההתחלה, כנראה שלא היה לך סיכוי.
באופן כללי, אם זה רק בשלבים הראשונים, אני לא רואה שום סיבה למה לא להרים מכסה מנוע ולהרוג את האש ישירות בשלבי התהוותה.
טל.
אני הגעתי בתחום ה 5 דק הראשונות אבל מהלחץ אשתי יצאה מהאוטו לקחה את מפתחות נעלה וברחה.
כשהגעתי ישר הוצאתי את המטף והלכתי לתת בראש.
עד שמתאתי אותה המצבר כבר התפוץ וממילא לא היה אפשר להתקרב לאוטו.
המסקנה שלי מההתנסות האישית הקטנה. כולל תורת הלחימה שחדירו לי בראש בשנותיי במד׳א. שהבטיחות שלי קודמת. אם המחלץ נפגע. לא רק שהוא לא יכול לחלץ. הוא עצמו דורש חילוץ ולא רק שלא עוזר אלא יוצר הפרעה נוספת שלא ממש נחוצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז נוסע לא חגור שמתעופף בחלל הרכב במהירות סגירה כזו יכול להרוג אנשים ברכב בלי ספק בכלל.
ללא ספק.
מצד שני, אחרי השריפה השרידים כל כך מפוחמים שכבר קשה לבדוק ולחקור ממה בדיוק מת כל אחד מהם.
ולמי ששואל מה צריך כדי לגרום נזק כזה?... לא הרבה. רק התנגשות חזיתית במהירות סגירה של 160-180 קמ"ש.
אם אני זוכר נכון מהדרכת בטיחות שעברתי לפני משהו כמו 15 שנה, מטף אמור לכבות אש בגודל של דלי. מעבר לזה צריך אמצעים יותר מכובדים
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולמי ששואל מה צריך כדי לגרום נזק כזה?... לא הרבה. רק התנגשות חזיתית במהירות סגירה של 160-180 קמ"ש.
המהירות של מבחני הריסוק היא לא בסביבות 60קמ״ש?
מבחן ריסוק נערך במהירות של 40 מייל לשעה (64 קמ"ש). זו המהירות שבה מכונית במבחן בודד מתנגשת בקיר.
זו המהירות גם בסימולציית התנגשות חזיתית. ואז מהירות הסגירה היא 80 מייל לשעה (128 קמ"ש).
כביש 90 הוא בינעירוני. המהירות המירבית המותרת לאורכו היא בד"כ 80 או 90 קמ"ש, לא יודע באיזה קטע בדיוק היתה התאונה. זה לא רחוק מבתי המלון ושם המהירות המותרת אולי נמוכה יותר, אבל אף אחד לא מאיט שם. מצד שני שני כלי הרכב באו זה מול זה, כל אחד, נגיד, ב-80 קמ"ש?... אז הפגיעה מתרחשת במהירות שהיא סכום המהירויות של שני כלי הרכב. משמע 160 קמ"ש.
אני לא בוחן תאונות ולא הייתי שם, אבל כן ראיתי תוצאות של התנגשויות במהירות סגירה תלת ספרתית גבוהה. שני כלי הרכב האלה לא נראים כמי שהתנגשו חזיתית במהירות סגירה כל כך גבוהה. אימפקט של 160-180 קמ"ש היה כנראה מקפל את שניהם לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
המהירות של מבחני הריסוק היא לא בסביבות 60קמ״ש?
נראה לי שקצת יותר מיזהק
וניראה לי שצריך לחבר את המהיריות גם, הרכב שבא ממול לא בדיוק "עומד" כמו קיר, גם הוא מגיע במהירות.
סביר להניח שלפחות אחד מהנהגים ניסה לבלום, מהירות ההתנגשות נמוכה ממהירות הסגירה לפני התאונה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע באיזה קטע בדיוק היתה התאונה. זה לא רחוק מבתי המלון
ממש מול הכניסה למעלה יאיר.
קטע פתוח וחדש.
עם שוליים בשני הצדדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
סביר להניח שלפחות אחד מהנהגים ניסה לבלום, מהירות ההתנגשות נמוכה ממהירות הסגירה לפני התאונה ...
לא סתם העלתי את נושא המהירות בבדיקה.
הבדיקה מציגה ערך בטיחות באירוע סטטיסטי סביר, ולא בהכרח ערכי קצה כמו כביש מהיר.
להזכיר, היא מבוצעת גם בתוך הקטגוריה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נראה לי שקצת יותר מיזהק
וניראה לי שצריך לחבר את המהיריות גם, הרכב שבא ממול לא בדיוק "עומד" כמו קיר, גם הוא מגיע במהירות.
לזה בדיוק אני מתכוון במונח "מהירות סגירה".
מהירות הסגירה = סכום המהירויות של שני כלי הרכב.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הבדיקה מציגה ערך בטיחות באירוע סטטיסטי סביר, ולא בהכרח ערכי קצה כמו כביש מהיר.
בדיוק כך.
מבחני הריסוק נערכים במהירות שאחרי בדיקות מעמיקות נמצאה כקרובה לממוצע ברוב התאונות שנחקרו ונדגמו.
כמובן שכל תאונה ותאונה היא סיפור שונה עם הנתונים הפרטיים שלו.
אבל מוכרח להיות איזה שהוא רפרנס להתייחס אליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לזה בדיוק אני מתכוון במונח "מהירות סגירה".
מהירות הסגירה = סכום המהירויות של שני כלי הרכב.
- - - Updated - - -
בדיוק כך.
מבחני הריסוק נערכים במהירות שאחרי בדיקות מעמיקות נמצאה כקרובה לממוצע ברוב התאונות שנחקרו ונדגמו.
כמובן שכל תאונה ותאונה היא סיפור שונה עם הנתונים הפרטיים שלו.
אבל מוכרח להיות איזה שהוא רפרנס להתייחס אליו.
זה אפילו לא מתחיל להיות קרוב למציאות בתאונה חזיתית. אם אני לוקח את הנתון שדרור נתן כאן (128קמ"ש) ותרשו לי להיצמד להגדרה משיעורי הפיזיקה כמהירות היחסית בין שני כלי רכב (לא מתחבר לי המונח הזה "מהירות סגירה"...), זה אומר מהירות נסיעה זהה מקסימלית של כל אחד מהרכבים של 64קמ"ש.
לא מכיר מישהו שנוסע בכביש מהיר במהירות כזו. (ז"א יש לצערי, אבל ממש לא מייצג..).
וזה בדיוק מה שטענתי בתחילת השרשור הזה ביחס לקריטריונים של מבחני הריסוק, שהם לדעתי, ברוב המקרים, רחוקים מהמציאות.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
זה אפילו לא מתחיל להיות קרוב למציאות בתאונה חזיתית. אם אני לוקח את הנתון שדרור נתן כאן (128קמ"ש) ותרשו לי להיצמד להגדרה משיעורי הפיזיקה כמהירות היחסית בין שני כלי רכב (לא מתחבר לי המונח הזה "מהירות סגירה"...), זה אומר מהירות נסיעה זהה מקסימלית של כל אחד מהרכבים של 64קמ"ש.
לא מכיר מישהו שנוסע בכביש מהיר במהירות כזו. (ז"א יש לצערי, אבל ממש לא מייצג..).
וזה בדיוק מה שטענתי בתחילת השרשור הזה ביחס לקריטריונים של מבחני הריסוק, שהם לדעתי, ברוב המקרים, רחוקים מהמציאות.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
בטח לא כשאחד מהם יוצא לעקיפה .. אבל עכשיו יש שיחזור של הארוע .. ועוד מעט אני מניח כבר יהיה איזה סירטון ב YNET