תגובה: טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פתחתם דיון על כריות אויר - ואני עדיין לא רואה סיבה טובה לזה. במיוחד בדור הנוכחי של הטנדרים שבהם ממש השקיעו בשיפור נוחות הנסיעה. ועדיין קיט מתלים סטנדרטי או אפילו עם בולמי על בשיסתום מיוחד - נותן איכות נסיעה שלא מצריכה לטעמי האישי יותר מזה.
ההבדל בין מצב ריק למצב עמוס הקבינה מלאה + חצי טון ציוד - זה בדיוק מה שקפיץ עלים מצטיין בטיפול בו, ובמיוחד הערכות הייעודיות של קפיצים ובולמים לטנדרים האלה.
אצלי קיט אולדמן סטנדרטי עושה את העבודה. וכשהטנדר קופצני מדי זה רק בגלל שמילאתי יותר מדי אוויר. הלחץ בספר הוא לרכב עמוס. הטיפ שאני יכול לתת לכם הוא שטנדר ריק שוקל בערך טון קדימה טון אחורה, אפשר במצב ריק למלא אותו לחץ אויר מאחור כמו מלפנים ולהרוויח המון בנוחות הנסיעה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
במקרה יצא לי לראות את ישבנו של הטנדר הגיבור והוא אכן קיפץ בעצבנות..:)
היות ואני יודע להעריך את היתרונות הרבים של מתלה מתכוונן אבל לא מבין לעומק את ההשלכות של הוספת כרית אויר ( קפיץ) בין קפיץ העלה לשלדה (למעט השליטה בגובה) אשמח לשמוע את דעתך, תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ואתה באמת חושב שמי שתכנן את האבזור הזה לא בדק מה הפתיחה המכסימאלית של הקפיץ ביחס לאורך הכרית?
כאן אני גם כבר מתחיל לפקפק בך כמו כולם פה(עד עכשיו עוד נתתי צ'אנס).
בדיסקו 2 שלי היו כריות מאחור במקור, יש הבדל בין יצרני הכריות השונים באורך הכריות וזה בדוק!
אז מה שקובע את מהלך המתלה הוא בכלל הבולם+המייצב אם קיים, ואז כשיש כרית קצרה מידי והמתלה ניפתח מה קורה?
על אחת כמה וכמה בבניה כזאת שמישהו עשה והוסיף לעצמו, לא כל אחד שמפרסם משהו הוא "מומחה" לבנית מתלי רכב ומבין מה עומד מאחורי כל אלמנט, ותאמין או לא כבר ראיתי הרבה...
אז כרית בתוך קפיץ זה אחלה פטנט ולא יסבך אותך אם יכשל בדרך ויתפנצ'ר, כרית בטנדר על מתלה עלים מצויין(לדעת מי שמעוניין בזה ועושה לו טוב) כל עוד מבינים מה עושים ולצורך מה מרכיבים לאיזה שימוש.
אני בטנדרים שהיו לי שהיום הם כבר קשישים(שנות האלפיים) היו אחלה מתלים ממיטב היצרנים שהיו דאז, וגם אז הטנדר נישאר טנדר, אני שמתי פלטה מתכת (לא זוכר עובי 3,4,5 מ"מ) מקובעת לארגז שתיתן משקל קבוע גם כהטנדר ריק רק שיהיה פחות קופץ.
יש כריות מתאימות ומומלצות ללנדקרוזר ארוך 120 2005 ?
מאז שאני נוסע עם הנגרר נהיה כבד ונמוך מאחורה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5792228d35.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אוקיי... עכשיו הדיון באמת נחטף.
דובי, זה הזמן שתפתח דיון חדש - בנושא כריות עזר ללנדקרוזר גורר. התשובה הקצרה היא - כן, יש כריות ליישום הזה בדיוק.
ודויד - אתה מוזמן לפתוח דיון חדש בנושא - כריות עזר לטנדר עם קפיץ עלים - חובה, זכות, או זכות שחובה בצידה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ואתה באמת חושב שמי שתכנן את האבזור הזה לא בדק מה הפתיחה המכסימאלית של הקפיץ ביחס לאורך הכרית?
אולי בשביל הבולם המקורי בעובי עיפרון.
בולם תחליפי משופר מאפשר מהלך פתיחה גדול יותר.
קשה לי להאמין שיצרן הכריות מכין דגם כרית לכל ערכת מתלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אולי בשביל הבולם המקורי בעובי עיפרון.
בולם תחליפי משופר מאפשר מהלך פתיחה גדול יותר.
קשה לי להאמין שיצרן הכריות מכין דגם כרית לכל ערכת מתלים.
בקצרה, חייבת להיות התאמה בין הכרית לאורך הבולם ואם מתקינים בולם עם מהלך ואורך ארוכים יותר בדרכ מתקינים ספייסר לכרית או מחליפים כרית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
בקצרה, חייבת להיות התאמה בין הכרית לאורך הבולם ואם מתקינים בולם עם מהלך ואורך ארוכים יותר בדרכ מתקינים ספייסר לכרית או מחליפים כרית.
איך ספייסר פותר בעיית מהלך???
