תגובה: מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
גיא,
עזוב אותך מהמתלהמים , בא מדבר לענין.
כן גם אני ( אנחנו), עוברים על החוק .
אבל אמר כבר שופט העליון ( נדמה לי שזה היה הכהן, שגם היה יועמ"ש) " שלא גוזרים על הציבור גזרה שהוא לא יכול לעמוד בה".
אחת הסיבות שהמדינה לא אוכפת את החוק, כי היא לא מציעה פתרונות סבירים .
אז מה אתה מציע, שעד שלא יהיה פתרון סביר, לא נשתמש במכשירים???
בדיוק כמו שקורה עם ההגבהה של הרכבים.
כולנו הגבההנו, וכולנו ידענו שאנחנו עוברים כעל החוק .
ברגע שיש פתרון סביר, אני לא רואה סיבה לא להתיישר עם החוק.
כל עוד אין פתרון חוקי וסביר, אין לי בעיה ( מצפונית וערכית) עם שימוש סביר ( אני לא מבין למה שיירה של ג'יפים צריכה מכשירים של 40w).
זאת היתה טענתי בתגובה שלי אליך קודם (#165)
אבל אני המתלהם...נו...שויין..
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
לא ניסיתי להצטדק ולומר שאחרים אינם עוברים על החוק לרבות אני.
גם אם אתפס עובר על המהירות לא אנסה לטעון שהמדינה אשמה.
כאנשים בוגרים כדאי שניקח אחריות על מעשינו גם אם הם לא תקינים.
מקומם לשמוע אדם בוגר שעובר על החוק וטוען שזו זכותו כי האוויר המים והאדמה הם תופעות פיזיקליות...
ניסיתי לומר שעומק הזילזול בחוק ומידת ההפרעה תוביל לאכיפה יותר אלימה.
אני צפיתי את זה מבעוד מועד ונקטתי פעולות הגנה חלקיות.
כל השאר שיהיה להם בהצלחה.
נ.ב
על השאלות ששאלת לא טרחתי לענות כי הרמה כל כך ירודה שחבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נ.ב
על השאלות ששאלת לא טרחתי לענות כי הרמה כל כך ירודה שחבל.
באין תשובות ענייניות, מתחילים עם העלבות אישיות...אכן רמה ירודה, אין ספק. בזה אתה צודק...
טל.
8.1 העקרונות המנחים לחיפוש בכלי רכב בחשד לעבירה
כאשר יש לשוטר יסוד סביר לחשד שבוצעה עבירה בת מעצר (ראו פירוט בפרק 4) והוא סבור כי יש צורך לבצע חיפוש בכלי רכב כדי לאתר את מבצע העבירה או את קורבנה או כדי לאתר ראיה הקשורה בעבירה, רשאי הוא להורות לעכב את כלי הרכב ולערוך בו חיפוש.[1]
כמו כן, רשאי השוטר לעכב כלי רכב לשם חיפוש אם:[2]
קיים חשש שעומדת להתבצע עבירת ביטחון;[3]
קיימת הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר.
שוטר המעכב כלי רכב לשם חיפוש יזדהה על פי הוראת פקודת המשטרה[4] (לעיל, כלומר, השוטר אינו צריך להזדהות אם הוא עונד תג אך עליו להבהיר את סיבת העיכוב).
חוק נוסף המסמיך שוטרים לערוך חיפוש בכלי רכב הוא פקודת הסמים, המאפשרת עריכת חיפוש בכלי רכב ללא צו חיפוש אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות הפקודה, האוסרות על גידול, ייצור, החזקה או שימוש בסמים מסוכנים ללא רישיון.[5]
הועתק מדף האגודה לזכויות האזרח
https://law.acri.org.il/he/20844
אחזקת /שימוש במכשיר קשר לפי הבנתי היא אינה עבירת מעצר וגם לא עבירת ביטחון
מותר לנו לסרב לחיפוש
ותצלמו את ההליך עם פלאפון או מצלמת דרך
אולי עדיין יחרימו את המכשיר קשר אבל לדעתי תצאו נקיים מכל קנס הורדה מהכביש וכו'
יש סמכות לחיפוש בהנחה שיש יסוד סביר להניח...
אנטנה על הרכב מהווה חשד סביר.
מתוך פקודת הטלגרף האלחוטי:
סמכויות מפקחים
11ב.**(א)**לשם פיקוח על ביצוע ההוראות לפי פקודה זו, רשאי מפקח –
(1)***לדרוש מכל אדם למסור לו את שמו ומענו ולהציג לפניו תעודת זהות או תעודה רשמית אחרת המזהה אותו;
(2)***לדרוש מכל אדם הנוגע בדבר למסור לו כל ידיעה או מסמך שיש בהם כדי להבטיח את ביצוע ההוראות לפי פקודה זו או להקל על ביצוען; בפסקה זו, "מסמך" – לרבות פלט, כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995;
(3)***להיכנס למקום שיש לו יסוד סביר להניח כי מתבצעת בו פעולה במכשיר אלחוטי או בתחנת אלחוט כאמור בסעיף 4א, לרבות לכלי תחבורה כשהוא נייח, ובלבד שלא ייכנס למקום המשמש למגורים אלא על פי צו של בית משפט השלום;
(4)***לערוך בדיקות או מדידות של מכשיר אלחוטי או תחנת אלחוט ושל אופן השימוש בתדרי רדיו;
(5)***ליטול מכשיר אלחוטי לשם בדיקתו במעבדה; על נטילה כאמור יחולו הוראות אלה:
(א)***מכשיר אלחוטי שניטל לפי פסקה זו יישמר למשך תקופת הבדיקה, שלא תעלה על 90 ימים, ובתום התקופה יודיע המפקח לבעליו של המכשיר או למי שהמכשיר ניטל ממנו (בפסקה זו – בעל המכשיר) כי באפשרותו לקבל בחזרה את המכשיר ממקום כפי שיודיע לו;
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
השאלה מה גובר. חוק הסדר הדין הפלילי או פקודת הטלגרף.
לדעתי ,ואינני עורך דין, בערכאות הגבוהות יגבר החוק ההולם יותר זכויות אדם ובהשפעתו של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
אבל לך תגיע לערכאות הגבוהות על כזה עניין זוטא...
טל.
גם אני לא עורך דין, ובכל זאת.
ישנם מספר חוקים המאפשרים חיפוש בתנאים מסוימים, וכל אחד מסיבה אחרת ובתנאים שונים:
פקודת הסמים, הסדר הפלילי, סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, ועוד.
הם אינן סותרים אחד את השני, אלא משלימים.
גם חוק היסוד שאוסר על חיפוש מאפשר אותו בסעיף 8 (שוב בתנאים מסוימים).
בלי קשר, כמו שאמרת, גם אם אני טועה לא נראה לי שיגיע מישהו לבגץ בגלל מכשיר קשר.
בכל מקרה מותר לסרב לחיפוש. אז השוטר צריך לעשות עוד פעולות שאני לא מספיק בקיא בהן כדי לחםש- או לוותר.
אבל תזכרו שתמיד מותר לסרב.... רק שאם באמת יש בעיה ברכב... כשיבצעו את החיפוש לאחר עיכוב וסיפורים - זה מחמיר את המצב.
אני עוד אזכיר שמי שברשיון הרכב שלו כתוב "מגורים"..... זה כמו חיפוש בבית. רק עם צו.
אסף.
לפי הציטוטים שהובאו למעלה שוטר לא רשאי לחפש מכשיר קשר אלה רק פקח של משרד התקשורת.
לפחות זה מה שאני הבנתי
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
טל.
טל,
אני באמת מבקש ממך, תחזור ותקרא מה כתבת ב #165 ומה אני כתבתי, ולא פחות חשוב, שים לב לסגנון.
לא התייחסתי לדת שלך,מאיפה אתה יודע מה הדת שלי? ומה זה בכלל חשוב?
מאיפה האמירות על על סטירות לפנים? תמימות? סינדרומים? ????
מאיפה הסגנון הזה? מאיפה "האבחון הפסיכולוגי העמוק" שאתה עושה למישהו שאתה בכלל לא מכיר?
(ודרך אגב, חומר למחשבה - אתה מכיר את חוק לשון הרע בישראל?)
