-
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אתה עם מצבר ראשי ומשני מאותה טכנולוגיה .
לכן זה בסדר.
אני מניח שמכיוון שהרכב שלך ישן (אין שליטה ממוחשבת של האלטרנטור) ומכיוון שהמצברים מאותה טכנולוגיה זה עובד בסדר.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
כשהלכתי ללמוד מה צריך בשביל להתקין מצבר שני לא חיפשתי מידע ספציפי לרכב שלי, אלא להבין את התהליך.
לא ראיתי בשומקום דטרמיניסטיות כמו כאן.
להיפך.
בנוסף, מפנה אותך לחפש ברשת את הכתבה שהזכרתי.
גם היא לא מתייחסת להבדלים הנ״ל, והאוסטרלים בעלי נסיון בתחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סיימתי לקרוא כתבה בת כמה עמודים בירחון 4x4Australia, של לפני חדשיים.
תכלית הכתבה היא איך לבנות ולתחזק מצברים ברכבי שטח לטיולים.
צר לי לבשר שהאוסטרלים לא התייחסו להבדלים בסוגי המצברים, ולא לשנתוני הרכבים או סוג האלטרנטור.
Slowly..
גליון 294
ברמה אמפירית אני בטוח שיש הבדל וטעימה עם מערכת ייעודית אכן תאפשר טעינה מיטבית.
אני גם מסיק ממה שאני קורא ומהנסיון האישי ושל חברים, שהדלתא בתוצאה לא מצדיקה מערכת מעבר לפשוטה ביותר.
Slowly..
-
תגובה: התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כשהלכתי ללמוד מה צריך בשביל להתקין מצבר שני לא חיפשתי מידע ספציפי לרכב שלי, אלא להבין את התהליך.
להיפך.
גליון 294
אני גם מסיק ממה שאני קורא ומהנסיון האישי ושל חברים, שהדלתא בתוצאה לא מצדיקה מערכת מעבר לפשוטה ביותר.
Slowly..
לא יכול להתווכח עם זה שבשביל צורת השימוש שלנו לא צריך יותר ממערכת פשוטה.
אבל לא מסכים (גם בלי להבין יותר מדי) שעבור סוגי מצברים כמו ליתיום לא צריך מטען חכם. ואז אם כבר אתה צריך מטען חכם, רוצה בקר לטעינה מהשמש וגם אייסולטור אז כבר תקנה מוצר שעושה הכל באמינות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ההתייחסות התרחבה להבדלים בסוגים אבל גם בגדלים ומצב.
ביום יום שניהם נטענים במקביל.
כתבתי על זה, שבאותה תקופת זמן החלפתי כבר מצבר הנעה אחד, בעוד שהמצבר צרכנים עדיין בועט, ומחזיק מתח 12.8 ימים שלמים בלי לרדת.
בינתיים אתם רק מחזקים לי שהפתרון הפשוט והזול עובד ולא צריך משהו אחר.
Slowly..
בחיית דורון, אם אתה כבר מצטט את מה שכתבתי, לפחות תענה על השאלות , ברור :-)
שאלתי -"האיסולטור עובד כרגיל (כלומר מתחבר שהסוויטץ' פתוח)? או שיש לך גם שם איזה מנגנון שמבדיל בין שיגרה לטיול?"
אז אני מבין, שהמצבר צרכנים שלך נמצא כל הזמן (כל פעם שאתה מניע) תחת טעינה.
ואם נחזור לשאלה הקודמת - שני המצברים מאותו הסוג? , והתשובה על זה היא כן.
וזה מחזיר אותנו לתחילת הדיון -
האם נכון \ כדאי , להשתמש במצבר עופרת כמצבר צרכנים?
לדעתי זו שאלה לגיטמית, ובכלל, עם המספרים שאתה מדווח, זה כנראה גם האפשרות הכי כדאית (כלכלית).
אבל, מהרגע שמישהו החליט לשקול מצבר צרכנים מבוסס טכנולוגיה אחרת, עם כל הכבוד למה שיש לך, ולניסיון המצטבר שלך, זה לא רלוונטי להודאות האחרונות (שכולן מניחות מצבר צרכנים מסוג אחר).
כל השוואה או הקשה, מהמערכת שלך, היא שגויה ומטעה.
ושאף אחד לא יטעה, מצד אחד אני לא חושב שהמספרים של דורון מייצגים, אבל מצד שני, שאני בחנתי קניית מצבר צרכנים יעודי, כלכלית זה לא השתלם.
אם לא היה נופל לי מצבר ליתיום ליד
:), כנראה שגם אני עד היום הייתי עם מחבר את הצרכנים למצבר עופרת.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להיפך.
גליון 294
Slowly..
אני לא הצלחתי למצא את הכתבה שהזכרת, אשמח אם תוכל להפנות אותנו אליה, האמת שלא סיפקת שום פרסום מקצועי או דעה של גורם מקצועי למעט דעתך האישית או "לחבר שלי זה עובד טוב" .
ושאתה אומר שהאוסטרלים מבינים בתחום אתה מתכוון ל:
Andrew SPW
Roonie Dahl
Graham Cahill
Shaun whale
Luke sutton
Sam Eilies
Jase Andrews
Justin Montesalvo
?
כי כל הרישמה הזו של אוסטרלים "מבינים בתחום" הם עם מטענים dc2dc
ואגב, אפשר להתווכח כל הסקת המסקנות שלך, אני הגעתי למסקנה אחרת. וזה מה שיפה פה, לכל אחד כל פי צרכיו הבנתו ויכולתו מתאים פתרון אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אבל לא מסכים (גם בלי להבין יותר מדי) שעבור סוגי מצברים כמו ליתיום לא צריך מטען חכם. ואז אם כבר אתה צריך מטען חכם, רוצה בקר לטעינה מהשמש וגם אייסולטור אז כבר תקנה מוצר שעושה הכל באמינות.
לא דיברנו על ליתיום.. דיברנו על מצבר פריקה מול מצבר עופרת רגיל או קומבינציה מעורבת.
בשביל טעינה סולרית צריך רק בקר על הפאנל..
זו השיטה שאני עובד בה כמה שנים.
פשוט ועובד.
ברור שאפשר להשקיע במערכת ייעודית וחכמה, ואם הלכת לכיוון של מצבר ליתיום או מארז מאולתר, אז זה גם הכרח.
אני לא מצליח להשתכנע שזה נותן משהו שאי אפשר לקבל מרכיבים פשוטים יותר במחיר נמוך משמעותית.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אני לא הצלחתי למצא את הכתבה שהזכרת, אשמח אם תוכל להפנות אותנו אליה, האמת שלא סיפקת שום פרסום מקצועי או דעה של גורם מקצועי למעט דעתך האישית או "לחבר שלי זה עובד טוב" .
ושאתה אומר שהאוסטרלים מבינים בתחום אתה מתכוון ל:
Andrew SPW
Roonie Dahl
Graham Cahill
Shaun whale
Luke sutton
Sam Eilies
Jase Andrews
Justin Montesalvo
?
כי כל הרישמה הזו של אוסטרלים "מבינים בתחום" הם עם מטענים dc2dc
ואגב, אפשר להתווכח כל הסקת המסקנות שלך, אני הגעתי למסקנה אחרת. וזה מה שיפה פה, לכל אחד כל פי צרכיו הבנתו ויכולתו מתאים פתרון אחר.
נתתי לך את מספר הגיליון, זה שלא מצאת אותו.. זה לא מוריד מאמינות ההפניה למרות הרמיזה. לא לעניין.
וכן, חלק מהחבורה שהזכרת מחייכת בכתבה למרות שאני ציינתי אוסטרלים ככלל, אבל זורם איתך.
רוני דאל ואנדרו לא משתתפים בעיתון הזה להזכירך.
אני מממש לא מרגיש צורך לתת לך אסמכתאות ברמה אקדמית משפטית.
חברי הפורום הנוספים יכולים לכתוב בעצמם, או שלא.. ההמלצה שלהם שילמה בענק מבחינתי.
לא פסלתי לרגע את מה שכתבת, אני מעיד ממקור ראשון שאפשר אחרת בעלות נמוכה משמעותית.
העלתי בשרשור קישור לדיונים ענפים באתרים אחרים, אתה יכול לקרוא ולהחליט בעצמך.
כמו שציינת בצדק, זה מה שיפה בעניין, מותר לך להוציא כמה שבא לך כדי להשיג תוצאה די זהה.
Slowly..
-
דורון,
בא רגע נעזוב מה אומרים האוסטרלים. לטובת הדורות הבאים ומי שיחפש מידע, האם אנחנו מסכימים ש:
1- אם משתמשים בשני מצברים זהים (עופרת רגילה, או AGM אם הרכב הגיע עם AGM), כל השאלה היא איך ממתגים את המצבר צרכנים (אפשר להסתדר בלי מטען יעודי). ברוב המקרים, תצורה כזו תהיה מבוססת איסולטור.
2- אם משתמשים עם שני מצברים לא זהים, אחד עופרת מקורי להתנעה ואחד AGM לצרכנים, כנראה שאפשר להסתדר רק עם איסולטור, אבל -
זה נוגד את הפתרון בי"ס של כל היצרנים שבמפורש ממליצים מטען יעודי (במקרה כזה) (ושכל אחד יעשה את החושבים שלו).
3- כל שימוש, במצבר "יותר מתוחכם" כמו ג'ל או ליתיום למיניהם, מחייב שימוש במטען יעודי.
לפחות עבור המסכנים שלא מצליחים לעקוב, אפשר להסכים על הסיכום ביניים הזה?
-
מבחינתי לא הייתה שום מחלוקת על החלוקה שסיכמת, לחלק מהאופציות בכלל לא התייחסתי.
למרות ש-PW כבר ציין שהוא מחבר מצבר ג׳ל אופטימה במקביל למצבר רגיל וזה עובד לו יפה לא מעט שנים.
גם בתוך ההסכמה הזו יש יותר מאפשרות אחת.
לדעתי ומניסיוני עם מצברי עופרת לא חייבים מצברים זהים, לא ביצרן, לא בקיבול ולא בגיל.
אפשר מצד אחד מפריד מצברים (איסולטור) במחיר שפוי ביוצר, ואפשר מערכות יקרות בהרבה וכאן זה נתון לבחירה על מה את רוצה להוציא כסף כשהתוצאה זהה בתכלס.
Slowly..
-
חשוב גם להדגיש שכשמדברים כאן על מפריד / מפצל טעינה מדברים על שני מוצרים שונים בתכלית, אחד הוא מנסר שיכול להיות גם מפסק מצברים, מפוקד אוטומטית או על ידי מתג. השני הוא מפצל מבוסס דיודות. ולמה חשוב להדגיש את זה? כי לטובת הראשון, כל ממסר בזרם מתאים יהיה טוב. לא צריך מוצר ממותג.
אסף.
-
4 קבצים מצורפים
בעזרת מוכשר ממני נמצא גליון 294 (מצורף), לא יודע אם זה הגליון שקראת אבל הוא דיי תומך במערכות dc2dc בכלל של חברת redarc בפרט.
אבל רגע קודם , אתה טוען שאתה לא פוסל פתרונות אחרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
למה אתם אתם מתעקשים להוציא אלפי שקלים על משהו שאפשר לפתור בפחות מ-500שח כולל הכל?
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בינתיים אתם רק מחזקים לי שהפתרון הפשוט והזול עובד ולא צריך משהו אחר.
Slowly..
ואללה?
בעייני זה לא רק סתירה אלא גם זלזול באלו שרוצים לבנות רכב לפי הספר, בלי קיצורי דרך ולא רוצים להיות חאפרים כפי שכתב אסף,
וחזרה לגליון 294 , קשה לומר שיש תמיכה בדבריך בכתבה הזו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סיימתי לקרוא כתבה בת כמה עמודים בירחון 4x4Australia, של לפני חדשיים.
