-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
זה היה מהיר מדי כנראה בשביל שחיקה מלאה.
כך או אחרת גם אם האחריות לא תכסה את זה מדובר ככול הנראה בכשל ייצור.
תוצאה לא מצופה בעליל במצב הנסועה המדובר ונזק לגריטה הוא בלתי נסבל במיוחד בהתחשב בעלות הרכב.
התוצאה הזו היא תמצית הנושא של הרכב שעשוי להיות שווה בשניה כקליפת השום.
זה לא קרוב להיות שקול אפילו לנזק של מנוע בעירה פלוס גיר שימותו יחד.
אמנם לא עשיתי חשבון כמה חסכת לכאורה מול הוצאות מוסך ודלק אבל יש לי הרגשה שזה לא קרוב לכסות את הנזק הפוטנציאלי.
היפותטית-
אילו הדיאגנוזה תהיה שווה לגריטה האם תחזור לרכוש שנית רכב חשמלי?
( אני כמובן מאחל לך שזה ייגמר אחרת ואני די משוכנע שכך).
בגלל שאני משוכנע בכנות התשובה כשהיא באה ממך, אני מרשה לעצמי לשאול.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אמנם לא עשיתי חשבון כמה חסכת לכאורה מול הוצאות מוסך ודלק אבל יש לי הרגשה שזה לא קרוב לכסות את הנזק הפוטנציאלי.
היפותטית-
אילו הדיאגנוזה תהיה שווה לגריטה האם תחזור לרכוש שנית רכב חשמלי?
קצת מוקדם מלסכם, אבל על פניו, אם נגיד הייתי קונה טוסון באותו מחיר, כמה דלק הייתי מוציא עליו ב181500ק"מ, טיפולים, בלמים, וכמה הוא בכלל היה שווה בקילומטראז' כזה? אני לא בטוח שהתוצאה לרעת האיוניק גם אם הוא עכשיו שווה אפס עגול, והוא לא. הוא עדיין טוב לנסיעות קצרות יותר, או עם יותר טעינות בדרך, בהנחה חסרת הביסוס שהקריסה לא תמשיך באותו קצב.
-
דלק בטוסון היה עולה כ 120 אשח אבל הטובון היה נמכר נניח ב 60-70 אחוז מערכו כחדש.
אני חושב שזה חשבון מעניין לעשות.
צפי עלויות כאן וכאן ונקודת האיזון…
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז.
חנן,
ניסית פריקה כמעט מלאה (לכיוון 10% ) וטעינה מלאה (חושב שעדיף ב DC ) ?
רענן
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
אם אני אקנה רכב חשמלי אחר? שאלה טובה. הקילומטראז' שלי ירד משמעותית בשנה האחרונה, גם בגלל שמקום העבודה התקרב אליי, וגם בגלל שהייתי מגויס כ130 ימים. הבנות גם נושלו מהאיוניק עקב פגיעות פחחות ועליית פרמיית הביטוח לערך משוגע. אצטרך לחשוב מחדש על השיקולים.
קצת מוקדם להחליט.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
חנן,
ניסית פריקה כמעט מלאה (לכיוון 10% ) וטעינה מלאה (חושב שעדיף ב DC ) ?
רענן
לא.
-
צריך לומר: אם אני נשמע COOL ביחס לאירוע, זה כי סיכמתי עם טלי כשהרכב יצא מהאחריות, שאנחנו לא מוכרים את הרכב במחיר השוק, כי הפער בינו ובין איוניק5 חדש גדול מדי עבורינו, ושאנחנו לוקחים על עצמנו לא לילל אם יתממש הסיכון הגדול ביותר. קיבלנו החלטה ונישא בתוצאות.
You win some, you lose some.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא.
ממליץ לנסות.
אומנם סוללה אחרת, אבל BYD ממליצים אחת ל 3 עד 6 חודשים לטעון הסוללה מעל 10% ל 100% .
בנוסף הם ממליצים אם מתוכנן שהרכב לא יסע מעל 7 ימים, לדאוג שהסוללה תהיה בין 40% ל- 60% .
רענן
-
אני מעריץ אותך חנן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ממליץ לנסות.
אומנם סוללה אחרת, אבל BYD ממליצים אחת ל 3 עד 6 חודשים לטעון הסוללה מעל 10% ל 100% .
בנוסף הם ממליצים אם מתוכנן שהרכב לא יסע מעל 7 ימים, לדאוג שהסוללה תהיה בין 40% ל- 60% .