מהרגע הראשון (ששמת סרטון עם הכרית הלא מתאימה, ורמזת שיש לך כזה), ועד עכשיו, אתה מפקשש את ההבדל בין מהלך למרווח.
דרך אגב,
דווקא בסוף המשפט, בסופו של יום צדקת - מי ששם כרית לא נכונה, צריך להחליף כרית :-(
אני בסה"כ נסיתי לחסוך לאנשים את הקניה הראשונה של הכרית הלא נכונה (שאתה המלצת), ומההתחלה לשים לב לבעיית המהלך של המתלה.
לביא, אתה בטוח שזה מאלומיניום?
השם של כאלו סגירות נקרא canopy.
Alu cab זה שם מסחרי של חברה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ממש לא בטוח. והתכוונתי אכן לחברה שמייצרת canopies
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
במבט חפוז, נראה שהסגירה נפרדת מה flat bed וניתנת להסרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
נראה פגז מעניין כמה עולה. שאלה נוספת: נראה שהשאירו את פגוש הברזל המקורי כך שאין כאן שיפור בזוית הנטישה. להבנתי זו אחת הסיבות העיקריות לשיפור הזה מלבד יכולת העמסה לא?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נמרוד,
אלו שתי שאלות נפרדות -
1- האם יש מקום לשיפור במתלים (קפיצים, בולמים, מהלך, זרועות בלה.. בלה... בלה...
2- אם משפרים, מה בוחרים?
בתשובה שלך מסתתרת ההנחה שכריות אוויר זה פרוייקט יקר ומסובך (ולכן לא שווה להתעסק איתו).
אני מנסה להגיד, (כמו בדיונים על הליתיום, כבר אמרנו) - אל תפחדו, זה לא מסובך, ובסופו של יום זו תמורה טובה יותר לכסף.
בתשובה שלך זיו מסתתרת ההנחה שאתה יודע מה טוב לאחרים.
בוא, נהיה דוגרים: מצבר ליתיום, כמו מקרר, כמו כרית אויר - מעניינים לי את השערות על הביצים. אני לא מחפש פתרונות לבעיות שלא קיימות (מבחינתי).
יש דברים שכן מטרידים אותי ברכב, כמובן. חסרה לי נעילה קדמית. זה ממש מדיר שינה מעיני. אני מניח שאתה תגיד שזה מיותר ובזבוז זמן וכסף - ואתה צודק לגמרי (מבחינתך).
מופנה לor_t,
אם זה לא מאלומיניום... מניסיון עם טנדרים וסגירות ברזל קטנות בהרבה .. דווקא היכולת להעמיס משקל נפגעת על חשבון הסגירה מאוד כבדה הזו.
בשימוש הנ"ל זה כנראה מספיק...
זה נראה כמו רכב עבודה של מפרזל פרסות.
לא ככותרת השרשור לרכב יומיומי לטיולים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מגניב!
פתרון אידיאלי המאפשר לבנות ארגז כזה מדוגם עם כל ציוד הטיולים (מקרר, כיריים, מיכל מים, מערכת חשמל וכו). כאשר יוצאים לטיול מעמיסים את הארגז ובשאר הזמן מורידים את הארגז.
באתר של ויינגולד לא מצאתי איזכור. מעניין מי בונה כאלו
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
רק לא לשכוח את הכריות אוויר (;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
איך ספייסר פותר בעיית מהלך???
מהרגע הראשון (ששמת סרטון עם הכרית הלא מתאימה, ורמזת שיש לך כזה), ועד עכשיו, אתה מפקשש את ההבדל בין מהלך למרווח.
דרך אגב,
דווקא בסוף המשפט, בסופו של יום צדקת - מי ששם כרית לא נכונה, צריך להחליף כרית :-(
אני בסה"כ נסיתי לחסוך לאנשים את הקניה הראשונה של הכרית הלא נכונה (שאתה המלצת), ומההתחלה לשים לב לבעיית המהלך של המתלה.
Zivo, מציע שתפתח שרשור נפרד ונדון בנושא והאמת שאני לא מבין מדוע אתה כועס עלי, בסהכ אנחנו מתדיינים על כריות אוויר. :) וזה אמור להיות ב Fun ...ואני לא המלצתי על שום כלום, רק צירפתי סירטון של חברה אוסטראלית שמשווקת פתרון להיילקס עם תקן TUV....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
מגניב!
פתרון אידיאלי המאפשר לבנות ארגז כזה מדוגם עם כל ציוד הטיולים (מקרר, כיריים, מיכל מים, מערכת חשמל וכו). כאשר יוצאים לטיול מעמיסים את הארגז ובשאר הזמן מורידים את הארגז.
באתר של ויינגולד לא מצאתי איזכור. מעניין מי בונה כאלו
אין ספק, מגניב...משיחה עם ויינגולד הבנתי בעקיפין שיש בעיה לקבל אישור מטויוטה להתקנה בטנדר חדש.
אישור על התקנת ארגז מקבלים ממשרד הרישוי, לא מהיבואן. או שאני טועה?
יש אישור לארגז האוסטרלי. זה אפשרי בצורה חוקית ... רכס מתקין כאלו.
לגבי הארגז שמעמיסים ומורידים, אין צורך ברישוי כי זה כמו כל מטען שאתה מעמיס.