תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
למה שטויוטה שקנית ב 80 תשקיע בה 40 בתיקונים?
כמה אנשים שקנו טויוטה השקיעו בה 40 אלף שקל בתיקונים. כמאמר הגשש "אפילו לא צפרדע".
אבל אתם תמשיכו לשכנע את עצמכם שטרופר עדיף, ואני יחד עם עוד כמה כאן, חבורת שחורדיניות ועדר של קבלני עפר נמשיך לקנות לנדקרוזרים...
נו, עכשיו אתה מתחיל לדבר הגיוני.
ולמה שבעליו של איזוסו, שעלה 40, ישקיע עשרים בתיקון?
ואני אענה...
משום שאם לא יתקן (ואנחנו מסכימים שיש תקלות... כמו שנסעת בלי שמן (כי אתה לא רואה מוסך=טויוטה) והלך המנוע... משהו כמו אצל האיסוזו..), יפסיד 40 וכך יש לו סיכויי שהתיקון יאפשר לו להמשיך להשתמש וה-20, יתפרשו על פני עוד כמה שנים.
וכך גם בטויוטה - אם הלך המנוע (וסיבות לא חסרות, בכל רכב), לא תתקן?
ובתשובה לשאלתך, ברצינות... הנה ההיילקס ההוא, שנקנה ב-22. כמה עלה ועדיין לא יישר קו? אני מתאר לעצמי שקרוב/יותר מ/לחצי מהמחיר.
חברים שלי קנו איסוזו בנזין.
אמרנו להם יש בעיה בגיר (סידרתית כזו) - עשו חשבון כמה עולה שיפוץ (עוד לפני הקנייה) ו... קנו.
ועדיין עלה פחות מ-1/2 מפראדו/לנדקורזר כשקנו..
ואכן, אחרי כמה חודשים, הלך הגיר (מעצבן... נתקעו בטיול, אחרי שכבר שבועיים קודם הגיר צעק הצילו אבל החבר התעלם) - שופץ ב-10K, כפי שחושב בקנייה.
מאז ועד המכירה - שום כלום!!!
מכרו לפני שנה כמעט וקנו קינג (משומש) שלא עושה בעיות בכלל.
לציין שאת האיסוזו קנו אחרי שדיסקברי בנזין "הוציא לו את הנשמה" בכל מיני תקלות שונות ומשונות.
במחיר של רכב בינוני אחד (ונגיד שלא היה עושה בכלל בעיות) הוא קנה כמעט 3 כלי רכב שונים (כולל תיקונים...).
עכשיו תגיד לי שאם היה לו שכל, היה קונה באותו מחיר פראדו אחד טוב...
כמו שאומרים באידיש... יאלללללה.
ודרך אגב.
הבעיות שעשה הדיסקברי... לא מה שאתה חושב - המנוע היה כבה ברמזורים... רנדומלית.. זה הכל.
שיגע אותו.
ופעם התחמם ו.. זהו. העיף אותו (קיבל מעל המחירון, אחרי שבבדיקה יצא מעולה).
בובה של דיסקברי - הכניס בו קפיצים ובולמים ו.. מכר במחירון בגלל שהאוטו לא אמין - ומנקודת מבטו... בצדק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וכל הטיעון הזה "תראו כמה יש באפריקה/אוסטרליה"... שטויות.
מישהו ניסה להביא למדינה מודרנית, רכב כמו ה-105 או היילקס אגדי מזמביה/דרא"פ? חדשים, אני מתכוון, לא "אספנות".
הם פרימטיביים ולא עומדים בשום תקן מודרני.. בגלל זה הם נמכרים שם...
..
הם מקבלים את הדגמים שאתה מקבל כאן, וסדרה 70 מזמן ממוחשבת עם מערכות בקרת יציבות ושות, בתקן יורו 5.
אבל אל תיתן לעובדות לקלקל לך את התיאוריה.
תמשיך.
יש לי הרושם שהדיון נתקע. כל צד מתבצר בעמדתו ומביא עוד ועוד דוגמאות המוכיחות את צדקת טענותיו. אני סבור שחילוקי דעות זה לגיטימי. יעשה כל אחד מה מתאים לו.
לפני כמה חודשים, אבא שלי, החליט שמספיק עם הנהיגה והחליט למכור את הטויוטה קורולה שברשותו. היתה התלבטות. לבסוף החלטנו למכור את הסאאב 900 שקניתי כמה חודשים קודם ולהשאיר את הקורולה. באותו זמן זו היתה ההחלטה המתאימה, כי הבת שלי, התחילה לנהוג ונכון יותר היה לתת לה לאסוף נסיון בקורולה עם 120000 קמ שטופלה במוסך מורשה לכל אורך התקופה ונוסעת כפי שנסעה לפני 15 שנים, מאשר בסאאב שבכל פעם נדלקת לו נורית אחרת בלוח המחוונים.
את ה 73, אני מחזיק כמעט 6 שנים. בשנים האחרונות הוא נוסע מעט. רכב רביעי. בחזרה מאחד הטיולים, הרהרתי בקול רם, שמא נכון להחליף אותו. אשתי היא זו שאמרה, עזוב את זה. אמנם פחות נוח בדרך אל ומהשטח, אבל השקט הנפשי, שווה את זה.
לפני כחודש קניתי דודג דורנגו שנת 2004 עם מנוע Hemi. לא כי אני צריך, אלא כי ״היה בא לי״ כמו שנהג לאמר הבן שלי כשהיה צעיר. אוטו מפנק, עם המון כח ומסיע 7 נוסעים ברווחה. החלטה לא הגיונית בעליל. אין חלפים זמינים, שותה דלק למכביר ואמינות לא ברורה. אבל התאים לי.
לכל אחד שיקולים אחרים, חלק נותנים משקל לנושא הבטיחות, אחרים לנושא האמינות, לחלק אחר ההיבט הכלכלי מאוד חשוב.
השיקולים האלה גם משתנים עבור אותו אדם בתקופות שונות בחייו. כשהילדים צעירים, לבטיחות יש משקל גבוה יותר, כשאנחנו מתבגרים, הנוחות תופסת משקל, כשחשבון הבנק במצב טוב, החישוב הכלכלי פחות חשוב וכו.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
בשורה התחתונה כל רכב ולא משנה מאיזו פירמה בנושא אמינות נמדד ע"י רמת האחזקה שלו.
ולכן לדעתי אם ניקח היילקס מושקע כמו שלי(במשך שנתיים עבר חידוש של כלל המכלולים) ומולו דיפנדר מושקע נוכל לראות ששנהם רכבים אמינים עד אמינים מאוד .
לכן שווה להכניס כאן את פרטי עלות אחזקה שוטפת של רכבי טויטה כדי שהאזרח שקונה רכב שמור יבין את סדרי גודל עלות אחזקת הרכב.
את זה להשוות לרכב מקביל נניח דימקס או הנטר ולהבין אל מול אופי שימוש זהה מי האמין מבין הכלים.
כמובן שהכל רלוונטי לעבודה עצמית ולא למוסך.
לא מסכים.
נקודת ההתחלה, קרי התכנון המקורי קובע הרבה מאד.
אם נקודת הפתיחה לא שווה, התוצאה לא יכולה להיות שווה.
ויש הבדל בולט באיכות ותכנון.
לנדרובר הרוויחו ביושר את מוניטין האמינות המפוקפק שלהם (הרכב היחידי שמתחת לרכב תצוגה בחלון רואה עם אפס קמ יש קרטון לספוג שמן..)
חבר עם דיפנדר בשנתון זהה, שטופל בהשקעה רבה אכל חצץ בהשוואה לעלויות התחזוקה של ההיילקס שלי.
כל הטיולים היו יחד, וביום יום הוא נסע פחות.
דיפנדר חדש מהניילונים הראה סימני בלאי מתקדמים ברבע מהקמ בשימוש קל יותר.
כנ״ל לגבי דימקס חדש בהשוואה להיילקס ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הם מקבלים את הדגמים שאתה מקבל כאן, וסדרה 70 מזמן ממוחשבת עם מערכות בקרת יציבות ושות, בתקן יורו 5.
