תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש פה ללא ספק עניין של תאום ציפיות בין מה שהרכב יודע לתת לבין קהל היעד שלו.
לוקחים ג׳יפון, מוסיפים לו כל מיני תוספות של יוקרה וחיקויים של אביזרי עבירות שכנראה לא באמת מספקים את הסחורה בשטח ולחבילה הזו שמים תג מחיר של סמל סטטוס לאלפיון העליון ואז מנסים ליחצ״ן אותה בערבות הרי ירושלים עם תיעוד שיוצא לציבור בלי עריכה וכנראה רחוק מאיך שהם התכוונו שיצא.
ואנחנו מתיחסים לזה בזכות כמה קולות של אנשים כאן כאילו זה רכב לשטח קשוח.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא מבין מה אתה רוצה...
עשו בדיוק מה שכולכם עם הצ'ירוקי והגראנד עשיתם, לקחתם רכב שהיעוד שלו זה שנוהגת בו soccer mom לסופר וכו', הגבהתם אותו ב 10 אינץ', שמתם גלגלים 33", החלפתם סרנים, יחסים, זרועות, גלי הינע, שתלתם נעילות.... ובשביל מה? לנסוע פעם בשנה לשביל בנגב?
לפחות בדיפנדר הכל מקורי מהיצרן. 😂
1 קבצים מצורפים
גיא: יש כל מיני בעיות עם הרכב, הנובעות מהסתירה הבלתי נמנעת בין רכב מעודן של 180 קמ"ש, מול זוחל סלעים. את בעיית הצמיגים דווקא קל לפתור, עם חישוקי ה-18 אינץ' חתך 70. עם צמיגים כאלה אים שום בעיה לטייל איתו, כולל עשוש והרבה יותר.
נדב: לדעתי, אין להם כרגע בארץ חישוקים וצמיגים בחתך גבוה יותר. נדמה לי שאת החתך הגבוה וחישוקי הברזל הם יספקו רק עם ה-90, אבל בטח יהיה אפשר להצליב איכשהוא. היצרן לא בונה על קהל שיטפס את המשלט, הייתה בכלל טעות להיכנס לשם. לחפש צרות.
בועז: ה'אולפן צילום' נחמד מאוד, אבל אתה לא באמת רואה בדיוק מה יש, ואיפה. אם אתה לבד, זה אולי יכול לעזור קצת. אם יש לך מכוון מקצועי (והיה, אפילו אם לא כיוון נכון באותו רגע), אתה סומך עליו.
לביא: מצב המעלה היה ממש לא פשוט, לפחות לא בנתיב שהם בחרו. היו איתנו שני דיפנדרים ישנים, משופרים עד הגג, נעילות, צמיגים, נהגים מאוד מיומנים, אני מכיר אותם היטב. ה-90 הגיע אל סף התהפכות (ראו תמונה), ה-110 עבד קשה מאוד כדי טפס.
זיוו: גם אני לא מבין את הקושי שהיה. עליתי בעבר את המעלה הזה עם ה TDI300 הקשיש שלי, בלי נעילות רוחביות, עלה יפה מאוד. לידו נסענו עם דיסקו-4, עבר מעולה. כאמור, אין לי הסברים לכל דבר... אבל בטוח שעם מרווח גחון של 30 סנטימטרים וכל האלקטרוניקה, שים לו חישוקי 19 אינץ' והוא ייטחן שם כל ג'יפ עירוני אחר.
אסף: הבנזין ממש מיותר למי שחושב בכלל להוריד צמיג מהכביש. אל תשכחו, הבריטים לא באמת התכוונו להשליך את הכלים האלה, על מעברים כמו ה-משלט. תראו מה הם עשו בנמיביה – שבילים מהירים, מעט מאוד דיונות, ומעבר וואן-זייל שתיירים עוברים אותו עם טנדרים סטנדרטיים שכורים. 17" אינץ' לא יכול לעלות על דיסקים וקליפרים שאמורים לעצור 2,300 ק"ג ב-150-160 קמ"ש. פשוט אין מקום
GRAND: היצרן מכיר את השוק העולמי יותר מכולנו, והוא מבין שאין ביקוש " לרכבי שטח אמיתיים, הניתנים לשידרוגים, ומסוגלים לעמוד בשטח קשה"... זה המצב, אנחנו הדינוזאורים, וצריך לשמור על כלים הישנים שלנו, עם כל הלב. באוסטרליה עוד אפשר לקרוכ טויוטות סדרה 70, ואנחנו צריכים לשמוח שעוד יש ג'יפ וסוזוקי.
