תגובה: כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
2. אני לא סגור לגבי זה שאיינשטיין חכם ממך :)
הכל יחסי ...
הבנתי מהחדשות ששוק הסמים פורח בקורא.
אז יש כסף והמון מסטולים.
לא סימן טוב למי שציפה למהפיכה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
לא מסכים, כל הפוליטקאים רמאים וכו' - מסכים כמעט לגמרי.
אבל כן יש יכולת להשפיע, אבל זה כאשר בוחרים אופציה אמיתית ולא למשל בדיחה כמו 'מפלגות המרכז' שכבר עשרות שנים שלא עושות כלום, מפיחות תקווה, מתנפחות ונופחות.
כאמור אני חושב שרוב האנשים מטומטמים, כאשר מטומטמים זה לא אי-קיו, אלה היכולת המדהימה לבחור כל פעם באפשרות הגרועה בשבילך אישית.
דוגמאות:
- במילואים היה לי סמל מחלקה מדהים, אחלה בן אדם, טיפש הוא בטח לא היה, הוא גר בעיירה דרומית, דיברנו על חינוך הילדים (דבר שבער לו בעצמות - לי עוד לא היו אז), הוא אמר שמערכת החינוך בעיר קפצה רמה כשמר"צ היו במשרד החינוך, שאלתי למי הוא מצביע (כבר ידעתי - העברנו על זה לא מעט לילות חמ"ל וחק"פים), בלי להתבלבל ענה מפד"ל (שהוא טען שהיו על הפנים בחינוך).
- יש לי עובד, סמג"ד במילואים, מלח הארץ, אדם מדהים, דעות שמלאניות, מצביע ליכוד, איך זה יתכן? הסבר שלו: הוא לא יכול להצביע למפא"י כיון שכשהמשפחה עלתה בשנות ה 50 היתה אפליה, DDT וכו'. לא מפריע לו בשיט שהוא מדבר על מה שהיה לפני 70 שנה, משהו שההורים שלו לא זוכרים בכלל, זה הכל מסיפורי של הסבים, ושמפא"י כבר לא קיימת 40 שנה בערך.
כשבוחרים לפי האינטרס שלך אישית, באנשים עם פתרונות שנראים לך נכונים למצב, עם ערכים כלשהם ולא במפלגות שבנויות על: רק XYZ או רק לא XYZ אז יש סיכוי לשנות.
הבעייה ש80% מהבוחרים (לא מחשיב את החרדים, הם לא בוחרים - הם מצביעים מה שאומרים להם) מצביעים לפי פרמטרים מטומטמים לחלוטין, זה נכון לכאילו אנשי שמאל וכאילו אנשי ימין.
עניים מצביעים לקפיטליזם חזירי, בעלי ילדים חילוניים מצביעים לשר חינוך חשוך, חילונית עומדת בראש מפלגה דתית חשוכה, ימניים מצביעים למפלגה שבשלטון עשרות שנים שלא עשתה כלום למען הימין.
ולכן גם לא תיהיה אנרכיה פה לדעתי, אותם מסכנים ימשיכו לתמוך במי שהביא אותם לזה.
ואין לך אף סיפור על חבר שבמקום להצביע למזרחי שעומד בראש מפלגת העבודה הצביע לאשכנזי תכול העינים והיפה שעומד בראש...
סתם סקרן. עדין ניצחתם.
"...אני לא יודע כמה אנחנו קרובים לאנרכיה.
אני יודע שאנחנו מתקרבים-
במהירות-
לנעילת הדיון!
אסף..."
יאללה, אפשר לסגור
למה? תן לזה עוד להתקדם. כבר אמרו על אלה שחושבים שלא צריך או שלא יצאו להתפרע ברחובות שהם חסרי שכל בכל מני הטיות. שהם מוכי תסמונת סטוקלהום , לפעמים מרצון. היתה אפילו רמיזה מסוימת שהם מזכירים את עם הג'ריקנים בשעתו היפה. למה להפסיק?
ואני עדין סקרן לגבי החברים של הסוזוקי הקטן . ואם ינעל, איך אדע?
כמה מילים לגבי הלמידה מרחוק והכניסה מתחת לאלונקה של המורים והגננות.
המורים והגננות תרמו (!) 13 ימי עבודה למערכת, 9 בחופש הגדול ועוד 4 בשנה הבאה. איזה עוד מגזר תרם 13 ימים ללא תמורה?
(זה סיכום שנעשה ופורסם עוד לפני הראיון הלא מוצלח).
