-
תגובה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלקטרוניות
קודם כל זאת באמת חתיכת הקפצה...
שווה להזכיר אם כבר, שעד עכשיו אף אחד לא טרח להנפיק אישור כמו שדרשתי אז מזיקה.
אני מרתך היום עם ספידגלס בכל השיטות ונהנה מאוד, בפער מחירים לא מורגש לעומת מסיכה שלא ידוע לי מאיזה בקתה בסין היא הגיעה.
אני שמח שמאז הצטרפו הרבה לקו החשיבה הזה.
לגבי השאלה,
תאכלס אתה לא חייב משקף מגן, כולנו מרתכים ככה הרבה וזה בסך הכל בסדר.
ועם זאת....
בתעשייה אתה תראה רתכים שעובדים עם משקף מגן שקוף מתחת למסיכה, מכמה סיבות:
1) הכי חשוב, הרבה גיצים מסוכנים באמת מצליחים לעבור את המסיכה בתנוחות ריתוך שהראש קרוב או שהן פשוט מוזרות/קשות לגישה.
לכן גם חשוב שהמשקף יהיה אחד צמוד.
2) כשאתה עובד בסביבת רתכים אחרים שנמצאים מטרים ממך אתה סופג קרינה מצטברת כשאתה מרים את המסיכה, דבר שקורה הרבה בעבודה.
בנוסף אתה חוטף קרינה שמגיעה מאחוריך ומוחזרת דרך המסיכה, לא דבר שמשפיע ביום יום, אבל יש לזה השלכות ארוכות טווח
(רתך גב לגב עם מישהו בחושך ותראה שהאור הכחול שלו כמעט יסנוור אותך דרך המסיכה שלך).
3) לפעמים יש פגם בפלסטיק של המסיכה שקשה לגילוי, סדק...שבר קטן... לפעמים זה אפילו בקסטה, משקף מספק ביטוח נוסף בעלות מאוד נמוכה (רוב מקפי הפוליקרבונט מסננות 99% ומעלה של הקרינה).
בהצלחה...
-
תגובה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלקטרוניות
ים,
אני רוצה להודות למסירות שלך ושל כל החברה פה שמגיבים והגיבו במשך הפוסט הארוך והחשוב הזה!
אני, כמו רבים פה, מה שנקרא ״רתך סוף שבוע״ או אפילו יותר עגום מזה ״רתךהייתירוצהכלסוףשבועאבלהמציאותמאפשרתלי לרתךרקכלכמהחודשים״...
וכאחד כזה, שיש לו עבודה אחרת שלא קשורה בריתוך אבל תלוייה מאוד ביכולת הראייה שלי בין היתר, הגנה על העיניים חשובה לי מאוד ובכלל בטיחות בעבודה אצלי היא מספר אחת בסדרי העדיפויות - ואני מקווה שכולם ייאמצו גישה זו וייקחו אחריות על הבריאות שלהם (ושל ההורים של ילדיהם).
:cool:
-
חברים אני מחפש מסכה לריתוך למישהו שרוצה להתחיל ללמוד ריתוך (אני) אני מאוד רגיש עם העניים שמש וכאלה.
ניסיתי לרתך עם מסיכה רגילה עם חלון והפיק הכי קטן כבר התחלתי לראות מטושטש לא מצליח לעבוד ככה.
מחפש מסיכה אלקטרונית עד 300 שקל למתחילים אני לא מתכון לשבת שעות ולרתך בהתחלה פעם בשבועה חצי שעה גג כדי ללמוד ואחרי זה פעם בכמה חודשים אם לא יותר לכן אני לא יקנה משהו בסכומים מטורפים עם כל הכבוד.
ראיתי את המסכה הזו
http://www.polack.co.il/item-151/%D7...A8%D7%99%D7%AA
רציתי לדעת עם משהו מכיר או יכול לתת לי המלצה מאיפה לקנות משהו סביר שיעשה את העבודה בשביל ההתחלה.
-
[ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלקטרוניות סיניות
עזוב אותך ממסכות יקרות... עיניים יש כמו זבל
או שתשקיע 600-700 שקל במסכה אלקטרונית תקנית שתשמור על בבת עינך
-
שלחת לי הודעה פרטית בנושא, אענה לך כבר פה -
במחיר שציינת יש בשוק רק את רמת הפתיחה הסינית ומסתבר שיש לכך סיבה טובה אם קראת את הדיון הארוך.
עם זאת - יש שחקן סיני חדש בשוק במחירים הללו
http://www.taamashipping.com/product...f-045d6d4181ef
תבדוק מולם שאכן יש להם את התעודות המתאימות (יש סיכוי כי הם מצהירים על זה בכל מקום).
אני ממליץ לך להשקיע כפול מהסכום הזה ולהצטייד ב100V או משהו דומה.
אפשר היום גם לייבא מEbay וכדומה... זכוכיות פסיביות טובות מאוד ולסגור את זה בסכום ממש נמון.
בהצלחה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אני ממליץ לך להשקיע כפול מהסכום הזה ולהצטייד ב100V או משהו דומה.
אפשר היום גם לייבא מEbay וכדומה... זכוכיות פסיביות טובות מאוד ולסגור את זה בסכום ממש נמון.
בהצלחה
כרגע אעי סטודנט שלא יכול להרשות לעצמו סכומים כאלה.
האם יש שילוב שאפשר לעשות רק על מנת להתחיל לעבוד עם זכוכיות או לקנות את זה בחלקים אולי מסיכה סבירה עם זכוכיות טיפה יותר טובות או שזה כל חברה שונה וכל קסדה עם המידות המיוחדות שלה
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
תקנה זיקה בתור התחלה. מה שKD2 כותב זה 100% נכון ואני אישית ממליץ על מסכה טובה יותר מאשר רתכת משוכללת אבל זה כבר תלוי בך.