אבל אל תיתן לעובדות לקלקל לך את התיאוריה.
תמשיך.
לא נותן.
חבר שלי ניסה לייבא את ה-105 לפני כמה שנים... בדקנו בדיוק מה נדרש - לא ה- 70 (אחרי שה-105 ירד מהפרק, ניסנו את ה-70) ולא ה- 105 עומדים בדרישות התקינה.
מתארגנת כרגע קבוצה לייבא 78 או 76. מדברים על כ 360000 שח.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מסכים.
נקודת ההתחלה, קרי התכנון המקורי קובע הרבה מאד.
אם נקודת הפתיחה לא שווה, התוצאה לא יכולה להיות שווה.
ויש הבדל בולט באיכות ותכנון.
לנדרובר הרוויחו ביושר את מוניטין האמינות המפוקפק שלהם (הרכב היחידי שמתחת לרכב תצוגה בחלון רואה עם אפס קמ יש קרטון לספוג שמן..)
חבר עם דיפנדר בשנתון זהה, שטופל בהשקעה רבה אכל חצץ בהשוואה לעלויות התחזוקה של ההיילקס שלי.
כל הטיולים היו יחד, וביום יום הוא נסע פחות.
דיפנדר חדש מהניילונים הראה סימני בלאי מתקדמים ברבע מהקמ בשימוש קל יותר.
כנ״ל לגבי דימקס חדש בהשוואה להיילקס ישן.
מאניין אותי מה זה "סימני בלאי מתקדמים"... אולי ככה הוא אמור להמשיך עוד 500K קמ'?
והנזילה המפורסמת... אז נוזל.. אולי המנועים "סוחבים" כך חצי מליון קמ'?
ומה התבלה בדימקס, יותר מההיילקס?
הדשבורד?
הריפוד של הכסאות?
הלך הטרנספר?
שהמנוע הפיק רק 50 כ"ס יותר, במקום ה-60 יותר שהיו במקור (היילקס ישן = בלי טורבו? זה עם כ"ס של סוס אחד אבל מחזיק יותר?)?
במקום לנסוע 30 קמ"ש יותר מההיילקס, הוא נסע רק 10 קמ"ש יותר (שהרי אין ממש מה להשוות בין המנועים, כך הבנתי)?
בקרת האקלים הפסיקה לעבוד טוב והיא רק מקררת/מחממת... כמו בהיילקס הישן?
מה זה אומר שהדימקס החדש התבלה יותר מההיילקס הישן?
יו... בושות..
מאניין = מעניין... כן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מתארגנת כרגע קבוצה לייבא 78 או 76. מדברים על כ 360000 שח.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בהצלחה... באמת.
ועכשיו תקרא(/ו) מה כתבת... כמה עולה?
ועבור מה בדיוק?
עבור רכב של שנות השישים/שבעים?
"אבל יהיה אמין"!!!
ברור שיהיה יותר אמין מריינג' רובר... לא יהיו בו:
- בקרת אקלים רבת איזורים וסופר מתוחכמת.
- חלונות ממוחשבים.
- מערכת מצלמות.
- מערכת בידור בעלת 30 רמקולים איכותיים (חוליו איגלסיאס מהתחת).
- מערכת בקרת משיכה מתוחכמת, שמייתרת את כישרון הנהג בשטח/כביש/חנייה.
- קפיצי אויר ושינויי גובה רכב לפי גובה המדרכה, בקפה השכונתי.
- מושבים נוחים/חשמליים/ממוחשבים.
- מנוע עם מאות כוחות סוס, שמתאים גם למרוץ רמזורים וגם למרזבה וגם לפקקים באיזור הרכבת הקלה בת"א.
- איטום מרעשי העגלות משנות השישים, שנוסעות איתך בכביש.
- זיכרון לאופי/משקל/אורך הידיים של הנהג/נוסע.
- מראות, שמתכווננות למטה והצידה, כשאתה מכניס לרוורס, שתראה איפה המדרכה.
- ציפצופים, כשאתה לוקח רוורס על הילד של הגנן.
