אתה הולך להכפיל ולשלש אם לא יותר את העומס על צירי הדלת האחורית. ראה הוזהרת בשביל הפרוטוקול. מצד שני שים במקרר דלת שקופה ואתה יכול לראות במראה המרכזית את מצב מלאי הבירה שלך תוך כדי נסיעה.
Printable View
אתה הולך להכפיל ולשלש אם לא יותר את העומס על צירי הדלת האחורית. ראה הוזהרת בשביל הפרוטוקול. מצד שני שים במקרר דלת שקופה ואתה יכול לראות במראה המרכזית את מצב מלאי הבירה שלך תוך כדי נסיעה.
חלק גדול מהל"ר שאני רואה על הכביש גם ככה הורידו את הגלגל מהדלת לטובת פחות משקל.
אז להוסיף עוד כמה עשרות קילואים ... ?
לא כדאי להתיחס לבעלי הנסיון ?
מתים על זה. חוטי חשמל בכל מיני צבעים, וקונקטרים, וכלים מתאימים. צינורות מים (סט מלא של הרכב). רצועת מנוע. רצועת מזגן. גלגל ספייר. צינורות דלק גמישים. צינור בלם גמיש (הארוך יותר- אני חושב שהאחורי). ארגז שמנים, ערכת תיקון מהיר (פרופוקסי שיחיעם גמר לי פעם אחת, אבקה לסתימת חורים ברדיאטור, דאקט-טייפ, טייפ אלומיניום, חוטי ברזל, בנדים, אזיקונים, רצועות קשירה וכו'), וכמובן ציוד חילוץ וכלים. לבנזין כדאי להוסיף גם חלקי מערכת הצתה ומשאבת דלק קווית
הרשימה הזו בהחלט מספקת ועוד משהוא קטן מנסיון,
כמה פלאחים ברזל 6 מ"מ עם חורים על מנת לחזק מוטות הגה שנשברו בוונדורה ,
או עלה שבור , ומספר ברגים גיבורים
אני לוקח אותכם ברצינות גמורה ,אך אני חושב שתוספת של 15 ק''ג בתוך הרכב משפרות את המצב ובטח לא מחמירות אותו. הבעיה בצירי הדלת אינה העומס האנכי(P) כשהדלת סגורה אלא העומס הקונזולי בעת הפתיחה הגורם לעומסים אקצנטריים לצירי הדלת (הסמכים). תוספת המשקל מבפנים אומנם תעמיס את הצירים באופן אנכי אך תקטין את האקצנטריות או אפילו תבטל אותה לחלוטין.
יש לנו כאן מהנדס מכונות שיכול לחשב את ההטרחות האלה ולומר לנו אם צדקתי או לא.
היום סיימתי את הטסט והברקסים עובדים עם בוסטר חדש. אפשר לתכנן טיול ראשון לשבת.
יום שישי - המבורך בימי השבוע.
היום הנושא המרכזי הוא הפגוש אלומיניום החדש. עד סוף היום הוא יהיה מורכב. בשלב שני הוא גם יחמם מים למקלחת. אם היום יסתיים עם הפגוש על הרכב ,והתקדמנו עוד צעד. יש לעשות מתאמים בין מידות הרכב לפגוש. זה יכול להיות דבר קטן וזה יכול לגזול את כל היום. טרם בדקתי היכן זה נופל.
אני מאוד מתלהב מביצוע המקרר בדלת יחד עם פינת הקפה ואולי אתחיל היום בשרטוטים הנחוצים.
עשיתי רשימה ראשונה של כ-30 דברים שונים שיש לעשות ברכב, וזה עוד לפני שכתבתי ברצינות את כל מחשבותי.לא אגזים אם אומר שיש לעשות לפחות 100 דברים שונים בכדי ליישר קוו עם מה שאני רואה בדמיוני כרכב שטח לטיולים.
בגדול - הכלי הזה לא יהיה מיועד להתפרעויות ,אלא להנאה מטיולי שטח קבועים ,כולל קשים אך לא במטרה להוכיח קשיחות אלא בכדי לצלוח מכשולים באופן עיניני,כשהם ניקרים בדרך.
הבניה אמורה להיות פונקציונלית ככל האפשר במטרה שכל הפעולות המינהלתיות הדרושות לקיום נח בשטח תהיינה מינימליות לטובת הכייף מנוכחות מדברית ושקט של סוף הציוויליזציה.
עכשו - כשבימי שבת יתחילו הטיולים וכבר בשבתות לא אקדם את העבודות עליו - יואט קצב הבניה באופן מהותי ,וכפי שחשבתי בהתחלה - סיום הסבב הראשון של הפרויקט יהיה להערכתי בעוד למעלה משנה.
