-
תגובה: מחשבות על עתיד הויטארה ...
דלת ראשונה הודבקה (התחלתי עם אחת האחוריות כד להתנסות) ואחריה מכסה המנוע (יריעה שונה, ייעודית, גם של דיינאמט) ואחריהם (לאחר שנותרו שאריות משני סוגי היריעות) אטימה טובה יותר של פתח ידית ההילוכים
דלת ראשונה אחרי הדבקה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...93d1d0b18f.jpg
מכסה מנוע לפני הדבקה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...81385b4788.jpg
ואחרי:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9682a71f43.jpg
פתח ידית הילוכים - מבט מלמעלה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d0c82868e8.jpg
ומלמטה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9564872a35.jpg
המשך יבוא ...
-
חשבתי שמדביקים את היריעות האלו בתוך חלל הדלת על הצד הפנימי של הפח החיצוני. כך לפחות ראיתי בפורומים בחו"ל.
אתה הדבקת במקום שאמור להיות נילון כדי למנוע כניסת רטיבות ממים שנכנסו לתוך חלל הדלת.
מדוע בחרת לעשות כך?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
-
את ההדבקה על הדופן הפנימית של הפח החיצוני עושים כשהמטרה היא לשפר את איכות השמע מרמקול שמותקן בדלת. גם לשפר את התהודה וגם לבטל ויברציות. אצלי הרמקולים הקדמיים נמצאים בדשבורד והאחוריים בבגאז׳ כך שזה לא רלוונטי עבורי.
וגם אלו שמתקינים על הדופן הפנימית של הפח החיצוני, מכסים בנוסף את כל הדלת מצידו החיצוני של הפח הפנימי (כמו שאני עשיתי) כדי לבודד רעשים ולשפר תהודה.
המטרה שלי היא בידוד רעשים בלבד כך שזו הדרך שהתאימה לי...
-
יפה מאוד נראה טוב.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
תודה :)
אני כבר מחכה לסיים את שאר הדלתות ולצאת לנסיעת מבחן בתקווה לשמוע את השקט ...
-
בגדול זה סוגר את השיפוץ? הרכב במצב נסיעה?
תוציא מאפרה, שטיחים רמקולים ושטויות...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
מאפרה יצאה מזמן, יש שלישיית מפסקי ARB במקומה :)
כשאסיים עם הדלתות אפשר להתחיל להשתמש בויטארה כמו בן-אדם (בערך), ולא לחדש את הביטוח לקוואליר :)
אח"כ נשארות בעיקר התקנות שצריכות לעבור מהבודי הישן - מכשיר קשר, איירליפט (שניהם אמורים להיות מוטמעים בדשבורד), מערכת שמע, דיבורית, טאבלט ועוד שטויות כיד הדמיון...
העז העיקרית היא מערכת האיירליפט והטמעה של הפיקוד ושעון הלחץ בדשבורד, וזה מעכב לי את ההתקנה של הרדיו כי צריך מקסימום נגישות בשביל ההטמעה הזו, זוכר אותה מהפעם הקודמת :(
מחר טיול, מקווה לסיים בראשון-שני :)
-
-
-
איזה בונבוניירה!!
חסר לה רק את הכיסוי הגה הפרוותי ההוא...[emoji1]
-
תתחדש ! ושיהיה במזל !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
חסר לה רק את הכיסוי הגה הפרוותי ההוא...[emoji1]
ניי
יש לה את הנינג'ות, זה מספיק :)
-
תתחדש ותהנה!
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
-
תתחדש ! יפהפיה אמיתית!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
תודה תודה :)
כדי לצלם את התמונות ליד המערה עליתי במעבר קטן, לא קשה במיוחד, אבל מכיוון שהמצע והגלגלים היו רטובים העדפתי לעבור לאט ובזהירות. אני רגיל מהצ׳רוקי לעלות בהילוכים 2-3 נמוכים וכבר מזמן לא עשיתי מעברים טכניים עם הויטארה, אז התחלתי בראשון וזה הרגיש לי ממש איטי, גם יחסית לצ׳רוקי המופלא... אז עשיתי את החישוב...
ויטארה:
הילוך ראשון: 3.65
טראנספר: 4.24
סרנים: 5.125
היקף הגלגל: 2304 מ"מ
כל סיבוב של המנוע מקדם את הגלגל ב- 29מ"מ
צ׳רוקי:
הילוך ראשון: 4.459
טראנספר: 4.1
סרנים: 4.1
היקף הגלגל: 2631 מ"מ
כל סיבוב של המנוע מקדם את הגלגל ב- 35מ"מ
מתברר שגם לאחר החלפת הגיר, הויטארה עדיין זוחלת 20% לאט יותר מהצ׳רוקי הגיבור ... לא פראיירית הקטנטנה הזו :)
* הערה: הנתונים מתייחסים למה שקיים אצלי ברשיון ובפועל בשני הרכבים, לא לנתוני היצרן המקוריים כמובן ...
-
נדב,
עכשיו, כמו שהאמריקאים מטילים, אתה צריך נגרר שמתחבר לצ'ירוקי, שאפשר להעמיס עליו את הוויטארה.
-
אם כבר אז הפוך, הויטארה בעיני יותר נעימה לנסיעה בכביש מהצ׳רוקי, אבל לא נראה לי שזה יהיה חוקי.
הויטארה הארוכה, אגב, שוקלת 1200 ק"ג, כך שתיאורטית אפשר לגרור אותה עם הצ׳רוקי באופן חוקי בנגרר עם בלמים. תיאורטית כאמור, לא יקרה אצלי ...
-
מזל טוב נדב. יופי של פרוייקט.
לטעמי הג׳אנטים פוגעים במראה המשודרג ובפרופורציות. עניין של טעם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
נראת מצויין הויטרה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
-
תודה :)
בינתיים נתקלתי וטיפלתי בתקלה שנבעה מבידוד הדלתות - במקומות שעוברים מוטות הפתיחה והנעילה של הדלת, השארתי את הנייר שבגב יריעות הבידוד כדי שהמוטות לא יידבקו ליריעות. בנקודה אחת פיספסתי קצת והמוט כמובן נדבק, למזלי לא חזק מדי, ולמזלי הגדול יותר זה קרה במיקום נגיש יחסית בלי לפרק כלום. השחלתי והדבקתי חתיכת נייר וסוף (אני מקווה) לסיפור ...
-
א. ברכות
ב. למה החלק האחורי נראה גבוה יותר?
ג. גרירה בנסיעה עם מוט גרירה אחרי נטרול תיבות העברה/גיר. ככה אמריקאים עושים את זה. לא ניתן בארץ שלא במסגרת מקצועית לידעתי. רואים אוטובוסים נגררים כך לעיתים...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
א. תודה
ב. כי הוא באמת גבוה יותר
ג. לא ממש מעניין אותי
לגבי הגובה מאחורה - זה היה מכוון ומותאם כדי להשיג מהלך מתלה מקסימלי. היום זה כבר פחות רלוונטי ולכן כשיתאפשר תקציבית אפרד מהקפיצים (המקוצרים גרררר..) והספייסרים הנוכחיים ואתקין סט קפיצים חדש של קלמיני כדי לאפס את הקיט. כרגע אין תקציב לזה אז בינתיים זה יישאר ככה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תודה תודה :)
כדי לצלם את התמונות ליד המערה עליתי במעבר קטן, לא קשה במיוחד, אבל מכיוון שהמצע והגלגלים היו רטובים העדפתי לעבור לאט ובזהירות. אני רגיל מהצ׳רוקי לעלות בהילוכים 2-3 נמוכים וכבר מזמן לא עשיתי מעברים טכניים עם הויטארה, אז התחלתי בראשון וזה הרגיש לי ממש איטי, גם יחסית לצ׳רוקי המופלא... אז עשיתי את החישוב...
ויטארה:
הילוך ראשון: 3.65
טראנספר: 4.24
סרנים: 5.125
היקף הגלגל: 2304 מ"מ
כל סיבוב של המנוע מקדם את הגלגל ב- 29מ"מ
צ׳רוקי:
הילוך ראשון: 4.459
טראנספר: 4.1
סרנים: 4.1
היקף הגלגל: 2631 מ"מ
כל סיבוב של המנוע מקדם את הגלגל ב- 35מ"מ
מתברר שגם לאחר החלפת הגיר, הויטארה עדיין זוחלת 20% לאט יותר מהצ׳רוקי הגיבור ... לא פראיירית הקטנטנה הזו :)
* הערה: הנתונים מתייחסים למה שקיים אצלי ברשיון ובפועל בשני הרכבים, לא לנתוני היצרן המקוריים כמובן ...
מה יחסי ההעברה המקוריים שקיימים ברכב הנ"ל?
-
בויטארה יש מספר גרסאות ליחסי ההעברה בסרנים. היחס שמותקן אצלי הוא הנפוץ ביותר אבל לא יודע אם הוא מקורי ברכב הספציפי הזה או בכלל עם גיר ידני.
יש גם מספר גרסאות לגיר הידני, אבל מבחינת יחסי העברה הן שונות רק בהילוך החמישי. הרכב שלי כידוע נולד בכלל עם גיר אוטומטי ...
יחס ההעברה הנמוך בטראנספר המקורי הוא 1:1.8
היקף הגלגל המקורי קטן בכ-10% מאשר אצלי
בצ׳רוקי יחס ההעברה הנמוך בטראנספר המקורי הוא 1:2.72, הילוך ראשון 1:383, היקף גלגל 2184מ"מ (שזה בדיוק 7 מ"מ יותר מהיקף הגלגל המקורי של הויטארה ...), יחס העברה בסרנים 1:3.54
אבל.. מה שהיה היה, וטוב שהיה :)
-
גיר רגיל של ויטרה זהה לגיר רגיל של סמוראי ביחס שלו בכל 5 ההילוכים.
באוטומט 4 הילוכים היחס שונה (לרעה לדעתי) וכך גם ב3 הילוכים.
היחס בביצים משתנה בין הדגמים הנל גם כן. יחס המקורי של אוטומט 4 הילוכים בביצה הוא 5.12.
יש בראש פורום סוזוקי קישורים למידע הזה במדויק כולל מספרים ומחשבונים.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
כל הארוכות בארץ עם יחסי 5.125 בביצים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בויטארה יש מספר גרסאות ליחסי ההעברה בסרנים. היחס שמותקן אצלי הוא הנפוץ ביותר אבל לא יודע אם הוא מקורי ברכב הספציפי הזה או בכלל עם גיר ידני.
יש גם מספר גרסאות לגיר הידני, אבל מבחינת יחסי העברה הן שונות רק בהילוך החמישי. הרכב שלי כידוע נולד בכלל עם גיר אוטומטי ...
יחס ההעברה הנמוך בטראנספר המקורי הוא 1:1.8
היקף הגלגל המקורי קטן בכ-10% מאשר אצלי
בצ׳רוקי יחס ההעברה הנמוך בטראנספר המקורי הוא 1:2.72, הילוך ראשון 1:383, היקף גלגל 2184מ"מ (שזה בדיוק 7 מ"מ יותר מהיקף הגלגל המקורי של הויטארה ...), יחס העברה בסרנים 1:3.54
אבל.. מה שהיה היה, וטוב שהיה :)
אז הטרנספר המקורי היה 1.8 ועכשיו 4.24??
זה יותר מפי שתיים הפחתה ביחס, ונמוך מאוד בכלל..
איך עשית את זה? יש כאלה טרנספרים של סוזוקי אי שם (סמוראי?) ששתלת בפנים במקום המקורי, או על ידי קיט גגשים אפטרמרקט להילוך הנמוך בטרנספר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אז הטרנספר המקורי היה 1.8 ועכשיו 4.24??
זה יותר מפי שתיים הפחתה ביחס, ונמוך מאוד בכלל..
איך עשית את זה? יש כאלה טרנספרים של סוזוקי אי שם (סמוראי?) ששתלת בפנים במקום המקורי, או על ידי קיט גגשים אפטרמרקט להילוך הנמוך בטרנספר?
יש קיט שמשפר את היחסים בטרנספר.
-
אכן מותקן קיט, ועל הדרך גם slip-yoke eliminator.