תגובה: מצבר ליתיום יון כמצבר התנעה יחיד בהיילקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכשיר הריתוך הגיע. נחמד ממש.
אוטומטי. אתה מארגן את פס הניקל במקום, מצמיד אותו עם אלקטרודה אחת, וכשאתה מוכן אתה נוגע עם האלקטרודה השנייה כמה מ"מ ליד הראשונה, מחכה כשנייה אחת, וזה נותן נקודת ריתוך שלא ניתנת לניתוק אפילו במשיכה עם פלייר.
תענוג.
גם הנגלה השנייה של הסוללות הגיעה, וגם הbms. בינתיים אני בודק את קיבולת הסוללות וממתין לגליל פס ניקל שהזמנתי.
https://imageshack.com/i/pofhrnjUj
מידע חשוב, תודה. שמח מאוד לדעת שהמכשיר עובד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם אתה יכול להלחים חתיכת ניקל זה יעבוד.
אפשרות אחרת (כך אני עושה) , שיפשוף עם ניר לטש עדין, "וערמה" קטנה של הלחמת בדיל (מאפשר הורדה קלה עם צריך).
אם הבדיל תופס, זה אחלה פתרון בשבילי. אני חששתי שהוא לא מחזיק. מעדיף פונקטשוויץ כמו של חנן, אבל נעשה נסיון עם הבדיל.
איך נמנעים מחימום יתר של הסוללה?
אז קיבלתי מכשיר ריתוך. מזמן כבר היו לי ערימות של סוללות lifepo4 26650 שקיבלתי מהmakerlab, יחד עם מכשיר הריתוך הגיע פס ניקל 50 ס"מ, היה לי במגירה bms מתאים, ויש לי יותר מדי זמן בסופ"ש: אני בבידוד.
מכל המרכיבים האלה נולד מצבר 14.4 א"ש 12.8 וולט.
לא ממש תכננתי מה לעשות אתו, אבל בינתיים הוא נבחן עם המקרר.
תודיעו לזיו :) מעכשיו גם לי יש מצבר צרכנים.
https://imageshack.com/i/pmkjeiuSj
https://imageshack.com/i/pnCeiPELj
1 קבצים מצורפים
מזל טוב.
עכשיו תהיה לך קולה קרה, כמו שאתה אוהב, גם בבוקר.
ודרך אגב, תחזור פה אחורה בהרבה שירשורים כבר כתבתי, בסוף כולם יהיו עם מצבר כזה ומקרר.
כל ההבדל, כמה כל אחד יסבול ויאלתר לפני.
300 ש"ח ושני ק"ג,...
אל תגלה לנמרוד שזה עולה פחות מהצידניות שלו, ואל תגלה לדורון שהמצבר הזה עולה פחות ויחזיק יותר מה Startup שלו :-)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אם הבדיל תופס, זה אחלה פתרון בשבילי. אני חששתי שהוא לא מחזיק. מעדיף פונקטשוויץ כמו של חנן, אבל נעשה נסיון עם הבדיל.
איך נמנעים מחימום יתר של הסוללה?
מלחם עם הספק כמה שיותר חזק (זה נעשה עם 60W), וראש גדול שיכול לצבור חום.
זה צריך להיות מספיק חזק ע"מ לחמם נקודתית מספיק חם לפני שהחום מספיק להתפשט.
ובניגוד ליועצים תאורטים...
קובץ מצורף 130770
עבודה יפה.
אגב,
ההודעה הקודמת של חנן עם התמונות ישר הקפיצה לי לראש את השרשור סוללת ליתיום פצצה מתקתקת. זה אפילו נראה כמו מטען חבלה ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מזל טוב.
ודרך אגב, תחזור פה אחורה בהרבה שירשורים כבר כתבתי, בסוף כולם יהיו עם מצבר כזה ומקרר.
כל ההבדל, כמה כל אחד יסבול ויאלתר לפני.
300 ש"ח ושני ק"ג,...
