תגובה: אמינות דיסקברי 2 ושאלות נוספות...
יעקב,
לי יש את הנסיון שלי. לארז יש נסיון דומה, יש עוד אנשים עם נסיון דומה.
היה הפוסט המיתולוגי "נפטרתי מהנבלה".
כולנו נפלנו על לימונים. הרכב פצצה. זה רק לימונים.
כמו שארז כתב - פרדס.
אני מסכים איתך שה 100 הוא ברזלים ישנים וטיפשים בעטיפת עור ופאר. אמין. עובד. מהודק. איכותי. לי זה מתאים.
הנעילות האלה והציריות...היו פעם ימים שמחים בצהוב.
עשיתי חיפוש...קטעים איתכם... אז אני לא מבין מה העצבים..
לךיש נסיון ולארז יש נסיון ולאחי היה נסיון (כל רכב שהיה לו - רק דיסקברי ודיפנדר)... בעייה - ולפחות במקרה (מקרים) של אחי, אני יכול להעיד, שלא תמיד הרכב אשם...:)
אבל, מהצד השני, לאבי יש נסיון, ולינון יש נסיון, ולרמי יש נסיון, וזיו ואלדד עכשיו רוכשים נסיון (לזיו יש נסיון של 5 שנים עם הריינג' שקניתי בניו יורק).
אני בכוונה לא מזכיר את עמית... כנראה שהנסיון שלו לא מקובל עליך :)
ואני חייב לציין שגם לי יש נסיון - עזרתי רבות, שנים, לחבר במוסך בכל מיני תקלות של DII ו-LR3 וריינג'ים - לא נתקלתי ב-DII או בריינג' אחד שהיה בלי "קיצורי דרך" בעברו... אחד! כולם מג'ומפרים ומקוצרים ומקומבנים, על מנת "לפתור, ולהעלים כל מיני תקלות - יש מוסכניק (מאוד מוכשר, אני חייב לציין) יותר משנה לגלות את כל הקומבינות (אני מקווה שגיליתי את כולן) שיצר "לתקן" תקלות (שהיו או שלא היו - לפעמים סתם ניתוק יזה "מעקף" שהשתיל, פתר בעייה) - אבל הוא גורם לכלי הרכב להמשיך לנסוע...
לכולם יש נסיון.
מי אומר שהנסיון שלך ושל ארז הוא הוא הנסיון המייצג?
בשביל זה יש את הפורום והשירשור הזה.
אמינות דיסקברי 2 ושאלות נוספות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כל מה שהוחלף בדיסקו שלי (למעט שיפוץ הגיר) מתחייב ברכב שטח בן 11 שנים שגמע 270000 ק"מ במיוחד כשאתה רוצה לשמר את הרכב ברמת אמינות גבוהה..
לא, פשוט לא נכון.
בינתיים, כל מה שתיארת כ״בעיות קטנות ופתירות״ זה זה משהו שרכבים אחרים לא מכירים, או לפחות לא ברמת האינטנסיביות שאתה מתאר.
אני נוסע ברכב בן 15 שעבר חצי מליון, ובהתייחס למכלולים שיש בשני הרכבים (לא מתייחס למערכות שאין בשניהם), רכב שראה ״קצת״ שטח בחייו, ולא נתקלתי ב-99% מהתופעות שאתה מתאר.
אז נכון שכל דבר עלה לך ״רק 50 דולר/פאונד״, אבל אתה מתעלם מזה שהרבה תקלות קטנות עולות ביחד הרבה כסף, ומצריכות הרבה מאד התעסקות בלתי פוסקת-ושוב, זה מלקרוא מה שאתה כתבת על תיקונים והחלפות.
זה בסדר אם אתה מוכן להתמודד עם זה בהכרה צלולה שזה מה שיש מתוך בחירה,כי הוא נוח/נעים או השד יודע מה מצאת בו.
אבל בחייאת, רק מלקרוא אתה רשימת תיקונים ה״קטנים״ הארוכה שאתה כותב נהיה לי כיווץ בישבן מלחשוב על הזובור שהרכב מעביר אותך.
יש לי חבר שבמודע אומר שהפירמה הזו מקולקלת מהמפעל, ושאין רגע נתון בלי שמשהו לא מתפקד, ובכל זאת הוא לא מחליף אותו, היו לא כמה בעבר ויש לו גם כיום, וזה במודע גם לאור הבעיות.