דרור ברלי!!!... אני מסכים עם רוב מה שאמרת (וגם עם מה שלא אמרת). אני יכול להבטיח לך שהאוטו שלי היה על מצב rock crawl, ושני הדיפרנציאלים היו ירוקים מרוב נעילה. ברגע שהיה צריך להוסיף גז בהדרגה כדי לטפס בשיפוע תלול, עד שהכוח הגיע כבר הסתובב המנוע הרבה יותר מדי מהר. פחות גז, כלום לא קרה. יותר גז, פירפר. גם עם רגל שמאל על הברקס.
בועז: אתה הרי יודע שזה לא "ג'יפון ששמו עליו תוספות", אז למה לדבר ככה?...
קובץ מצורף 129558
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
לביא: מצב המעלה היה ממש לא פשוט, לפחות לא בנתיב שהם בחרו. היו איתנו שני דיפנדרים ישנים, משופרים עד הגג, נעילות, צמיגים, נהגים מאוד מיומנים, אני מכיר אותם היטב. ה-90 הגיע אל סף התהפכות (ראו תמונה), ה-110 עבד קשה מאוד כדי טפס.
רק שיומיים אחריכם חנן עלה שם לבד בלי דרמה ובלי בעיה.
אז אולי הבעיה באמת לא ברכבים.
(ובחייאת, אם לא קריטי, וותר על הבולד, זה משגע את הממשק ציטוט)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
זיוו: גם אני לא מבין את הקושי שהיה. עליתי בעבר את המעלה הזה עם ה TDI300 הקשיש שלי, בלי נעילות רוחביות, עלה יפה מאוד. לידו נסענו עם דיסקו-4, עבר מעולה. כאמור, אין לי הסברים לכל דבר... אבל בטוח שעם מרווח גחון של 30 סנטימטרים וכל האלקטרוניקה, שים לו חישוקי 19 אינץ' והוא ייטחן שם כל ג'יפ עירוני אחר.
רמי,
הצעתי לך הסבר, אבל אתה לא מתייחס ( ואסף שלל) -
לדעתי, אם אני צריך לנחש מה קרה, הטעות היא בבחירה של ההגבה הגובהה ביותר - נשארתם ללא מהלך (אפקטיבי. הרבה שקיעה, אבל אפס התארכות), ולכן איבדתם אחיזה.
תחזור על הניסוי (או דומה) עם קצת פחות הגבהה.
תודה על שאתה עונה אחד אחד בסבלנות למרות שמהצד נראה כי חלק פה תוקפניים משהו.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
+1
Sent using Tapatalk
+1
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תעדכן , נביא עוד כרכרה (מהשנים האחרונות) שיהיה להן עם מי לדבר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו מבחינתי על הדיפנדר כרגע. דעה אמיתית תהיה לי רק אחרי שאקבל אותו למבחן סופ"ש.
בוקר טוב,
תודה לרמי ולברלי על ההסברים המפורטים.
עד שלא אדגום אותו בשטח, אני דן אותו לחיוב וממש לא לשלילה.
אותן מערכות שפועלות מעולה כבר למעלה מעשור, ורק משתדרגות עם הזמן, אין סיבה שדווקא בהרי ירושלים נמצאות בחל"ת.
ניתוח הסרטון - מי כמו גולשי ג'יפולוג יודעים שמציאות לחוד וסרטונים לחוד. רק מי שהיה במקום באמת יכול להבין מה היה שם.
באחד מהמהבחנים לג'ימני החדש, לקחתי אותו לאותו המקום, ובאמצע העליה הסתובבתי חזרה למטה, כי זו היתה מלחמה מיותרת עם צמיגים לא מתאימים ורכב לא ממוגן. אז אני ממש לא מזלזל במעלה. כן, כנראה שרכב אחר עם עם צמיגים מתאימים יותר, ולחצי אוויר נמוכים יותר יתנהג שם שונה.