- קרוז קונטרול אדפטיבי.
- מערכת בלימה עצמאית, אם אתה עסוק בטלפון.
- בלוטוט', אם תרצה לא להיות עסוק בטלפון.
- שטיחים בעובי של סטייק טוב (לא צריך לנקות).
- ציפצוף/הודעה/מנורה/מסך שמזכיר לך שהגיע מועד הטיפול לאוטו/פגישה עם רופא השיניים/יומולדת לאישה/יום נישואין למוסכניק.
- חגורות בטיחות נמתחות ע"י פיצוצון קטנטן, לפני שאתה נזרק קדימה.
- כרית אויר מרובת שלבים/מותאמת למשקל/גובה הקורבן.
- וילון, להגנה מדביל עם היילקס, שנכנס בך בצד.. ברמזור.
- מגבים שעובדים לבד, כשמרגישים גשם.
- מראות שיודעות שחנית והגיע הזמן להתקפל (או כשנכנסת לשטיפה, כמו אצל אסף).
- מגב אחורי, שמנקה את הזכוכית, כששילבת לרוורס ויש גשם (בנוסף למצלמה, כן?).
- נהג ו..עוד ועוד ועוד.
כל הדברים האלה לא יהיו לך בטויוטה האגדי וכל הדברים האלה גם לא יתקלקלו בטויוטה... על זה אין בכלל ויכוח.
יהיה לך אוטו מברזל פשוט ופלסטיק פשוט ומזגן עם ON ו-OFF, פשוט ועובד, וסרנים חיים, שתוכל לשתול בהם נעילות מכניות שלא יתקלקלו וקפיצים, שיחזיקו לכל אורך חיי הרכב...
אבל בחייאת לביא..
אם לא יהיו כל הדברים האלה... למה האוטו צריך לעלות כמו... אוטו שיש בו את כל הדברים האלה?
אם זה "רק" ברזל... למה כל כך יקר?
אין מחקר ופיתוח ואין מתכות/תרכובות אקזוטיות וסרן חי עדיין עולה פחות ממערכת מתלים נפרדת/מודרנית של מכוניות גדולות... והמנוע.. לא עבר שיפור/שינוי מאז ימי המנדט הבריטי בבורמה...
אז על מה בדיוק אתה מוכן לשלם כמעט ארבע מאות אלף (400,000!!!!!) ש"ח?
ודרך אגב #1
לביא - לא התכוונתי שאתה באופן אישי, צריך וכו' רק צורה של ניסוח.
ודרך אגב #2.
התייחסתי ל-400,000 ש"ח, משום שבטוח לא ישאירו את הרכב "מקורי". בטוח יחליפו/ישדרגו מתלים וקפיצים ובולמים וצמיגים/גלגלים ואני לא יודע אם יש נעילה מלפנים/מאחור ובטוח צריך איזה שנורקל או גגון או מנשא גלגל/ג'ריקן/שמשיה...
הרי תמי יש משהו להוסיף, ומה זה 40K, לעומת הוצאה של 360, על רכב... עתיק.
לעניות דעתי הצולעת..
עזוב 400K שקלים, אם היה 78 חדש מהניילונים ב45K$
(400K שקל באנגלית) לא ההיית לוקח?
אשתמש בלשונו של פותח השירשור-
לדעתי הדיעה או ההנחה ששוי השוק(הסחירות) הגבוה של רכבי יד שנייה של טויוטה היא עובדה המוכיחה ומבססת את האמינות האגדית של טויוטה פשוט שווה לתחת!!
בעצם דיעה זו שמתבססת על שוק הרכב הישראלי שווה אפילו פחות מהתחת מפני ששוק הרכב הישראלי בכלל ובטח ובטח ששוק רכבי יד שנייה בישראל לא מייצג שום כלום ביחס לשוק הרכב העולמי.
גם אותה ״חוכמת ההמון״ בהרבה מקרים שווה לתחת - עיין ערך למינגים אותם מכרסמים קטנים שבשל ״חוכמת ההמון״ מתאבדים קולקטיבית בקפיצה מצוק. או עיין ערך תופעת העדר.