מחר - בסיבוב הראשון בשטח - וללא כל בטחון ברכב - אני מתכנן טיול לבקעת צבאים ולאזור יבניאל. זה מבטיח במקרה של תקיעה שהמוסך נמצא בטווח של חצי שעה.
מי שנמצא באזור מוזמן לקפה בתאום טלפוני.
עבדתי היום עד שבע בערב ,ואני ממש שפוך. בניתי על הדלת האחורית פינת קפה מדהימה שמתקפלת על הדלת.היא נלחצת לדלת באמצעות קפיץ ונפתחת בשלוש שניות.בתוך חלל הדלת מונח מיכל גז שניתן לחיבור בעשר שניות והכירה מוכנה לקפה.במגירה הסמוכה יש גפרורים,פינג'אן ,קפה, סוכר וספלים.מים לוקחים מהפגוש שהורכב היום ומופעל באמצעות לחץ אוויר. הפגוש ניראה ממש טוב למרות שזוית הנטישה יורדת בגללו במספר מצומצם של מעלות . אך בשיקולי עלות/תועלת זה מתקן מנצח.אם תחליטו שהפגוש הזה מתאים לכם ,אוכל לייצר עבורכם מתקן דומה.מעל הכירה לקפה הדבקתי מנורת לד חזקח שמאפשרת הכנה גם בלילה. את אותן מנורות לד הרכבתי גם ב'חדר השינה' כך שיש תאורה זמינה בכל פינה של החדר.מיכל המים כבר מלא והמשאבה עובדת ומספקת מים לכל נקודה בהיקף הרכב.המבצע הבא יהיה הרכבת המקרר על הדלת האחורית. מעניין אם זה יצליח.
הכנתי ארגז כלים נייד עבור כל כלי העבודה בשטח כגון מפתחות, בוקסות,מברגים , פליירים וכו'.
במגירה נפרדת הכנסתי את ציוד החילוץ כגון רצועות,כבלים ,עזרה ראשונה,מנורות,פיוזים וכו'.
האם למישהו יש כתובת של חשמלאי שימכור לי מתאם בין הרדיו שיש לי לבין השטקר שברכב.
אני חייב ללכת לישון לפני שאני נרדם כאן על המחשב.
חיים - חשמלאי שיכול לעזור וגם לא רחוק ממך , אוהד שמו
0522517351. גם אם לא יהיה לו בחנות, הוא ידאג שיהיה לו תוך זמן קצר.
חיים במידה ואין מתאם פשוט מזהים את החוטים על פי הסכימה שמודבקת לרדיו ומחברים חוט חוט
אנסה עם החשמלאי הזה, מכסימום נשחק חוט חוט.
בבוקר לפני שאני יוצא לניסויים הראשונים,אצטרך להעמיס את כל הציוד לשטח שכולל שטיחים ,רשתות צל והסוואה ,כריות ,מזרון כסאות ואת השולחן המתקפל החדש.
אני סקרן לגבי מיכל המים בפגוש וההשפעה שלו על התנהגות הרכב.בכל זאת 30 ק''ג בקצה הרחוק זה כמו 100 ק''ג על הצירים.
עבור הציליה אני צריך למצוא סוג קל מאוד של יריעה שתהיה אטומה לחדירת מים ואור, בסביבות 100%. אני ממש לא מתמצא בשטח הזה. האם למישהו יש ידע בעינין?? לפי התכנית ,היא אמורה להיות מקופלת על הגג בצד השמאלי ולהיפרס לפחות 3.0 מטר ,ואין לי עינין להעמיס את הגג במיוחד שיש בתכנית הגבהה של החלק האחורי לפחות ב-5 ס''מ וכבר עכשו הרכב מתחיל לתת תחושה גמלית ומשקל על הגג רק יקצין את התחושה.
עכשו אני חייב להכין את רשימת הציוד בכדי לא להתבעס בשטח.