עוד דבר, מי כמונו יודע ששני סנטימטר לכאן או לכאן בשטח יכולים להיות בדיוק ההבדל בין "וואו, איזה מלך!" ל "פחחח, מי הפראייר שיקנה את זה?"
אז השורה התחתונה, אני לא מתרגש מהסרטון, ואם ברלי אומר שזה רכב גיבור, אני סומך על דעתו, עד שאגבש את דעתי על סמך התנסות אישית.
שוב תודה רמי ודרור על התשובות הסבלניות והמפורטות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
בוקר טוב,
תודה לרמי ולברלי על ההסברים המפורטים.
עד שלא אדגום אותו בשטח, אני דן אותו לחיוב וממש לא לשלילה.
אותן מערכות שפועלות מעולה כבר למעלה מעשור, ורק משתדרגות עם הזמן, אין סיבה שדווקא בהרי ירושלים נמצאות בחל"ת.
ניתוח הסרטון - מי כמו גולשי ג'יפולוג יודעים שמציאות לחוד וסרטונים לחוד. רק מי שהיה במקום באמת יכול להבין מה היה שם.
באחד מהמהבחנים לג'ימני החדש, לקחתי אותו לאותו המקום, ובאמצע העליה הסתובבתי חזרה למטה, כי זו היתה מלחמה מיותרת עם צמיגים לא מתאימים ורכב לא ממוגן. אז אני ממש לא מזלזל במעלה. כן, כנראה שרכב אחר עם עם צמיגים מתאימים יותר, ולחצי אוויר נמוכים יותר יתנהג שם שונה.
עוד דבר, מי כמונו יודע ששני סנטימטר לכאן או לכאן בשטח יכולים להיות בדיוק ההבדל בין "וואו, איזה מלך!" ל "פחחח, מי הפראייר שיקנה את זה?"
אז השורה התחתונה, אני לא מתרגש מהסרטון, ואם ברלי אומר שזה רכב גיבור, אני סומך על דעתו, עד שאגבש את דעתי על סמך התנסות אישית.
שוב תודה רמי ודרור על התשובות הסבלניות והמפורטות.
הרבה פעמים זה רק כיול של התוכנת מחשב שמפעילה את כל המערכות,
גם אם אותו מחשב עובד מצויין בדגם אחר אולי פה הוא כוייל אחרת ואז לא עושה את העבודה ב 100% רק ב 90 וזה ההבדל
1 קבצים מצורפים
ולפי דעתי ( לא מומחה גדול לחמניות ) היה מיותר לצלם את הרכב בתוך השדה, רואים איך אחד הפרחים נוגע ברכב לא יודע מה קרה בזמן שלא צולם
מספיק נזק נגרם לשדות כל סוף שבוע מהמוני עם ישראל שמצלמים ועל הדרך רומסים וקוטפים פרחים למזכרת,
לא צריך גם מבחני רכב בתוך שדה חמניות..
קובץ מצורף 129563
הם בתוך מעבר תחזוקה אז אין נזק לחמניות. מניח שזה לא להיט לצינורות ההשקייה וגם אני הייתי מוותר על הצילום...
מתבקש
https://www.facebook.com/70961386254...9714805204849/
אני לא למדתי כלום על הדפנדר החדש, כן למדתי משהו על עולם ה"ניו-מדיה":
שסרטון וידאו הזוי אחד שחובבן זרק לבאר, אלף כתבי רכב בכירים לא יוציאו.
הסרטון לא הזוי... הוא מתאר טוב מאוד מה קרה שם (אם שמים mute). אבל אם זה סרטון בהזמנה אז היה צריך לקבל אישור לפני שהועלה כי עריכתו בדיעבד מוציאה אותם עוד יותר לא טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני לא חקלאי גדול ( גם לא קטן..) אבל השיפשוף של הפרח ברכב בטח לא עושה לפרח טוב..
אני גם לא בטוח שהחקלאים נוסעים בדרך הזאת בתקופה הזאת
אני עובד בזמן האחרון דיי צמוד לשדות חמניות (בין היתר) עם הרוחות האחרונות - שפשוף של רכב זה לדעתי מינורי. אבל שוב. אני איתך.
