פשששש...שאפו.
מכיר את הרכב. טיילתי עם הרכב הזה והבעלים הקודם שלו בכמה וכמה טיולים. אחד הרכבים היותר משופרים ומוצלחים שיש.
אתה המשכת לשפר ולשפצר אותו עוד יותר. על כך השאפו.
Printable View
פשששש...שאפו.
מכיר את הרכב. טיילתי עם הרכב הזה והבעלים הקודם שלו בכמה וכמה טיולים. אחד הרכבים היותר משופרים ומוצלחים שיש.
אתה המשכת לשפר ולשפצר אותו עוד יותר. על כך השאפו.
תודה 😊
עם מי מהבעלים הקודמים טיילת ?
על הדרך, פינקנו את הרצפה הכפולה ביריעת גומי חביבה, כך זה לא מחליק ושוחק את העץ ואת הפינות של הפלסטיקה ...
זה המוצר: http://www.babigum7.com/product/מטר-...ץ-10001200-ממ/
מה נשאר לעשות מאחורה: תומך משקל נוסף בין המקרר למיכל הגז, התקנת הפרזולים למצב מיטה זוגית, צינור מילוי מים, שפצור שירותים ניידים למקומם הקבוע.
אחרי כן תור הגג: החלפת רצועות סגירה למזוודת הגג (יבשות) וחיזוקים כלליים.
ואז הפרוייקט הגדול הבא - חשמלים בצד הקדמי: מערכת קול נורמלית, חיבור מהיר לסוללת גיבוי, דיבורית, תאורת פנים לתא הנוסעים, תאורה לתא המנוע, תגבור משמעותי לתאורת החזית.
שלא ייגמר לעולם :)
נדב, טיילתי ועדיין מטייל עם גיא. זה הבעלים ממנו רכשת את הרכב.
סגירת חוב: תמונות של משטח הגומי שעל רצפת הבגאז' ...
קובץ מצורף 114297
קובץ מצורף 114296
$$$ ??
יש שם חנות פתוחה? צריך לתאם?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
לא יודע לגבי החגים, אבל בגדול הם שם...
לא צריך לתאם פגישה, אבל עדיף לוודא שעות פעילות. מקבלים אשראי במקום.
קטע. אני עובד מטר משם ונסעתי כל פעם לחנות בתח אביב...
ומכיוון שלא היה לנו העונג לחזות בשטפונות בדרום, ניצלתי את הזמן לטפל בבעייה שגילינו בטיול האחרון.
בעצירות, במיוחד בעליות כשעצרנו לעזור בהכוונה, שמנו לב לנזילת מים מצינור העודפים של מיכל המים, ובערב נגמרו המים הרבה לפני שציפינו לכך. נראה שהרבה מים הולכים לאיבוד דרך צינור העודפים. למעשה זה די הגיוני בהתחשב בכך שצינור העודפים יחסית קשיח ויורד ישירות אל מתחת לבגאז', הנה כך:
קובץ מצורף 114298
בהתחלה חשבתי לשים שסתום חד כיווני (עם ניתוק מהיר כשממלאים מים), אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על פתרון פשוט יותר: במקום הצינור הקשיח חיברתי צינור דק וגמיש, ויצרתי בעזרתו מעין סיפון הפוך - הצינור עולה מתחת לחיפויים עד לפלסטיקה (למעשה פח ...) שמעל לחלון האחורי השמאלי, ויורד חזרה מתחת לחיפויים עד לאותו הפתח שמוליך אותו אל מתחת לבגאז', הנה כך:
קובץ מצורף 114302
קובץ מצורף 114301
קובץ מצורף 114300
קובץ מצורף 114299
על הדרך התווספה עוד תמיכה לרצפה הכפולה בין המקרר למיכל הגז, מחר אני מקווה למתקן את המיטה הזוגית :)
ניסוי כלים ראשוני:
קובץ מצורף 114308
ניסוי כלים ראשוני:
קובץ מצורף 114308
אתמול בלילה, בגלל כמות הייתושים בסביבות דרום ים המלח, החלטתי לישון בג'יפ עם חלונות סגורים לגמרי.
אני מניח שהג'יפ לא אטום לחלוטין, אבל בכל זאת, מי יכול לעזור לחשב לכמה זמן יספיק האוויר בג'יפ אם ישן בן אדם אחד?
תודה
אני חושב ששמעתי פעם 4 ליטר אויר לשעה ..
אחרי המפגש ג'יפולוג ישנתי באוטו לבד כי האוהל חדר .. לא נחנקתי .. ושלשום בלילה החם בלי שיטפונות ישנתי עם הילד באוטו כמה שעות .. לא נחנקנו גם.
Sent from my Pixel using Tapatalk
בויטארה ישנתי כמה פעמים, גם 2 אנשים, אני מניח שכל לילה כזה קרב אותי בערך 6 שעות למוות ...
זהו, הכל מורכב במקום, כולל תמיכות נוספות היכן שהתבקש.
החלק הקשה בתפעול של המיטה הוא... לפנות את הבגאז' ולקפל את הספסל האחורי :)
(כי תמיד יש שם דברים שצריך להוצי קודם, למשל תיק כלים כבד...)
אח"כ מחליקים את הפלטה העליונה לכיוון קדמת הרכב ומניחים את הקצה שלה על הספסל (שמקופל קדימה), וממשיכים להחליק קדימה עד שהתושבות בקצות הפלטות מתלבשות אחת על השניה. וזהו.
