תגובה: >>>> מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך <<<<
יאללה... מה עם הסרט...
הולך להכין פופקורן
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הדיון היה האם מכשול מזדמן שנתקלנו בו במהלך טיול (!) ולא נסיעת עבירות (!) - וזה למה נסענו מהמעקף ולא חיפשנו צרות בעליה הישירה - ישבית את השמחה או רק יהיה הזדמנות לאימון כושר קצר ..
כן, כי מעלה משורה הוא מה זה הכרחי בדרך לכל מקום... (למי שלא יודע - הוא לא. הוא אולי אולי מקצר קצת את הדרך להר בוקר). סבבה, העיקר שכולם נהנים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גיא, שאפו!
אגב, הדיון ההוא למיטב זיכרוני לא היה על כן או לא, זה היה על צורת הגישה למכשול, אופן הנהיגה, אם זה המקום ה"טיבעי" של הרכב הזה או לא, וכמובן הזמן.
סתם לדוגמה, (וגם מה שרשמת מעל), כנראה ש suv עם הילוך low (וכמובן גם נהג סביר...) וכל הניגזר מיזה לא היה בכלל מתרגש וכנראה גם לא עוצר לפני המדרגה....
אולי :)
מאמין שרכבים קטנים כמו ויטארה כן היה עוצר להזיז כמה אבנים .. וכפי הנראה גם דיסקברי לגווניו השונים לפחות מהשנים האחרונות היה עוצר להזיז אבנים .. בטח ובטח טוארג וקאיין .. טנדרים למינהם למעט היילקס סרנים חיים היה מזיז אבנים שם .. אולי אפילו רקסטון היה נאלץ להזיז אבנים שם או להסתכן באובדן פגוש כזה או אחר.
מצד שני, למה לא לעצור ?
אתה מחמיר את התנאים .. קודם זה היה לא עובר ולא לנסות אפילו, אחרי זה עובר אבל נעצר להסתכל מסביב ולהזיז אבנים .. השלב הבא זה שלא הכנתי קפה למעלה אז כל הטיול לא נחשב .. מי שמגיע למיכשול ולא עוצר להסתכל .. הוא .. .. ..... ##%#@
ולבסוף .. אם זה המקום הטיבעי או לא לדאסטר .. נראה שכן. הגיע בכוחות עצמו, עלה בכוחות עצמו ( עם עצירה לבדיקת המכשול לפני ) המשיך בכוחות עצמו . וחזר הביתה לפני 9 בערב בכוחות עצמו ( אגב, על אותו מיכל דלק מהבית עד הבית ... )
לגמרי מקומו הטיבעי של הדאסטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
כן, כי מעלה משורה הוא מה זה הכרחי בדרך לכל מקום... (למי שלא יודע - הוא לא. הוא אולי אולי מקצר קצת את הדרך להר בוקר). סבבה, העיקר שכולם נהנים.
רשמתי שזה נעשה כמקרה מבחן על מנת לבדוק. אתה לא מצפה שנתאמן על כמריר ? .. נכון ?
תגובה: &amp;gt;&amp;gt;&amp;gt;& amp ;amp;gt; מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך &amp;lt;&amp;lt;&amp;lt;& amp ;amp;lt;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ולבסוף .. אם זה המקום הטיבעי או לא לדאסטר .. נראה שכן. הגיע בכוחות עצמו, עלה בכוחות עצמו ( עם עצירה לבדיקת המכשול לפני ) המשיך בכוחות עצמו . וחזר הביתה לפני 9 בערב בכוחות עצמו ( אגב, על אותו מיכל דלק מהבית עד הבית ... )
במדרגת המעלה הזה, גם אם רוצים, אי אפשר לתפוס שוונג, כי פשוט אין מסלול 'המראה', - כך שהדסטרים 'נאלצו' לעלות די מהמקום ועשו את זה בצורה יפה ורגועה בלי צרחות מנוע ועבודה יפה של בקרת המשיכה והנעילות (לאלו שמותקנת אצלם מאחור)
לגבי מיכל הדלק, אצלי זה היה בערך חצי מיכל (גר באזור י-ם) [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לגמרי מקומו הטיבעי של הדאסטר.
שאפו ענק, גם על הנחישות שלפני וגם על ההעפלה עצמה.
באופן כללי, כמעט כל 4X4 אם הוא ממוגן ולוקח את הזמן יעבור כמעט בכל מקום.
למשל זיק - אם תשים לדאסטר בידלוקים ותוריד אוויר ל-7 PSI, תיקח זמן במדרגה, בסוף גם תגיע למעלה.
רוצה לעשות את כמריר? תמגן טוב את הרכב, שים כננת חזקה, לאט לאט עם עיגונים וזהירות, וחברים שמכוונים, בסוף תגיע ליציאה מהנחל. המיגון ישרט, הקלאטצ' ישחק, תחטוף אולי פנצ'ר או שניים, אבל כנראה שתסיים את המסלול.
לא חסרים סרטונים של רכבים שהם לא מפלצות שצלחו את כמריר.
למרות שהדאסטר הוא קצת אנדרדוג בלי LOW, זה שיש לו גיר ידני, ראשון קצר ורגל שמשחקת בקלאטצ' יכולים לכפר על זה.
לא. זה יוצא מגבולות ההגדרה שלי !
כמריר / זיק / מחמל / זאת נסיעה לשם עבירות ולא מכשול מזדמן בתוך טיול !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
. וכפי הנראה גם דיסקברי לגווניו השונים
להזכירך כי בדיוק לפניך עלה שם דיסקו3 בלי לסדר כלום, פשוט עלה.