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
+++
ואני שמח כל פעם שאני זוכה שוב לקרוא את הטקסטים של רמי.
אחת הכתבות הראשונות שהדליקו אותי על רכבי שטח לטיולים היה התיאור של רמי על נסיעה בלנדקרוזר 80 HDJ דיזל באלפים. אמצע שנות ה-80.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
הסרטון לא הזוי... הוא מתאר טוב מאוד מה קרה שם (אם שמים mute). אבל אם זה סרטון בהזמנה אז היה צריך לקבל אישור לפני שהועלה כי עריכתו בדיעבד מוציאה אותם עוד יותר לא טוב.
אם שמים mute...
אחד מחברי הפורום שם קישור לסרטון בexpedition portal. לך תראה, משעשע. שם לא מבינים עברית ולא יודעים מי הנפשות ושזה השקת יבואן. טבולה רסה. אחת התיזות המובילות היא שזו חבורה של שונאי לנדרובר שביימו את הסרטון כדי לקטול את הדפנדר החדש, ושהם ממומנים עלי ידי הקרן החדשה של חברת ג'יפ [emoji3]
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
יש פיל בחדר ולא מדברים עליו כי לא רוצים לפגוע בפרנסתם של אנשים.
אני מתאר לעצמי שכולם מבינים גם אם זה לא נאמר במפורש.
ואם לדייק נמרוד אז הסרט נוסף לשרשור שנפתח קודם לכן תחת הכותרת זעם ןהשנאה ללנדרובר החדש...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
טוב, תשובות:
e-Pitam: אני בהחלט ניסיתי לתת את הזמן לאפשר כניסה של ה-TC לפעולה, אבל זה לא קרה. בתחושה שלי, ה TC של דיסקו 5 או 4, וגם TC של הרנגלר, עבדו יותר טוב; מצד שני, לא נראה לי הגיוני שלנד רובר קילקלו את ה-TC. עדיין, אין לי הסבר. נהגים אחרים נתנו גז הרבה יותר זמן, זה לא גרם ל TC לעשות את עבודתה. אני גם מסכים שהמכוון לא היה במיטבו למרות שהוא ג'יפאי מאוד ותיק, שנהג עם הדיפנדר הזה כמה ימים לפני כן. לגבי לחץ אוויר: מאחור היה 25 PSI, זה גם לא סיפק אחיזה וגם נקרעו שני צמיגים, עוד שניים הצטלקו באופן טרמינאלי.
רמי תודה על ההתחייסות, שמי אורי אגב.
בסרטון נראה ההפך ממה שאתה מתאר לגבי הtc.
...העצירות התכופות, זה נראה כך עם הדיפנדר 90 וה110 גם כן.
ה110 סתם נבלם על ידי המכוון .. (הרי אין לו פגוש פלסטיק שעלול להתלש) .. אם המצב דרדרתי וקשה לפי התיאורים לייצר תנועה רציפה זה קריטי מנסיוני הדל.
וה90... וואלה...באמת מזל שהמשיך תנועה.
החוסן המכני ...של הקלאסים אמור לאפשר בדיוק את זה כדי לתקל מכשול... לזרום אותו... מכה קלה בסרן או בפגוש ברזל לא ישנו שום דבר.
ולגבי לחץ אוויר,
לא הבנתי למה לנסות מעבר טכני כלשהו בלחץ אוויר לא מתאים.
35psi מקדימה... לא הייתי מצפה משום רכב להצליח לטפס שם.. ללא קשר לסרן חי או מתלה נפרד... נעילה מכנית או מערכת אלקטרונית.
מתנצל מראש אם זו נשמעת תוקפנות, זו לא הכוונה.
רעיונית, להשוות ישן מול חדש ועוד בשטח אמיתי ומאתגר ולא סטרילי... מתבקש! ושאפו ענק!... אני מהמר שאתם הראשונים בעולם שכנראה שקיבלו הזדמנות כזו.
לצערי ההתנהלות בסרטון המקורי לא עומדת בציפיות הגבוהות שהיו לי מאנשי מקצוע כמוכם.... ואני לא חושב שאפשר מהסרטון לקבל תובנות לגבי הרכב הנבחן.. שזו הייתה המטרה המקורית.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk