תגובה: נשר'קה ( סמוראי ארוך ) 87/88 של פסח הירשפלד .
" דרור ברלי "
"ניסית את זה בתנאי אמת?
זה מחזיק את משקל הרכב? "
מלכתחילה ידעתי שחלקו האחורי של הרכב , הוא הכבד יותר , השתמשתי בעצתו של דורון ובדקתי את מסמכי מכון הרישוי של הטסט האחרון . בהנחה שקראתי והבנתי נכון , אם כל הרכב במשקל כולל / עמוס היה 1207kg , סרן קדמי 486kg , סרן אחורי 721kg . נעזרתי במכוון , דבר שידעתי שלא אעז לעשות לעשות בלעדיו. השארתי את הרכב על השאפלות למשך 1/2 שעה ולאחר מכן בדקתי את חיזוקי המתכת עם פלס .
מס' תובנות/מסקנות עלו בעקבות הניסוי :
א : אסור להשתמש בהן ללא מכוון.
ב : החוזק המכני שלהן כנראה מספק לסמוראי שלי , אם החזיקו 721kg למשך 1/2 שעה ועוד בחלוקת עומס לא שווה מכיוון שהצמיגים לא היו ממורכזים וישבו על אחת בלבד מדפנות השאפלה ולא על שתיהן. חיזוקי המתכת נבדקו לאחר מכן עם פלס לחיפוש קיעור/קימור - לא נמצא.
ג: יתכן שרוחב 200mm הוא צר מדי , גם עם מכוון אתה יכול לברוח ממנה הצידה.
ד : יש צורך/מומלץ לחבר לקצוות השאפלה מייצבים - פלחים/קורות מתכת/עץ רחבים ממנה ( 300-400mm )שייצבו אותה וימנעו ממנה לבצע סיבסוב.
ה : מומלץ לחבר לה בחלקה התחתון לפחות זוג " קוצים " שיעגנו אותה לפני הקרקע וימנעו תזוזה שלה קדימה/אחורה בעבודה.
ו : זו היתה הבדיקה הראשונה בתנאי מעבדה . ילקחו בקרוב ליער ליד הבית , יער מיר ,ושם יבדקו בעליית 4 הצמיגים/כל הרכב.
לאחר תחילת בניית השאפלות , נתקלתי במוצרים הבאים במרשתת . לא נראו לי לי עונים לצרכיי. חול אני לא מסתובב הרבה ובוץ/מים/שלג , מכלולי הרכב : צמיגי חקלאות/צמ"ה , נעילה כפולה ו - 5.14 בטרנספר במקום 2.34 , אמורים לתת להם מענה סביר . גם המחיר לא קסם לי.
הרגשה/תובנה שלי שאותו מוצר אם יימכר לתעשייה/מסחר , מחירו יהיה נמוך בהרבה מאשר כאשר הוא מיועד לצרכניי תרבות פנאי ( ג'יפאים )
או גופים מוסדיים.
https://davinciworkshop.co.il/produc...c%d7%95%d7%aa/
http://gatos.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A...A-ironman.html
חבר, הבדיקה שעשית לא שווה כלום, גם בגלל השיפוע של השאפלה וגם כי לא העמדת אותו באמצע.
בדיקה אמיתי ורצינית תהיה בשיפוע צד (כי הקרקע אף פעם לא ישרה..) עם 2 השפאלות בגלגלים שלמטה. השפאלה באוויר, נתמכת על ידי בסיס בכל צד,כל גלגל באמצע שפאלה, שהמרחק בין בסיסי התמיכה של כל שפאלה לפחות בגודל גלגל, ושהשפאלה מקבילה לקרקע.
ואגב,
לזמן אין הרבה משמעות.
הרבה יותר משמעותי העומס הרגעי הנוצר במהלך התנועה של הרכב.
(למשל, בתנאי מעבדה, למנדנד את האוטו כשהוא על השפאלה. כמובן שכמו שעשית- שאם הוא נופל ממנה או שהיא קורסת, שלא יכול לקרות מזק).
יובל,
כדי להעמיס כמה שיותר על השפאלה אתה צריך שנקודת העומס תהייה במרכז השפאלה, כשכמה שיותר ממנה באויר.
אם את רוצה לדמות כמה שיותר, תרים את הרכב עם ג׳ק.
תכניס מתחת לגלגל את השפאלה כשהיא נשענת בשתי הקצוות על האקרשטיין שיש לך והיא באויר לגמרי והגלגל ממוקם במרכז השפאלה, ואז תוריד את הג׳ק כשהשפאלה לבד מחזיקה בעומס.
ועכשיו לצד שני באותו הזמן, כי הצד אחד לא מדמה לחץ מלא.
יותר טוב, 4 פינות באותו הגובה כשהגלגלים בסרן הנבדק במנח שתיארתי.
Slowly..
