טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
גם ברייזר הפאנצר מאכר (שבקי בsbs) טוען שמתקנים רק עם תולעים, ופאטצים לא תופסים כי יש קושי בשיוף הצמיג כי דק מאוד.
את התולעים בדרכ מכניסים ששני הקצוות בולטים כמו זנבות (מקופל בהכנסה על המסרגה) ואחכ שורפים את זנבות התולעת ומועכים לגוש כמו מסטיק.
Asaf-a
אסף.א
תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
אני רחוק מלהיות מומחה, ודי מנחש כאן, אבל הטיעון שאי אפשר לשייף כי דק מדי, נשמע לי תמוה. מורידים מילימטר שניים רק כדי שהדבק יתפוס על גומי נקי, וכדי שאם יש "ורידים" בולטים ליישר שטח. גם כשמתקנים פנימיות משייפים, ופנימית היא דקה הרבה יותר. מה לגבי טיובלס של אופניים? (שואל באמת כי אין לי מושג. יודע שהם רוכבים עם psi מאוד גבוה, וראיתי שיש להם גם תולעים וגם פאצ'ים).
גם באופני שטח טיובלס אני שם תולעים וזה פתרון זמני, לא מחזיק לאורך זמן.
אין לנו באופנים הרים נסיון מוצלח עם פאטצים, לגבי אופני כביש איני יודע אך לא סביר, צפוף מדי….
Asaf-a
אסף.א
מהניסיון שלנו במטע.
פאצ'ים לא מחזיקים בצמיגים של טרקטורונים וsbs.
ככל שהלחץ שאתה מנפח עולה הסיכוי שהפאצ' ישאר עולה.
הגמישות בלחץ הנמוך והגל שמתקדם בצמיג בזמן נסיעה מקלף את הפאצ' די מהר.
לעומת זאת תולעים על 3 או 4 באותו חור שורד יפה .יותר זה כבר סיפור אחר.
לצערי גם הלחמות הן לא הצלחה גדולה בלחצים הנמוכים.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
אם החור גדול מאד וצריך מספר תולעים אז רוב הסיכויים שזה לא יחזיק מעמד
אם מדובר בחור של תולעת אחת או2 אין בעיה , מנסיון זה מחזיק לי שנים בטרקטורון
הצמיג הוחלף. בפנצ'ריה. הבנתי שגם אם זה יחזיק לנצח, זה לא יתן לי לרכוב רגוע.
תודה למייעצים.
תקלה ראשונה:
הגומיות של ארבעת תפוחי ההיגוי התפוררו.
הכלי נוסע הרבה בשטח, כשעה ביום בממוצע, אבל אין לזה קשר ואין הצדקה. מדובר בפשטות בגומי שהוא המיץ של הזבל.
אני מניח שאין טעם לפנות ליבואן שגם אם יפתיע ויחליף באחריות, יחליף מן הסתם לאותו מיץ של זבל.
אחפש גומיות מיצרן אחר.
https://imageshack.com/i/po4Ze03Jj
אני חושב שאפשר כבר לגבש תשובה לגבי השאלה שבכותרת השרשור?
מבחינתי, כן, אבל כנראה לא מה שאתה חושב.
אני מהמר שכמעט כל בעלי הכלים עם כידון כאן (וגם כמה בעלי כלים אנגליים עם הגה) היו חותמים על 120 שעות בשטח בין תקלות, ושהיא תהיה גומיות מיובשות.
אני יודע שאני הייתי חותם על זה עם חמשת הכלים הקודמים שהיו לי.
אבל הוא חדש והם היו משומשים אז זו לא השוואה ממש טובה.
לחבר בקיבוץ שלי היה אופנוע הסקוורנה עם כ2000 ק"מ שכבר עשה כל כך הרבה צרות מכניות, שהוא נמכר לגריטה.
על דיפנדרים חדשים שהיו ברשותי עדיף שלא ארחיב את הדיבור. היה קשה לעבור איתם יום בודד בלי תקלה משביתה, ותקלות לא משביתות היו באופן רציף.
.
.
אבל מבחינתי זו לא היתה כוונת השאלה שנשאלה בתחילת השרשור. היתה בסוף השאלה גם התייחסות לאמינות. בסוף. לא חשבנו שזה יהיה טויוטה.
הכוונה היתה לשאול אם זה כלי שאפשר להנות ממנו בשביל לנסוע בקיבוץ ובאיזור הקרוב, וגם להנות מזה. התשובה היא חד משמעית ובכלל בלי ספק חיובית. מאוד חיובית.
הוא עונה בהרבה על הציפיות. חזק במהירויות הנמוכות שבהן אני נוסע, מספיק לגמרי לטיולים שאני עושה אתו, עד כ60 ק"מ, סוחב את אשתי, אותי ואת הכלבה בו זמנית בלי להתבלבל.
אני נהנה ממנו כמו שלא נהניתי מאף כלי שטח אחר שהיו לי, ברמת התדירות וכמות השעות החודשיות. הוא לא חזק יותר מהם, או מהיר יותר, או עביר יותר, אבל הוא פשוט כיפי ומזמין.
