תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
(תודה רבה על העזרה היום בטל' , עזרת לי להגיע להחלטה אחרי שבירת ראש והתלבטות רצינית - תבורך)
שחר.
תודה?!
אפילו לא דיברתי איתך חמש דקות, אשמח לדעת איך עזרתי לך אחרי כל מה שאתה עזרת לי,
בבקשה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
זה הפיקוד של בולמי הראנצ'ו . לא משהו קריטי שדורש בקרה וזריקת מבט אליו כמו על שעונים אחרים .
לא התכוונתי לזה, אצלי כשאני יושב באוטו הברך כמעט בתוך הדשבורד, התכוונתי לזה שאם זה לא מפריע לך בתנוחת נהיגה,
כי אם לי היו שעונים כאלו בתנוחה כזאת - במכה הראשונה עם הברך הם היו נופלים,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
ולסיכום : אין מקום במחלקה , מאז שאסף אושפז ,,,, רוב כח האדם מרוכז בו ;)
.
כבר אמרתי לך את דעתי בעניין:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
ועוד הרופאים קבאו שאני פסיכופאט, אני מת לראות את הפרצוף שלהם אחרי שיראו אותך!
אחרי שיראו אותך - אני, אסף, ושאר הפסיכים נסבול מבדידות וחרדת נטישה של הרופאים, למה כולם יהיו מרוכזים בך,
וגם הרופאים שבשביתה יבואו, למה פסיכים כמוך יש רק אצל מאמא אמריקה,
ובאמת קבל שאפו על הפסיכוזה! אני עוקב אחרי האשכול הזה כאילו זה היה הBLAZER שלי,
השיפוץ הזה ממש נכנס לי לדם! - סחטיין בנדם, תן לי רבע מהפסיכוזה שלך!
יפה.. שלא תגיד שאני לא אומר כלום. אני נכנס ועוקב פה אחרי כל התקדמות. מעניין איזה אוטו יצא ראשון מהשיפוץ, שלי או שלך..
אני כבר שוקל לבוא לבקר, לראות את הבהמה שלך עם ה"חלופי" "שלי".. (נעול ARB ציריות מחוזקות, V8, כננת, מתלים משופרים, טמבון ועוד..).
נ.ב
מצטער לקטוע את רצף הגיפופים הגובלים בפורנו רך :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
תודה?!
אפילו לא דיברתי איתך חמש דקות, אשמח לדעת איך עזרתי לך אחרי כל מה שאתה עזרת לי, בבקשה!
כתבתי את זה לאסף .
לגבי השעונים . לא , הם לא מפריעים לי בכלל (אחרת היו עפים משם) שלא כמו השעוני לחץ שמן / טמפ' , שכן הפריעו והועברו משם .
ראה ערך בדף הראשון או השני בשרשור , כמו גם ההתייחסות שלי לגבי מיקומם ומה שנעשה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
אחרי שיראו אותך - אני, אסף, ושאר הפסיכים נסבול מבדידות וחרדת נטישה של הרופאים, למה כולם יהיו מרוכזים בך,
וגם הרופאים שבשביתה יבואו, למה פסיכים כמוך יש רק אצל מאמא אמריקה,
http://www.jeepolog.com/images/smilies/wink.pnghttp://www.jeepolog.com/images/smilies/biggrin.pnghttp://www.jeepolog.com/images/smilies/wink.png
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
ובאמת קבל שאפו על הפסיכוזה! אני עוקב אחרי האשכול הזה כאילו זה היה הBLAZER שלי,
השיפוץ הזה ממש נכנס לי לדם! - סחטיין בנדם, תן לי רבע מהפסיכוזה שלך!
QUOTE]
תודה רבה , אחלה מחמאות .
ביזון , אני רוצה לראות לפניך ... :p לא עוד הרבה ... לא עוד הרבה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
יפה.. שלא תגיד שאני לא אומר כלום.
ידידי היקר ,
אני באמת לא אומר כלום ... אולי זה לא ה cup of tea שלך ? , שזה גם בסדר גמור ...