אישתי עובדת מהבוקר עד הערב בקבוצות זום, שיחות טלפון עם ההורים והילדים.
אני? אני בתחום האירועים, מובטל עד ספטמבר ו"מבלה" בהפגנות הדגלים השחורים....
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
כמה מילים לגבי הלמידה מרחוק והכניסה מתחת לאלונקה של המורים והגננות.
המורים והגננות תרמו (!) 13 ימי עבודה למערכת, 9 בחופש הגדול ועוד 4 בשנה הבאה. איזה עוד מגזר תרם 13 ימים ללא תמורה?
(זה סיכום שנעשה ופורסם עוד לפני הראיון הלא מוצלח).
אישתי עובדת מהבוקר עד הערב בקבוצות זום, שיחות טלפון עם ההורים והילדים.
אני? אני בתחום האירועים, מובטל עד ספטמבר ו"מבלה" בהפגנות הדגלים השחורים....
אתה מתכוון מעבר לחופשות הבאות שהן יחודיות למורים בלבד
סוכות
פסח
פורים
חנוכה
לג בעומר
ועוד חודשיים חופש גדול.
שמע, לדעתי צריך לישות להם מטס.
אגב, אצלנו העובדים נודבו לתת 8 ימים ממכסת החופש שלהם על מנת שלא יהיו צימצומים בכח אדם.
בשביל הנימוס שאלו אותנו אם אנחנו מסכימים.
ועבדנו כמובד בימים האלו וחלקנו גם בחוה״מ שבו החברה יוצאת לחופשה מרוכזת.
אין הצדקה למורים וזה עוד בלי לדבר על מופע האימים של הנציגה הבלתי יצוגית שלהם.
לא הייתי רוצה שאף ילד במדינה יחונך על ידיה או מישהו שכמותה והיא הפה דל המורים.
מבהיל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אנרכיה זה למשל - לא לציית לחוקי המדינה. להפסיק לשלם מיסים , להפסיק להעביר כספים לביטוח לאומי - מרד מיסים ! כשאין מה לקחת לך אז אין לך ממה לחשוש ... כמו בדואי. אם מספיק עצמאים יעשו את זה המערכת תקרוס.
אפשר גם לפתוח את העסקים ולהפר את הסגר למרות שאסור, לקבל קנסות ולא לשלם אותם, ללכת להישפט , להיכנס למאסר אם צריך...
לא חסרות דוגמאות.
ניר כרגיל חד יותר מרובנו. מרד המיסים ממש פה. בשנים האחרונות בהדרגה היה אפשר להרגיש את הכלכלה השחורה הולכת וקטנה - קבלני שיפוצים כבר העדיפו לקבל כסף מסודר עם חשבונית, העברות בנקאיות, הרבה פחות עסקאות מזומן מאשר נניח לפני עשר שנים. זה מתהפך בבום. העצמאים הקטנים כבר לא מפחדים ממס הכנסה, ולא נרתעים מלדבר על זה.
הממשלה מפסידה את האמינות והסמכות בקצב מדהים, לא רק בגלל מה שקורה במישור הפוליטי אלא ההחלטות ההזויות והסותרות. עכשיו זה לפתוח חנויות, מספרות וקוסמטיקאיות ביום ראשון, אבל לא לאפשר להגיע לבתי עלמין הצבאיים ביום שלישי???
לנו השכירים אין את האפשרות לא לשלם מס הכנסה, אבל בהחלט יש את האפשרות לעזור לעצמאים על ידי תשלום במזומן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ניר כרגיל חד יותר מרובנו. מרד המיסים ממש פה. בשנים האחרונות בהדרגה היה אפשר להרגיש את הכלכלה השחורה הולכת וקטנה - קבלני שיפוצים כבר העדיפו לקבל כסף מסודר עם חשבונית, העברות בנקאיות, הרבה פחות עסקאות מזומן מאשר נניח לפני עשר שנים. זה מתהפך בבום. העצמאים הקטנים כבר לא מפחדים ממס הכנסה, ולא נרתעים מלדבר על זה.
הממשלה מפסידה את האמינות והסמכות בקצב מדהים, לא רק בגלל מה שקורה במישור הפוליטי אלא ההחלטות ההזויות והסותרות. עכשיו זה לפתוח חנויות, מספרות וקוסמטיקאיות ביום ראשון, אבל לא לאפשר להגיע לבתי עלמין הצבאיים ביום שלישי???
