תגובה: בחירת קפיצי עלים לצ׳רוקי
אם הוא משאיר קפיצי סליל במקביל, לא כדאי להתייחס להמלצות יצרני הקפיצים והפורומים כי הקפיץ לא יחווה משקל דומה למה שהם יתייחסו אליו.
אם פיספסתי ויש כוונה לחזור לתצורה מקורית אז אכן, החישובים מיותרים בהנחה שאתה בטווח שהיצרנים מגדירים מבחינת תוספת משקל (סביר מאוד להניח שכן)
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בדיקה עם הייליפט היא קלה, ואם אצליח להוציא את הסליל בקלות אז אוכל גם להשוות עם ובלי.
בכל מקרה, הסלילים נשארים. וגם גובה המתלים הקדמיים.
תשאיר את האוטו, ידאגו לך לפוליש ווקס על הדרך
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
נדב,
קפיצי עלה הם גדולים וכבדים ויחסית יקרים. חבל להשקיע בקפיץ לא נכון.
לדעתי, בכדי לעשות ניחוש מחושב בבחירת קפיץ אתה צריך להגדיר את נקודת האפס שלך.
בחצי יום עד יום עבודה אתה מפרק קפיץ מהרכב ומודד אותו כדי שתוכל להשוות לנתוני ספקי קפיצים אפטרמרקט מכובדים שכמו שכבר צויין כאן, עבור הרכב שלך - לא חסר.
פרק את הקפיץ והעמד אותו הפוך, על העיניים, על משטח ישר. מדוד את המרחק מהרצפה/משטח לראש הקשת. זה ה-free camber של הקפיץ.
העמס עליו משקולת בריאה בעלת משקל ידוע ובדוק כמה הוא שקע. כך תדע את קבוע הקפיץ הקירוב. היחידות הן ניוטון למ"מ.
עכשיו Do you math
לאולדמן 4 קפיצים. הנה הנתונים
קובץ מצורף 126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
אלה קפיצים שמיועדים לספק הגבהה של 2 אינץ לרכב סטנדרטי חדש.
אולדמן גם מציעים תוספת עלה לקפיצים האלה במידת הנידרש. (מעלה קצת את קובוע הקפיץ. אין לי נתון בכמה).
וחוץ מזה ... הדעה שלי נוטה לכוון של אסף ודורון
- - - Updated - - -
נכון.
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
טוב, אז התיישבתי לעשות חשבון, ומשהו לא מסתדר לי:
בואו ניקח לרגע את קבוע הקפיץ הנמוך ביותר בטבלה שיואב צרף, 137 ניוטון למ"מ.
אם אני מבין נכון, דרושים 137 ניוטון כדי לגרום לקפיץ לשקיעה של 1מ"מ.
אם ניקח לרגע את כל המשקל של החלק האחורי של הצ'רוקי כשהוא עמוס, 1100 ק"ג, שהם 10791 ניוטון, ונעמיס אותם על קפיץ אחד (מה שקורה בהצלבה), נקבל שקיעה של כ- 8 ס"מ יחסית למצב בו אין משקל בכלל על הקפיץ. המשמעות היא שבתנועה איטית בלי תנופות, מהלך המתלה האחורי של הצ'רוקי יהיה 8 ס"מ ? נראה לכם ???
מה אני מפספס פה ?
לגבי חישוב הגובה, זה יותר קל (ואני מתעלם במודע מהסליל כרגע, אצטרך לקזז אותו איכשהו):
מדדתי, מבלי לפרק מהרכב, את גובה הקפיץ עצמו כרגע מאותן נקודות שיואב תאר: קיבלתי 10 ס"מ.
מדדתי מהכנפונים עד מרכז הגלגל בגלגל קדמי ואחורי - יש להגביה במנוחה בעוד 7 ס"מ מהמצב הנוכחי.
כלומר, כאשר מונחים על הקפיץ כ- 500 ק"ג, גובה הקפיץ צריך להיות כ- 17 סמ, וזה כבר יותר קל לחשב.
אבל בואו נתגבר קודם על השלב הראשון, מה אני מפספס ?