או שאתה מזועזע מהמעבר מהסופה לבהמה וזקוק לזמן הסתגלות ...? שגם זה בסדר .
כיף לשמוע שאתה מעודכן ועוקב . חסכת לי המון לטל ' ...
you have free access לבית שלי , אתה יודע איפה למצוא אותי .
נשמע מעניין החלופי שלך ! רק שלא תתרגל ...;)
שחר.
9 קבצים מצורפים
היום סיימתי לרסס גימור בזפת קר ( הצבע שלו כשמתייבש , הוא שחור מט) על מסגרת גג הפיבר .
צבעתי בשחור מט את חיפויי (פנלי הפלסטיק) שבתקרה ועל הקורות בצדדים . לא הורדתי את המנורה בכוונה
כיוון שהיא מחזיקה במרכזה את החיפוי עם הברגים שלה ולקח 25 שניות לכסות אותה .
וצבעתי את מוט ההגה שצבעו היה דהוי ומכוער (הכיסוי שלו הוא מפלסטיק קשיח) גם כן בשחור מט .
זהו , מתחיל שלב הליטוש המסיבי של כל תחתית הרכב + דפנות כהכנה לצבע יסוד .
ייתכן ויקח זמן מה , עד העדכון והתמונות הבאות .
שחר.
באיזה סוג ספרי אתה צובע את הפלסטיקה?
ת'כלס , כשמדובר בפלסטיקה כמעט כל ספריי יתאים (למרות שאני מעדיף איכותי שעולה יותר)
אין סיבה וצורך לתת על זה דגש מיוחד . כשמדובר בצבע יסוד או עליון למתכת , ברזל , קרבון (שילדה) ,זה כבר סיפור אחר .
אם זכור לי נכון , של חב' BOSNY תוצרת אנגליה . מחר אוודא . קניתי אותו בהמלצת חבר - הפחח באריאל .
שחר.
7 קבצים מצורפים
יום קשה ללא ספק עבר עלי :p
אז לפני שהתחלתי עם הליטוש של פנים הרכב , בתכנון היה להתחיל עם הדלת האחורית ולעבור לדפנות ולרצפה ,
בתקווה להספיק כמה שיותר .
הסתכלתי בבוקר על הדש בורד וראיתי שרצתי קדימה מידי , עוד לפני שסיימתי לצבוע שם את הפנל בין שני פתחי
האוורור/מיזוג .
יאללה , זריז , ניקוי עם מטלית לחה וטסטר על הפתחים גם מסביב , לכסות הכל עם עיתונים ולצבוע .
זה לא כזה זריז כמו שחושבים אם רוצים לעשות עבודה טובה ולא לנקות השפרצות צבע אח"כ עם טרפנטין .
כשסיימתי התנפלתי על הדלת האחורית שם חיכתה לי הפתעה מעכבת במיוחד . עוד לא ניתקלתי בצבע ישן כל כך עקשן .
קרעתי את הידיים עם נייר לטש , כמעט שרפתי את המנוע של המלטשת והבן @#$&% בקושי יורד . עקב לצד אגודל התקדמתי
ממש, אבל ממש לאט עם הליטוש . לא יודע אם לציין כאן כמה שעות זה לקח (כולל הפסקות ) כי כולי כבר רטטתי כמו ויברטור :) .
אני צריך להכין דחוף את ההזמנה לארה"ב של יחסי העברה , נעילות והציריות המחוזקות ובכדי לסיים עם ההזמנה וסוג המוצר , נישאר
לי לבדוק ולוודא כמה שיניים יש בציריה של הסרן הקדמי . (כידוע לכם או אולי שלא) עד 88 הגיע ה 10 bolt עם ציריות בעלות 28 שיניים .
מ 88-91 עם 30 שיניים על אותו סרן - 10 bolt . לא בא לי להזמין נעילה ואח"כ לפתוח ולקבל צינור.