מה שלא ברור לי זה למה אתה לא משתמש בקסדה רגילה עם זכוכית. לא אלקטרונית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
תקנה זיקה בתור התחלה. מה שKD2 כותב זה 100% נכון ואני אישית ממליץ על מסכה טובה יותר מאשר רתכת משוכללת אבל זה כבר תלוי בך.
מה שלא ברור לי זה למה אתה לא משתמש בקסדה רגילה עם זכוכית. לא אלקטרונית.
כי ברגע שאני מתחיל המכסה למעלה לנקודה הראשונה לראות שאני בכלל בכיוון.
ואחרי שאני מוריד זה חשוך רצח לא רואים כלום והשניה הראשונה של ההבזק מסנוורת אותי ואז למשך 10-15 שניות אני רואה מטושטש
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
דבר ראשון לא עובדים ככה ועשית נזק לעיניים שלך. אתה מכוון את האלקטרודה למקום ומוריד את הזכוכית ומתחיל לרתך. אם אתה לא רואה אז או שדרגת הכהות גבוהה מידי או שפשוט תשים פנס חזק שיאיר לך.
-
מיכה תקרא גם אתה את השרשור .
או בקיצור גם המסכות של זיקה זה סיני עם כל מה שמשתמע מכך .
בקיצור רין מסכה בפחות מ 800 ש"ח גם לסטודנטים/משוחררי צה"ל /פנסיונרים וכו'
וכל מי שחושב שיש שיקנה אחת...לבריאות.
עידו
-
-
אני יודע שזיקה סינית וגם לא ברמה גבוהה אבל לעומת כל הסיניות האחרות שיצא לי לעבוד איתן היא בסדר. לא מתקרבת לספידגלאס או מילר
-
אין בזה ציון בסדר או לא.
יש תקן מוגדר .
עומד בתקן או לא .
על כל קסדת ריתוך צריך להופיע באיזה תקנים היא עומדת .
עכשיו פעם הבאה שאתה אולך לרתך תסתכל ואז תדע .
עידו
-
בתור רתך רוצהכלסופ"שאבליוצאפעםבכמהחודשים בעצמי, אני חושב שאין לך בעיה להתרגל למסכה לא אלקטרונית.
כמו שאמרו, מרתכים בתנאי תאורה טובים. סוגרים את המשקף ורק אז מתחילים לרתך.
אם אתה לא מצליח לפגוע בול אים בעיה לתת החלקה קטנה עם האלקטרודה באיזור כדי "להאיר" את הנקודה.
אני החלטתי שלא שווה לקנות מסכה אלקטרונית זולה ויותר מכך, גיליתי שכשעבדתי עם כאלו זמן התגובה שלהן איטי מדי ואני חוטף איתן סנוורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
איך המסכה הזו?
http://www.ebay.com/itm/Miller-24579...64936742&rt=nc
-
זו מסכה עם זכוכיות .
מעולה רק כך בחשבון שאתה תצתרך ליבא לה כל פעם זכוכיות .
1.כי אין זכוכיות תקניות בארץ (כן גם בזה יש תקן )
2.כי זה גודל לא סטנדרטי
עידו
-
טוב חברים ניסיתי לחפש יד שניה מחברה טובה אבל גם שם אין בפחות מ600 עם משלוח.
לכן אשמח לדעת איך לעשות את המסיכה הרגילה עם החלון למשהו טוב?
מה להחליף ולאיזה סוג? יש משהו בארץ ששוה להביא או להזמין מחול?
האם אתם מחליפים גם את הזכוכית השקופה?
-
אין טעםן לקנות משהו יותר יקר ממסכה רגילה עם זכוכית.
או מסכה רגילה עם זכוכית או את ה V100.
כל דבר אחר זה בזבוז כסף.
-
טוב
קראתי את כל השירשור מההתחלה ועד כאן
ים , עידו או מישהו אחר יכול לסכם את כל המספרים והאותיות של התקנים לטווח שבאמת מומלץ לחפש בו מסכה ?
לא הצלחתי ממש להבין בתקנים..
יכול להיות שהמסכה שלי הפשוטה מ2009 עם התריס לאור הדיון באמת עדיפה מהזיקה ???
-
אז שוב חברים, בואו נשים דברים בפרפורציות הנכונות.
גם מסיכות סיניות דוגמת הזיקה וגם סתם זכוכית מגן עלומת שם שקנית בחנות חומרי הבניין הקרובה לביתך.....הן דבר לא טוב לטווח הארוך.
ובהינתן פיתרון במחיר סביר, לא צריך להשתמש בהם.
אבל....כנראה שלא יקרה לך כלום מריתוך במסיכות האלו למטרות לימוד או למטרות פה ושם.
הדיון נפתח בשביל אלו שמרתכים ממש כתחביב או מקצוע וצריכים להכיר את הסכנות ולהמנע מהם בכדי להמשיך ולעשות זאת בכיף עוד שנים רבות.
כפיתרון זמני המסיכות הללו יסחבו (והצעתי את אופציית הTECMEN שצריך לבדוק אותה).
לגבי התקנים, הם מצויינים בפירוט בתחילת הדיון, אבל בפרקטיקה אני חושב שבארץ זמינה לך במחיר נמוך רק ה100V.
אם יש מתחרה ראוי אני אשמח לדעת.
אם אתם מעוניינים לקרוא עוד, זה הדיון המקביל שפתחתי בזמנו
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E3%E2%EC%E0%F1