תכלית הכתבה היא איך לבנות ולתחזק מצברים ברכבי שטח לטיולים.
צר לי לבשר שהאוסטרלים לא התייחסו להבדלים בסוגי המצברים, ולא לשנתוני הרכבים או סוג האלטרנטור.
לי נראה יותר סביר שבמקרה הנוכחי ההתפלפלות הטכנית היא סוג של גולם שקם על יוצרו.
Slowly..
קובץ מצורף 124325קובץ מצורף 124326
-
זה ממש לא זלזול באף אחד. ותפסיקו להעלב בכאילו בשביל אחרים.
הוא סה"כ כותב דברים שעובדים, ועובדים טוב, במשך שנים.
אין ספק, למשל, שבקאמפר, עדיף סוללה של מצברי ליטיום.
אלא מה? זה עולה הון ולא לכולם יש את הרצון או היכולת להשקיע במערכת כזאת (יש סדרת סרטונים של זוג קנדי שמקדישים פרק שלם למערכת ליטיום בקאמפר שלהם, כולל לפטופ שלם שמיועד רק לבקרת טעינה וצריכה), אז הרבה משתמשים במצברי עופרת. זה הופך אותם לחאפרים? לא.
ואם מישהו עושה מערכת שלמה של טעינה עם בקרים, אבל לא שם את הכל במארזים שהדפיס בעצמו שיראה יפה ומסודר הוא חאפר? הרי אין לזה גבול.
בפרקטיקה,
מערכת טעינה טיפשה וזולה עובדת. ועובדת היטב. מותר לאנשים ללכת בכיוון הזה בלי שזה יחשב כפגיעה באינטליגנציה של מישהו אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אבל רגע קודם , אתה טוען שאתה לא פוסל פתרונות אחרים?
ואללה?
בעייני זה לא רק סתירה אלא גם זלזול באלו שרוצים לבנות רכב לפי הספר, בלי קיצורי דרך ולא רוצים להיות חאפרים כפי שכתב אסף,
תחזור ותקרא את מה שכתבתי בשרשור מילה במילה ולא את הפרשנות שייחסת לי.
לא שיניתי את דעתי.
זו לא סתירה ולא זלזול, חלילה.
לא פסלתי את הפתרון שלך ולא זלזלתי בו ולא הכרזתי שהוא שגוי ולא מכריח אותך לבחור בו.
זה פשוט אומר שיש יותר מדרך אחת שמשיגה את המטרה, כעובדה.
גם בשילוב של מצבר רגיל+מצבר פריקה.
בניגוד למה שאתה מנסה למצב כאמת אחת, אז ״אין ספר״, וזה לא ״קיצור דרך״, אלא יותר מאפשרות אחת להשיג את היעד של מצבר צרכנים ברכב.
Slowly..
-
כמו דורון גם אני נהנה בינתיים להיות חאפר. יש בקמפר את המערכת המקורית - שיא הטכנולוגיה של שנות ה70 - מפצל טעינה מבוסס דיודות. כעובדה, המצבר צרכנים האחרון שלי החזיק 8 שנים. אז זה כנראה פתרון סביר.
בגלל שהמצבר מת ונפלו לי תחת היה תאי ליתיום, אני כנראה אבנה מטען למצבר ליתיום מממיר dc-dc מוזן מאותו מפצל טעינה, ומזין bms. ביחד זה מטען dc-dc מאוזן. אם לא.... כנראה הייתי קונה עוד מצבר חומצה עופרת פריקה עמוקה כמו שהיה וממשיך ככה עוד כמה שנים ..
אסף.
-
הדברים שכתבתי דיי ברורים. מקווה שמי שנמצא בנקודת החלטה של מערכת מצברים ימצא במידע ערך.
חיברתי אתמול את המצבר AGM החדש, וה ctek d250sa קיבל הודעה בכתב שהוא צריך מעתה לטעון מצבר AGM -- כפי שנכתב פה "והאוסטרלים מבינים בתחום"
-
עד עכשיו התאפקתי ולא התערבתי.
סבתא שלי, שתהיה בריאה, בת 89 ומעשנת קופסה ביום, כל יום מגיל 15. אמיתי לגמרי. והיא אפילו די בריאה. אז אני מכיר מישהי שזה עובד לה. זה עושה את זה לנכון או מומלץ?
ולענייננו, מצברים מטכנולוגיות שונות דורשים משטר טעינה שונה. זו עובדה ואלו דרישות היצרנים. אני נוגע קצת בעולמות הקרוואנים והמוטורהומים, כל מי שמנסה להטעין מצברי ג׳ל במקביל למצברי חומצה או סתם מהאלטרנטור, ובאמת משתמש בכלי כל יום, מגלה אחרי שנה וחצי שאין לו מצברים.
אני מכיר מקרים שהמצברים מחזיקים הרבה שנים, בד"כ זה ברכבים שלא נוסעים הרבה והמצברים שלהם לא עשו הרבה מחזורי פריקה וטעינה.
ייתכן שלרכב טיולים שלא נוסע הרבה, זה פתרון טוב מספיק. אבל להפוך את זה לאידיאולוגיה זה פשוט לא נכון.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
אין כאן אידאולוגיה, אני פשוט נהנה מבירה קרה בשטח.
מזל שהמצבר לא גולש בגיפולוג, היה מפתח חרדות ושאלות קיומיות.
Slowly..
-
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post843409
כל הדיון הזה, היה הרבה יותר יעיל וקצר, אם אנשים היו כותבים מסרים ברורים, ולא פחות חשוב, מסוגלים להבהיר את עצמם ולא בכוונה "מערבבים" את כל הדיון.
אני לא מחפש "סליחה טעיתי", מספיק לכתוב, "למקרה שלא הובנתי....." ומתקן את הדברים, או פשוט לשתוק.
אבל כל ההתחכמויות (כמו למשל "לצטט" מאמרים, מבלי לספק להם קישור או לצרף אותם, וגם שמישהו עושה מאמץ ומביא את החומר, אז מזלזלים ולא קוראים), כל זה, פשוט לא מכובד (ומי שלא מבין, שילך ויקרא את ה5 דפים האחרונים של השירשור ששמתי למעלה, ויראה את הדימיון).
יש דיון כלכלי, האם בכלל יש הצדקה למשהו מעבר לזוג מצברי עופרת ואיסולטור פשוט.
כתבתי את זה בהרבה דיונים בעבר, ואסף הוסיף בדיוק אותו הדבר היום, עבור רובנו, זה כנראה מספיק טוב (כלכלית זה הפתרון הנכון).
אבל מהרגע, שמישהו החליט להשקיע יותר, ובמפורש כותב שהוא מחפש להשקיע במצבר מבוסס טכנולוגיה אחרת, אי אפשר להמשיך את לערבל את הדיון ולהטעות את כל הציבור.
היה פה ניסיון להעביר מסר טכני חד וברור, וחבל שאנחנו לא מצליחים להגיע להסכמה על עובדות טכניות.
בסופו של דבר יש פיזיקה אחת.
העדפות אישיות, שכל אחד יעשה את שלו, אבל פיזיקה יש אחת.
My two cents
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post843409
כל הדיון הזה, היה הרבה יותר יעיל וקצר, אם אנשים היו כותבים מסרים ברורים, ולא פחות חשוב, מסוגלים להבהיר את עצמם ולא בכוונה "מערבבים" את כל הדיון.
אני לא מחפש "סליחה טעיתי", מספיק לכתוב, "למקרה שלא הובנתי....." ומתקן את הדברים, או פשוט לשתוק.
אבל כל ההתחכמויות (כמו למשל "לצטט" מאמרים, מבלי לספק להם קישור או לצרף אותם, וגם שמישהו עושה מאמץ ומביא את החומר, אז מזלזלים ולא קוראים), כל זה, פשוט לא מכובד (ומי שלא מבין, שילך ויקרא את ה5 דפים האחרונים של השירשור ששמתי למעלה, ויראה את הדימיון).
יש דיון כלכלי, האם בכלל יש הצדקה למשהו מעבר לזוג מצברי עופרת ואיסולטור פשוט.
כתבתי את זה בהרבה דיונים בעבר, ואסף הוסיף בדיוק אותו הדבר היום, עבור רובנו, זה כנראה מספיק טוב (כלכלית זה הפתרון הנכון).
אבל מהרגע, שמישהו החליט להשקיע יותר, ובמפורש כותב שהוא מחפש להשקיע במצבר מבוסס טכנולוגיה אחרת, אי אפשר להמשיך את לערבל את הדיון ולהטעות את כל הציבור.
היה פה ניסיון להעביר מסר טכני חד וברור, וחבל שאנחנו לא מצליחים להגיע להסכמה על עובדות טכניות.
בסופו של דבר יש פיזיקה אחת.
העדפות אישיות, שכל אחד יעשה את שלו, אבל פיזיקה יש אחת.
My two cents
יש באמור מעלה יותר מ 2 סנט,
-
שורה תחתונה.
יש פתרון לכל כיס.
מצבר עופרת ומיתוג פשוט.
מצבר עופרת ופיצול עם דיודות.
מצבר מתקדם עם מיתוג או פיצול.
מצבר עופרת או מתקדם עם מטען dcdc
מצבר ליתיום עם מטען ....
והכל עובד. אפילו טוב.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זיו,
אמנם זה בדפוס של גיפולוג להתחיל בשאלה פשוטה בסגנון של של ״איך להחליף פילטר אויר״ ואיכשהו לקבל המלצה נחרצת של ״הלך לך המנוע תחליף אוטו״..
אבל לפעמים הפתרון יכול להיות גם החלפת פילטר אויר ובשני המקרים הרכב ייסע טוב אחכ.
האיש שאל על חיבור 2 מצברים.
וכאן יש מנעד של אפשרויות, כמה שלא תנסה לערבב ולהפוך את הסיפור.
אפשר ללכת עד לקצה כמוך וכמו אמיר, וזה עונה לשאלה המקורית של השרשור.
ויש עוד דרך פשוטה, קצרה, זולה, אפקטיבית ומוכחת לקבל מצבר צרכנים יעיל, שגם היא עונה לשאלה המקורית..
עניתי מאד ברור, מה יש אצלי, ואיך זה מתפקד.
עוד כמה אנשים הגיבו שאצלם זה גם עובד ככה.
גם אני לא פעם ולא פעמיים בוחר בדרך הארוכה ולא הכי מיטבית מבחינת עלות-תועלת מול מה שרציתי להשיג, מכל מיני סיבות.
זה לא מחייב את כולם ללכת בדרך הזו, ולא שולל את הדרכים הקצרות.
Slowly..
-
שאלה,
התקנתי את התושבת עבור נמצבר השני כפי שרואים בתמונה,
מאחר וישנה בליטה קטנה של בורג העיגון לגוף, אני מתכוון להדביק למטה ספוג פלציב קשיח מתחת למצבר,
האם זה נכון?
אין כל חשש?
תודה
יורם
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f50f833bad.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...104ee1d813.jpg
-
אין בעיה - אם תשים גומי או ספוג קשה מספיק כדי שהבורג לא יבלוט דרכו.
אסף.
-
מציע לך לשים פלציב עם חורים שלא יאטום את החלק התחתון של המגש.
למנוע הצטברות מים.
Slowly..
-
אם זה תורם, אז אצלי לנדקרוזר 2011, שני מצברי עופרת לא זהים בגודלם עם איסולטור פשוט של PAC, עובד בצורה משביעת רצון כבר כמה חודשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורם-דרומי
בשום מקרה לא פלציב!
קח איזה גומי, מפנימית ישנה,. שטיח של רכב, מגיני בוץ.
אולי אפילו שתי שכבות, שבראשונה יש חור במקום של הברז.
פלציב "יקרוס" בלחץ נקודתי עם תנועה.
-
פנימיות רכב נרקבות מהר בסביבת שחיקה מכנית בתא המנוע.
מתייבשות ומתפוררות, לפחות זה הנסיון שלי.
גומי עבה של שטיח זה יכול להיות פתרון מוצלח.
Slowly..
-
בורג ראש קוני וקדח מתאים לא יפתרו את הבעיה?
אצלי בסמוראי היתה אותה בעיה עם תושבת מוגדלת למצבר גדול.
ברגים שקועים ומשטח גומי מעל.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
דורון,
מצטער, לא מבין למה אתה מתעקש להצטרף ליוני על הצמרת של האקליפטוס? :-) ועוד מעט נמרוד יעיר לי למה אני רץ אחרי הקופים בצמרות :-(
1- אני לא חושב שיש פה מישהו אחד שחולק עליך, שאפשר להשתמש במצבר עופרת כמצבר צרכנים ולחבר אותו במקביל, דרך איסולטור למצבר הראשי. במשך שנים, זה היה כמעו האפשרות היחידה, וגם היום, אם מסתכלים רק דרך השיקול הכלכלי, זו כנראה אופציה סבירה בהחלט.
2- אני גם מקווה שאין לנו שום ספק, שמערכת צרכנים מקצועית צריכה להיות מבוססת מצבר פריקה עמוקה.
3- למקרה שפיקשש, יורם אמר במפורש שהוא שוקל חיבור של מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר רגיל -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post844423
4- אני חושב, שגם אתה מסכים שיש סוגי מצברים (כמו ליתיום למשל), שחייבים מטען.
5- נשארנו עם אי הסכמה לגבי איזה קבוצה, לא ברורה, שאנשים משתמשים פה בשם הכללי "פריקה עמוקה" , מבלי לציין טכנולוגיה (גם ליתיום שאנחנו מסכימים עליו, הוא פריקה עמוקה). כלומר נשארנו אם קבוצה לא ברורה של מצברי AGM (בד"כ פייבר? ), ג'ל.....
6- בניגוד לך, כל שאר העולם (יצרני מצברים וספקי פתרונות בתחום), מזהירים מחיבור של מצברים מטכנולוגיה שונה ( טכנולוגיה, לא גודל) ישירות לאלטרנטור, ללא שימוש במטען. אני חושב שכל מי שתומך בזה, סיפק פה אין ספור קישורים וציטוטים שתומכים ומסבירים את זה.
(הניסיון שלך עם שני מצברים זהים, פשוט לא רלוונטי לשיחה הזו).
7- אם אתה יכול להביא איזה שהוא מידע שתומך בעמדה שלך, בבקשה, בוא ותעיר את עיננו, אבל ההתחכמומויות של ציטוטים לא ברורים ממקומות לא ברורים, פשוט לא מכובד ורק מקרב אותך לשיאים של יוני.
אני חוזר ושואל אותך -
האם נכון לחבר מצבר צרכנים (AGM) במקביל למצבר התנעה (עופרת רגיל) ללא מטען יעודי ?בבקשה, בא ונתמקד רק באפשרות הזו (אחרי הכל, זה מה שיורם שאל).
-
לא אסתכן בלומר שזה טוב או רע, או מתאים לחיבור מקבילי, אבל אני יכול לציין שבשטח זו פרקטיקה נפוצה מאוד, ברכבים שהגיעו במקור עם מצברי agm, להרכיב מצבר חומצה עופרת סטנדרטי כשהagm נגמר.
לא מוכרות לי תופעות לוואי שליליות, מעבר לתוצאה המתבקשת שמערכת הstart stop מפסיקה לתפקד.
כן, אני מודע לכך שיש הבדל קטן במתח הטעינה הנומינלי.
גם המקרה ההפוך מוכר מאוד, שטוענים מצברי atm עם מטען סונדרטי. גם שם לא נתקלתי בתופעות לוואי, ושוב, אני לא טוען שזה נכון.