אל תגלה לנמרוד שזה עולה פחות מהצידניות שלו, ואל תגלה לדורון שהמצבר הזה עולה פחות ויחזיק יותר מה Startup שלו :-)
נהיית סנילי? [emoji41]
שכחת מה מחכה במחסן להשלמה?
ואם כבר, מתי הבקר באזור?
לא מוצא את המחברים שלך ( מיני אנדרסון).
הזמנתי חדש, אבל בימים האלו זה לוקח זמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא מוצא את המחברים שלך ( מיני אנדרסון).
הזמנתי חדש, אבל בימים האלו זה לוקח זמן.
נראה לי שהוא משתמש ב xt60 (המחברים הצהובים) אם אתה באזור חיפה/קריות/יקנעם יש לי כמה כאלו בערכה..
אתה יכול למצוא אותם גם בחנויות של טיסנים ורכבים
המדען המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
נראה לי שהוא משתמש ב xt60 (המחברים הצהובים) אם אתה באזור חיפה/קריות/יקנעם יש לי כמה כאלו בערכה..
אתה יכול למצוא אותם גם בחנויות של טיסנים ורכבים
המדען המטורף
אתה מבלבל בין נדב (42) לבין דורון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מזל טוב.
מספיק של-50% מהאוכלוסיה יהיה מצבר כזה ומקרר כדי שגם אני אתפנק עם קולה קרה בבוקר. חסינות עדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מספיק של-50% מהאוכלוסיה יהיה מצבר כזה ומקרר כדי שגם אני אתפנק עם קולה קרה בבוקר. חסינות עדר.
אם לא תרחיק את העדר .....
וגם אז, אתה בונה על זה שהעדר יהיה נחמד אליך?
לדעתי, אחרי האיומים שלך פה, לא רק שלא תקבל קולה, אני בספק מי יצא לחלץ אותך :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אז קיבלתי מכשיר ריתוך. מזמן כבר היו לי ערימות של סוללות lifepo4 26650 שקיבלתי מהmakerlab, יחד עם מכשיר הריתוך הגיע פס ניקל 50 ס"מ, היה לי במגירה bms מתאים, ויש לי יותר מדי זמן בסופ"ש: אני בבידוד.
מכל המרכיבים האלה נולד מצבר 14.4א"ש 12.8 וולט.
לא ממש תכננתי מה לעשות אתו, אבל בינתיים הוא נבחן עם המקרר.
תודיעו לזיו :) מעכשיו גם לי יש מצבר צרכנים.
https://imageshack.com/i/pmkjeiuSj
https://imageshack.com/i/pnCeiPELj
האנרגיה נגמרה למארז. נתן כ19 שעות. לא בהכרח ממצב מלא. בניתי את המארז מהסוללות כפי שהגיעו אליי מהmakerslab,עם 3.31 וולט, וכך גם השתמשתי בהן להפעלת המקרר, בלי לטעון מראש.
המספר הזה לא אומר הרבה.
בלי לדעת באיזה סביבה היה המקרר, מה הייתה התכולה ומה הקיבולת של הסוללות.
על פניו נתון נחמד פלוס אבל לא מספיק למסקנות
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
נכון, וככה זה יישאר.
אין בזה שום דבר חשוב מספיק בשביל להשקיע זמן במדידות.
זה לא מוצר שניתן לקנות, או למכור. את דעתי על הפעלת מקרר בלילה אתם כבר מכירים, אז זהו.
אם זה היה מספיק מעניין, אז מראש כבר הייתי טוען את המארז למצב מלא, מחבר מד אנרגיה, מניח חיישני טמפ' וכו'.
לגבי מה ששאלת: הוא היה בממ"ד בטמפ' של 21 פלוס, ריק. הקיבולת הנומינלית של הסוללה היא כ14.4 א"ש.
הבידוד עשה את שלו, אז בכל זאת הרחבתי את הניסוי, הפעם לאחר טעינת סוללה ועם מד אנרגיה.
סוללה טעונה החזיקה את המקרר באותם תנאים 35 שעות. הקיבולת המדודה היא 16 א"ש.
הרגת אותי ..