ביקשתי שוב את עזרתו של פז , חבר טוב שלי , ע"מ שיבוא אלי ויתן לי כמה כלים שחסרים . בלי לחשוב פעמיים ואחרי יום עבודה
עמוס שלו , הוא התייצב כמו גדול ועזר המון . למרות שהוא לא חבר באתר ורואה את זה , אני רוצה לומר - תודה רבה .
פתחנו את הלוקר , את הקפיץ והגלגל"ש , טבעת האבטחה והאומים , מיסב חיצוני , את הספינדל עצמו ומיסב גלגל . טוב , טוב שפתחתי
כי במיסב הגלגל הבחנתי כי חסרה סיכה ויש בו חופש , גמור . הגומיות גם היו יבשות , אחת קרועה לחלוטין .
טוב , הציריה סוף סוף בחוץ . ספרתי שיניים והיו 28 כמו שחשבתי , אבל אי אפשר לסגור הכל חזרה כך .
מחר אביא קיט שיפוץ ספינדל שכולל 2 גומיות והשלישית היא מעין פלסטיק קשיחה ומיסב גלגל . נרכיב הכל ונעמיד את האוטו על רגליו .
תודה רבה דורון על הסטנד שנסעת במיוחד להביא לי . (דורון הוא הבעלים הקודם של הרכב בעברו) .
עכשיו סוף סוף , אפשר לבצע את ההזמנה מארה"ב ...
שחר
אתה המלך מסיר את הכובע בפניך הנה אוטוטו מסיים רוצה להתחיל עם הקמארו שלי. בקטנה לפרק את כל הרכב פחחות מנוע לשים כ 320 סוסים בלה בלה בלה
שחר
כל הכבוד, פרוייקט מדהים ואיכותי, אתה נותן משמעות חיובית למונך OCD :cool:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...AA%D7%99%D7%AA
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אתה המלך מסיר את הכובע בפניך הנה אוטוטו מסיים רוצה להתחיל עם הקמארו שלי. בקטנה לפרק את כל הרכב פחחות מנוע לשים כ 320 סוסים בלה בלה בלה
רק המחשבה מלהפקיד אותה בידי , כבר מעוררת כבוד רציני - תודה רבה . אחחחח , איזה אוטו זה .
תגיד לי ... איזה מלך נראה כמו פועל מאריתריאה שהגיע מהתחנה המרכזית ? בחיי שככה נראיתי אתמול. השכנים חשבו שהבאתי
פועל שיעזור לי ;) .
אם אני רוצה להתחיל עם הקאמרו ...? :confused: כן , אחרי שנה מנוחה מהעבודה על הבלייזר :p
לא כזה מסיים אוטוטו ... אבל גם לא כזה רחוק .
אחרי שאסיים עם הפנים , יש פחחות וצבע כללי חיצוני (לגלות איזה צבע ?או שאתם כבר מנחשים?) ,
בנייה של פגוש אחורי ועליו מתקן לגלגל ספייר , היי ליפט ואת חפירה וכמובן את הריפוד הפנימי (תחתית ,דפנות ופנלי/חיפוי דלתות)
מיתקונים שונים ועוד כמה הפתעות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav21
שחר
כל הכבוד, פרוייקט מדהים ואיכותי, אתה נותן משמעות חיובית למונך OCD :cool:
יואב
יואב תודה רבה על המחמאה / פירגון ... אין ספק שזה נותן כח להמשך ועושה את עבודת התיעוד והכתיבה מהנה וכייפית .
כיף שזה מעניין חברים ואני מקווה ומעריך שגם תורם .
בכוונה ציינתי גם מחירים , סוגי מקומות בהם קניתי חלקים חדשים/משומשים/פירוק והתרשמות שלי מעסק זה או אחר . גם למען אחרים .
בעתיד , אם מישהו ירצה לקנות רכב כזה או דומה לו , יוכל להעריך עפ"י השרשור במה דברים אמורים / כרוכים .
עכשיו , יש הסכמה כוללת כאן (כפי שראית בתגובות) שמשהו אצלי לא בסדר . חלק טוענים לאי שפיות , חלקם מחלת נפש ,
חלקם לפסיכוזה . הסנדק קרא לי אבוד וכמעט גם שידלתי כאן לאונס :D ...