ומעל לכל, אחרי שאני מנסה לקלף את כל ההתלהמות (מצטער לא מכיר מילה מתאימה יותר בעברית), יש ביננו הבדלים תהומיים בתפיסה של מדינה דמקרוטית.
חוק זה לא רק "משהו שמישהו כתב על ניר", אמירה כזו, זה פופוליזם בשיאו!!! זו התהלהמות הכי זולה, שכבר מזמן לא פגשתי.
חוקים וכללים הם הבסיס של כל קהילה ובוודאי הבסיס לחברה דמוקרטית (ותתפלא, גם ללהקת חיות יש חוקים, ומי שלא מקיים אותם, מוצא את עצמו מחוץ ללהקה).
כן, אני חושב, ומצפה, שהמדינה תדאג לי, האזרח.
כן, גם אני חושב שלמדינת ישראל יש עוד הרבה מה להשתפר.
וכן, רובנו (שלא לומר כולונו, ואיזה צדיק יקפוץ עלי..) עוברים מדי פעם על חוקים שונים (לא כל עברה על חוק, זו עברה פלילית). וכמו שבועז הזכיר, גם לנסוע מעל המהירות זו עבירה, ואין מה לעשות, לשדר מעל 0.5W בתדרים שאנחנו משדרים, זו עבירה! ויש בספר החוקים הישראלי עוד כמה חוקים מתקופת הטורקים, שבוודאי לא רלוונטים, ואך אחד לא טורח לתקן.
אבל זה לא פוסל את כל הרעיון של צורך בחוקים.
יש אנשים שלוקחים אחריות למה שהם עושים, ומוכנים להתמודד עם התוצאות של אותן עברות (כולל לעתור עד בג"ץ), ויש כאלו, שברגע שהם נתפסים, אומרים שחוק זה בסה"כ משהו שמישהו כתב על ניר, ואין בזה הגיון, ואפשר לזלזל, ואפשר להשתלח, ולהצמיד כינויים.....
ובבקשה,
אני אשמח לנהל אתך דיון אמיתי, אבל גם לדיון הזה חייבים להיות איזה שהם חוקים מינימלים של סגנון ורמה.
חג שמח
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
טל.
טל,
אני באמת מבקש ממך, תחזור ותקרא מה כתבת ב #165 ומה אני כתבתי, ולא פחות חשוב, שים לב לסגנון.
לא התייחסתי לדת שלך,מאיפה אתה יודע מה הדת שלי? ומה זה בכלל חשוב?
מאיפה האמירות על על סטירות לפנים? תמימות? סינדרומים? ????
מאיפה הסגנון הזה? מאיפה "האבחון הפסיכולוגי העמוק" שאתה עושה למישהו שאתה בכלל לא מכיר?
(ודרך אגב, חומר למחשבה - אתה מכיר את חוק לשון הרע בישראל?)
ומעל לכל, אחרי שאני מנסה לקלף את כל ההתלהמות (מצטער לא מכיר מילה מתאימה יותר בעברית), יש ביננו הבדלים תהומיים בתפיסה של מדינה דמקרוטית.
חוק זה לא רק "משהו שמישהו כתב על ניר", אמירה כזו, זה פופוליזם בשיאו!!! זו התהלהמות הכי זולה, שכבר מזמן לא פגשתי.
חוקים וכללים הם הבסיס של כל קהילה ובוודאי הבסיס לחברה דמוקרטית (ותתפלא, גם ללהקת חיות יש חוקים, ומי שלא מקיים אותם, מוצא את עצמו מחוץ ללהקה).
כן, אני חושב, ומצפה, שהמדינה תדאג לי, האזרח.
כן, גם אני חושב שלמדינת ישראל יש עוד הרבה מה להשתפר.
וכן, רובנו (שלא לומר כולונו, ואיזה צדיק יקפוץ עלי..) עוברים מדי פעם על חוקים שונים (לא כל עברה על חוק, זו עברה פלילית). וכמו שבועז הזכיר, גם לנסוע מעל המהירות זו עבירה, ואין מה לעשות, לשדר מעל 0.5W בתדרים שאנחנו משדרים, זו עבירה! ויש בספר החוקים הישראלי עוד כמה חוקים מתקופת הטורקים, שבוודאי לא רלוונטים, ואך אחד לא טורח לתקן.
אבל זה לא פוסל את כל הרעיון של צורך בחוקים.
יש אנשים שלוקחים אחריות למה שהם עושים, ומוכנים להתמודד עם התוצאות של אותן עברות (כולל לעתור עד בג"ץ), ויש כאלו, שברגע שהם נתפסים, אומרים שחוק זה בסה"כ משהו שמישהו כתב על ניר, ואין בזה הגיון, ואפשר לזלזל, ואפשר להשתלח, ולהצמיד כינויים.....
ובבקשה,
אני אשמח לנהל אתך דיון אמיתי, אבל גם לדיון הזה חייבים להיות איזה שהם חוקים מינימלים של סגנון ורמה.
חג שמח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yosss
ישנם מספר חוקים המאפשרים חיפוש בתנאים מסוימים, וכל אחד מסיבה אחרת ובתנאים שונים:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yosss
שוב, לפי סעיף 8 החוק מתיר חיפוש רק כאשר מדובר על חשד לעבירה בת מעצר! במקרה שלנו, היא לא! לכן לפי חוק זה אין היתר לחיפוש!!
ברור לי שסמכויות זהות יכול שישאבו את כוחן מחוקים שונים ולא בהכרח מחוק אחד, אבל!!! ולכן עלתה השאלה שלי מקודם, כאשר מדובר על הפרה של זכויות אדם, וחיפוש ברכב הוא פר אקסלנס זכויות אדם, כוחו של איזה חוק יגבר? ושוב, אני מניח שבערכאה נמוכה, לא כל כך יהיה מקום לסוגיה עקרונית זו, ולכן כיוונתי לערכאות הגבוהות...
וגם אני מבין, כפי שצוין כאן קודם, שעל פי פקודת הטלגרף (איזה שם ארכאי לעזאזל...), הסמכות נתונה למפקחי הרשות. לא שוטר.
עצם זה שבכל זאת מערבים שוטר בפעולת האכיפה שהוזכרה כאן, יכול שמעידה על מודעות לבעייתיות משפטית מצד האוכפים והשוטר הוא לצורך נסיון לכסות את פעולת האכיפה מבחינה משפטית מכל הכיוונים.
טל.
אין סתירה,
יש הרבה מקרים בהם לפקח יש סמכות שלשוטר (ללא צו ) אין.
בנוסף,
איזה ישראלי יעצור או יתייחס בכלל למישהו שאינו שוטר (וגם זה לא תמיד קורה).
וכל זאת, אם מתייחסים בכלל לפרסום הזה ברצינות ולא כאל פלופ.
אם נעזוב לרגע את הגבורה בצד (לא יודע מה אתכם, לי אין ביצים להתווכח עם שוטר גם אם הוא לא צודק, הוא כבר ימצא משהו אחר לתקוע לי ...), קפצתי היום למוטורולה כדי לנסות להבין קצת את נושא הרישוי.
תחנות המוניות ודומיהן עובדות במודל שצויין - 270 ש"ח לשנתיים לכל מכשיר. שימו לב שמכשיר נייד (לרכב) ומכשיר נישא (ידני) זה רשיון שונה ונפרד, לא תכלו להשתמש באותו רשיון לשניהם.
יש שני יתרונות למודל הזה:
א. לא נדרשת כמות עצומה של משתמשים כדי להגיע למחיר סביר (המחיר קבוע בלי תלות במספר החברים בקבוצה)
ב. לאחר הרישום והתשלום לתקופת הרישוי הראשונה (3-6 חודשים,, או עד סוף השנה הקלנדרית), נשלחות הודעות חידוש פרטניות ישירות לכל בעל רשיון בנפרד, עם שובר לתשלום בדואר או משהו כזה, כך שלמעט רישום משתמשים חדשים אין למי שמנהל את העסק (אני ?) יותר מדי התעסקות, ובוודאי שאין שום מחוייבות כלכלית...
המודל השני יהיה זול משמעותית אם יהיו משתמשים רבים (נקודת השיוויון היא באזור ה- 100 משתמשים), אבל במודל הזה כל אחד יוכל להחזיק מספר מכשירים (קבוע וידני, כמו שנהוג אצל רבים למשל) באותו המחיר. אני מניח שבמודל הזה משלמים פעם בשנה תשובר תשלום אחד, כך שזה יהיה כרוך ביותר התעסקות שוטפת מצד המארגנים (שוב אני ?).