רענן
אנסה, תודה. אשתדל לפני כן בכל זאת לסרוק את מצב כל התאים, כדי שגם אם זה יסתדר, תהיה לי תובנה טובה יותר על התהליך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז. עוד לא הספקתי לסרוק לעומק מצב כל תא כדי להבין אם מדובר בתא בודד שקרס ומצבו לא מאפשר לקיבול התקין של שאר התאים לבוא לידי ביטוי, או שיש שחיקה אמיתית של כל המערך- פחות סביר, להערכתי. צריך בשביל זה סורק מקצועי של יונדאי ולא הOBD הצ'וקו שיש לי, ואני לא פנוי להגיע למוסך.
במקרה הראשון, זה לא סוף העולם וניתן להחליף מודול בודד בכ10000ש"ח. במקרה של שחיקה כוללת זה להחליף סוללה ב145000ש"ח, ואז האוטו הולך לגריטה (אם אני לא מצליח להוציא GOODWILL מכלמוביל) או אולי סוללה מפירוק. אין לי מושג. הרכב כמובן כבר לא באחריות.
באסה.
נשמע תמוהה ירידה של 30 אחוז בכמה חודשים בודדים, למעט תא בודד שעושה בעיות.
מעניין מה כלמוביל יגידו.
-
טוב, האחד באפריל נגמר והגיע הזמן להתוודות: כמו שחלקכם ניחש זו אכן היתה מתיחה. ראיתי שהייתם זריזים עם המתיחה של אסף אז הוספתי משלי.
הסוללה בסדר, עם מעל ל98 אחוזי בריאות, SOH.
מתנצל בפני בעלי החשמליות שהבהלתי וקיבלתי מהם שיחות והודעות פרטיות לבירור העניין. גם בפני הגולשים החדים שכתבו כאן על האחד באפריל ומחקנו להם, כדי להמשיך את זה עוד קצת.
ואם כבר, אז מעט תובנות משלי: אירוע של תא בודד עם פגם ביצור הוא אכן אפשרי וגם קורה לפעמים. הנזק, כמו שרשמתי, הוא לא נעים, אבל גם לא סופני. מחליפים מודול.
אירוע של שחיקה כוללת של הסוללה כנראה לא יתרחש בקילומטראז' כזה, אם שמרתם באופן סביר על הסוללה.
הסיכום עם טלי אכן היה כפי שתיארתי, כשהרציונל הוא שבסיכויים גבוהים לא ניתקל בקטסטרופה כפי שתוארה כאן. איפה הסיכון כן קיים, להערכתי?
1. אם למשל מארז הסוללה יקבל מכה, יאבד אטימות, ויוצף במי שלוליות. חברות הביטוח מכסות אירוע כזה, מנסיוני, בדגמים אחרים.
2. אם למשל יפרץ אטם של נוזל קירור בתוך הסוללה והיא תוצף. BMSים יפתחו קורוזיה ויהרסו את התאים שהם אחראיים עליהם. נוזל הקירור הוא נוזל יקר מאוד שמתאפיין במוליכות נמוכה, אז אני לא יודע לומר אם אירוע כזה אכן יכול להתרחש. בשביל שמעגלים חשמליים יהרסו צריך נוזל מוליך, למיטב הבנתי.
-
מתיחה משובחת, מודה שנפלתי בפח.
ותודה לסולי שעלה על התרמית במהירות וגאל אותי מהדאגה לגורל הסוללה באיוניק שלי..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
באמת הרגשתי חרא בשבילך ...
עוד שעה היית מקבל ואצאפ ניחומים .. [emoji51]
נפלתי בפח.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
-
אני???
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
מוני -לא סולי, ויש עוד כמה, EDISH, ARIEL, אהוד ועוד כמה שעלו על העניין ומחקנו/ערכנו את התגובה שלהם.
-
אז טעות שלי, ותודה למוני.
-
שיט אז לא הייתי צריך למכור אותו בזול אתמול...
-
שיט, חשבתי שיפסיקו השירשורים על מכוניות חשמליות….
בתור אחד שלא ידוע כאחד שמתלוצץ, הפלת אותי…
-
לבעלי האיוניק5ים: יצאה קריאת RECALL ליחידת הICCU ברכב- אחראית על טעינת הAC, בין עוד מגוון פונקציות. אני ממליץ בחום לבדוק ולבצע.
https://www.colmobil.co.il/comobil_recall/default/
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/0C37Rt.jpg
-
ביונדאי לא ניתן להאריך את האחריות על הסוללה?