באים בעלי רכב כזה בעבר, כולל כאלו שמתפרנסים מהתקלות שלו ואומרים משהו 180 מעלות ממה שאתה חושב..יש מצב שאולי השיכור זה אתה?
הדיון הזה מזכיר לי דיון גברים על נשותיהם סביב המדורה. (כמימים ימימה....).
יש כאלה שלמרות שיש להם שותפה קלפטה, חושבים שהיא מציאה,יכול להיות שהתרגלו או לחילופין התאלפו.
ילדים לנצח.
לא שזה רע (כל עוד שהם אוהבים),כן ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
הדיון הזה מזכיר לי דיון גברים על נשותיהם סביב המדורה. (כמימים ימימה....).
יש כאלה שלמרות שיש להם שותפה קלפטה, חושבים שהיא מציאה,יכול להיות שהתרגלו או לחילופין התאלפו.
ילדים לנצח.
לא שזה רע (כל עוד שהם אוהבים),כן ?
טל!!!
אתה כורת את הענף שאתה יושב עליו ויורה לעצמך ברגל ומה שאתה לא רוצה... ומנסה לגרור את כולם איתך!
תפסיק ומיד.
אני מכחיש כל השתתפות בשיחות מדורה כאלה ומכחיש כל ידיעה על שיחות שכאלה ובכלל, מכחיש את קיומן, מכל וכל!!
מה נהיה לך? חסרים פה מלשנים? אתה מחפש צרות? תתרכז בעיקר..
דורון, יש ויש.
לגיסי (אבי) יש דיסקברי TDI 1997 שקנה בהזדמנות לפני יותר מעשר שנים. לרכב יותר מ-750K קמ', ללא אוברול וללא החלפת גיר (עייף הגיר הזקן הזה) ו.. ללא תקלות מיוחדות, כפי שציינתי פה, איפשהו.
למה אתה חושב שזה של החבר שלך הוא המייצג ולא זה?
מטבע הדברים, פה אתה שומע רק צרות..
חוץ מזה, תשחרר קצת את השרירים - כשקוראים/שומעים, במרוכז, זה נראה נורא יותר מאשר לנסות, כך שמעתי...:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא, פשוט לא נכון.
בינתיים, כל מה שתיארת כ״בעיות קטנות ופתירות״ זה זה משהו שרכבים אחרים לא מכירים, או לפחות לא ברמת האינטנסיביות שאתה מתאר.
אני נוסע ברכב בן 15 שעבר חצי מליון, ובהתייחס למכלולים שיש בשני הרכבים (לא מתייחס למערכות שאין בשניהם), רכב שראה ״קצת״ שטח בחייו, ולא נתקלתי ב-99% מהתופעות שאתה מתאר.
אז נכון שכל דבר עלה לך ״רק 50 דולר/פאונד״, אבל אתה מתעלם מזה שהרבה תקלות קטנות עולות ביחד הרבה כסף, ומצריכות הרבה מאד התעסקות בלתי פוסקת-ושוב, זה מלקרוא מה שאתה כתבת על תיקונים והחלפות.
זה בסדר אם אתה מוכן להתמודד עם זה בהכרה צלולה שזה מה שיש מתוך בחירה,כי הוא נוח/נעים או השד יודע מה מצאת בו.
אבל בחייאת, רק מלקרוא אתה רשימת תיקונים ה״קטנים״ הארוכה שאתה כותב נהיה לי כיווץ בישבן מלחשוב על הזובור שהרכב מעביר אותך.
יש לי חבר שבמודע אומר שהפירמה הזו מקולקלת מהמפעל, ושאין רגע נתון בלי שמשהו לא מתפקד, ובכל זאת הוא לא מחליף אותו, היו לא כמה בעבר ויש לו גם כיום, וזה במודע גם לאור הבעיות.
באים בעלי רכב כזה בעבר, כולל כאלו שמתפרנסים מהתקלות שלו ואומרים משהו 180 מעלות ממה שאתה חושב..יש מצב שאולי השיכור זה אתה?
כפי שציינתי בשרשורים הקודמים, אני ממש לא מאמין ומחזיק מרוב בעלי המקצוע בארצנו הקטנה כולל אלו שמתיימרים להציג עצמם כמובילי דעה ומומחים בתחום המכונאות והשיפורים. ישנם בודדים 2-3 מביני עניין שגם במקרה נוסעים בדיסקו 2 ויש להם ידע מקצועי ברמה סבירה. לא כל אחד שיודע לרתך שני פלחים בעובי 10 מ"מ נחשב בעיני מומחה ומוביל דעה במיוחד שדעותיו משתנות כל בוקר בהתאם לכיוון הרוח ואחוז הלחות היחסית. היות ומדובר בפורום מכובד ורציני אשמח לשמוע התייחסות עניינית ולא דברת שטחית. בכל רכב שגילו 10 שנים ומעלה חובה להחליף צנרת מים, בולגוינטים, רדיאטור, משאבת מים, משאבת הגה,מותחן, סטרטר, אלטרנטור וכו'..... עכשיו, היות והחלקים של הדיסקו זולים וזמינים, נכון כלכלית ותחזוקתית להחליף מכלולים ע"פ הוראות היצרן כתחזוקה מונעת ולא לעסוק בכל מיני קומבינות וקיצורי דרך שאופייניים לבעלי המקצוע ה"מומחים" בארצנו הקטנטונת. כבמיוחד שהוראות היצרן מפורטות, ברורות וזמינות לכל דיכפין (RAVE). כשאני שומע ש"מומחה ברכבי שטח" מחזיק בדיסקו 2 עם טרנספר ללא נעילה מרכזית אני מרים גבה, כשהוא פוסל את הרכב בגלל שהתפרק לו המפסק בהגה אני כבר מתפוצץ מצחוק וכשהוא מתגאה שהרכב טופל במוסך "מורשה" אני כבר נקרע !!!! . עובדתית, היות ותחזוקת הרכב שלי מתועדת בקפדנות לצורכי מס, ואני מדבר על ניסיון מצטבר של 8 שנים, 270000 ק"מ עם הרכב הספציפי הנדון וב 37 השנים האחרונות אני נוסע אך ורק ברכבי שטח מסוגים שונים מליוני ק"מ וגם יצא לי לחוות עם רכבי שטח שונים ומשונים כל מיני חוויות מעניינות אומר רק שעל סמך נסיוני לא קיימים הרבה רכבים שיכולים להתחרות בדיסקו 2 באופן שבו הרכב הזה מבצע את מה שהוא תוכנן קרי מצד אחד רכב עם שני סרנים קשיחים ועבירות מצוינת בשטח ונסיעה נוחה ומפנקת בכביש ובשטח, שילוב בעייתי מאוד ברמת אמינות טובה ובעלויות סבירות ביותר. זאת גם הסיבה שאני מחזיק בדיסקו הקשיש למרות שבמקביל היו ברשותי רכבים אחרים שאף אחד מהם לא התקרב לקרסוליים של הדיסקו בשום פרמטר. בסה"כ אלו מכלולים קיימים בדיסקו: מנוע דיזל אמין וקצת חלש (ניתן לשיפור עם ציפ) אבל עם מומנט סביר בסל"ד נמוך יחסית, גיר של חברת ZF (מותג מוכר וידוע) קצת בעייתי אבל כל הבעיות פתירות וידועות, טרנספר פשוט וחזק עם גלגלי שיניים, דפרנציאל מרכזי עם נעילה וללא שרשרת, מכלולים יפניים של DENSO , מערכות חשמליות/אלקטרוניות של BOSCH ו WEBCO תפוחים ומוטות מקשרים של LEMFORDER. כולם מפעלים ידועים ומובילים בתעשיית הרכב. ה TC עובד מצוין. הדפרנציאלים בית הסטיליטים והסטיליטים נוטים להישחק בגלל ה TC אבל ממלא רובנו מתקינים נעילות או מוגבלי החלקה שפותרים את הבעיה. חובבי האקסטרים שחורגים מהמעטפת שהרכב תוכנן עבורה יכולים לרכוש ציריות מחוזקות וקיטים לחיזוק האקס במחיר סביר.
רק כהערת אגב..
שימו לב שהכשלים האופיניים הם בגיר של ZF (שכמוהו בדיוק יש בלא מעט כלי רכב אחרים), ביחידת קומפרסור של WABCO (יצרן ענק, מהטובים בעולם למערכות מתלי אוויר ובלמי אוויר), במודולטור ABS של בוש (לא צריך להרחיב).... שאם כל אחד מהמכללים האלו היה נכשל בכל רכב אחר, זה היה "כי ככה זה". כשהחלק הזה נכשל בלנדרובר זה חגיגה.
אסף.
כי רק בלנדרובר כל השמות הגדולים האלה גם יחד כושלים בהרמוניה מתואמת אחת?...............:rolleyes:
שכחת את המנוע מתכנון של ב.מ.וו, זה עם צמת החשמל המטוגנת בשמן עמוק. צ'יפס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי רק בלנדרובר כל השמות הגדולים האלה גם יחד כושלים בהרמוניה מתואמת אחת?...............:rolleyes:
שכחת את המנוע מתכנון של ב.מ.וו, זה עם צמת החשמל המטוגנת.
מדי פעם אתה פשוט קורע אותי - יושב לבד במטבח, קורא ומתפוצץ מצחוק...:):D
עם זה באמת אי אפשר להתווכח - הכישרון האנגלי לסנכרן תקלות מכל יצרן אפשרי... לא כל אחד יכול לעשות את זה.
יש כאלה שמצליחים לארגן תקלה ב-ZF, יש כאלה ב-ABS של BOSCH וכו' אבל כל התקלות של כל היצרנים ברכב אחד... רק באנגליה...
אבל עכשיו ברצינות.
הבדיחה של WABCO, עם הקומפרסור המצחיק הזה, שלא ניתן לשיפוץ ומובנה בכל המערכת, ללא יכולת להחליף רק אותו (אלא אם מתעקשים/מתאמצים) - אני לא מבין את זה.
בכל מקרה, כמו שאמרו קודם, במקרה זה הכל ידוע ופתיר במחיר זול יחסית - אם בכלל הבעייה מופיעה - זה גם כישרון אנגלי, הראנדומליות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דורון,
למה אתה חושב שזה של החבר שלך הוא המייצג ולא זה?
כי האיש חי ונושם לנדרובר, כמשתמש ומכונאי מאמצע שנות ה-90, החזיק כמה במקביל לטיפול ותחזוקה של אחרים, ובניגוד להרבה בעלי כרכרות, לא נרתע מהאמת המקצועית שלו וגם לא מתבייש להגיד שלמרות הכל, זה מה שהוא בוחר.
ב-13 השנים האחרונות, אחד הפרטנרים היציבים שלי לטיולים נסע עם דיפנדר ודיסקברי, באותם המסלולים יחד איתי, ועוד רכבים.
האיש לא חסך על התחזוקה, ועדיין, באותו השימוש, אלו היו הרכבים עם הכי הרבה תקלות.
לא בהכרח משביתות את הרכב אבל בהחלט משביתות שמחה, ובהחלט מורגשות בכיס.
עמית,
סאראמאגו כתב ספר על תגובות כמו שלך.
גם כי אתה מתעלם מהבעיות שאתה עצמך מעלה, וגם כי בשביל להגיע למילוני ק״מ מצטברים היית צריך לנסוע מעל 70k קמ בכל שנה מהתקופה שציינת, ולשיטתך כולם ברכבי שטח שונים, ואיכשהו אני נוטה לפקפק בכך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כי האיש חי ונושם לנדרובר, כמשתמש ומכונאי מאמצע שנות ה-90, החזיק כמה במקביל לטיפול ותחזוקה של אחרים, ובניגוד להרבה בעלי כרכרות, לא נרתע מהאמת המקצועית שלו וגם לא מתבייש להגיד שלמרות הכל, זה מה שהוא בוחר.
ב-13 השנים האחרונות, אחד הפרטנרים היציבים שלי לטיולים נסע עם דיפנדר ודיסקברי, באותם המסלולים יחד איתי, ועוד רכבים.
האיש לא חסך על התחזוקה, ועדיין, באותו השימוש, אלו היו הרכבים עם הכי הרבה תקלות.
לא בהכרח משביתות את הרכב אבל בהחלט משביתות שמחה, ובהחלט מורגשות בכיס.
כמו יואב... במשך השנים הלך מהפח אל הפחת...
או
שהסנדלר הולך יחף - קנה גרוטאה, בהזדמנות, וחשב/חושב שבגלל הנגישות והידע והכישרון, "יסדר" את הנבלה...
אצל חבר שלי, רמי, זה דווקא הצליח יופי והוא אפילו מכר את הנבלה שהצליח להחיות (והיא חיה יפה מאוד.. מאוד) ועבר ל-TD5, לפני כמה שנים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אצל חבר שלי, רמי, זה דווקא הצליח יופי והוא אפילו מכר את הנבלה שהצליח להחיות (והיא חיה יפה מאוד.. מאוד) ועבר ל-TD5, לפני כמה שנים...
אם אני מנחש על איזה רכב/ים מדובר אז
או ש:
1. אתה לא יודע את כל העובדות ולכן נותן את שתי המכוניות שלו כדוגמא
2. אתה יודע את כל העובדות אבל לא מתאים לך לתיאוריה, ואז אתה "מעגל" פינות, 'שוכח' דברים ועוד ועוד
3. שילוב של 1 + 2 בתוספת שאתה 'שוכח' לרשום שלאותו 'רמי' יש נגישות לטיפול שלאדם פרטי אין.
4. לא פגשת ב'רמי' כשהוא מקלל את ה TD5 שלו בגלל שדברים לא עבדו כמו שצריך.
5. לא פגשת את 'רמי' כשהוא 'החייה' את ה TDI וגילה אילו קומבינות מטורפות נעשו על הרכב הסטנדרטי
6. כל התשובות נכונות.
אל תיתפס בסעיף 5 בשביל להוכיח שמי שטיפל ברכב קודם עשה עבודה חרא. אם הרכב לא היה מתקלקל לא היו צריכים לתקן אותו מלכתחילה, וכזכור היה מדובר ברכב עם נתונים מיוחדים.
בכל מקרה יעקב, כפי שרשמתי קודם - אתה צודק!
בגלל ש אני לא אוהב להיות צבוע, ובפרט הגלל ההאשמות של ברנרד, אז יש לי וידוי,
תמיד היה לי משיכה "לא מוסברת" ל110, ובסוף שנות ה90 נתנו אותם בחצי חינם...ממש ככה
אבל , היה לי מתכון מנצח
1.כול המכני והחשמלי- עף לפח
2התקנה של LS3+4L80 כולל צמת חשמל קומפלט לכול הרכב מהאף עד הזנב
הסרנים יעופו לפח כמו כן ויוחלפו בסרני טויוטה עם מייטב חלקים של בובי לונג
פנטזיה? היום כן, לפני 20 שנה ממש לא.
עמית, תהייתי באמת מתי תעבור לפסים אישים כמו שתמיד אתה עושה כשמישהו לא מסכים עם הדעות שלך.
אז אומנם אדוני מומחה ידוע ובעל מקצוע מדרגה ראשונה, אבל גם לי הקטן מותר להביע דעה.
לרכב שלי התקנתי נעילה מרכזית, זה לא משנה את העובדה שחברה שמתימרת להיות רצינית הוציע לשוק רכב ללא נעילה מרכזית
זה לא משנה את העובדה שהמודולטור של הABS משבית את בקרת המשיכה ומשאיר אותך עם רכב בעל עבירות בינונית ומטה, לך אולי אין בעיה לסמוך על לנדרובר ויכולות האלקטרוניקה, לי יש.
לך אולי אין בעיה להחזיק רכב שכפתורים קופצים מההגה באמצע נסיעה, לי יש(כמו גם רכב שמחליט לפי מזג האוויר אם בא לו לפתוח היום חלון...אם הגג יקרוס...אם הידית של הדלת תתקלקל ועוד ועוד ועוד...).
יש מוסכים טובים ויש לא, מכיוון שאני לא מהיום במקצוע(אומנם לא ברמת הידע שלך...), יש מוסכי לנדרובר מאוד מקצועיים ,לפחות בעיני.
יש שם אנשי מקצוע מעולים, ישרים ובעלי ידע נרחב במערכות הרכב, אני מבין שלך זה לא מספיק, אני מבין שמישהו או יותר נכון כולם חוץ מהרכב עצמו חייבים להיות אשמים בכל התקלות שיש לך, אבל לי אנשי המקצוע שיש במוסכים מורשים בהחלט מספיקים.
אגב, אני מחזיק היום גרוטאה משנת 91( לא משנה מאיזה סוג...), אותו מוסך מורשה לנדרובר שטיפל לי בדיסקברי ולאחר מכן בדיפנדר 130 מטפל בה היום... לדברך הוא היה אמור לגרום לי לתקלות אין סוף (כמו בלנדרוברים), גם ברכב הזה,לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
מנגד אני מחזיק את הרכב 8 שנים, 270000 ק"מ, עם רמת תקלות נורמאלית לחלוטין ואף נמוכה יותר מרכבים אחרים שהיו לי בעבר. במקביל זכיתי ברכב מפנק ומהנה!! הרכב לא נתקע מעולם וכמעט ולא רואה מוסך (אני מטפל ברכב בעצמי). אני נוסע בדיסקו 2 TD5 ללא ACE . את כריות האוויר ניתקתי ממחשב הרכב ואני מפעיל אותן באמצעות בקרה עצמאית. שבניתי לבד (בהנחיית ברנרד...) התקלה הרצינית היחידה שנתקלתי בה הייתה שגיר ה ZF שבק ב 190000 ק"מ. היום אני יודע כיצד להתמודד עם ה ZF. . אתה בטוח שהרכב תוחזק ע"פ הוראות היצרן, מניסיוני אף אחד בארץ לא מכיר את הוראות היצרן! (כולל המזרח).
זה לא חדש שלא מכירים הוראות יצרן
זה נכון גם אצל יצרנים אחרים (למשל איסוזו ומנוע הדיזל 3.0 .....)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כפי שציינתי בשרשורים הקודמים, אני ממש לא מאמין ומחזיק מרוב בעלי המקצוע בארצנו הקטנה כולל אלו שמתיימרים להציג עצמם כמובילי דעה ומומחים בתחום המכונאות והשיפורים. ישנם בודדים 2-3 מביני עניין שגם במקרה נוסעים בדיסקו 2 ויש להם ידע מקצועי ברמה סבירה. לא כל אחד שיודע לרתך שני פלחים בעובי 10 מ"מ נחשב בעיני מומחה ומוביל דעה במיוחד שדעותיו משתנות כל בוקר בהתאם לכיוון הרוח ואחוז הלחות היחסית. היות ומדובר בפורום מכובד ורציני אשמח לשמוע התייחסות עניינית ולא דברת שטחית. בכל רכב שגילו 10 שנים ומעלה חובה להחליף צנרת מים, בולגוינטים, רדיאטור, משאבת מים, משאבת הגה,מותחן, סטרטר, אלטרנטור וכו'..... עכשיו, היות והחלקים של הדיסקו זולים וזמינים, נכון כלכלית ותחזוקתית להחליף מכלולים ע"פ הוראות היצרן כתחזוקה מונעת ולא לעסוק בכל מיני קומבינות וקיצורי דרך שאופייניים לבעלי המקצוע ה"מומחים" בארצנו הקטנטונת. כבמיוחד שהוראות היצרן מפורטות, ברורות וזמינות לכל דיכפין (RAVE). כשאני שומע ש"מומחה ברכבי שטח" מחזיק בדיסקו 2 עם טרנספר ללא נעילה מרכזית אני מרים גבה, כשהוא פוסל את הרכב בגלל שהתפרק לו המפסק בהגה אני כבר מתפוצץ מצחוק וכשהוא מתגאה שהרכב טופל במוסך "מורשה" אני כבר נקרע !!!! . עובדתית, היות ותחזוקת הרכב שלי מתועדת בקפדנות לצורכי מס, ואני מדבר על ניסיון מצטבר של 8 שנים, 270000 ק"מ עם הרכב הספציפי הנדון וב 37 השנים האחרונות אני נוסע אך ורק ברכבי שטח מסוגים שונים מליוני ק"מ וגם יצא לי לחוות עם רכבי שטח שונים ומשונים כל מיני חוויות מעניינות אומר רק שעל סמך נסיוני לא קיימים הרבה רכבים שיכולים להתחרות בדיסקו 2 באופן שבו הרכב הזה מבצע את מה שהוא תוכנן קרי מצד אחד רכב עם שני סרנים קשיחים ועבירות מצוינת בשטח ונסיעה נוחה ומפנקת בכביש ובשטח, שילוב בעייתי מאוד ברמת אמינות טובה ובעלויות סבירות ביותר. זאת גם הסיבה שאני מחזיק בדיסקו הקשיש למרות שבמקביל היו ברשותי רכבים אחרים שאף אחד מהם לא התקרב לקרסוליים של הדיסקו בשום פרמטר. בסה"כ אלו מכלולים קיימים בדיסקו: מנוע דיזל אמין וקצת חלש (ניתן לשיפור עם ציפ) אבל עם מומנט סביר בסל"ד נמוך יחסית, גיר של חברת ZF (מותג מוכר וידוע) קצת בעייתי אבל כל הבעיות פתירות וידועות, טרנספר פשוט וחזק עם גלגלי שיניים, דפרנציאל מרכזי עם נעילה וללא שרשרת, מכלולים יפניים של DENSO , מערכות חשמליות/אלקטרוניות של BOSCH ו WEBCO תפוחים ומוטות מקשרים של LEMFORDER. כולם מפעלים ידועים ומובילים בתעשיית הרכב. ה TC עובד מצוין. הדפרנציאלים בית הסטיליטים והסטיליטים נוטים להישחק בגלל ה TC אבל ממלא רובנו מתקינים נעילות או מוגבלי החלקה שפותרים את הבעיה. חובבי האקסטרים שחורגים מהמעטפת שהרכב תוכנן עבורה יכולים לרכוש ציריות מחוזקות וקיטים לחיזוק האקס במחיר סביר.
עמית
אני מתאמץ לקרוא את השרשור הארוך כאורך הגלות ואני מסכים רק עם מה שכתבת לגבי הוראות היצרן
אבל וזה אבל גדול
ה tc עובד בצורה סבירה לא יותר מכך
בכל דרדרת ארוכה וחולית הוא מחרבן קוביות , ולא מטפס היכן שכל פג'רו נעול מקורי עלה בקלות ואני מדבר על גרסת הבנזין החזקה ...
ואגב נעילת הדיפ המרכזי ....
הרכב הזה כמובן עבר את השינוי ,אבל השינוי הזה "משגע " את מערכת הטרקשן... והיינו צריכים לחכות 15 דקות עד שהמערכת ניאותה "לאתחל" את עצמה במצב שגם הדיפ המרכזי נעול וגם הטרקשן עובד .....
בקיצור קומבינה וככה היא עובדת
זה לא קורה ברכב יפני!!!
לרכב יש בהחלט משיכה והילה אך מהיכרות מאד אינטימית עם השטח ועם רכב שטח הוא לא עולה על רכבים אחרים בשום פרמטר וכנראה נופל מהם
אתה כותב באותו משפט שהמערכת מצויינת אבל ... היא משמידה את עצמה !!!
ואם כבר אתה מתקין נעילות אז תתקין אותם ברכב שאין לו בעיות נוספות מהותיות , שלא צריך להחליף לו חלקים בגלל שהרכבתי נעילות ,ששאר המערכות שלו שורדות יפה יותר את שנות השטח ,ושלא צריך גורו בשביל לתחזק אותו
די התשתם אותי. אני לא יכול, יותר, להתמודד עם טיעונים לא רלוונטיים. עוד מעט תאשימו את הדיסקברי הזה גם בסיכסוך הישראלי פלשתינאי...
מה הקשר בין התקנה/שילוב נעילה מרכזית, לבעיות באיתחול ה-TC?
מה הקשר בין הקללות של רמי, לבעיות שהיו ברכב (מישהו הזכיר שם קומבינות של הבעלים הקודמים?)?
שבוע שעבר החלפתי ידית דלת נהג באקספדישן - אתה יודע כמה קיללתי.
מה הקשר בין קומבינות שהיו לאיזשהו סממן לבעיות אמיתיות?
מה ההשוואה בכלל בין TC (טוב ככל שיהיה) לבין נעילה מכנית/פיזית של הגלגלים - של כל רכב, לאו דווקא יפני?
ומה זה "רכב לא עולה"? אולי הנהג לא עולה? אולי הנהג תפס יום גרוע? אולי לחץ האויר שלו היה גבוה/נמוך? אולי סתם בא לו לגרום לדיסקברי להראות גרוע?
איזה מין טיעונים אלה?
לי אף פעם - בחיים - לא פרצו לבית. אף פעם!
אז אני אגיד שאין פריצות ואין פורצים ו... מה בדיוק הדוגמא שלי מלמדת? - ככה אתם.
כמו שאמרתי, התשתם אותי - אני לא קונה דיסקברי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
... במשך השנים הלך מהפח אל הפחת...
הנחתום מעיד על עיסתו?