בשבת עשיתי טיול ראשון באזור בקעת צבאים ונחל יששכר. אין ספק שהכלי הזה יודע את העבודה.בלי מאמצים גדולים וללא הצורך בשילוב נעילה או מהלכים איטיים הוא עלה מנחל יששכר צפונה בגז איטי על הגבלת ההילוכים הרגילים של התיבה האוטומטית ל-3 ואחר כך ל-2.ומי שמכיר את העליות האלה - הן רציניות. הבעיה היחידה שלי במקומות האלה הוא מיכל המים מאלומיניום שעל הפגוש האחורי שאסור לו להיפגע אפילו באופן קל כי הנזק הוא בלתי הפיך.היעילות שלו ממש עצומה לכל הצרכים הקטנים של שטיפת ידיים או רחיצת כוסות קפה.על המישור היפיפה שבין נחל יששכר לנחל תבור עצרתי לדקה לצורך אישי וכשחזרתי לרכב הוא לא הניע לי.תחושה מוכרת של נוכחות ידיד ותיק אפפה אותי כשנזכרתי בוואז המורגל לבחון אותי במרכז הכלום הגיאוגרפי.חשבתי שניפתרתי מהמשפט שהמצאתי עבורו ''אתה מגיע הביתה רק כשהגעת''- ונראה שאאמץ אותו גם לחבר החדש.נסיון נוסף ועוד נסיון אך אין סטרטר בדבר האוטומטי הזה.בדיקה מהירה הצביעה שהמצבר טעון - 12.74 W -והבעיה היא בסטרטר.יש לי סטרטר רזרבי אך אני לא יודע את הקושי שיש בהחלפת שטח ולכן ניסיתי להימנע מזה.חשבתי שכדאי לנסות לשחרר את הבנדיקס אם הוא תקוע.עם המוט של הג'ק ההידראולי דפקתי על הסטרטר בכדי להעיר אותו ואמנם בהתנעה הוא הגיב כרגיל.מעכשו כל התנעה חדשה אינה מובנית מאליה.ככה רוכשים בטחון בכלי......
פינת הקפה היא הסטאר שברכב. תוך 10 שניות מחממת האש את הפינג'אן ,ותוך דקה הכל שטוף וארוז לקפה הבא.יש לי צילומים שלה אך עקב שידרוג הטלפון שלי אני לא יודע עכשו לשלוח תמונות. אני מחפש מישהו שילמד אותי איך עושים זאת.
כרגע הרכב מזווד לטיולי שטח ארוכים ,אך עדיין רחוק משלמות נדרשת.שלב המקרר יהיה קל ,אך אני חושב שהוא די מיותר. יתכן ואבנה מקרר קרח שיתוכנן מראש לעבוד על 6 בקבוקי 1.5 ליטר מוקפאים שישכבו על גג המקרר בתא מבודד- על רשת אלומיניום שתהיה ה'מיטה' שלהם.בכך מובטח שהקור השוקע יתן פתרון מעולה לקירור הצידנית.דלת הצד תאפשר את התקנת המקרר כפי שתכננתי על הדלת האחורית מבפנים.
עכשו - עם רשימה של כמאה שיפורים ותיקונים רשומים ,יש מה לעשות בכל סוף שבוע.
זאת בדיוק הסיבה שבגללה מכרתי את האוטו.
החוסר ביטחון שאולי תניע ואולי לא ואולי תגיע ואולי לא. ברכב טיולים נטו זה אולי קביל. אבל ברכב יום יומי עם ילדים / עבודה ועוד
זה לא קביל לחלוטין.
מאחל לך בהצלחה ותתחדש עם כניסתך למשפחת הלנדרובריסטים. ההם שחיים בהכחשה :-) "ניתקענו :-) .. לא נורא ... יהיה טוב" ...
ניראה לי שהנסיון עם הג'יפ הרוסי הולך להיות מנוצל כאן עד הסוף. ליתר בטחון השלמתי את מערכת כלי העבודה כך שיש לי כרגע המון צעצועים חדשים בארגז מוסך נייד ומקצועי.אין ספק שיש הנאה עצומה ברכב מזווד שהכל נופל לך לידיים בקלות.
הלכתי לאיזון גלגלים ומסתבר שחלקם של הג'נטים ממגנזיום לא ישרים. מה ההצעה שלכם, להחליף את העקומים או להרכיב ג'נטים ברזל במקומם.אם המגנזיום יאפים מדי לשטח אין לי בעיה לייצר ג'אנטים מברזל של טויוטה עם זר של דיסקו.
אני צריך גומיות חדשות לדלתות בכדי למנוע כניסת אבק כשחייבים לסגור חלונות בסוף הקיץ. מי מוכר אותם לפי מטר?. אפשרי גם חלופי.
אני צריך לפרק את הסטרטר השבוע לפני היציאה הבאה לשטח ולגרז אותו מבפנים או להחליף אותו ברזרווי ואת המורכב להפוך לרזרבי.חייבים להרים את האמינות של הרכב הזה לגבוהה ביותר באמצעות טיפולים מונעים שבועיים.אסור להשאיר כלום למקריות.
שימו לב!! אני זקוק למישהו מיוחד בעינין הקומפרסור שהורדתי מהפאסט.הוא נבדק והוא תקין לחלוטין. אך יש לי בעיה שאין לי מושג איך פותרים אותה - הצינור שיוצא מהקומפרסור הוא פלסטי בעובי 4 מ''מ בלבד ואין לי שום ידיעה איך מחברים אותו לצינור שרשורי שניתן להרכבה על הצמיגים או למיכל אוויר. למישהו יש מושג מה עושים עם זה.