עכשיו אתה מכיר את זה שאם אחד אומר לך ... השני אומר לך ... אז אני לפחות לא מכחיש ;) אבל שלא תחשבו אתם , חברים יקרים ,
שאצלכם הכל בסדר - אחרת , לא הייתם קוראים את השרשור הזה בכלל או חברים כאן בג'יפולוג . כי אין כאן מישהו לא שרוט . השאלה היא
רק עד כמה השריטה עמוקה :)
שחר .
אתה לא אבוד בכלל. אני בסה"כ שאלתי לגבי השכנה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
אבל שלא תחשבו אתם , חברים יקרים ,
שאצלכם הכל בסדר - אחרת , לא הייתם קוראים את השרשור הזה בכלל או חברים כאן בג'יפולוג . כי אין כאן מישהו לא שרוט . השאלה היא
רק עד כמה השריטה עמוקה
שחר .
אמרתי לך כבר!!! אם אצלי זה שבר הסאן-אנדראס, אצליך זה השבר הסורי אפריקאי!
אחי זה כבר לא שריטה! זה פצע! בקע! או כל הגדרה אחרת שתרצה לתת לזה.
,תגיד, אחרי שתשפר את ה10ברגים, לאיזה חוזק סרן אתה מצפה { או במילים אחרות - מה הבטיחו לך? }.
אני נדחף שחר, סלח לי :) פשוט עברתי את זה..
10 ברגים מחוזק בציריות מחוזקות, קורונה פיניון מחוזקים ונעילה = חזק יותר מ12 בולט סטנדרטי... בהרבה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
,תגיד, אחרי שתשפר את ה10ברגים, לאיזה חוזק סרן אתה מצפה { או במילים אחרות - מה הבטיחו לך? }.
עודד , התשובה בנויה מכמה חלקים :
ראשית , אף אחד לא הבטיח לי דבר .
שנית , לצרכים או למה שאני מצפה ממנו לעמוד בו / לבצע , הוא יספיק בהחלט . להערכתי חוזקו ישתווה ל D 60 / 12 bolt לפחות אם לא יותר .
הסרן שלי מחוזק חיצונית (אני מצרף תמונה). לא רק תומכים אלכסונים באיזור הדיפ' (כמו ב דנה 60) אלא ממש מעובה
ותפור גם מסביב לדיפ' וגם לכל אורכו מה שיקנה עמידות נוספת בפני כוחות פיתול ובכלל .
ניקח בחשבון גם את מה שירין כתב (אני מסכים איתו לחלוטין) , נוסיף למשוואת החוזק ציריות מחוזקות של ALLOY שהזמנתי
החזקות יותר ב % 35 עם 30 שיניים במקום ה 28 (עד 88) וכמובן נעילת דטרויט במקום הקייס הפתוח (פחות נקודות כשל)
וסיכויי שבירה של שיני הסייד/ספיידר גירס - שהרי גם אתה יודע שהם הרגישים כאן .
אני אכתוב מה הנחה אותי בהחלטה להישאר עם ה 10 bolt , מרחיב בכוונה את התשובה ומפרט (לטובת התלבטויות כאלה ואחרות)
של מי שיעמוד באותה דילמה .
האם להישאר עם ה 10 bolt ולחזק/לשפר או להגיד קיבינימט , אני מביא 14 bolt קטן קורונה 9.5" וסוגר עיניין . בלי יחסה"ע בלי
ציריות מחוזקות ואבו ג'ערס .
*אז יש את עיניין המשקל , גם זה הלא מוקפץ (לא כזה עניין על בהמה מסוג זה) אבל עדיין ... ומרווח הגחון (מתחת לדיפ') .
*הצמיגים אצלי 33" ברישיון חוקי למהדרין - היום לא כזה פשוט להכניס ברישיון , לא צריך לפרט ...המבין יבין .
