ברוך - מפגש השקה בחורשן - זרוק תאריכים אפשריים מבחינתך.
Printable View
ברוך - מפגש השקה בחורשן - זרוק תאריכים אפשריים מבחינתך.
חשבתי על זה, ואולי עדיף משהו יותר אתגרי קצת, כמו הרטוב.
מה דעתך?
יש די והותר אתגרים בחורשן. אתה זרקת עכשיו כפפה לסוזי - למצוא מעלה שיעצור את ה8X8... לדעתי הוא יצליח :wink:
ברוך, אני פשוט נדהם אחרי שראיתי את הסרט ועקבתי אחרי השרשור מאז שהוא נפתח.
זה פשוט לא יאמן איך בן אדם בונה דבר כזה בלי רקע הנדסי ובלי שזהו מקצועו (אם כי אני בטוח שאתה מקצועי יותר מחלק לא קטן מהעוסקים בענף...) ועוד יותר לא יאמן איך הדבר הזה נוסע !
הרכב נראה מדהים !!!
כל הכבוד
גלעד
"אכן תמונות קשות" :mrgreen:
מצטער שפספסתי את יום הצילומים...אבל זה לא יקרה שוב!
לגבי התקיעה על הגבעה... על מה נתקע הרכב ? גחון ?! ומה לגבי ההתנדנדות הזו שהייתה שם כשכן עברת - האם העומס שיש על קצוות הרכב אינו "מסוכן" (אני לא מהנדס אז אני מתנצל מראש, אבל זה נראה קצת TOO MUCH...) ?
מה הרשמים שלך,ברוך, כשחזרת לגאראז' שלך ? האם בדקת את הרכב ? האם היו נזקים? דברים לחזק/לשחרר ? מה הרשמים שלך ?
בדקת את הרכב בשטח פתוח וגמיש מאד, תחשוב על תחרויות האקסטרים, למשל ההר במודיעין , איך היית מסובב במקום כזה את הרכב ? אלא אם לא יועד לזה בכלל...
מעניין יהיה לראות את הרכב הזה בחורשן ואולי גם להשוות במסלול אחד את החרגול עם הצפרדע2...שווה להביא סס"לים :mrgreen: :mrgreen:
תגיד מתי אני בא עם המצלמה
תודה רבה לכל המחמיאים - עשיתם לי את היום, ובעצם את כל השבוע...8-)
הרכב באמת מדהים. טס כמו טיל ועובר הכל בקלות רבה. גם בדיונות הרכות והיבשות ועם גלגל 40 אינץ' כמעט, הוא רץ בקלות. אני מעריך שעם 8 גלגלי כפות רחבים וקטנים יותר, הוא יהיה פשוט רחפת בחולות, דבר שעוד לא ראו.
עכשיו הזמן לנסות אותו בסלעים בתצורה הנוכחית של גלגלי 40 אינץ', לאחר שאחליף קפיצים בסרן הקדמי, שיצא לו לסגור מהלך כמה פעמים, בעקר בנגיחות והקפצות.
חוץ מזה, מערכת העברת הכוחות המסובכת עבדה ללא פגם(טפו טפו טפו), ומזה הכי נהניתי.
המנוע חזק מאד ומריץ את הכלי בקלות. מערכת הקירור עובדת יפה ובלי עומס, ובאופן כללי אין לי בינתיים ריג'קטים.
בקרוב נתחיל עם כיול המתלים(בולמים וקפיצים), ואת זה אעשה עם הדר מאספיר אשר יבדוק את הכיול הנכון של הבולמים.
מה שכן, במהירות גבוהה יש לרכב ציפה מוגזמת - שטח המגע הגדול של הצמיגים בשילוב עם מהירות הסיבוב הגדולה שלהם במהירות גבוהה, גורמת לרכב ל"צוף" יותר ממה שראוי ומתאים לרכב ראלי. אפשר לעוף איתו ולהגיע למהירות מאד גבוהה(בלי לנקוב במספרים, מסיבות מובנות), אבל אז צריך להשקיע המון אנרגיה בתיקון היגוי בלתי פוסקים, וזה לא מעשי.
המסקנה היא או להוריד כמה גלגלים לראלי, או לבנות רכב ראלי טהור, וזה מה שכבר החלטתי למעשה לעשות, אם יהיה לי כוח, כסף ורשות מהבוס...... בבית כמובן :D .
איזו תקיעה? לא היתה שום תקיעה, פשוט נסיון לראות מה המהירות הנמוכה האפשרית לעבור גבעה כזאת. לפני הנסיון המצולם, הקפצתי את הרכב והוא היה באויר ונחת רך ואלגנטי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
שאלה כזאת, אגב(ובלי לפגוע חלילה), היא אחת הסיבות לכך שאין לי כרגע כל כוונה לערוך מפגש המוני. אני מנסה את הרכב, והתהליך איננו הצגה אלא תהליך איטי ולא מרשים של בדיקת יכולות ומגבלות.
ברכבי 8x8x זאת תוצאה בלתי נמנעת ובלתי מטרידה של העדר גחון - אתה יושב על גלגלים ולא על הבטן, ולגלגלים הקדמיים והאחוריים אין ולא יכול להיות מהלך כל כך ארוך, כדי שיגיעו גם הם לקרקע.ציטוט:
זה לא מסוכן ולא מעמיס על הרכב. יש לו שרשראות הגבלה ובאמפסטופים, ומהלכי המתלים מוגבלים ונשלטים לפי המתוכנן. פשוט כשאתה יושב על הגבעה, אתה יושב עם 4 גלגלים, אלא שתאה כבר חושב במונחי 8x8, ולכן נראה לך שעומס על 4 גלגלים הוא מוגזם......