לא מחשבים את הקפיץ להצלבה.
כמו שכתבתי קודם.
אתה לוקח את המהלך הידוע (מתלה פתוח כשהאוטו על הליפט ועד באמפסטופ מעוך לחצי מהגובה שלו.. נגיד).
לוקח את המשקל.
ועכשיו מחשב איזה קבוע קפיץ ייתן לך שקיעה של חצי מהמהלך כאשר אתה בעומס מלא.
לצורך החישוב - נגיד המהלך הכולל שלך 20 ס"מ והמשקל על הקפיץ 500 ק"ג, אז אתה מחפש קבוע של 500 קג ל 10 ס"מ או 50 ק''ג לסמ. או 50 ניוטון לממ.
אסף.
טוב, היתה ליואב טעות סופר בסדר השדות, ניוטון/ממ זה בעמודה האחרונה, ושם המספרים כבר מסתדרים יותר טוב ...
הנה הקטלוג אונליין: https://www.yumpu.com/en/document/read/25026884/282/123
אני מנסה לאתר את הנתונים של איירון-רוק לצורך ההשוואה, ומצאתי שם תמונה שממחישה היטב את ה- Double/military wrap וגם מסבירה למה בחלק מהתמונות רואים את הליפוף הכפול ובחלק לא: הליפוף הכפול הוא רק בצד הקדמי, של הבודי, ולא מאחור בצד של הנדנדה ...
הנה:
https://www.ironrockoffroad.com/Merc...ng_800x370.png
ממשיך לחפש נתונים..
אני לא מוצא את הנתונים של איירון רוק, אם מישהו יודע לחפש יותר טוב ממני, אשמח לקבל את הנתון.
בינתיים שלחתי להם את השאלה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
אני חושש שהתמונות להמחשה בלבד. אפשר גם לראות שבתמונה אחת יש military wrap ובשניה אין.
לא לכל הקפיצים יש. לא יודע מה יש בקפיץ של ה-XJ, בקטלוג זה לא מפורט.
נדב, אם זה רלוונטי - אברר לך.
הגענו לשלב הרלוונטי, אשמח [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
לאולדמן 4 קפיצים. הנה הנתונים
קובץ מצורף 126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
בדקתי ומצאתי את הקבוע של איירון-רוק, 185 ליברה לאינץ׳, יותר קשיח מהקפיצים הראשונים בטבלה, ובין שני הערכים שמופיעים לקפיצים האחרונים בה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
על זה אשמח להסבר, במיוחד איך יודעים מתי נכנס העלה הנוסף לפעולה ...
על פניו, מבחינת קבוע קפיץ:
אם הרכב שלך עמוס בינוני אבל באופן קבוע , אז הקפיץ עם קבוע 185 ליברה/אינץ' כנראה מתאים.
מבין הקפיצים של אולדמן, הרך מתאים לרכב שנוסע ריק, השני נוסע לרכב שנוסע לפעמים ריק לגמרי ולפעמים עמוס עד הגגון, או לרכב שעמוס כל הזמן מלא-מלא.
אבל זה לא הנתון היחיד. קפיץ עלים מגיע גם עם גובה קשת התחלתי מסויים. זה מה שקובע כמה הוא מגביה. לגבי הקפיצים של אולדמן אתה יכול להיות בטוח בדבר אחד - הם כולם נועדו להגביה 2 אינץ'/50 מ"מ, אם בוחרים את העומס הנכון. לעומת זאת קפיצים אמריקאים שונים יכולים לבוא מראש עם קשת גדולה יותר ולתת יותר גובה. וכאן זה מסתבך, כי אתה לא עם תושבות מקוריות אלא מראש תושבות שנותנות הרבה גובה.
נדב - כמה משקל יש ברכב שלך בתכלע'ס בטיול? כולל ציוד, גגון, נוסעים, כלבים והכל. אם מדובר על 400 קילו ויותר, והרכב בעצם תמיד נוסע ככה כי זה רק רכב טיולים, הייתי הולך על האולדמן HD עם שני קבועי הקפיץ, בלב שקט. ומתאים את שאר המערכת סביבו.