*מידת 33.12.5.15 הרבה יותר נפוצה מהמקבילה המ"מ 285/75 , קל יותר למצוא צמיגים ,הדגמים והמחירים יהיו שפויים ואטרקטיביים יותר .
*יצריך החלפת ג'נטים למעגל 8 ברגים.
*יצריך החלפה גם של הסרן הקדמי לאחד זהה מבחינת חוזק / גודל , עם מעגל 8 ברגים (D44) ואנדורה למשל עם יחסה"ע מקוריים 4.10 .
למרות שניתן לקמבן משהו עם מעגל החלוקה בלבד , אבל , עדיין יצריך שינוי יחסה"ע ל 4.10 אם נשארים עם ה 10 bolt .
זה בגדול ,
שחר.
לפני הכל - אני לא מנסה לשכנע או לשנות את דעתך וכו' מרעין בישין.
12 יותר חלש מדנה 60. 14 קטן לא שוקל הרבה יותר מ 10. עם כל התוספות שיש לך שם - אני חושב שמרווח הגחון זהה , ואולי אפילו יתרון לטובת ה 14. כשאתה מגדיל צמיג ל4" מעל המקורי { כן , בליזרים יצאו מהמפעל עם 29" , זה שכולם פה עם 31 זה מנפלאות צה"ל כנראה } צריך לבחון הגדלת גודל קוטר הבלמים, וזה קיים ב 14 ואיננו ב 10 . אני זוכר כשהחלפתי מ 31 ל 33 איזו ירידה בבלימה היתה לי....
בנוסף, האוטו שלך יצא מהמפעל עם 6.2, שיש לו בערך 130 סוסים ו30 קג"מ +- ועכשיו יש לך 6.5 { נכון? } שזה 160 סוסים ו 50 קג"מ...
כמה עולה סט חיזוק הכולל - קורונה+פניון+צריות+נעילה { שמחליפה את כל הקייס אם אני מבין נכון } ?
אני יודע כמה ההחלטה לעבור ל 14/10 8 ברגים קשה. אני בסופו של דבר לא עשיתי את זה. למרות שלדעתי לבליזר עם 33 ומעלה זו ההתקנה הנכונה.
הגיג לגבי 12 - אני חושב שלא בכדי GM הפסיקו איתו, הוא לא חזק משמעותית מה 10 על מנת להצדיק ייצור מיוחד כולל כל החלקים הנלווים. הוא נטחן בדיוק כמו ה 10 { שלי היה טחון לגמרי, גם הקורונה פניון, וכם הצריות שעבור איזשהו תיקון אחרי שנטחנו } . לגבי ה 10 - לדעתי זה היה פשע מצד GM לשלוח לשוק 4X4 בגודל כזה עם מנועים לא חלשים מבחינת מומנט עם סרן כזה חלש.
אחרי כל זה :) שחר - לך בכוחך זה והושעת את בליזרך. אני לא חושב שתשבור משהו בטיולך כל כך מהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
לפני הכל - אני לא מנסה לשכנע או לשנות את דעתך וכו' מרעין בישין.
12 יותר חלש מדנה 60. 14 קטן לא שוקל הרבה יותר מ 10. עם כל התוספות שיש לך שם - אני חושב שמרווח הגחון זהה , ואולי אפילו יתרון לטובת ה 14. כשאתה מגדיל צמיג ל4" מעל המקורי { כן , בליזרים יצאו מהמפעל עם 29" , זה שכולם פה עם 31 זה מנפלאות צה"ל כנראה } צריך לבחון הגדלת גודל קוטר הבלמים, וזה קיים ב 14 ואיננו ב 10 . אני זוכר כשהחלפתי מ 31 ל 33 איזו ירידה בבלימה היתה לי....
בנוסף, האוטו שלך יצא מהמפעל עם 6.2, שיש לו בערך 130 סוסים ו30 קג"מ +- ועכשיו יש לך 6.5 { נכון? } שזה 160 סוסים ו 50 קג"מ...
