אתה שולח אותי לקרוא את מה שאני שמתי פה? :-)
שים לב להערה על ה pushbar & winch, תחזור לתמונות, ותבין למה אני אומר שזה פתיר.
Printable View
4.6 מטר בלי כננת. 4.9 מטר עם.
אי אפשר להתקרב לאורך 4 מטר ברכבים האלו בלי לשנות את בסיס הגלגלים. זה מה שאני מבין.
עוד מתחרה על מכרז נוכחי לצבא ארה"ב שלא הופיע כאן עדיין - רכב של GM מבוסס על טנדר הקולורדו. מנוע 2.8 דיזל וגיר סטנדריים ומתלים של קולרדו ZR2 כולל קפיצי עלים מאחורה. כמובן ארוך מדי עבור המכרז הצה"לי אבל מעניין מאד.
https://youtu.be/3iywCrCRWlw
קובץ מצורף 129438קובץ מצורף 129439קובץ מצורף 129440קובץ מצורף 129441קובץ מצורף 129442קובץ מצורף 129443
שמעתי את המילים racing ו baja, או שאני הוזה ? מה הם מבינים האמריקאים האלה .;-)
עדיין מפלצת גדולה וכבדה, שים לב ל dimple dies שעשו בפחים בכדי לחסוך בעובי ולהוסיף חוזק מבני.
אני מציע למי שזה מאתגר אותו, לבחון את הרכבים הללו , לקרוא את כל הדרישות למכרז , ולראות איך זה נכנס בבפנוכו של זה. ואח״כ זה צריך גם לסוע , ולסוע טוב באמינות ובנוחות יחסית.לא פשוט.
ניחוש שלך, אם הייתה צריך לשים את הכסף שלך -
מה יותר ישים הדרך שאני הצעתי או הכיוון שלך -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post893223
מכל הרעיונות שהועלו פה, "שיטת החישוב שלי", הכי מעשית.
אני לא הצעתי כלום.
אבל אתה כנראה עלית על פטנט איך לקצר את הפלאייר בלי לשנות את בסיס הגלגלים. תחבור אליהם (המנכ"ל ישראלי) וביחד אתם לוקחים את המכרז.
זיוו,לפני שאתה מלגלג על רעיונות שהועלו פה, תצא רגע מנקודת הנחה שלא כולם טיפשים , לא חכמים כמוך כמובן, אבל גם לא יותר טיפשים ממך.
תעיף מבט חטוף על הרוחב של ה 60, ונגיד שחתכת אותו עם דיסק ״9 ,ככה שיהיה 4 מטר באורך.- עכשיו , איך אתה מושיב שם תשעה לוחמים? לא גמדים של שלגיה , אלא לוחמי קומנדו כמוך למשל.?
לפני שהדיון מתדרדר - אני מזכיר שבסיעור מוחות לכל אחד מותר לומר בכל סיבוב כל רעיון - מגוכח בעיני השאר ככל שיהיה - כדי לפתח את הדיון.
אז תפתחו את הדיון ואל תדרדרו אותו.
אסף.
דורון, אתה מדבר על רכב ספציפי של לפני 30 ומשהו שנה.
ההוא בסרטון מדבר על רכב מהיום, הוא עוד מתפאר אני מניח בבולמים /שיפורי מתלים וכו׳ שלקוחים מעולם המרוצים.
טל,
בדיוק הפוך, אני לא חכם כמו כל מהנדסי הרכב פה, ולכן בכלל לא ניסיתי לתכנן רכב כזה.
אני בסה"כ חיברתי את התלונה העיקרית שעלתה פה - אורך 4מ' וקישור לרכב (שנראה רציני) שנימרוד שם.
כל מה שאמרתי, נמרוד שם קישור ל 72, ושימו לב שיש את האח הקטן 60 ושם מגבלת האורך כבר נראית לי פתירה.
לגבי הלוחמי קומנדו -
מה כתוב ברישון של SIX או של סופה? כמה נוסעים?
אותן יחידות שושו שאנחנו לא נוקבים בשמן, כמה לוחמים נוסעים על כלי כזה??? פי שניים? אולי יותר?
זה בכלל לא רק שאלה של שטח ונפח (9 אנשים) זה הרבה שאלות של יכולת להילחם, ולפרוק מהכלי. מבחינתי, דיון אחר לגמרי.
יש פה שתי דרישות ברורות -
1- אורך ורוחב של הכלי
2- כמות לוחמים , משקל וכו'.
לדעתי, או שאתה אומר לצה"ל זה בלתי אפשרי ופורש.
או ששאלת הלוחמים בכלל לא מדאיגה אותך בשלב הזה. אתה קודם כל מוצא את הפלטפורמה שתתאים למגבלות ההטסה, ואז מתחילים לבנות עליה את המעטפת וממקמים את הציוד והלוחמים.
אבל כמו שאמרתי בהתחלה, אני לא חכם ולא מנוסה כמו כל היועצים פה (אני בטוח שלרובם ניסיון בתכנון עשרות כלי רכב קודמים) ואולי בכלל כדאי להתחיל מדיון על התאורה? לדים?
בהצלחה
אסף צודק. התנצלותי (לאסף).
לא צריך לפרוש, אפשרי להושיב 9 לוחמים באורך ארבע מטר.
קובץ מצורף 129451
לא תחלקו על זה שבהיילקס אפשר להושיב 5 בקבינה ולדגם עוד ארבע מושבים עם קשתות מתפרקות/מתקפלות בארגז. אבל ההיילקס באורך 5 ורבע מטר. אם היינו יכולים לקצר את ההיילקס למינימום של בסיס הגלגלים שלו + צמיגי 33 אינץ' היינו מקבלים אורך של 4 מטר, אם היינו מרימים את קבינה והארגז ומניחים גבוה יותר מעל השלדה כך שהנוסעים הקדמיים מעל הגלגל הקדמי, פתרנו את הבעייה. פרקטית צריך להשקיע יותר. אחד הפתרונות המתבקשים הוא להזיז את המנוע למרכז בין המושבים, כשאחד מאנשי הצוות (המקלען) מעליו, או מאחורה מתחת למשטח הטענה.
הפלאייר, הHDT סטורם, ועוד כלים נוקטים בגישה הזאת. הם לא ארבע מטר, אלא 4.6 או משהו בסגנון, כי במסוק הצ'יינוק נכנסים שניים באורך כזה.
צה"ל רוצה ארבע מטר. אם פלאייר יחליטו להתאמץ ולעשות כזה, קיצוץ הסרחים כמו שזיו מציע לא יספיק. בסיס הגלגלים הוא 3,200 מ"מ (גם של דגם 60 וגם 72), הגלגל בקוטר 940 מ"מ, ביחד זה יוצא 4.14 מטר. יש אפשרות להגיע לזה די בקלות בלי להפר את כללי המכרז - לרדת לצמיג בקוטר 31 אינץ'. לתוצאה יהיה מרווח גחון ועבירות של סקייטבורד. הפתרון הנכון הוא דגם שונה משמעותית עם בסיס גלגלים של 2.8-3 מטר, ומי יודע, אולי הם עובדים על זה?
אני לא מכיר שיש פה מהנדסי רכב חוץ מאסף ,ויסלחו לי אלה שכן , כמעט כולם בתחום בגלל התשוקה, אני גיליתי בשנים האחרונות שלתכנן רכב הרבה יותר כיף מאשר לנהוג עליו. אבל זה אני והתשוקה שלי . ובכלל לא בעל תואר מהנדס בשום תחום. קוצים בתחת קראו לזה פעם.
אין פה דיונים נפרדים. הדיון הוא אותו דיון על רעיונות למשהו טוב, אבל לפני כן צריך לקרוא טוב טוב את הדרישות של המכרז.
אני חושב שזה אפשרי, וזה דורש תכנון מאפס ,אני קודם כל יוצא מנקודת הנחה שנדרשים לפחות 60 ס"מ רוחב ללוחם על ציודו לשבת עם יכולת תפעול מינימלית, כך שהדרישה ל 1.90 מטר רוחב נופלת בול-שלושה בשורה . - רכב מטר וחצי רוחב לא בא בחשבון בכלל לדעתי .
הלאה, רכבת כוח צריכה להיות הכי טיפשה שיכולה להיות, אין פה דרישה למנוע עתיר כוחות סוס. הבעיה מתחילה עם הגובה של הרכיבים.- בהנחה שאנו רוצים בטן חלקה ובלי בליטות מיותרות מטה,המנוע ,גיר, תיבת העברה ,דיפרנציאלים ,מכלי דלק וכו' ,צריכים להיות ממש קרובים לרצפה ,מה שדורש מהם גם גובה מינימלי, כי הוא מכתיב את גובה הארגז, כסאות וכו'. -גם אם נשדרג לעוקה יבשה ,אני לא מכיר מנועי דיזל 150-200 סוס בגובה 30 -35 ס"מ ,אולי מישהו מכיר ?.
בעיית התאמת המתלים בנפח מינימלי לרכב קשה ,ביחוד קדימה -רצו לי בראש מתלים של זרועות נגררות חיפושית סטייל, אבל זה מרתיע אותי גיאומטרית.
מנוע דיזל אין בעיה להשכיב גם ב15 מעלות. ראה ערך פולקסווגנים לדורותיהם.
אסף.
להכניס 9 לוחמים ב4 מטר, לא פרקטי עם הפנים לכיוון הנסיעה. שישבו מאחור עם ספסלי אורך (פנים החוצה) ויחזיקו ממש חזק ;) (אני מניח שמבחינת תקן שקרכלשהו זה לא יאושר כי בכל הרכבים הדומים בעשורים האחרונים די ירדו מהשיטה הזאת).
לא מנוע בוקסר. בהרבה מכוניות המנוע שוכב הצידה כדי להשיג גובה מכסה מנוע נמוך.
בפולקסווגן זה מגיע ל15 מעלות.
אסף.