את הרשמים תראה בהודעה שכתבתי קודם. לגבי נזקים - זרועות ההיגוי שעל הסרן, המחוברות ביניהן ע"י מוט השפור, חלשות לעומס הזה של כמעט 3 טון ו8 גלגלים, ואחת מהן נשברה. הדבר כבר תוקן וסודר אתמול, והזרועות חוזקו וחוברו לבית של הנאבה בצורה שלא תאפשר שבר.ציטוט:
חוץ מזה, שום בעיה או תקלה, ואני ממש מרוצה מזה - הפתעתי אפילו את עצמי בכך שלא היו שום תקלות עקרוניות או אחרות ברכב קונספט כל כך מורכב ומסובך.
מה שכן, יש איזשהו חופש בטרנספר הראשי, שגורם לגרגור לא נעים לאוזן, כגשעוזבים את הגז בהילוכים היותר גבוהים במצב low. לא משהו עקרוהי אבל מציק, ואצטרך לטפל גם בו.
הרכב מסתובב מצוין, בלי בעיה בכלל. היה לי ספק אם בשטח רך וחולי, ההיגוי יעבוד טוב מאשר על אספלט, ולדעת כל המומחים מסביב, המצב היה אמור להיות גרוע מאד בחול, משום שהדחיפה ישר וקדימה של 6 הגלגלים בסרנים 2, 3, ו -4, היתה צריכה לגבור על ההיגוי של סרן מספר 1. לשמחתי, ההיפך קרה - הרכב ניתן להיגוי בקלות ובלי בעיה כלשהי, וכל הנסיעה לא השתמשתי אפילו פעם אחת בהגה האחורי.ציטוט:
אגב, בהיגוי קדמי ואחורי ביחד, הרכב מסתובב כמעט על המקום וממש "עושה צלחות", ויש לו תמרון יותר טוב מאשר כל ג'יפ רגיל, ואת זה אני אומר בבטחון ובאחריות.
עוד משהו יפה ברכב הזה הוא שכשהזרוע היגוי שעל הסרן התקלקלו, עדיין הרכב יצא -בנסיעה- מהשטח כמו כלום. רוורס והיגוי אחורי והרכב יכול להמשיך לנסוע עוד ועוד.
נכון. זאת נקודה חשובה לציון - אני שמח שהחלטתי ללכת על שתי מערכות היגוי נפרדות לחלוטין ובלתי תלויות. כאשר ההגה הקדמי נפגע, יצא הרכב מהשטח בנסיעה לאחור כשההגה האחורי הפך להיות הקדמי. הרכב היה בתחתית אמבטיה, מקום שג'יפ רגיל בכלל לא היה יוצא ממנו, והוא פשוט עלה ברוורס ויצא החוצה לכביש.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
רכב עם 4 גלגלים בחיים לא היה זז במיקום ובסיטואציה האלה, והחרגול נסע על 6 גלגלים(כשהוא גורר עוד שניים מפרפרים) ויצא החוצה כמו גדול.
זה היתרון הגדול של ריבוי גלגלים, והסיבה שכל נגמש גלגלי שמכבד את עצמו הוא 6X6 לפחות - אפשר לאבד כמה גלגלים בקרב ועדיין להחלץ בנסיעה.
נמרוד מילא שילך גלגל. נניח ונקרע צמיג או נשברה ציריה. אפשר לצאת מזה גם עם 4X4. אבל פה הלך סרן עם היגוי.
אין מלים, פשוט רכב מדהים וכל כך זריז בשטח שפשוט קשה להאמין.
צהריים טובים
גם אני נכחתי בבוקר שבת זה וגם אני נדהמתי. צילמתי קצת בטלפון (מקווה שאצליח לעלות את הקבצים).
הרכב נוסע מדהים (ברוך אתה חייב לי :)). עובר בכל מקום ויוצא מכל מקום - גם תקול וחבול.
שאפו לאדם גדול בעל רכב גדול (במלוא מובן המילה).
רפי
כמו שהבטחתי, 4 סירטונים שמכריבים את הסרטון הגדול. האיכות קול טובה יותר בסרטונים האלה.
http://www.youtube.com/watch?v=JAMegTzsBdw
http://www.youtube.com/watch?v=u8Cs7jxASWE
http://www.youtube.com/watch?v=4YPGN9WAAjQ
http://www.youtube.com/watch?v=Adrw4SrGDOo
ברוך, אתה מזכיר לי את הקומבינה בסרט של יהודה ברקן עם הנסיעה אחורה עם ההיגוי :D
פרויקט מדהים וסאונד מדהים מהמנוע,
אני לא מבין כלל בבנית רכבים אבל יש לי שאלה בנושא, למה לא ליצור ציר בין שני הסרנים הקידמיים לשני הסרנים האחוריים (פרט לבעיות הבניה והתמסורת) ובצורה זו ליצור יותר גמישות של המרכב, כך שבטיפוס גיבעה כמו שיש בסירטון החלק הקידמי יתחיל לטפס עליה בלי לעלות את שני הסרנים במרכז כלפי מעלה, כלומר שני הסרנים הראשונים יהיו בזוית על הגבעה בעוד השניים האחרים יהיו על הקרקע, דבר שיצור יותר אחיזה.
פשוט מדהים!
מעבר לזה כל מילה מיותרת :!:
אור :razz:
שטיק נביילה יקר.
כמו שאני רואה את זה המגבלה היחידה של הכלי שלך זה............................. הנהג :mrgreen:
חכה שאני אסיים להניק............. :-)
האם מה שיצא לי באקראי במשפט הזה משליך גם על דברים כלים אחרים ? :mrgreen: :mrgreen:ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
הכלי ההוא??ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
כבר מזמן לא בשימוש - חשבתי שזה די ברור מגודלו של החרגול, לא? :mrgreen: ?