>>>> מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך <<<<
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
במדרגת המעלה הזה, גם אם רוצים, אי אפשר לתפוס שוונג, כי פשוט אין מסלול 'המראה', - כך שהדסטרים 'נאלצו' לעלות די מהמקום ועשו את זה בצורה יפה ורגועה בלי צרחות מנוע ועבודה יפה של בקרת המשיכה והנעילות (לאלו שמותקנת אצלם מאחור)
לגבי מיכל הדלק, אצלי זה היה בערך חצי מיכל (גר באזור י-ם) [emoji846]
תהיתי מתי זה יגיע..
דיברנו למעלה ביציע הצופים מה יהיו ההשלכות של ה״הצלחה״ הזו, ואיזה מיתוס חדש זה יתדלק.
הצדקת את התהייה.
בואו נהייה ישרים עם עצמנו..
עליתם.
כמעט כולם בנסיון ראשון.
חייב לציין שנראה ש-גיא עם הרכב הנעול ומוגבה ניצל את כל מה שהרכב יודע לתת ועלה נקי מאד גם עם הריחוף, סחתיין.
זה לא אומר המנועים לא היו בטורים לא קטנים, ככה זה נשמע מהצד, הייתם חצי קלאצ אחרת המנועים היו נכבים, והיו חבטות לא מעטות.
לי חיזקתם את הדיעה שזה רכב עם הרבה יכולת, אבל דברים כאלו הם בקצה של היכולת שלו, ואני בכלל לא בטוח שזה נכון בשבילו לשלב כשיטה מתמשכת מעבר בשטח כזה, שבת אחרי שבת.
לפני כמה שנים באנו בשבת אחת לעלות את הזיק.
באנו בכוונה אחהצ, לבד, מחוץ לשעות העומס.
אז עלינו, בצורה די בקלות וקצת הפתעה,למרות שהיה סוף הקיץ, פודרה וכו.
על פניו, מאותו הרגע יכולתי להכריז לעצמי שהנה, זיק לגיטימי כמסלול טיול.
אבל זה רק גרם לי להבין עוד יותר שזה לא מסלול נכון לטיול כשיטה.
https://youtu.be/C7z4L83xHp4
לפחות כמו סמוראי נעול אחורה ( או גם וגם .. )
הקישור שבור
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תגידו, לא נמאס לכם ?
אני חושב שגיא הוכיח כבר מזמן את הנקודה שלו, והיא שאפשר לטייל עם דאסטר בשטח, ליהנות מזה, ולחזור הביתה בשלום ובזול.
וגם ברור שיש הרבה רכבים עם יכולות שטח גבוהות יותר, גם לפני שמגיעים למפלצות השטח.
יאללה, דפדפו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תגידו, לא נמאס לכם ?
אני חושב שגיא הוכיח כבר מזמן את הנקודה שלו, והיא שאפשר לטייל עם דאסטר בשטח, ליהנות מזה, ולחזור הביתה בשלום ובזול.
וגם ברור שיש הרבה רכבים עם יכולות שטח גבוהות יותר, גם לפני שמגיעים למפלצות השטח.
יאללה, דפדפו ...
דיי
אל תהרוס !!
אנשים פה נהנים מהפופקורן :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
הקישור שבור
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תקין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להזכירך כי בדיוק לפניך עלה שם דיסקו3 בלי לסדר כלום, פשוט עלה.
הוא השתמש באבנים שהיו שם .. וזאת בניה, אולי של מישהו אחר ואולי אחת שבמקרה התאימה .. אבל הוא השתמש באבנים :)
טכני, יבש, טרחן, ההוא שלא כיף איתו במסיבות .. אבל אתה יודע שאני צודק !
אלא אם הוא עלה מהצד ושם אין אבנים.
תגובה: &gt;&gt;&gt;&gt; מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך &lt;&lt;&lt;&lt;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
על פניו, מאותו הרגע יכולתי להכריז לעצמי שהנה, זיק לגיטימי כמסלול טיול.
אבל זה רק גרם לי להבין עוד יותר שזה לא מסלול נכון לטיול כשיטה.
וזה בדיוק מה שגיא טען...
כל עוד יש נקודה בעייתית או שתיים וזה משהו שהדאסטר מסוגל להתמודד איתו בלי לרסק את הרכב, הדאסטר משרת את יעודו מצויין - לטייל טיולים יפים (לא למטרות עבירות) ולהגיע לכל המקומות (כמעט).
אף אחד לא טען שהדאסטר הוא רכב עבירות להמונים.
הוא פשוט שילוב נדיר של יכולת ושימושיות באריזה זולה (יחסית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
הוא פשוט שילוב נדיר של יכולת ושימושיות באריזה זולה (יחסית).
הוא נהדר, בא לי כזה.
אני רק חושש שמהר מאד העצלנות של להניע את הגמל תגרום למעשים מגונים בדאסטר במקום להשתמש בגמל לייעודו המקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוא נהדר, בא לי כזה.
אויי דיי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בהחלט מרשים. שאפו
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אויי דיי
למה ככה?
לדעתי הדאסטר הוא היורש המודרני של אגדות הסובארו 4x4.
לשניהם נקשרים כתרים ואגדות שהפרקטיקה והפרטים רק מפריעים למיתוס הנבנה.
ביום שיהיה בדואי עם דאסטר, הלך על כולנו.
אתה אל תיתן להם רעיונות ..
שי גם ככה מנסה לעשות עלי קופה כל הזמן ...
Sent from my iPhone using Tapatalk