אז אפתח קצת את השאלה
למה דוקא יריחו? התאים ליד? בירי? מחיר? המלצות? ניסיון?
Printable View
מכיוון שאין לו משמיט, ואתה לא רוצה להוריד פטיש עם כדור בקנה.
למה חשוב הדאבל אקשן?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אם זה אקדח יוצא משטרה.. לא הייתי משקיע בו שקל.
זה אקדח שבאמת ירה, וייתכן תחמושת לא ממש מתאימה (עוזי).
חפש אקדח פרטי שכמו 99% מהאקדחים הפרטיים, ירה רק בחידוש רשיון.
יריחו משומשים נמכרים כמעט במחיר ברזל.
עוד דבר,
זה אקדח נוח לירי, אבל נורא לנשיאה.
כבד למדי, ואם זה הארוך אז בכלל.
שוק הנשק עבר רענון רציני בשנים האחרונות עם שינוי המדיניות במשרד לבטחון פנים, שהחל בימיו של אהרונוביץ' והמשיך בימיו של ארדן.
רשימת היישובים הזכאים גלויה לכל, השירות מהיר וזריז (אחד השירותים הממשלתיים הזריזים ביותר. לפני 5 שנים לקח לי כמה חודשים לקבוע תור, היום אפשר להגיע לפגישה תוך יומיים) ונהיה קל ונוח להחליף אקדח.
בעבר, היה כמעט בלתי אפשרי להחליף אקדח ואנשים החזיקו גרוטאות. היום ההחלפה קלה ופשוטה ודורשת רק מעט כסף.
יש אנשים שמחליפים אקדחים בתדירות, וכתוצאה מכך השוק מוצף.
אם בעבר גלוק משומש היה נמכר במאות שקלים בודדות פחות מחדש, הרי שהיום גלוקים משומשים נמכרים ב~1500 ש"ח פחות מחדשים.
על יריחו פולימרי ביד2 מבקשים כ1500 ש"ח ועל ברזל משהו כמו 500 ש"ח.
גם חנויות הנשק (בתי מסחר!) עברו שינוי והם ידידותיים יותר גם לאזרח הפרטי.
קבוצות שונות מעודדות אימון בנשק - בין אם "חמוש מאומן" או IDPA, והצטרפות לאחת מהן מאפשרת רכש של תחמושת בעלות של 1-1.5 ש"ח לכדור (בעבר, עלות כדור היתה סדר גודל של 2 ש"ח, בקופסה של 50 כדור, ובנוסף דמי כניסה למטווח).
לסיכומו של דבר: יש היום מבחר גדול והתחמושת זולה. גש לחנות נשק כלשהי, בקש להתנסות בירי במספר אקדחים וראה מה נוח לך.
גם אקדחי יריחו יש שם, ובכמויות גדולות, צריך רק לבקש.
כיון שאתה מחפש אקדח לנשיאה יום-יומית, שאמור לשמש להגנה עצמית, לא הייתי רוכש כלי משטרתי לשעבר, שייתכן שירה אלפי כדורים וקיבל יחס כמו שמקבל כל ציוד ממשלתי, אלא מחפש משהו שירה פחות ונשמר יותר
הכלי לא ירה כמות גדולה כפי שמתואר. הוא הגיע מאיש כבאות שזה היה נשקו האישי וכעת פרש ורוצה למכור. ירה במטווחים בלבד, ברם הוא כאמור ישן יחסית והודה בפניי שירה בתחמושת עוזי בין היתר והוא סינגל ושוב מדגיש - לא קריטי לי הדאבל, פשוט התנסיתי בדאבל ותהיתי אם זה מסובך להסב וזה לא מסובך. את עניין הדאבל אפשר להסיר מהדיון הנוכחי.
לגבי משקל, אני מודע להבדלים, ברם זה כאמור היה לי נוח, בהרבה, מגלוק 19/17 ויש למשקל גם יתרון בהתמודדות עם הרתע הנוצר בעת ירי ובייצוב היד בעת כיוון וירי.
זה אקדח ראשון בבעלות ובנשיאה קבועה, מקסימום כפי שאמרו פה, אמכור ואקנה אחר.
המחיר... על גבול התן-ביס... היומי...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
כבר שנים ( 30 בערך) שאין דבר כזה ״ תחמושת עוזי״
בעבר היתה תחמושת 9 מ״מ עם פיקות קשות וקורוזיביות שיש להן צורת כיפה - זה היה אוכל את הקנה אם לא נוקה מיד ביסודיות ורק מעט אקדחים הצליחו בכלל לנקור אותה . אז לא סביר שהאקדח הזה ירה ״תחמושת עוזי״ ... מקסימום ירה תחמושת משטרתית/צבאית של תע״ש בלחץ מתאים לתקן נאט״ו שהוא אחיד לאקדחים ותמ״ק , קצת גבוה יותר מתחמושת אקדח מצוייה , אבל בהחלט לא מזיק.
לגבי הסבה ל sa אם בוצעה ע״י המשטרה כפי שהוסבר - אז לא בעיה לבטל, אם ע״י ספורטאי ירי מעשי אז צריך להחליף הדק . שוטר יורה 10 כדורים בשנה ... ספורטאי יורה 10,000, אם זה אקדח ששימש לירי מעשי אז לא בטוח שנשארו לו בכלל סלילים.