לנו השכירים אין את האפשרות לא לשלם מס הכנסה, אבל בהחלט יש את האפשרות לעזור לעצמאים על ידי תשלום במזומן.
מעדיפים חשבונית בגלל הסילוורדו! הנה דבר טוב שיצא מה Full Size!
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למדינה יש יכולת כמעט מיידית להתמודד עם זה ולהפוך את המזומן ללא רלוונטי.
אתם חיים בעידן אחר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
כל החופשות שציינת הן חלק מהתנאים של המורים. לך יש ימי חופש בחוזה? אתה רשאי לבחור לעצמך מתי לקחת אותם? אישתי, לא. אני בטוח שמורים רבים היו מוותרים על חלק מהימים בתמורה לחופש בחירה שלהם.
אם התנאים כל כך טובים, למה אתה לא הופך למורה? למה כל אותם אנשים שבטוחים שהמשכורות גבוהות והחופשים אדירים לא משתלבים במקצוע?
דווקא חסרים מורים למדעים...
אולי כי זה לא באמת קוסם כל כך?
מורים עובדים מסביב לשעון , אישית, לא רוצה להתחלף איתם (מכיר כמה, חוץ מאישתי).
וד"א, למיטב זכרוני, אתה עובד במיגזר הפרטי, לא הציבורי. מי במגזר הציבורי תרם 13 יום?
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
אהה...
אז בעצם אנחנו מדברים על תנאים משודרגים מאוד כמו שיש להרבה קבוצות עם וועדי עובדים חזקים ולמעשה נגעו להם קצת בשמנת בזמן שחלק מהמגזרים מדממים והם מעיזים לבכות ולדעתך זה סביר.
רק שנדייק בנתונים בכדי שמי שיגבש דיעה יעשה זאת בלי שמעוותים לו את הנתונים.
לתשומת לבך, חופש בחירה הוא לא באמת בחירה.
לפי החוק זכותו של המעביד להוציא אותך לחופש במועדים הנוחים לו.
אתה לא זכאי לקחת חופש מתי שבא לך. אתה מבקש והמעביד רשאי גם לסרב.
למשל אצלנו מחייבים לצאת לחופש בסוכות ופסח ויש לנו עוד כמה ימים במהלך השנה אבל אין לנו חופש גדול וגם היום עבודה שלנו הוא כנראה ארוך יותר משל מורה.
אבל היי, מה זה 2-4 שבועות חופש שיש לאדם רגיל לעומת כארבעה חודשים חופשים שיש למורים?
והם עוד מתלוננים.
שיתרחקו מהילדים כי זה ממש לא חינוכי בעיניי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
בועז,
כל החופשות שציינת הן חלק מהתנאים של המורים. לך יש ימי חופש בחוזה? אתה רשאי לבחור לעצמך מתי לקחת אותם? אישתי, לא. אני בטוח שמורים רבים היו מוותרים על חלק מהימים בתמורה לחופש בחירה שלהם.
אם התנאים כל כך טובים, למה אתה לא הופך למורה? למה כל אותם אנשים שבטוחים שהמשכורות גבוהות והחופשים אדירים לא משתלבים במקצוע?
וד"א, למיטב זכרוני, אתה עובד במיגזר הפרטי, לא הציבורי. מי במגזר הציבורי תרם 13 יום?
+++++
צודק !!
סער,
במקום להתעלם, אולי תבינו שזו לא צרות עין.
אלו ה״לקוחות״ של מערכת ההוראה שמשקפים חוסר שביעות עמוק מההתנהלות של מערכי ההוראה.
הנהלת המורים עסוקה בתירוצים וריבים ולא עוצרת לרגע לחשוב על מקור הביקורת, ולהבין שהם מפספסים לגמרי את החברה שהם אמורים לשרת.
יסלחו לי המורים, הילדים שלי עוד בגילאי גן. הגננות הראשיות שם מקבלות תנאים שאני בהחלט מקנא בהם. (אחותי גם גננת).
תיאורטית, הייתי מוכן לחיות עם השכר הנמוך בשביל תנאים כאלו.
אז למה אני לא הולך להיות מורה גננת?
מהסיבה הפשוטה, שאחרי חצי יום, היה קורה אחד מהשניים,
או שהייתי יושב בכלא, או שהייתי מאושפז בבית חולים אחרי שאיזה אבא היה סוגר איתי חשבון.
