תגובה: חוויות לאחר רכישת דיסקברי 98'
נו? אז?
זה לא משליך על חוזק הצירייה.. רק על הדיפ.
מנסיוני המועט... 110 זה אחד הרכבים שידעו להתמודד בכבוד עם כל משקל שהעמיסו עליו ולעשות גם שטח קשה.
ומוזר לי מה שאתם אומרים על כך שלחומר הצירייה השפעה כל כך מינורית.
מכיר מבחנים של צירייה מחוזקת של סמוראי עשויה 300m שבמבחן גזירה על מכשיר שמודד את המומנט.. הגיעה לחוזק מקביל לצירייה של היילקס מקורית ועבה משמעותית.
בסוף במבחן המציאות דיפנדרים/דיסקברים עם נעילות וציריות מחוזקות לא שוברים כל כך בקלות.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל הסרן גדול יותר אולי גם הציריות עבות יותר
עריכה:
התכוונתי ל130, סליחה.
ה110 נראה זהה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
תחת אותה משפחה קיים גם סרן HD של 110... מה ההבדלים ביניהם?
המבנה החיצוני.
הבפנוכו נשאר דראק.
הציריות ב 110 שהתמודד עם עומס יתר מרשים הן באותו קוטר עיקרי עם אזור המעבר בין השינון לקנה שמעובד אחרת, מחומר חזק פי יותר מ 3 ומחוסמות. כי המקוריות גם שם נשברות בעמידה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז רגע... אז לחומר ממנו עשויה הצירייה כן יש השפעה?
אני לא נכנס לפיזיקה...בפרקטיקה:
לנדרובר דיסקברי 1 + 2 יודעים לסחוב צמיגי 33 ולעשות עבירות על ציריות אחוריות מחוזקות.
על פי הניסיון בארץ זה מחזיק לא רע בכלל (כמה שנים טובות ניסיון אצל לא מעט חברים)
בואו נעשה כמה סדרים.
ראשית,
הפלאנג' הנפרד בסרני דיפנדר הוא יותר חסרון מאשר יתרון. נוצר שם חופש עם (או בלי) הזמן, וזאת מערכת העברת כוח שגם ככה יש בה חופשים גדולים. זה אומר יותר הלמים.
שנית, אם תסתכל על הציריה הזאת, תראה שהחלק שיושב על מחזיר השמן הוא מעט עבה יותר, מה שאומר שאתה יכול לעבות אותה קצת. אלא מה? החלק המשונן חייב להשאר באותו קוטר ושם בד"כ יש נקודת תורפה. לכן שם גם בד"כ נגזרות הציריות- במעבר בין המוט המלא לשינים. הגזירה אגב היא בד"כ חלקה ויפה, מה שמקל על הוצאת הגדם שנשאר בסטליטים גם בלי לפתוח סרן. הטיפול בנקודת תורפה הזאת בציריות מחוזקות כמו שאסף ציין, יצר מצב בו כשהן כבר כן נשברות (בחלק מהסוגים, וכמובן שגם כתלות במתכת ובטיפול שעברה) השבר הוא שבר ספיראלי "מפוצץ" דבר שמקשה אח"כ לחלוץ את הגדם.
יש סוג נוסף של ציריות (אאל"ט של אשקרופט) שמשתמשות בפלדה מספיק קפיצית, ובמבנה שמאפשר להן להתפתל מעט וכך "לשכך" את ההלם שגורם בד"כ לשבר.
אין לי שום נסיון איתן, ולמען האמת גם לא יצא לי "למשש" אותן במציאות. לא נתקלתי בהן בארץ (למרות שאין לי ראיית רנטגן, אז אני לא יודע מה מסתובב בסרנים של רכבים פה).
אצלי בדיפנדר היו 'ציריות רפא"ל' שהיו מפלדה די קפיצית ומחוסמות רק במילימטרים החיצוניים של הציריה ולא לכל העומק.
כמו כל חלק בלדנדרובר יש הרבה סוגים של חלקים מחוזקים כי המקור זבל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גם אצלי בדיפנדר היו ציריות מחוזקות (מקסידרייב, אם זוכר נכון) עם נעילה אחורית אוטומטית (דיטרויט).
הדיפנדר עלה את כל המעלות ה״קלאסיים״ וטייל איתי 12 שנים ומעולם לא שבר ציריה
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקסי דרייב היו אגדה עוד בחייהן. מעניין למה הם הפסיקו לייצר...
נמאס לך.
אתה כבר לא סומך על האוטו ובעיקר התעייפת מלתקן אותו שוב ושוב.
זה הזמן לחתוך ולהקטין הפסדים ובעיקר - וזו בעיני הסיבה העיקרית להתגרש מהדיסקו הזה - לעצור את רצף הבאסה, שזה הדבר שעלול לגרום לך להפסיק עם התחביב. בין אם זמנית ובין אם לאלתר.
מה שבאמת מבאס כאן זה שעכשיו זמן לא טוב להחליף רכב, כי המחירים הזויים ורכבים צעירים וטובים מתומחרים כמשקלם בזהב.
אתה יודע טוב מאוד מה הפתרון, היית שם....:rolleyes: אבל זה אפילו ישן יותר, לא פחות יקר בקנייה וארגז הכלים עדיין ייפתח פה ושם - והמשמעות הישירה היא להוריד חזק את הת"ש של המשפחה בטיולים.....
סופה?
מחירי קנייה הזויים.
אני לא חושב שזו תהיה סופה.....
אני מחכה למספרים להערכת עלויות טנדר בליסינג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אני מחכה למספרים להערכת עלויות טנדר בליסינג
לא צריך להזדכות עליו אחרי 3-4 שנים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תמיד אפשר בסוף התקופה לקנות אותו מחברת הליסינג במחיר מופקע.
Sent from my..
לא הבנתי,
אני לא שובר מכוניות סדרתי, קצת כביש, קצת שטח, מה כבר בקשתי?
מה שתבחר - זה או ישן (ישן כמו הדיסקו או ישן יותר, ולכן מתקלקל אותו דבר או רק קצת פחות) ובעיקר יקר.
או קצת פחות ישן - והרבה יותר יקר.
כלי צעיר (יחסית) כבר יקר מאוד מאוד.
או שתשכנע את המעסיק לשדרג אותך לטנדר.
בקשר לסופות....
המחירים שנדרשים אכן גבוהים מאוד, אבל העסקאות בפועל לא נסגרות כל כך מהר.
הכלים שמתומחרים בחזירות מוצעים למכירה במשך תקופות ארוכות ואם המוכר לא מתגמש (קצת או הרבה), הרכב יישאר שלו עוד לא מעט חודשים או אפילו שנים.
טכנית זה כמובן הג'יפ שמציע את השילוב הכי טוב שאפשר של יכולות ואפשרויות שיפור ביחד עם קלות טיפול ועלויות תחזוקה סבירות עד נמוכות (יחסית, הכל התייקר מאוד), אבל הנפילה המוחשית בת"ש ובנוחות לא מתאימה למשפחה נורמלית. אתה לא תחזור לסופה (ואולי כן, מי יודע).
אני מחפש שרשור שפתחתי פעם על שיקולי טנדר בליסינג.....
הנה (לא אתה פתחת, אבל המתייחסת שם לגבי אלבר לפחות)
https://www.jeepolog.com/forums/show...93%D7%A8/page2
נשלח מהנייד