כשהג'יפ ריק זה לוקח פחות מדקה לבן אדם אחד :)
תמונות והסברים עוד מעט, אחרי שאסדר את כל הבלאגן שהשארתי מחוץ לג'יפ ...
תייצר תרגולת, סידור נכון והכל יהיה לך צ'יקצ'ק גם כשהרכב עמוס.
שלב ב' - אוהל גג
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני חושב שהציוד מסודר אצלי לא רע, הכל בארגזים שמתיישבים בול בבגאז'. חוץ מהכלים, הם עוד מחפשים פתרון אלגנטי ...
את האוהל שלי אני מעדיף על הקרקע, וממילא על הגג יש מזוודה ותיק עם רשת צל ומחצלת...
בעצם... תמיד יש לי אוהל (במזוודה) על הגג - זה אומר שיש לי אוהל גג ?
זו הרי עובדה ידועה לכל (ואם אתם לא מאמינים לי, תשאלו את גרושתי...) שאני עצלן מדופלם. ומיכיוון שאני כל כך עצלן אז אני מוכן לעבוד קשה כדי שאחר-כך יהיה לי קל :)
הרעיון של מיטה מתגלגל אצלי בראש עוד מלפני שחתמתי על זכרון הדברים של הצ'רוקי. עוד משלב התכנון של מערכת הגז-מקרר-מיכל מים. וכדרכן של מחשבות, הן הופכות לתוכניות, ולפעמים הן אפילו מתממשות :)
אז צמד הפלטות גר בבגאז' כבר מזמן וממתין בסבלנות להפיכתן למיטה. חשבתי ובחנתי כל מיני פתרונות פרזול שיספקו תמיכה נאותה לפלטה הקדמית וחיבור טוב לפלטה האחורית כדי ליצור משטח נוח. הבעייה היא שבשגרה הפלטות נמצאות אחת על השנייה, כאשר גם מעליהן וגם מתחתן צריך לשמור על משטח ללא בליטות ועניינים ...
לשם שינוי הרעיון לא צץ במקלחת, אלא כאשר שיחקתי עם אביזרי חיבור שונים כדי למצוא את הדרך הטובה להצמיד את הפלטות אחת לשנייה. משחק אקראי עם שני חלקים שלא היו אמורים להפגש הביא את הרעיון הבא: אם מצמידים לקצות הפלטות ברזל זווית שצדה האחד הוא בעובי הפלטות, ומשאירים מרווח קטן בין הפלטה לזווית, אפשר להשחיל את הזוויות למרווחים וכך לספק תמיכה לכל רוחב הפלטות :)
הנה כך:
קובץ מצורף 114313
אוקיי, רעיון נחמד, אבל מאיפה משיגים זווית כזו ? ועוד בשבת שהיא גם חג ? ואיך מחברים אותה כך שהיא לא תיתלש מהעץ ?
אז מכיוון ששבת (וגם חג), אז מתחילים את הסיבוב אצל בני דודינו... במחסן הברזל הראשון שעצרתי בכפר קאסם הסתכל עלי הבחור כאילו נפלתי מחללית, אמר "רק רגע" והלך למעמקי המחסן. אחרי 3 דקות הוא חזר ושוב אמר "רק רגע" ולא יסף. כשעמדתי לשאול למה מחכים הגיע מהמעמקים בחור נוסף, מחזיק זויות בדיוק כמו שחיפשתי. זה לא היה קסם, הם פשוט כופפו במקום פח מגולוון לפי המידות שאמרתי שאני מחפש ...
מכאן הדרך כבר יותר קלה - חיבורים חזקים לדיקט בלי בליטות גדולות אפשר לעשות בעזרת אומי נעץ עם ברגים קצרים בעלי ראש קוני. אומי נעץ יש בכמה חנויות באזור (וגם נשארו לי בבית), ברגים עם ראש קוני מצאתי אחרי סבב חנויות... גם כן בבית :)
עכשיו נשאר רק להרכיב את הכל חזק ומדוייק. הסוד לדיוק הוא פשוט: את כל הסימונים והקדיחות עושים כאשר הזויות משולבות אחת בשנייה כמו במצב המורכב של המיטה. זה עבד כמו קסם והתאים בול למקום במכה ראשונה !
כך נראית הפלטה התחתונה במקומה:
קובץ מצורף 114314
קובץ מצורף 114315
וכך הפלטה העליונה במצב מקופל:
קובץ מצורף 114316
וככה זה נראה מורכב:
קובץ מצורף 114317
קובץ מצורף 114318
במקור חשבתי על כל מיני חיבורים כדי למנוע הפרדות של הפלטות, אבל בניסוי הכלים הראשון הבנתי שאין שום צורך. הפלטות לא יכולות לזוז לצדדים גי הן בדיוק במידת הרוחב הפנימית של הג'יפ, ומושב הנוסע מתמיד אותן במימד האורך. החיבור מכסה כמעט את רוחב הפלטות והוא מותאם מספיק טוב כך שגם אם שמים משקל מרוכז באחד הקצוות (למשל כניסה או יציאה מדלת הצד) עדיין שום דבר לא זז :)
פשוט וטיפש, כמו שאני אוהב ...
המשך הערב הוקדש להשלמות של תמיכות וחיזוקים לפלטה התחתונה, וזהו, העניין סגור :)
חזרה לשגרה, הכל במקום עם משטח הגומי:
קובץ מצורף 114319
כל הכבוד
Sent from my Pixel using Tapatalk