תירה 100 כדור משתי המחסניות , אקדח שחוט יעשה לך מעצורים ויבאס אותך ... אם אתה בעניין של לשאת משקולת כזו זה כבר עניין אישי .
לא מדויק.. ההבדל הוא גם בחוזק התחמיש.
אני עוד הספקתי לירות עם תחמושת כזו לפני 15 שנה.
ההבדל ברתע בגלל החוזק מורגש.
ותתפלא, דווקא ״העתיקים״ החזיקו כדורים כאלו, אז דווקא סיפור של פנסיונר מערכת בהחלט יכול להסתדר עם זה שירה תחמושת כזו.
חסרים אקדחים משומשים בשוק שצריך להתעקש על אחד שעבר שינויים שלא ברור מי עשה אותם ואולי גם ירה תחמושת לא הכי מתאימה?
מילא אם זה היה איזה אקזמפלר ייחודי, אבל זה סה״כ יריחו.
אם כבר, ליריחו אין סלילים/חריקים במבנה המוכר של סלילים.
הייחודיות של הקנה שאומצה אחכ ע״י עוד יצרנים היא הקנה ההקסגונלי שיש בו רכסים מעוגלים בזוית שמסחררת את הקליע.
זה מייצר קנה עמיד יותר, אבל במבט פנימה לא רואים סלילים.
זה חשוב כי גם ליריחו שירו בו רק בחידוש רשיון לא תראה סלילים.
רק אם אפשר... מה זה סלילים?
כאדם שהחזיק יריחו ברזל חצי שנה ועוד שנתיים יריחו פולימרי
כמה נקודות שתדע מניסיוני האישי בלבד :
* ביריחו אצלי לפחות יצאו פגיעות הכי מדוייקת ביחס לכישוריי הירי שלי.
נוח בירי בצורה מדהימה...גם ביד אני עם יד בנונית פלוס (ככה מדריך הירי תיאר אותה..איש מוזר)
*הנשיאה שלו הייתה מכה קשה..קרע לי מכנסיים וחולצות בערמות..אם לא הייתי מהדק את המכנס חזק עד שיש לי שטף דם מהחגורה היה מראה לי את התחתון לכל העובר ושב.
*להבדיל ממנו הפולימרי עולם אחר,אקדח בגודל מלא שנותן עבודה מעולה והמשקל??פער ענק ..בזמנו לי עלה הפולימרי של מנהל המטווח(כך נטען במטווח) כ1000 שח.
היום?יגידו תודה אם יתנו עליו 850.
שווה לך להסתכל על הפולימרי.
בסוף הלכתי אחרי העדר (לא לא קניתי גלוק)
קנית סמיט..למה?כי הוא נוח קל הסלקה קלה עד בלתי נראת ..
ולי אישית היה נוח מאוד..אבל הוא כבר קופץ ל3500.
אם יש לך שאלות בקשר ליריחו אשמח לענות..אישית חוץ מהנשיאה במטווחים כייף חיים לירי.
אבל היי..בסוף אתה נושא אקדח שנים ואם יצא לך לירות באירוע אמת פעם בחיים "זכית".
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אגב ברכב שווה יש מנשאים מפלסטיק שאתה מחבר ליד רגל הנהג..עולם אחר גם בנהיגה אבל הפחד הוא לצאת מהרכב ולשכוח אותו שם
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
תודה על ההסברים והטיפים. מניח שעד שלא אסחב עם אחד כזה, לא אדע.
סוגיית הרכב באמת העלתה בי תהיות, אם כי אחרות מאשר נוחות נשיאה בנסיעה... מה עושים במקרה תאונה, במקרה של פינוי לבית חולים וכד (ועוד במקרה של רכיבה על אופנוע) ...
[QUOTE=ניר ל;874575]סלילים זה החירוק של הקנה שגורם לקליע לסבסב סביב ציר האורך. בקנה פוליגונלי לוחצים את הקנה על תבנית זה מייצר סלילים יותר מעוגלים אבל עדיין זה נראה יפה לעין . מעצורים נגרמים מבלאי, החל ממחסניות והמשך בכל מני חלקים אחרים. לא חסרים יריחו ברזל דנדשים ב 500 ₪
בתמונות - חירוק סטנדרטי לעומת פוליגונלי קובץ מצורף 127048קובץ מצורף 127049
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalkקובץ מצורף 127051
התמונות לא עלו..
הנה השוואה אחד ליד השני ולמה הקנה של יריחו/גלוק יכול להיראות בטעות כשחוק כשהוא תקין לגמרי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4c7a0c06c4.jpg
זה קנה שירה 20 אלף כדור ואין לו בלאי נראה לעין, הלכלוך זה משקעים של נחושת . קנה של יריחו זה כמו בתמונה השנייה .
אם זה לא אקדח ששימש לקורסים אז סביר שהוא תקין , קח אותו במחיר סמלי , ירי של 100 כדור במטווח יעלה לך יותר ממה שעולה אקדח כזה - אין לך מה להתעמק בזה יותר מדי, תתחיל לשאת אותו ולהתאמן איתו , תחליף אם לא יתאים לך.
דורון, ציור זה נחמד, במציאות רואים את הסלילים יופי. הם רק מעוגלים ולא מרובעים , זה מאפשר אטימה טובה יותר .