לגבי צמיגים - סקוט בריידי, בעל אתר אוברלנד רציני מאוד, טוען שהבריטים בדקו את האוטו גם עם צמיגי 34-35 אינץ', וזה עבד מצוין. נראה לי קצת צפוף מתחת לכנפיים, אבל אולי כן. בכל מקרה, זה לא רלוונטי לישראל
Printable View
לגבי צמיגים - סקוט בריידי, בעל אתר אוברלנד רציני מאוד, טוען שהבריטים בדקו את האוטו גם עם צמיגי 34-35 אינץ', וזה עבד מצוין. נראה לי קצת צפוף מתחת לכנפיים, אבל אולי כן. בכל מקרה, זה לא רלוונטי לישראל
קבלו נא צילום זוגי במשלט, אותו עלינו ב-2012 בקלות יחסית עם דיסקו 4 וה TDI הפרטי שלי. לא מוכר!... קובץ מצורף 129575
להבנתי הוא מתאים ל33 בלי שינויים (ה4 צריך ספייסר המתלים).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שאפו לכולם על הדיון הענייני ברובו, ומבחינתי שאפו פרטי לרמי על הכניסה האמיצה והעניינית לתוכו.
עדיין, אני מנסה להבין איך להתמודד עם הפער הברור שבין מילותיו של רמי שהרכב היה על מצב "סלעים" ובין האבחנה החד-משמעית שלי ושל כל מי שהסתכל על הסרטון שהדיפרנציאלים לא היו נעולים. מבחינתי מילותיו של רמי נלקחות כאקסיומה, וכך גם הדיפ'ים הפתוחים.
אני מקווה שבימים הקרובים נצליח להתכנס לפתרון של הדבר הזה, כשדרור יקבל את הרכב.
כתבתי כבר, בניגוד לרבים וטובים כאן, אני חושב שנתוני הפתיחה של הרכב הזה (לשטח, כביש לא מעניין אותי) הם בין הטובים ביותר שקיימים היום באולם התצוגה. תוספת של נעילה קדמית והחלפת הפלסטיקה למתכתית וגבוהה יותר, היו מביאים אותו לפודיום.
אני חושב שנכתב כאן שנעילת הדיפרנציאלים נשלטת עי הרכב גם במצב סלעים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
כן, ראיתי. אבל ראיתי גם מקורות שטוענים שמצב סלעים נועל אותם בצורה חד-ערכית.
הורדתי את המנואל לנהג לרכב הזה. לא מצאתי תשובה ברורה.
אני בטוח שבמצב זחילת סלעים הדיפרנציאלים היו נעולים כפי שכולם כולל רמי ציינו, אבל כנראה(וכאן אני משער) שמעל סל"ד מסויים שהוא בטוח לא נתון "זחילה" המחשב "נתן הוראה" לפתוח אותם, וגם המכוון שבכל התקדמות של כמה מטרים קדימה בלם/עצר את הרכב לא תרמה כלום, לדעתי. יכול להיות שכיול/התאמת הנתונים/עדכון בצורה אחרת תפתור את זה...
עוד 3-4 שנים כשהרכב הזה ימכר בכ-100 אש״ח וזה יהיה רלוונטי לשטח נדע את כל התשובות.
נשארתי מסוקרן רק לגבי המצלמות האלו.
איך בונים קיט כזה אפטר מרקט?
מבחינתי אפשר לשים מסך 27 על החלון בשטח ולנסוע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חשבתי על סימולטור. בחניה [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
טרם ראיתי בפועל וטרם נהגתי ב"דיפנדר" החדש. ברוביקון JL נהגתי הן בגירסת ה3.6 והן בגירסת ה- 2.0 טורבו.
עם הקביעה הנחרצת הזו אני ממש לא מסכים לגבי פער כזה בין רמת השימושיות והעידון שבין השניים.
כן על פניו ל"דיפנדר" יש בהחלט יתרון על הJL מבחינת עיצוב ואולי גם איכות החיים בתא הנוסעים ואיכות (שיכוך) הנסיעה אבל וזה אבל מאד גדול הפער הוא לא כזה קיצוני.