נלך שאלה שאלה.
כמובן שתזרוק את הגנטים ממגנזיום (או עדיף-תמכור אותם)
אתה יכול לקנות מחברת המזרח גנטים ברזל של דיפנדר במחיר הקרן 100 שח ליחידה.
עדיף על להסתבך עם התאמות מוזרות.
גומיות כדאי לפנות לזגגי רכב. אפשרות נוספת גקי או אלי שחר למשהו יעודי, אולי מפירוק. שווה לבדוק.
האמינות של דיסקו היא די טובה למרות מנבאי הזעם. טיפול מונע פעם בשבועים זה אובר קיל. אולי בהתחלה. אחר כך זה יהיה בתדירות הרבה יותר נמוכה. ברגע שתישר קו אין סיבה שהרכב לא יהיה אמין ברמה יום יומית שלא לדבר על רכב טיולים בלבד.
ניתן לתאם בין כול צינור לכול צינור אחר. קשה להסביר בכתב וכן עדיף שפשוט תפנה לחנות המתמחה בציוד פנומטי. בחיפה יש את כרמל במפרץ שיענה לכול דרישותך. באיזור המרכז אין לי מושג.
והעיקר תהנה מהדיסקופנדר שלך !!!
מוני, גאנט של דיפנדר ב100 ש"ח ממש ממש אבל ממש לא מתאים לו.
המקורי של הדיפנדר הוא טיובטיפ (עם פנימית) והוא צר (5" או 5.5"), אם אני זוכר נכון חים נוסע עם 265.
אני באמת על 265 ואת ההצעה להחליף בברזל אני כנראה אקבל בהקדם.אני לא חושב שהג'נטים של דיפנדר יתאימו כאן ,אך אבדוק בל.ר.
הגומיות חייבות להיות חדשות היות והן מודבקות בהיקף שלהן ולא ניתנות לפירוק. לג'קי אין כאלה אך אולי לשכן שלו יש משהו חליפי.
מצאתי פתרון לקומפרסור והוא יתחיל לעבוד על הרכב בתוך שבוע שבועיים.
בתכנית שלי ואחרי סיום ההתקנות באופן סביר - לבקר בירדן עם רכב נוסף או שניים לכל היותר.זה צריך להיות מסע בין ארבעה ימים - מיום רביעי בלילה עד יום ראשון בערב. נכנסים בעקבה ויוצאים בגשר אדם. הציר יהיה ברור מאוד ותכנית הנסיעה תכלול מעברים במקומות מומלצים על-ידי ג'יפאים מנוסים.ההערכה שלי מדברת על חודש אפריל 08.
בשביל לעבור בגשר אדם אתה צריך תעודת זהות שאיננה בצבע כחול.....
דרך בית שאן לאומת זאת אפשר בהחלט לעבור.
עוד יותר טוב. המסע יהיה קצת יותר ארוך.הרעיון הוא לעשות סיבוב שלם מהשרון לאילת משם לעקבה טיולי שטח עד עמאן ומשם צפונה עד המעבר וחזרה לשרון.
היום אבצע חיפויי אלומיניום מרוג בחלק התחתון של הדלתות לכל אורך הרכב.נשארו מספר חלקים שהוזמנו ולא בוצעו ע''י לקוח בדיוק ברוחב 220 מ''מ ,שזו המידה הנדרשת לפס הזה.בסוף היום הפסים יהיו מורכבים.הם ימנעו את השריטות האופיניות מענפים נמוכים לאורך הרכב.
סכי השמש ניראים ממש לא טוב וצבעם לבן .אני אפרק אותם ואצפה בשטיח שחור שיהפוך אותם להרבה יותר פרקטיים ונאים.
מחר אחליף את הצופר שקניתי ולא מתאים לגלגל ההגה בבולם הגה חדש ואת המורכב שקצת פגוע מסלע אקח במחסן החלפים כרזרבי.
איפה אמצא 4 ג'נטים מברזל שמתאימים לצמיג שלי 265/75/16 במחיר סביר ?? למישהו יש כאלה זרוקים במחסן לאחר שהחליף למגנזיום?
חיימק'ה, מתי כבר נראה תמונות של ה"דיסקברי לשעבר, עוד מעט דיפנדר" הזה שלך? זה הולך ונהיה מעניין ע"פ התיאורים שלך.
תנסה למצוא ג'נטים כמו בספייר המקורי של הדיסקו, הם מברזל ויותר רחבים מהג'נטים של הדיפנדר(לא סגור מה המידה המדויקת) וכמובן טיובלס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
אדון רכס,מה נשמע?
מעל 9000 צפיות ! ואין 1 תמונה,לא יפה .
הסקרנות הרגה את החתול.