עודד , אני יותר משמח שהתפתח דיון בסוגיה הנ"ל שמטרידה רבים (גם אותי הטרידה) עד להחלטה הסופית . אז , פתחתי על זה שרשור
ואני שמח , שבין המגיבים , אתה וארז הבעתם את דעתכם - שאני ממש מעריך .
אתייחס שלב שלב .
מסכים לחלוטין , 14 קטן לא שוקל הרבה יותר מה 10 אבל עדיין שוקל ויש הפרש שנלקח בחשבון . גם עם התוספות (חיזוקים) שיש לי שם
ה 14 יהייה עדיין יותר נמוך . שים לב בתמונה , החיזוק מתחת לדיפ' הוא יחסית לא רחב (לא בולט מטה יותר מידי) ,
הצדדים וכל צינור הסרן מחוזק שם הרבה יותר מאסיבי.
לגבי הבלימה , אין ספק שיש / שיהייה הבדל , אבל , מרגיש לי שהוא מסתדר מצויין ולא חסרה לי עוצמת / איכות בלימה ברמה טובה - לא סבירה .
לגבי המנוע , כן , 6.5 160 סוסים בערך 50 קג"מ .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
כמה עולה סט חיזוק הכולל - קורונה+פניון+צריות+נעילה { שמחליפה את כל הקייס אם אני מבין נכון } ?
תראה , נעילה בכל מקרה הייתי מביא מארה"ב גם אם הייתי עובר ל 14 וכן , מחליפה את כל הקייס (דטרויט) כמו שציינתי קודם .
סה"כ אין קשר להוצאת השדרוג נכון ?
נשאר סט קורונה פיניון וציריות מחוזקות . וואללה , לא רוצה להוציא לאנשים כאן את העיניים , אבל אני אפילו חושש מלרשום כאן
את המחיר הנמוך שזה עולה שם . אם יהייה ביקוש / לחץ , אשקול לפרסם . לא עולה אפילו רבע ממחיר סרן 14 משומש וכאן , מדובר
בחלקים חדשים .
זאת , עוד לפני שהזכרנו את העובדה מבחינת עלויות/כדאיות/תועלת (בהשוואה לשדרוג ה 10) שמדובר רק על 14
אחורי , מה עם עלויות D44 קדמי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
הגיג לגבי 12 - אני חושב שלא בכדי GM הפסיקו איתו, הוא לא חזק משמעותית מה 10 על מנת להצדיק ייצור מיוחד כולל כל החלקים הנלווים. הוא נטחן בדיוק כמו ה 10 { שלי היה טחון לגמרי, גם הקורונה פניון, וכם הצריות שעבור איזשהו תיקון אחרי שנטחנו } . לגבי ה 10 - לדעתי זה היה פשע מצד GM לשלוח לשוק 4X4 בגודל כזה עם מנועים לא חלשים מבחינת מומנט עם סרן כזה חלש.
פשוט אין מה להוסיף , מסכים בהחלט עם כל מילה , לא הייתי יכול להגדיר את זה אחרת .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אחרי כל זה :) שחר - לך בכוחך זה והושעת את בליזרך. אני לא חושב שתשבור משהו בטיולך כל כך מהר.
תודה תודה , גם אני חושב ומאמין שכך יהייה .
שחר.
טוב , נעשה הפסקה קצרה מענייני השיפוץ , נשים מוסיקה ( V-8 משובחת כמובן ) יש יותר טובה ? ונהנה ממה שהכלים
האלו יודעים ונבנו לעשות :
תהנו ...
http://www.youtube.com/watch?v=tme2a...eature=related
איזה playground יש להם שם ...
http://www.youtube.com/watch?v=jybgGqoCqIU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=DzoIkREfhPs&NR=1
שחר.
ועוד אחד של hill rock climing , לא כזה זחילת סלעים ...ולא כזה משופר ...
http://www.youtube.com/watch?v=K_Rk84RS9vc&NR=1
שחר.
אח.... כמה מלח כמה הפצע כבר ניהיה בשר כבוש ;) הרג אותי זה עם הבוץ !!! וגם ההוא שמשפץ לבד ועושה קפה טוב :cool:
מור