לקינוח אצטט שורה משירו של שלום חנוך ״משיח״ שאומרת: ״ הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם!״
לטעמי יש ויש עובדות שתומכות באמינות האגדית של מותג טויוטה והם דווקא סקרי האמינות שמתצעים בעולם הרחב ובמיוחד סקרי האמינות שמתססים על מסד הנתונים של חברות הנותנות שירותי תיקונים למנויים שלהם. ברוב סקרי האמינות בעולם המותג טויוטה מככב בצמרת הרשימה בהשוואה למותגים אחרים.
אם נרד לרזולוציות של דגמי רכב ספציפיים באותם סקרי אמינות אז יש ויש. קורולה מככבת שם, סידרת rx של טויוטה מככבת שם, לקסוס מככבת שם, טויוטה ראב4 מככב שם סדרות 70, 80 ו- 100 גם מצטיינות שם - אבל הלנקרוזר 120 או הטויוטה פראדו90 בפירוש מתחת לממצוע ובהרבה באותם סקרי אמינות.
עובדה אחת ויחידה עלתה ואף אחד לא חולק עליה והיא שבארץ הקודש הסחירות של מותג טויוטה כרכב יד שנייה היא מדהימה הקשר בין עובדה זו ובין אמינות אגדית הוא מקרי עד לא קיים!!!!
אני לא כ"כ מסכים איתך, שליימ'ה.
אמרתי כבר - תלוי מה התלונות, מה תוכן התלונות, באותם סקרים.
אם זה רדיו שלא מתכוננן טוב או רכב שנתקע על הילוך 2..
בסקרים האלה, התוצאות הן מספריות בלבד - כמות התלונות/תיקונים/כניסות למוסך ביחס למספר המכוניות...ולפעמים מספר כולל של תלונות.
למי שממש מתעניין, שווה לצפות באופי/סוג התלונות.
אם אתה לא מצפה להרבה (ובגלל זה קונים קורולה, למשל... לא בגלל איזשהו פיצ'ר מיוחד, שעלול להתקלקל ואז תתלונן) גם לא תתלונן.
ושוב אני מזכיר את אותו בחור מהגן של יואב, שבכלל לא נכנס לסטטיסטיקה של דשבורד מתפורר...
וגם בדגמים המפוארים של טויוטה (ואני כולל את ה-LX ההוא של לקסוס בתוכם), אין יותר מידי פיצ'רים שמתקלקלים. זה אותו פראדו/120 פשוט שיש בארץ, עם כסאות חשמליים מעור ועוד כמה תוספות ומתגים (זולים, מפלסטיק פשוט) - ממש נזם זהב וכו'.
הלקסוסים ה"אמיתיים" הם כלי רכב שונים לגמרי - זה לא קאמרי + עור על הכיסא. זה רכב יוקרתי יותר ומתוחכם יותר ו... לא קוראים לו טויוטה.
אני גם לא מסכים שהקשר בין האגדה לאמינות, לא קיים - הוא היה קיים... פעם.
ולכן יש "שם". ויש אנשים שקונים ומשלמים על "השם", למרות מצב הרכב (כמו הדוגמאות לגרוטאות שנתנו פה... במחיר מחירון+).
אבל אנחנו אמורים לדעת יותר מהעדר - לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
עזוב 400K שקלים, אם היה 78 חדש מהניילונים ב45K$
(400K שקל באנגלית) לא ההיית לוקח?
בחיים לא.
השתגעת?
45K$? אתה קונה בזה אחלה JK ומוסיף כאוות נפשך... או איזה ראפטור משומש במצב חדש (משום שהם, רובם, בחיים לא ראו שטח)..
מה יש בו, שיקסום לאדם "רגיל" לשלם כ"כ הרבה???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
א
בחיים לא.
השתגעת?
45K$? אתה קונה בזה אחלה JK ומוסיף כאוות נפשך... או איזה ראפטור משומש במצב חדש (משום שהם, רובם, בחיים לא ראו שטח)..
מה יש בו, שיקסום לאדם "רגיל" לשלם כ"כ הרבה???