עם זאת, הוא כלי סיני זול. הקטע עם הגומיות לא ממש מפיל אותי מהכסא. ימים יגידו אם זה סימן לבאות, או עניין נקודתי.
הוא גם מורכב בישראל, ואיכות ההרכבה מזעזעת. דיווחתי בהרחבה על כל תקלות ההרכבה.
עם כל הכבוד וההערכה אני חותם שהטרקטורון שלי הרבה יותר עמיד ועל MTBF בכלל יהיה לי יתרון אדיר
עשית אתו 120 שעות מנוע מיום הרכישה?
- - - Updated - - -
אולי השאלה הזו היא טעות. אני לא מעוניין בהפיכת השרשור להתנצחות של כלי סיני חשמלי מול יפניים/אמריקאיים עם מנועי בעירה פנימית.
.
.
עזבו. יש כאן דיווחים אמיתיים חד צדדיים. בלי הסתרה. נשאיר את זה כך וכל אחד שיקח מזה מה שבא לו.
זו לא התנצחות אני חושב שהשאלה המקורית מאוד רלוונטית עבור שרוצה כלי פאן לאיזור המקומי / עם עגלה, ומתלבט בין כלי סטנדטי מאוד משומש ויקר יותר כמו רזר2009-2010 או טרקטורון משומש וכו שקשה למצוא ראויים לשימוש ומאידך סחירים לבין כלים סיניים זולים חשמליים או בעירה פנימית כגון cf moto.
טוב שיש את השירשור הזה שנותן דיווח אוביקטיבי.
ראיתי לפני מספר ימים ריינגר חשמלי שעובד בשדה ובאמת תהיתי מה הטווח והאם מוצלח?
וזה לפני שנכנסנו לעלות ביטוח, טרקטורון חשמלי דורש ביטוח חובה? ומה התעריף?
Asaf-a
אסף.א
אין אפשרות לבטח אותו בביטוח חובה. הוא לא כלי רכב.
ביטוח תאונות אישיות הוא ביטוח שנושק צמוד צמוד לגבולות ההונאה, ובוודאי שאינו נותן פתרון אמיתי ומקיף לסיכונים הכבדים באמת, ככל שישנם. אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן להתעמק בפוליסה.
לגמרי, ובנוסף על פי רוב גובה הכיסוי נמוך ולא מתקרב לכיסוי של ביטוח החובה.
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עשית אתו 120 שעות מנוע מיום הרכישה?
- - - Updated - - -
אין לי שעון שע״מ ואולי זה רעיון לא רע להתקין.
איך אתה בעצם מודד שע״מ ברכב / מנוע חשמלי ומה הפרמטרים להשוות בינהם?
הטרקטורון אצלך רק כמה חודשים וגם אם נסעת איתו די הרבה אני משוכנע שזה פחות ממה שנסעתי עם שלי מאז תום השיפוץ ומאז ועד היום למעט שיפורים קוסמטיים החלפתי רק CDI וניקוי קרבורטור.
אני מניח שאין ויכוח ביננו שטרקטורון חשמלי בסגנון שלך בנוי קצת פחות רובסטי מבחינת מתלים וכו׳. גם מבחינת מהירות על פי הדיווחים שלך מדובר בכלי עם מהירות מירבית של 40-50 קמש.
אני יכול לקבל בהבנה גדולה שהוא מספק ים של הנאה אבל קצת מתקשה לקבל את הקביעה לגבי העמידות ( במיוחד בגלל המכלולים מסביב לרכבת ההנע והמהירות המוגבלת שמעמיסה עליו הרבה פחות).
חוצמזה, בגלל שאני נוסע הרבה יותר מהר אז כל שעתיים נסיעה שלך אצלי הם רק 40 דק׳ [emoji6]
ביטוח חובה למי שלא יודע מכסה:
פגיעות גוף שלך ושל צד ג׳ מבלי חובת הוכחת אשמה ותקרת הביטוח שלו כמעט בלתי מוגבלת ( לפחות פעם זה היה שילוש השכר הממוצע כפול שנות ההשתכרות מגיל הפציעה ועד גיל הפנסיה לכל נפגע).
ביטוח ת. אישיות יכסה במקרה הטוב את הנהג בלבד וגם זה בכפוף לתנאים מאוד ספציפיים.
יותר טוב מכלום.
בועז נפלת בפח של חנן שבכלל ציפה ללנדרובריסט בבור.
עצם ההשוואה להונדה (!) היא מחמאה עצומה.
חנן, התיאורים שלך השאירו עלי אישית רושם שלילי, של פח זבל - אמנם זול - שדורש איפוס עד כדי בנייה מחדש. לא תודה.
נקודה נוספת למחשבה,
האם הכלי מיועד בהגדרה למבוגר או לילד? (מנחש שלילד)
האם שימוש סביר עם רוכב במשקל מתאים היה מחזיק יותר מעמד
אם הגומיות היו מחזיקות יותר אם היה עליו משקל תואם? לא.
הכלי מיועד לעד 150 ק"ג.