תותח!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Printable View
תותח!
טוב, אני יכול לעדכן שיש פרטנרים במשרד התחבורה.
אני לא רוצה לכתוב הכול בפורום פומבי אבל לאחר הדיון אצל מנהל האגף התקיימה שיחת ועידה בין מהנדס ראשי של משרד התחבורה (שם טוב), לבין פקיד המכס של פד איקס משה לניאדו ואנוכי.
נעזרנו במשה מפד איקס להבין כיצד הוא מנתח את צו היבוא החופשי ומה מגביל אותו לשחרר מה שאינו מוצרי תעבורה.
הסבר רקע:
כעיקרון משרד התחבורה במדיניותו החדשה טוען לסידור הבא:
70 סיווגי מכס (שנופלים תחת הגדרת בטיחות) יידרשו לאישורים בהתאם לטבלאות שבמסמך מדיניות משרד התחבורה.
כל יתר עשרים ומשהו אלף הסיווגים ישתחררו אוטומטית ללא שום התערבות של פקיד כזה או אחר - לגמרי אוטומטית.
ביום ראשון ננסה לעשות שיחת ועידה של משרד התחבורה עם המכס (ביוזמת משרד התחבורה) על מנת להבין כיצד המכס מפרש את המצב והיכן הבעיות שדורשות תיקון על מנת שהמכס ובאמצעותו גם המשלחים ישחררו כמעט את כל פרטי התחבורה ללא התערבות.
במידה והמכס יפרשו את הנושא כמו שמשרד התחבורה התכוון אז משרד התחבורה יבקש את המכס להוציא הבהרה לחברות השילוח ולעמילי המכס.
במידה והמכס יתמוך בעמדת המשלחים הוא יתבקש להמליץ אל השינוי הנדרש על מנת שמשרד התחבורה יפעל לתיקון המצב והסרת החסמים.
אני שוב חייב לומר בהתפעלות שאני מקבל שיתוף פעולה יוצא דופן ממשרד התחבורה (משה ימיני ומהנדס יעקב שם טוב).
הלוואי וכל בירוקרטיה שהייתי נתקל בה הייתה מטופלת באותה הנחישות והרצון לסיע.
מבחינתי שאפו להם.
המשך בתחילת שבוע הבא...
שאפו בועז, מרשים ביותר :cool:
כל הכבוד בועז! תודה...
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
יפה...שמח לשמוע שיש עם לדבר...
ונראה שכבר מתבהרת המטרה - משרד הכלכלה והמכס.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קודם כל בועז - יישר כח.
יש במשרד התחבורה בסהכ אנשים טובים. כמו שכתבתי בדיון אחר - חלקם אני מכיר, חלקם מכיר טוב.
במשך השנים המשרד ניסה והצליח כמדיניות לחסום כל מיני דברים מתוך אמונה שכך צריך כדי למנוע הפקרות. ומרגע שהשר החליט על הסרת חסמים, והדרג המקצועי מויצמן ודרומה פתחו את הראש (ומדובר בכמה חבר׳ה צעירים יחסית לחבורת הרשעים שהיתה שם לפני יותר מעשור) - הם באמת מתכוונים לפתוח את השוק.
לצערנו במשרד האוצר שסופר כסף שנכנס ממסים נראה שלא אוהבים את זה. וכאן אני חושב שיש בעיה. גם משרד הכלכלה ואנשיו, כך נראה, מלאי מוטיבציה לספק עבודה למכון התקנים. גם כאן יש בעיה.
ובסוף כולם צריכים להיות באותו ראש. כמו שכתבתי את מסמך המדיניות הזה הציגו עם מצגת מרשימה לפני כמה שנים. אבל זה לא עבר כי במשרדים האחרים נראה לי שלא מעוניינים שזה יעבור.
אני מחזיק לכולנו אצבעות שהמוטיבציה המחודשת שבועז במו ידיו דוחף לאנשי משרד התחבורה תתפשט גם למכס. הלוואי.
אסף.
בועז, כל הכבוד!
בועז. זה מדהים!. אבל אישית אני לא אופטימי. אני אפילו חושב שיהיה הרבה יותר רע. יש פה פגיעה באינטרס ואינני מבין איך מי שמגן על האינטרס ישנה אותו לרעתו.
הלוואי בועז שתצליח.
אסף יתכן ובאמת יש שם רצון לשינוי, אבל שקוראים את התקנות רואים בדיוק היכן שהוספו חסמים ואיך. כל עוד לא ישונו התקנות משרד האוצר והמכס לא חייבים כלום לאזרח.
אל תתבלבלו, את המיסים נשלם.
מה שיירד זה העצירה לבדיקה והעלויות הנלוות שאינן הולכות למדינה.
חברה, אני אופטימי מאוד.
הם היו מוכנים להחזיר זמנית את נוהל 20 לו הייתי אומר שזה פותר את הבעיה.
ויצמן מוכן להוציא נוהל מיידית שיפתור את הבעיה ויתקן את המצב על מנת שהמדיניות המפורסמת תתבצע.
המכס לא יכול להפריע כי אין לו סמכות ואף אחד לא גורע שקל מהמיסים.
משתנה דבר קטן שהוא בסמכות הבלעדית של ויצמן לקבוע מה נעצר לבדיקה ומה משתחרר אוטומטית.
יש 70 משפחות פריטים שנעצרות ו 20,000 שמשתחררות בלי בדיקה.
זה שינוי גישה תהומי מהכול אסור למעט רשימת השחרור המהיר לעומת עכשיו הכול מותר חוץ מ 70 שדורש מסמכים.
אמריקה!
אני באופן אישי מאוד אופטימי ולדעתי אנחנו מרחק נגיעה משם.
שיהיה ברור, זה בסמכותם לבצע ואין איתם שום ויכוח.
אגב, תזכרו שיכול להיות שהדלת כבר פתוחה אבל חברות השילוח מנתחות לא נכון את הנוהל ואז נדרשת רק הבהרה מהמכס למשלחים (!)
יש סיכוי לאנקטן שכך הדבר אם קוראים את הניתוח המשפטי המנומק שבמכתב המדיניות של משרד התחבורה.
מסמך יוצא מהכלל מבחינתונו- במיוחד הפסימיים.
תודה על הפירגונים.
אם נצליח תביאו בקבוק טוב לטיולילה... [emoji4]
אני בסך הכול מנסה להחזיר מעט בעבור ההמון שקיבלתי כאן בג׳יפולוג
מקווה שזה השרשור המתאים.
מישהו יכול להסביר לי את הפירוט שנדרשתי לשלם עבור חבילה שערכה 310 ש"ח (משלוח חינם) ?
החבילה נשלחה באמצעות DHL, היא כרגע אצלם והם רוצים 220 ש"ח מיסים וטיפול על חבילה שערכה 310 ש"ח.
זו קבלת החבילה (פריטים פשוטים, פיטלר, משאבת מים ולא משהו בטיחותי).
קובץ מצורף 114866
זו דרישת התשלום של DHL:
קובץ מצורף 114865
הגיוני לשלם 220 ש"ח על חבילה שערכה של 310 ש"ח?
האם מישהו התנסה בכזה מקרה?
הגיוני, ערך החבילה הוא מעל 75 דולר.
יש כאן 135 שח מיסים, אגרה ואולי חלק קטן זה עמילות מכס.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בועז. כשכתבתי שלאנשי רשות המסים יש בעיה זה לא בגלל שיש שינוי בשיעור המס, אלא בגלל שהם חוששים מכך שכולם רמאים שמפברקים חשבוניות ומחירים, ורק המפקחים של המשרדים השונים מרתיעים את האזרחים וגם עומדים בשער ועוצרים את מי שמרמה.
ואם אין פיקוח, כך הם בטוחים, תהיה הפקרות וכולם יזייפו ויפברקו ניירת ויתחמקו מתשלום מסים.
מקווה שהבהרתי את כוונתי.
אסף.
אסף, רמאות זה עניין אחר ואינו מצדיק בדיקה פרטנית מצד משרד התחבורה האמון על התקינה הרגולטורית.
רמאות מכס לא יחודי לחלפי תעבורה.
מכל מקום משרד התחבורה יסיר את החסמים ולמכס סמכות אכיפה ובדיקה בנושא רמאות אבל זה כבר פקחים של המכס יצטרכו לבצע.
אנחנו לדעתי לא שם...
אתה מתחיל לראות שחורות סתם.
נדבקת ממישהו?
לבועז ולכל העוזרים
כל הכבוד
בועז סחתיין עלייך!
שאתה מסיים איתם יש עוד שני תחומים שמחכים לטיפולך.
רחפנים ציוד תקשורת.
בועז למרות שלא תמיד אנחנו רואים דברים עין בעין (בלשון המעטה) , אני חייב להודות שכול הכבוד לך - שאפו.
חבל שלא נרתמת לצד האקטיבי יותר בנושא ההגבהות, אולי היום היינו נוסעים עם הגבהה 5 וצמיגים 37 😂
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
אילן, אולי יותר מהכול יש פה דוגמא לאנשים שבמקום לבכות צריך לקום לעשות.