קיבלתי ממוטורולה פרטי התקשרות של נציגה ידידותי ורלוונטית במשרד התקשורת, אבל היא לא עונה, כנראה עוד לא חזרה מחופשת החג. אעדכן שוב כשאדע יותר ...
אחרי החגים שמייח :)
כל הכבוד על היוזמה נדב.
אבל למען האמת אף לא ניסיתי ולכן עולה השאלה מה לגבי התדר המותר לשימוש , 446MHz אירופאי עד להספק המותר של 500 מיליוואט.
האם זה שווה משהו? לשיירה זה מספיק טוב?
למה בעצם רוב רובנו לא שם, (אני מניח בגלל שזה לא מספק...)??
לא ניסיתי בגלל זה אני שואל.
א. האם מספק לתקשורת בין שיירת כלים באותו תא שטח.
ב. אם כן, מדוע הוזנח?
טל.
אם פתחת מרווח של שני עיקולי נחל, כנראה כבר לא תשמע מכשירים של חצי וואט...
נדב, כל הכבוד על היוזמה וכו.
אבל... יש סיכון שבזכות הכוונות הטובות תעיר דובים ישנים, ותזכה ששמך יזכר לדראון עולם לצד יוסף נעים.
ואם אתה עם מכשיר בתוך רכב סגור וללא אנטנה חיצונית, גם עיקול אחד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נדב, כל הכבוד על היוזמה וכו.
אבל... יש סיכון שבזכות הכוונות הטובות תעיר דובים ישנים, ותזכה ששמך יזכר לדראון עולם לצד יוסף נעים.
לא הבנתי מה הקשר?
אם אכן התחילו מבצעים, אז הדובים כבר ערים.
וחוץ מזה, אם זה מותר ויש פתרון ב 270 ש"ח לשנתיים, מה הבעייה?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כל הכבוד על היוזמה נדב.
אבל למען האמת אף לא ניסיתי ולכן עולה השאלה מה לגבי התדר המותר לשימוש , 446MHz אירופאי עד להספק המותר של 500 מיליוואט.
האם זה שווה משהו? לשיירה זה מספיק טוב?
למה בעצם רוב רובנו לא שם, (אני מניח בגלל שזה לא מספק...)??
לא ניסיתי בגלל זה אני שואל.
א. האם מספק לתקשורת בין שיירת כלים באותו תא שטח.
ב. אם כן, מדוע הוזנח?
טל.
טל,
מוניות זה מכשיר של 500מיליוואט????
טל מכשירים ברשיון כמו מונית זה מכשירים עם הספר של 20++ ואט
לקוברה חצי ואט לא צריך רשיון כידוע לי.
זה לא ממש מספיק לשיירה. ואם אתה מנסה לחבור לחברים בחבורה שבשיירה ... עד שלא תגיע אליהם ותחנה בתא המטען של אחד מהם. לא תוכלו לשוחח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עדיף להיות מוזכר בנשימה אחת עם בועז :)
כמו שכבר כתבו:
א. הדובים כבר התעוררו והשאגות שלהם מתקרבות
ב. יש פתרון אפשרי ופשוט ב- 270 ש"ח לשנתיים (מבחינתי 540 ש"ח כי אעשה רשיון גם לידני וגם למקסטרק)
אני מנסה למצוא פתרון יותר טוב וזול, ואני מקווה שאשת הקשר שקיבלתי אכן תהייה ידידותית. לפי האנשים במוטורולה זה לא אמור להיות בעייתי והם עושים את זה עבור לקוחות שרוכשים את הציוד מהם, בלי שיש להם זכויות מיוחדות במשרד התקשורת. מכיוון שהם חברה למטרות רווח הם כמובן שלא יעשו את זה בחינם עבורנו, אבל הם כן מסייעים בעצה וקישורים, וגם אמרו שאחזור אליהם אם זה מסתבך והם ינסו לעזור ...
נראה לי שאני היחידי שייחשף בתהליך הבירור הזה, ואני מוכן לקחת את הסיכון בשביל הסיכוי ...