76 במחיר כזה? אני הייתי חוטףףףף.
כמו כל המטומטמים שמתפללים כל יום 5 פעמים לכיוון טוקיו ומנשקים לוגו של טויוטה עשוי פלסטיק מצופה כרום זול שהם מחזיקים בכיס.
רץ וחוטף.
זה רכב עבודה לא מפנק. הוא מיועד לתכל'ס. לעבוד במכרות, להוביל תיירים בטנזניה, לסחוב מקלע ד.ש.ק עם 4-5 דע"שניקים.
זה סוג של סופה יפנית. קשה, ספרטני, וגם מכוער. רק יותר גדול ועם איכות חומרים/ייצור/הרכבה גבוהה.
וכמו רוב האנשים שחולמים עליו, אני לא באמת צריך אחד כזה. רק נורא רוצה. זה עושה גם לי משהו. יותר מבקרת אקלים ואיגלסיאס מהתחת.
זה כל הקטע של רכבי השטח שלנו - הרי אני לא באמת צריך סופה. לרוב הצרכים שלי גם ג'ימני יספיק ואפילו יתאים יותר. אבל אני רוצה (76). ויכול (סופה...).
לביא לא באמת צריך את ה-73 והדורנגו. הוא רוצה. במקרה שלו - הוא גם יכול - אני מפרגן!
והתימחור ההזוי של סדרה 70 הוא מקרה דומה עד זהה לדיפנדר - הוא מגיע מהפואנטה של תהליך הייצור היקר שלו - כי לא משנה כמה מחשבים ויורו 5 ידחפו לו - זה עדיין אוטו עתיק של פעם, שעשוי מברזלים ולא מפלסטיק וקרטון וקלקר (תסתכלו מה טויוטה דוחפים לכם לתוך פגושי הפלסטיק בדגמים המודרניים), מיוצר ידנית על ליין מיושן להפליא וזה עולה המון.
וזה למה בנאדם פרטי שנוסע על אחד כזה חדש, זה לא כל כך צורך כמו שזה רצון וגם סוג של הצהרה. "אני נוסע במשאית הזו כי אני רוצה ויכול. טוב לי ככה עם קפיצי עלים ובלי שטיח בעובי של סטייק טוב כי הוא הכי אמין שיש. יחיו הקנאים ויסבלו".
הוא גם יעמיס אותו בתוספות ושיפורים לא ב-40K, אלא ב-140K אם לא יותר.
וכשהוא ייסע בו עם חזה נפוח הוא ירגיש על גג העולם. יותר פרימיום מפרימיום ויותר אשר במרצדס S, ב.מ.וו 7 או לקסוס LS600.
למרות כל הפח הצבוע והפלסטיק האפור והדיזל המטרטר והביצועים הצנועים וקפיצי העלים שוברי הגב. כי הוא מאמין בכל ליבו שזה הכי אמין שאפשר ולמרות שיש מצב שהוא בקושי יודע לנווט לשירותים בבית שלו, הוא מדמיין את עצמו באוטו הזה שלו, חוצה את הסהרה או את אוסטרליה או את מונגוליה. כבר מחר. לבד. בשטח. כי באוטו הזה הוא יכול. אם רק ירצה.
כי ככה זה. גם שעון יוקרה בחצי מיליון דולר לא מראה שעה מדוייקת יותר מה-G-SHOCK ב-500 שקל. אבל הוא.... יוקרתי. ולכן נחשק.
כל עוד הכסף הגיע בזיעת אפיים, בכישרון, בזכות - ולא מחסד, גניבות, קומבינות ורמאויות (כמקובל בישראל בכסף הגדול) - אני מפרגן. תמסור לחברים שלך עם ה-76 החדשים את איחוליי ושייהנו והלוואי עלי.
שיהיה בוקר נפלא לכולם.
הכל נכון ואני יכול להבין ואפילו להסכים... ועדיין, ב-45K$ הייתי קונה JK או אפילו YJ או אפילו דיסקברי 1 ומכניס בהם כל מה שאני יכול, על מנת שיסיעו אותי בנוחות בשטח (וגם בחניות בשטח) וקונה עוד איזה סופר-מיני ליומיום (אבל בטח לא אשתמש בה...).
האמת שאני בודק איך ניתן לייבא (חוקית) ברונקו 94-96... בלי מחשבים ובלי יותר מידי פינוקים ו... לא עולה חצי בית..
אבל להוציא כ"כ הרבה כסף על רכב.. ישן?
אולי כשיהיה לי כסף ל-G550 או אחרי הריינג' 2017 ומעלה... כשארגיש שיש לי הכל ואני "רוצה עוד צעצוע"...
גם אם היו לי 45K$ פנויים... לא הייתי קונה רכב ישן..אייקון... במחיר כזה.
מי שיש לו ויכול - לבריאות.
אני דיברתי על "אדם רגיל".
אני גם לא מרגיש צורך להתנצל על הרצון שלי בנוחות ושקט ו"בלי אבק" (הרי היתה לי סופה במשך כמה שנים ומכרתי רק בגלל שצריך עוד דלתות..).
לא מדבר אלי "רכב פתוח" ואת הקשר הבלתי אמצעי לטבע/לחופש אני מוצא כשמסתיימת הנהיגה. לא מתחבר לאבק וה"אין מזגן"...
ואם כבר רכב "ישן"... למה לקנות רכב ישן "חדש" ועוד בכ"כ הרבה... מה הוא נותן יותר מה.. ישן?
ובכלל - למה לקנות 76 בעשרות אלפי דולרים ולא 73 בכמה עשרות אלפי שקלים? מה ההבדל... להגיד/להרגיש "שיש לי!!"...
אם כבר אייקון, לקנות "אספנות" של FJ ישן ולהביא... יש ערך אספני וביצועים זהים (כולל ה"בלי פינוקים") אבל 76?!?!?!?
אם כבר ישן, אז שיהיה ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
יש לי הרושם שהדיון נתקע.
הדיון נתקע עוד לפני שנפתח.
למרבית המשתתפים היכרות מוקדת זה עם הדעות של זה, ועם ההטרלות הצפויות מצד מרבית המשתתפים.
זה עדיין לא מנוע מאיתנו מלהתווכח.
אין סיכוי שמישהו כאן ישכנע את האחר שהוא צודק, או ישתכנע בעצמו שהוא טועה.
וכאמור, בהינתן מכוניות שטופלו זהה והשימוש בהן היה זהה - הטויוטה עדיפה משמעותית על הגרוטאות האחרות.
עדיין, מותר לאחרים לחשוב אחרת ולטעות. זה בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
הדיון נתקע עוד לפני שנפתח.
למרבית המשתתפים היכרות מוקדת זה עם הדעות של זה, ועם ההטרלות הצפויות מצד מרבית המשתתפים.
זה עדיין לא מנוע מאיתנו מלהתווכח.
אין סיכוי שמישהו כאן ישכנע את האחר שהוא צודק, או ישתכנע בעצמו שהוא טועה.
וכאמור, בהינתן מכוניות שטופלו זהה והשימוש בהן היה זהה - הטויוטה עדיפה משמעותית על הגרוטאות האחרות.
עדיין, מותר לאחרים לחשוב אחרת ולטעות. זה בסדר.
ברור שאף צד לא ישתכנע, כל אחד עם הניסיון שלו ברכבים השונים לטוב או לרע.
רק תהיה כן עם עצמך ואל תישכח לעדכן אותנו על תקלות שיהיו לך(לא מאחל לך ולא לאף אחד חלילה) וכמה עלה לתקן אותם, ובסוף בסוף עם כל ההוצאה הזאת האם עדיין היה שווה לקנות טויוטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לא נותן.
חבר שלי ניסה לייבא את ה-105 לפני כמה שנים... בדקנו בדיוק מה נדרש - לא ה- 70 (אחרי שה-105 ירד מהפרק, ניסנו את ה-70) ולא ה- 105 עומדים בדרישות התקינה.
105 לא מיוצר לא מעט שנים ואמור להיות באזור חיוג של יורו 3-4 במקרה הטוב.
(זה 100 עם סרן חי).
הוא גם לא ישן מספיק כדי להיות אספנות.
אז לא ברור מה ניסיתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בהצלחה... באמת.
ועכשיו תקרא(/ו) מה כתבת... כמה עולה?
ועבור מה בדיוק?
עבור רכב של שנות השישים/שבעים?
"אבל יהיה אמין"!!!
ברור שיהיה יותר אמין מריינג' רובר... לא יהיו בו:
- בקרת אקלים רבת איזורים וסופר מתוחכמת.
- חלונות ממוחשבים.
- מערכת מצלמות.
- מערכת בידור בעלת 30 רמקולים איכותיים (חוליו איגלסיאס מהתחת).
- מערכת בקרת משיכה מתוחכמת, שמייתרת את כישרון הנהג בשטח/כביש/חנייה.
- קפיצי אויר ושינויי גובה רכב לפי גובה המדרכה, בקפה השכונתי.
- מושבים נוחים/חשמליים/ממוחשבים.
- מנוע עם מאות כוחות סוס, שמתאים גם למרוץ רמזורים וגם למרזבה וגם לפקקים באיזור הרכבת הקלה בת"א.
- איטום מרעשי העגלות משנות השישים, שנוסעות איתך בכביש.
- זיכרון לאופי/משקל/אורך הידיים של הנהג/נוסע.
- מראות, שמתכווננות למטה והצידה, כשאתה מכניס לרוורס, שתראה איפה המדרכה.
- ציפצופים, כשאתה לוקח רוורס על הילד של הגנן.
- קרוז קונטרול אדפטיבי.
- מערכת בלימה עצמאית, אם אתה עסוק בטלפון.
- בלוטוט', אם תרצה לא להיות עסוק בטלפון.
- שטיחים בעובי של סטייק טוב (לא צריך לנקות).
- ציפצוף/הודעה/מנורה/מסך שמזכיר לך שהגיע מועד הטיפול לאוטו/פגישה עם רופא השיניים/יומולדת לאישה/יום נישואין למוסכניק.
- חגורות בטיחות נמתחות ע"י פיצוצון קטנטן, לפני שאתה נזרק קדימה.
- כרית אויר מרובת שלבים/מותאמת למשקל/גובה הקורבן.
- וילון, להגנה מדביל עם היילקס, שנכנס בך בצד.. ברמזור.
- מגבים שעובדים לבד, כשמרגישים גשם.
- מראות שיודעות שחנית והגיע הזמן להתקפל (או כשנכנסת לשטיפה, כמו אצל אסף).
- מגב אחורי, שמנקה את הזכוכית, כששילבת לרוורס ויש גשם (בנוסף למצלמה, כן?).
- נהג ו..עוד ועוד ועוד.
כל הדברים האלה לא יהיו לך בטויוטה האגדי וכל הדברים האלה גם
לא יתקלקלו בטויוטה... על זה אין בכלל ויכוח.
יהיה לך אוטו מברזל פשוט ופלסטיק פשוט ומזגן עם ON ו-OFF, פשוט ועובד, וסרנים חיים, שתוכל לשתול בהם נעילות מכניות שלא יתקלקלו וקפיצים, שיחזיקו לכל אורך חיי הרכב...
אבל בחייאת לביא..
אם לא יהיו כל הדברים האלה... למה האוטו צריך לעלות כמו... אוטו שיש בו את כל הדברים האלה?
אם זה "רק" ברזל... למה כל כך יקר?
אין מחקר ופיתוח ואין מתכות/תרכובות אקזוטיות וסרן חי עדיין עולה פחות ממערכת מתלים נפרדת/מודרנית של מכוניות גדולות... והמנוע.. לא עבר שיפור/שינוי מאז ימי המנדט הבריטי בבורמה...
אז על מה בדיוק אתה מוכן לשלם כמעט ארבע מאות אלף (400,000!!!!!) ש"ח?
ברברד,
תשווה תפוחים לתפוחים, לא לאתרוג.
את הריינג תעמיד מול ה-200 בדרוג הגבוה, זו הבדיקה הנכונה.