אני רק אחד ואין לי משאבים לטפל בהתנדבות בכל הבעיות שמציקות לנו.
קומו, תפעלו , תזיזו.
זה אפשרי .
בועז אכן ויש כאן אנשים עם קשרים במקומות הנכונים, רק לא רואה שרצים לעזור.
מציע שנחכה לתוצאה לפני שנשמח...
תאורטית אין בעיה. בפועל זה בדיוק אותו דבר. מנסים להביא
ציוד WiFi לבדיקה (רק שלא מוכר בארץ כי מריץ תוכנת MESH).
הפעם הלכנו על בטוח בכדי לקבל אישור מסודר לפני, כמובן
שפקסים לא מקבלים תשובה, בטלפון הם לא עונים והדרך
היחידה היא עם עמיל מכס שרוצה את ליטרת הבשר ולא מוכן
להתחייב על פחות מחודש.
לגבי רחפנים, המאביק מותר בייבוא אחרי שתוכנתית ניטרלו את ה 5G.
לא יקבלו אישור ל 5G עד שלא ישלמו כופר (עלות החלפת הציוד) לצבא ולגורמים
אחרים שעובדים בתדר הזה. זה יקרה כי אין ברירה ואנשים מכניסים פה
לא מעט ציוד בתדרים האלה, זה עצימת עיניים שהם לא יפריעו בזמן אמת.
תנסה להביא רחפן שמייבאים לארץ בעצמך ותראה כמה חרא אתה אוכל.
תנסה להכניס אותו במסלול אדום אחרי שחזרת אתו מחו"ל (ולא משנה
כמה חרא תאכל בגלל הסוללות להעלות אותו למטוס).
קיצר, בכל מקום שמשרד ה_____ (השלם את החסר) מעורב בייבוא
יש סיפור.
עדכון ביניים קצר.
לאחר שיחת הבהרה מול הגב' איריס סעדון מהמכס - הבעיה נמצאת באי עדכון צו היבוא החופשי.
חברות השילוח לפי הגב' סעדון עושות נכון שעוצרות כל חבילה מאחר ואין כרגע שום נוהל חוקי תקף.
פעולה שמשרד התחבורה צריך לבצע מול משרד הכלכלה (האחראי על צו היבוא החופשי).
אני עמל לברר איפה זה תקוע ואם אפשר במקביל לפתור זמנית את המצב באמצעות נוהל של משרד התחבורה.
מקווה לתשובות עוד היום.
אעדכן
בועז
בועז כל הכבוד לך.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
שאלה
כשיש לי טופס מאושר ממשרד התחבורה
האם צריך לשלם 150 שקל ushops עבור בדיקה
הטופס המקורי צריך להגיע לידיים של עמיל המכס. רק אז אתה פתור מתשלום
אוקיי
יש לי שתי אפשרויות או
אפשרות 1 - דרך UShops - משלוח יקר מאוד
אפשרות 2 - דרך חבר (מחבר בארה"ב) ששולח באמצעות חברה מסויימת
אם אני מחליט דרך אפשרות 2
איך אני יודע למי לשלוח את הטופס?
בנוסף אני צריך לשלוח את כל הניירת ששלחתי למרד התחבורה או רק את הטופס "בקשה לאישור יבוא אישי....."
תודה
אם זה דואר ישראל אז ישלחו לך הודעה לבוא אליהם. לכל אופציה אחרת יש עמיל מכס. בטופס שאתה ממלא רשום בדיוק מה אתה צריך להגיש. חשבונית קניה, תצלום רשיון רכב עם טסט עדכני, תצלום ת"ז ואישור מוסך מורשה במידה והחלק בעל אופי בטיחותי
בועז כבוד על ההתמדה, מקווה שיהיה לך הכוח להמשיך, הזהרתי שיעשו לך - לך תבוא.
כתבת למעלה שתקנה פנימית של משרד התחבורה לא מחייבת את משרד האוצר? הרי התקנה הזו היתה ושמו עליה פס?
אמרת צריך את משרד הכלכלה?
מה יעזור שיעשו שוב תקנה במשרד התחבורה כאשר משרד האוצר לא סופר אותם?
אני משתדל לא להשתמש במילה שאתה לא אוהב, לאחר שאסף נתן מליץ יושר לבחורינו המצויינים במשרד התחבורה...
ואני מחזיק לך אצבעות למרות שאני מאוד לא אופטימי.
אני בחלק הקשה עכשיו.
בתפר שבין משרדים...