אבל... זה אני. אין לי סבלנות לילדים ולהוראה. מי שעובד בהוראה צריך להיות אחד שמתחבר לזה, ואם האנשים שעובדים בהוראה הם לא כאלו, אז שלא יהיו שם, גם אם התנאים והמשכורות יהיו מעולים.
ועל היכולת של האנשים האלה לעמוד מול אוכלוסיה של בני תשחורת חוצפנים, ויותר גרוע מזה, ההורים המטומטמים שלהם, אני מוריד את הכובע.
עדיין הייתי שמח אם היו מבטלים את החופש הגדול השנה.
(אגב, אני "תרמתי" בנתיים גם סכום יפה של ימי חופש, פשוט אף אחד לא עושה מזה כותרות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לא מחזיקים אותם בכוח. אם התנאים גרועים כל כך, שיעזבו.
אני מניח שבבתים שאחד ההורים הוא מורה, פחות מתלוננים על כך שהחופשים ארוכים כל כך ויותר קל למצוא סידור לילדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
מי במגזר הציבורי תרם 13 יום?
אנשי הצוות הרפואי למשל, עובדים עכשיו במשמרות של 12 שעות מבלי לקבל שעות נוספות וסמוטריץ הציע לבטל להם השנה את דמי הביגוד וההבראה.
כל אחד והחבילה שלו.
ובמקרה הזה כולם כולל כולם אוכלים אותה.
אז תפסיקו לחפש כמה השני דופק אתכם.
מי שמתלונןצעכשיו על התנאים הנהדרים של המורים כנראה התלונן בפעם אחרת על התנאים של משרתי הקבע, אבל בעצמו לא מוכן להיות מורה לא כל שכן לשרת בקבע - וגם ההיפך נכון.
מי שכל כך רע לו איפה שהוא נמצא - וחושב שיותר טוב להיות במקום אחר - שיזיז את עצמו למקום האחר או שלא יתלונן.
כי כאמור, לכל אחד החבילה שלו שהוא בחר. ומישהו בוחר ממש טוב כל פעם מגזר אחר לשסות בו את הציבור, כדי שלא ישימו לב מה הוא עושה.
ואתם נופלים לבור הזה פעם אחר פעם.
אסף.
ועכשיו למה שבאמת מעצבן אותי.
החלטות - צריך לקבל. גם בצורה של מקרים ותגובות. להתכונן ולנכין את הציבור - אם יהיה ככה, אז נעשה ככה. ולא למנוע דיון וכל יומיים להחליט אד הוק לפי קבוצת הלחץ התורנית.
למה פתחו מספרות וקוסמטיקאיות, אבל לכירופרקט שלי עדיין אסור לעבוד? ולמטפלים הסיניים? הם בטח יותר חיוניים מנסרת שיער..
אסף.
1 קבצים מצורפים
אתה אל תיגע לנו בחופש להתלונן!!
קובץ מצורף 128746
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כל אחד והחבילה שלו.
ובמקרה הזה כולם כולל כולם אוכלים אותה.
אז תפסיקו לחפש כמה השני דופק אתכם.
מי שמתלונןצעכשיו על התנאים הנהדרים של המורים כנראה התלונן בפעם אחרת על התנאים של משרתי הקבע, אבל בעצמו לא מוכן להיות מורה לא כל שכן לשרת בקבע - וגם ההיפך נכון.
מי שכל כך רע לו איפה שהוא נמצא - וחושב שיותר טוב להיות במקום אחר - שיזיז את עצמו למקום האחר או שלא יתלונן.
כי כאמור, לכל אחד החבילה שלו שהוא בחר. ומישהו בוחר ממש טוב כל פעם מגזר אחר לשסות בו את הציבור, כדי שלא ישימו לב מה הוא עושה.
ואתם נופלים לבור הזה פעם אחר פעם.
אסף.
אני לא מבין למה לדעתך אין לציבור שמעסיק את עובדי המגזר הציבורי זכות להתלונן על תנאי ההעסקה המופלגים שחלק מהמגזרים השיגו בזכות יכולתם להחזיק וללחוץ על הביצים שם המנהיגים או בזכות התארגנות להיות חברי מפלגה במרכז מפלגת השלטון.
זה לא משחק דמוקרטי ולא תנאי שוק אלא סחטנות שכולנו משלמים עליה.
בדיוק כמו הסחטנות הדתית .
אז בניגוד אליך אני סבור שלציבור יש זכות ואפילו חובה להתלונן ולשמור שכספי המיסים שלו לא ישמשו מנהיגים כאלה ואחרים בצורה לא ראויה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94