כמו שאמר מיגל דה סרוואנטס " רומא לא נבנתה ביום אחד " גם השאפלות האלו או אחרות לא יבנו ביום אחד . נעשה ניסוי ראשוני, רציתי לעמוד במרכז השאפלה , בשקע האמצעי שב - 7 השקעים , המכוון לא הצליח להביא אותי לשם. רק מהניסוי הראשוני , נלמדו מס' תובנות/צורך בשיפורים שייושמו בהמשך. למרות הגובה הנמוך של לבנת אקרשטיין , המצב האידיאלי עבורי הוא כאשר הרכב נמצא במרכזו , בחניית הבנין , בין עמוד לקיר כך שגם אם נפל משאפלה/קרסה שאפלה , יפול ויבלם על הקיר/עמוד. במיקצועי , חשמל מ"ג ( נכון גם למ"נ ) , אני יודע שיצרני רכיבים ( נכון גם לתחומים אחרים ) , בונים רכיבים תוך כדי ציון ב- datasheet שהרכיב מסוגל לעמוד פעם אחת או יותר ב - X sec של כוח חשמלי/מכני. לכן בדיקה הבאה תהיה כנראה כמו שהציע דורון , X דקות על שאפלה מאוזנת ,עם הרחבות בקצוות , כשהגלגל במרכזה.
אני מהמר שנעול כפול ועם 31" ... אתה לא תתקע בשום טיול/אתר בנייה...
שנית הסמוראי לא אוהב משקל עודף.
במקומך הייתי שוקל פעמיים את השפאלות האלה והאם הם חיוניות... (:
במבט שני...
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F283514186820
אם החלטת שזה חיוני הייתי הולך על הזוג הנל.
יש לי מקסטרקס מקורי בטנדר של העבודה...(שוקל כפול מהסמו שלך) הציל אותי ועמיתים מספר פעמים.. משמש גם כעת חפירה.
אגב בחיים לא חשבתי לקחת אותם איתי בסמו לטיול, והוא נעול אחורה בלבד עם צמיגי כביש.. לא טרקטור..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אגב בחיים לא חשבתי לקחת אותם איתי בסמו לטיול, והוא נעול אחורה בלבד עם צמיגי כביש.. לא טרקטור..
ירדת מצמיגי שטח?
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ירדת מצמיגי שטח?
Slowly..
הוא לא נוסע כעת הרבה אבל צמיגי ה - bkt חקלאות/צמ"ה בתצורת CHRVRON עדיין עליו כמופיע בצילומים.
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
יובל, השאלה כוונה אל אורי...
נכתב מהנייד, סליחה על טעויות ההקלדה
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אורי , השאפלות הנ"ל תוכננו ונבנו כמענה לצורך מסוים : מדרגות במקום עבודות מע"ץ/תעלות ולא לבוץ/שלג /חול שאליהן מיועד המוצר שציינת.
נעשו בנוסף לצורך , כי היו חומרים זמינים ( עץ ) , קצת זמן פנוי , את השאר קניתי וחדוות היצירה. בזמן שעבדתי ראיתי את המוצר שציינת , לא עונה לצרכיי ומחירו מוגזם לטעמי. ₪1500-2500 ( מחירן בארץ מיבואן , ₪650 באתר שציינת בחו"ל )לזוג שאפלות הוא מחיר קצת מוגזם בלשון המעטה למוצר שלפחות אצלי מכלולי/רכיבי הרכב בבוץ/שלג/חול אמורים להסתדר בלעדיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
איזה פרופיל נועלת הכבאית?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הגיעה כבאית זיבר נוספת ( כנראה קיץ ) , כעת יש 4 זיברים. זו נועלת מקסיס , נראה לי זה ה-8090 . כל ליידי/זיבר והנעליים/צמיגים שלה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d748c058a3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7dc2b27348.jpg
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
זה צמיג נוראי בלי בידלוק בשטח ונוראי עוד יותר בכביש. לחבר יש כאלה ואין טיול שהוא לא פורק/כמעט פורק צמיג מהגא'נט, והוא לא מוריד ללחצים נמוכים בצורה קיצונית. כבר הלך לו ג'אנט סגסוגת אחד בגללו.
לא מכיר את יתרונותיו/חסרונותיו של ה-8090. בכל מקרה הזיברים הספציפים הללו וצמיגי המקסיס + אלייאנס נגב לא מיועדים לנסיעה על כביש/אספלט .הם יאלצו להתמודד עם אדמה בקיץ/בוץ בחורף ומשטחי בטון חלקים אופקיים עם מדרגות לעתים. מעריך שהלקוח בחר בהם בין היתר בגלל מרווח גחון שנותנים צמיגי 40' - 42'.
מי הלקוח?
אגב נסעתי שנתיים על צמיג 8090 בסמוראי וחוץ מהאחיזה/חוסר אחיזה בכביש אין לי דבר רע לומר עליו....
מה שכן זה צמיג ניילון לדעתי 3 רמות מעל הנגב הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מי הלקוח?
מה שכן זה צמיג ניילון לדעתי 3 רמות מעל הנגב הזה...
הלקוח כמו שציינתי בעבר ביקש ממני ע"י אחד מקציני הרכב שלו להישאר אנונימי.בנוגע למי עדיף/איפה , ה-8090 או הנגב , לא אכנס איתך לזה , זכותו של כל אחד להחזיק בדעתו למרות שאני מוטה לתוצרת ישראל/הודו.
חייב לומר אגב שזה מצחיק... לאור התוצרת שמגיעה לנו (בעלי הסוזוקים) מהודו .... חלפים שמגיעים משם לא מחזיקים טיול אחד.
הלקוח ביקש להישאר אנונימי.... זכותו.
רק נציין שבלי קשר, היח"צ של רכבת ישראל פירסם שהם מפעילים זיבאר (עידו) וריידר (ארז אברמוב) כרכבי אבטחה וחרום.
https://news.walla.co.il/item/3183157
אסף.
דורון בחור עלאכיפאק!
גם אתה אסף, תודה. (: