נסעתי עם האוטו לעבודה וחזרה כמה ימים
Sent from my Ass
Printable View
כרגע אין לי שום צורך בהחלפת הרדיאטור. הוא מתפקד בצורה מספקת ומגובה בשני מאווררים, אחד חשמלי ואחד מכני.
במקרה קיצון כמו שהיה, אני מוציא את התרמוסטט ושלום על ישראל.
אני אוסיף שליטה ידנית על המאוורר החשמלי לצורך גיבוי נוסף.
המערכת עובדת על בסיס מים אדומים ייעודיים לרדיאטור ולא מי ברז מזה כחצי שנה לערך. מנסיון העבר, בהחלפות כאלה, במידה והיה נגרם נזק ממי הברז, הדבר היה מתגלה מיד עם ההחלפה למים האדומים/ירוקים או בסמוך לה. הם היו מסירים את האבנית והחורים שנסתמו על ידי האבנית היו נחשפים ומטפטפים את המים ואו היו פוגמים במשאבת המים. זה לא קרה.
אולי אשקול ניקוי של הרדיאטור בשיטת הקלגון שהוצעה פה.
הקיץ בימים האחרונים... אני פחות מודאג מזה ויש כאמור עוד פעולות בדרך.
אתה יכול להעלות תמונה של הרדיאטור עם המאוררים? מעניין.
מקווה שתוכל לראות מהתמונות, מאד צפוף שם עם 3 רדיאטורים.
הנוצץ מכולם הוא החדש של הגיר. זה גם עונה לשאלה של רענן לגבי הסוג והגודל, פחות או יותר, מבלי שארד עם מטר למדוד.
קובץ מצורף 100462
קובץ מצורף 100461
קובץ מצורף 100460
קובץ מצורף 100459
קובץ מצורף 100458
קובץ מצורף 100457
קובץ מצורף 100456
קובץ מצורף 100455
קובץ מצורף 100454
זה נראה שהקולר גיר שלך חוסם שטח גדול מפני הרדיאטור או שנדמה לי?
Sent from my Ass
והמעבה של המזגן לפניו כך שגם הוא חוסם, אבל בפועל האויר עובר דרך...
יש מגע... מי שהתקין את הקולר גיר התקין אותו בכוונה בלחץ כדי שלא יזוזו.. אני מבין מדבריך שזה לא טוב?
רע מאד !
מספר סיבות :
א. הולכת חום מיטבית בינהם - מוריד יעילות המיזוג ומוריד יעילות קירור הגיר.
ב. חיכוך שעלול לגרום נזק.
ג. במידה ואחד מהם לא אלומניום, מתבצע ריתוך ואיכול מתכת עקב תנועת אלקטרונים.
תבדוק טוב, אני מאמין שהמתקין הוסיף משטחי גומי דקים שמונעים הצמדה מלאה בינהם.
רענן
כמה עדכונים -
1. לגבי הקולר גיר - הוא מופרד עם ספייסרים כפי שרענן אמר. אני רגוע יותר.
2. הרכב קיבל 3 פינוקים קטנים
http://www.jeepolog.com/forums/attac...hmentid=101036
וקובץ מצורף 101050
קובץ מצורף 101051
העריסה שמורכבת על הרכב נרכשה מחבר הפורום שחר-סופה. עריסה בסגנון "גגוני אריה" של המוניות, מאד מאד קל/ה, בצבע שחור. חבוקה במספר נקודות למוטות הרוחב שהתקנתי בזמנו דרך "הצב". שילוב טוב מאד של חוסן עם משקל קל מאד. תודה שחר!
לינק לפנסים מאליאקספרס
קניתי אותם לפני כמעט שנה ב11.11 במסגרת המבצעים שלהם, במחיר הרבה יותר נמוך ממה שמופיע כרגע (36 דולר כיום), שווה לחכות למבצעים האלה.
תמונה שלהם בלילה תגיע בהמשך. אני רק יכול לומר שהם מאירים מעולה ומשלימים נהדר את האור הגבוה וזוג פנסים נוסף שיש על הטמבון המכוונים לצדדים (שהם מהפשוטים שרואים בדר"כ במשאיות/טרקטורים).
הרכש הבא בתחום יהיה להחליף את אלה בטמבון לכאלה שמאירים למרחק, כנראה גם כן ב11.11 :) ולהזיז את הנוכחים להאיר אחורה או בשליפה עם מגנט.
אני צריך למצוא פתרון לחלודה שמסביב לחלון הקדמי... אשמח להצעות שפויות
התלבטות - צמיג 31" על ג'נט 8. לעלות או לא לעלות ? הסבר קצת ארוך אז אם אתם רוצים לענות פשוט כן/לא זה גם בסדר.
כרגע אני עם 235 ( 29"~ ) על ג'נט 5.5/6 (ג'ימני). אין בליטות, הרכב נוסע סביר, עוד לא הטמעתי הפחתה בטרנספר. לא יכול לומר שאני נהנה בעליות בכביש. בשטח בסה"כ בסדר אבל לא זחלתי עוד בסלעים קשים אלא רק שטח רגוע עם קצת עליות פה ושם כי אני עדיין לומד את המגרעות של הרכב ומשדרג לאט לאט לאט.
חי עם זה בטוב אבל יודע שאפשר אחרת.
בקרוב אטמיע הפחתה של כ40 אחוז בHIGH, קרי עם העליה ל235, אני אהיה על כ28%.
אם אני עולה ל31 אני עם 23% - יותר קרוב לטווח הסל"ד הסביר ועדיין הסחיבה תהיה טובה. הכל כמובן נתוני מעבדה, מן הסתם למשקלים יש השפעה נוספת ולכן אין לי חשש מבחינת עניין הביצועים של הרכב, למרות הרבה (מאד) התנגדויות מצד חברים לגבי טווח הסל"ד והרעש שהרכב יעשה בגלל המעבר לטרנספר סמוראי.
מבחינת גובה - או שאעלה בעוד אינצ'/שניים או שאגלח את הכנפיים, זה פחות מדאיג אותי כרגע.
החשש עומד על הנקודה של הציריות ק/א, רגישות הסרן הקדמי ופגיעה במערכת ההיגוי.
שידרוג ציריות הוא משהו שיקח לי הרבה יותר זמן, וכמובן לא מעט כסף אבל זה משהו שתכננתי לעשות.
בסרן הקדמי אני בכלל לא רוצה להשקיע אלא לחכות שימות ואז להחליף אותו קומפלט. את מערכת ההיגוי כרגע אני לא יודע איך לשדרג למעט תושבת מחוזקת של התיבה שאם אבין במה היא תורמת אזמין לי אחת.
קראתם עד פה, יופי.
אז מה אומרים ?
שגיא - אני לא עולה ל6.54 אלא לסמוראי מקורי שנותן 1.4 הפחתה בHIGH ו2.68 / 2.86 בLOW. הפחתה של 40% מאשר במקור בשני המצבים.
- - - Updated - - -
בודיליפט לא יהיה לעולם.
אם ככה אז אני בכלל לא מבין את העניין הזה...
מכל הסיבות הקיימות עדיף לך לשים 4.24 של ויטארה ולא את הטרנספר סמוראי.
לגבי הסחיבה עם 31 - בידני אני יודע שסוחב סבבה לגמרי. אוטומט תמיד יהיה יותר עגלה...אין מה לעשות על נוחות צריך לשלם.
*תנסה לחשוב על כיוון של שדרוג הטורק אצלך...אני יודע שבטרופרים עושים את זה, ואם אני לא טועה התיבת הילוכים אצלך זה AW4 שנפוצה מאוד מאוד אצל האמריקאים...תחפש שם פתרונות
אני שמעתי על כמה ויטארות שהתקינו יחסי העברה בסרנים לתיקון של הגדלת צמיגים...אולי שווה לך לשקול לשם.
את הטרנספר סמוראי שלך אני מוכן לקנות ;) ואפילו אפשר לארגן עסקת ברטר על קיט 4.24
תודה לכם,
אני לא טוחן סלעים כל שבוע כמו חלק מהחברים במועדוני סוזוקי. אני נוסע פעם בחודש ולפעמים אפילו שלושה חודשים וכשאני עושה את זה אז אני לא רוצה להיות מוגבל. טיול מתוכנן ומכובד שכולל מכל טוב. בין לבין נסיעות מנהלתיות ושדרגת נפוצה.
העליה במידה טומנת בחובה גם יתרונות בדמות יכולת תיקול מכשולים טובה יותר עם פחות הסתערות על הגז. זחילה, ספיגת מהמורות ואו כניסה לבורות טובה יותר והמשך.
4.24 לויטרה יגיע כנראה לקראת סוף נובמבר ואז יתחיל פרויקט דבלר.
המצב הנוכחי של העומס על הגיר לא עושה לו טוב בסופו של יום ואני לא מתכוון לשחק עם הטורק. מעדיף לעבוד על הטרנספר. גם בביצים של הרכב לא אגע אלא רק בשל עצמי.
השידרוג הוא הדרגתי כי כבר הייתי בעולמות האלה ואני לא מחפש לסמן וי על מעלה זה או אחר אלא מחפש שהרכב יהיה מוכן לטיולים כשצריך. בגרות מסוימת שבאה עם הגיל והנסיון והמגבלות המשפחתיות.
אמר לי חבר שהבעיה היא בעיקר בשבריריות הסרן הקדמי יותר מהכל וקצת הוריד אותי מזה. ואז חשבתי על האופציה של שני סטים... אחד 235 ואחד 31 כשאני יודע שאני יורד לשטח "חזק"...
אדע כנראה רק אחרי שאעבור לטרנס סמוראי ואראה אם הביצועים סבילים...
אמיר, לך אני דווקא כן ממליץ לעלות לצמיג 31"
יש לך ניסיון אתה יודע במה כרוך השדרוג.
קח בחשבון שתיבת הגה אפשר למצוא משודרגת מוט מקשר יש מחוזק.
**החלק הכי חשוב זה איזה סרן אתה רוצה לשים קדימה? חי? או מת ברזל.
ושם להתקדם בבניית הרכב.
מה זה נותן ?
הפרונטאקס לא נסדק/מתפוצץ בנסיעות מנהלתיות בכביש, 99.999999% בשטח !
אז אתה רוצה לדדות החוצה מהשטח ב 2X4 עם 31" ....
אם הפנטזיה לסרן "חי" (קידמי) עדיין רלוונטי, אז עד אז ממליץ לך להישאר עם 235 .
אם הפנטזיה נשארת בגדר הפנטזיה .... אז תחליף לפרונטאקס מברזל ואח"כ 31" יהיה הגיוני יותר.
בהצלחה
רענן
תודה שוב. לא אקח סיכונים כרגע. עד הסרן החי אשאר עם 29.
תהליך איסוף הברזלים והתכנון בעיצומו. מתלבט בין עלים לסלילים אגב... פשטות ההתקנה וזמינות חלקים אל מול יכולות טובות יותר לכאורה בסלילים...
לדעתי לך על סלילים