אפשר רשימת קניות למלחם סוללות / פס ניקל / ו bms שבאמת מתאים ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבידוד עשה את שלו, אז בכל זאת הרחבתי את הניסוי, הפעם לאחר טעינת סוללה ועם מד אנרגיה.
סוללה טעונה החזיקה את המקרר באותם תנאים 35 שעות. הקיבולת המדודה היא 16 א"ש.
מישהו צריך לעשות חישוב מסלול מחדש על הספק נדרש למצבר צרכנים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הרגת אותי ..
אפשר רשימת קניות למלחם סוללות / פס ניקל / ו bms שבאמת מתאים ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לוכסן בין המלחם לסוללות... אז אתה מחפש המלצה גם לסוללות? כי אם לא, אז לאיזה סוג סוללות אתה צריך את הbms?
מנסיוני, וכנראה גם מנסיונך, עניין הbms הוא טריקי. יש אצלי שלושה bms (יש עוד הרבה, אני מדבר על הספציפיים האלה) שנראים זהים לחלוטין, ורק אחד מהם הוא לסוללות ליתיום קובלט, או lmo, או nmc, והשניים האחרים הם לlfp. גיליתי מי הוא מי רק לאחר מדידות מאוישות בטעינה ובפריקה.
אתה צריך לכתוב גם מה הייעוד: מקרר/תאורה/התנעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין לוכסן בין המלחם לסוללות... אז אתה מחפש המלצה גם לסוללות? כי אם לא, אז לאיזה סוג סוללות אתה צריך את הbms?
מנסיוני, וכנראה גם מנסיונך, עניין הbms הוא טריקי. יש אצלי שלושה bms (יש עוד הרבה, אני מדבר על הספציפיים האלה) שנראים זהים לחלוטין, ורק אחד מהם הוא לסוללות ליתיום קובלט, או lmo, או nmc, והשניים האחרים הם לlfp. גיליתי מי הוא מי רק לאחר מדידות מאוישות בטעינה ובפריקה.
אתה צריך לכתוב גם מה הייעוד: מקרר/תאורה/התנעה.
אני בהחלט יודע ש BMS זה טריקי ... :(
הכוונה היא פה ל:
1. מלחם נקודה עבור סוללות
2. סוללות יש לי 18650 בכמות נאה .. אני אולי אנסה לבנות מהן מארז ( יש לזה שימוש גם לטיסנים כי מארז לייף כזה חצי במשקל מליפו ונותן כפול זמן טיסה מליפו - עם פחות "קיק" מליפו )
3. רצועת ניקל לשימוש עם סעיף 1.
4. BMS שאתה משתמש בו למארז שבצילום האחרון שהוא התוצאה של הבידוד שלך ..
אני עדיין במסתורי ליבי חושש מעט מנבואות הזעם של זיו וחושב שכדאי שיהיה לי מארז "הצילו" ללילה ההוא שבוא יכנע במצבר למקרר ... בעיקר כי אני נוסע לרוב לבד. אמנם לא לאמצע המדבר .. אבל לפעמים אין קליטה ועלול להיות מביך לבקש עזרה בקבוצה המפחידה רק כי אחרי 123443 טיולים סוף סוף זיו סדק והמצבר בן ה 4 מת.
בנימה של אופטימיות ותקווה שזה יספיק אני אגיד שאני כן לוקח איתי את אחת הסוללות של הטיסנים 4 תאים 5.2 אמפר שעה כמו שנדב42 עושה.
1. כשאתה מדבר על 18650 אני מניח שאתה מדבר על ליתיום "רגיל" ? (סעמק, מרוב סוגים אני כבר לא יודע איך לקרוא לליתיום הרגיל, זה שעובד במתחים של עד 4.2 וולט,nmc, lmo, lco, קובלט... נקרא לו "רגיל" וזהו) . התצורה הזו בד"כ באה בליתיום רגיל. לא lfp. יש גם lfp 18650 , נפוצים פחות.
האם כך?
2. אתה צריך bms שישרוד זרמי התנעה? (אפשר גם לקחת אחד קטן יותר, ולעקוף אותו לצורך התנעה)