ה- JL להבדיל מה- JK הוא עולם אחר מבחינת איכות החיים בתא הנוסעים - עיצוב, גאדג'טים, בידוד רעשים ואפילו שיכוך ואיכות הנסיעה כבר עומדים בהחלט בסטנדרטים המודרניים המצופים מרכב SUV וחוץ מרעש רוחב קצת גבוה יותר אין ממש מגרעות בהיבט הזה ל-JL. רעש הרוח המוגבר הוא בהחלט מחיר נסבל לאופציית הגג הפריק שיש ל-JL (ואין לדיפנדר)
תכלס - בעיניי הרוביקון JL הוא הוא הנתחרה הממש ישיר של הדיפנדר מבחינת יכולות, תמחור וקהל מטרה
לא חושב שרכב עם 2 סרנים חיים יתקרב ברמת העידון ונימוסי כביש ושביל לרכב עם 4 מתלים נפרדים.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אתה משקלל גם את הנוחיות בהמתנה לגרר?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא, את...
קובץ מצורף 129580
מתברר שהילל פוסק וניר בן זקן שנמנעו מלקחת את הרכב לשטח ... לא נתקלו בבעיות עם הנעילה ..
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...437870,00.html
טוב, אז היום עלינו את מעלה משל״ט 21.
ההגינות צריכה להגיד שמצב המעלה אכן לא פשוט והרבה יותר קשה ממה שזכרתי. בהחלט לא מדובר כאן בטיול קליל באחו.
עלינו דיסקו 1 לא נעול, דיסקו 2 ידני עם נעילה אחורית ואנוכי עם לנדקרוזר 2008 ארוך סטנדרטי לא נעול עם TC בלבד, עם הגבהה של 50 מ״מ וצמיגי BFG KO2 בחתך 65 שכבר נסעו כ30 אלף ק״מ ועברו לא מעט.
אז כפי שכתבתי זה לא היה קליל אך עלינו ללא דרמות רציניות, ללא תקרים וללא נזקים (מלבד האצבע שלי שברוב כישרוני טרקתי עליה את הדלת). כמובן שעלינו דרך המיכשולים וללא שימוש במעקפים.
הדיסקו הנעול עלה אמנם עם כיוון ובמצבים מסויימים היה לו קצת קשה וגם הניף גלגלים בצורה פוטוגנית אך בסך הכל עלה ללא אירועים מיוחדים.
הדיסקו הלא נעול בהתחלה התקשה ובמכשול מסויים היה צריך עזרה של משיכה. לאחר אותו מיכשול הוא פרק את המוט המייצב האחורי ואז נהיה לו עולם אחר. את כל השאר ממש עלה בקלילות.
אצלי (למעט האצבע) גם לא היו אירועים מיוחדים. הTC תפקד היטב. אמנם לא יכול להגיד שכל המעלות נעשו בקלילות ושלא היו עצירות אך עליתי. הייתה נקודה מסויימת, ממש במטרים האחרונים של המעלה ששם קצת נלכדתי והייתי צריך שיזרקו קצת אבנים מתחת לגלגלים כדי שאוכל להתקדם.
אז אמנם היינו נהגים מנוסים וגם לא מדובר כאן בנוקאאוט אך נראה לי שעלינו בצורה קצת יותר מוצלחת מהדיפנדרים שנראו בסרטון.
נכתב כאן ע״י רמי גלבוע וגם אחרים שהדיפנדר החדש טוב יותר בשטח בצורה קטגורית מכל SUV אחר כשגם הוזכר לנדקרוזר. נכתב משפט תמוהה שזה בכלל לא דורש בדיקה.
אז לי במבחן התוצאה ואחרי שעליתי את המעלה בעצמי היום, האמרה הזו בכלל לא ברורה. מהיכן זה מגיע? מהשערות? מאמונות? מדיעות קדומות? מתקשור עם חוצנים?
לטעמי כדי שאפשר יהיה לערוך השוואות בצורה רצינית נדרש כאן מבחן ראש בראש של דיפנדר דיזל מול לנדקרוזר סהרה חדש, כזה שגם מצוייד בכל אותם מצלמות היקפיות, מערכת זחילה, KDSS, נעילה אחורית מקורית ובעיקר שלדת סולם וסרן חי אחורי, זאת למרות של״ק סהרה זול יותר מהדיפנדר ביותר מ100K ש״ח. ולטובת הצרכן מוטה השטח, יותר רלוונטי לקחת ל״ק עם ערכת הגבהה למרות שזה לא לגמרי מצב סטוק.
את ההשוואה יש לעשות בכביש, בשבילים, בדיונות אך בעיקר בשטח טכני אתגרי - כן, כדוגמת משלט 21 או מעלה רמון שידגים גם עבודה במתארים שונים. מין הסתם הדיפנדר הרבה יותר חדיש ומשוכלל, יש לזכור שהל״ק 150 כבר בן עשור אך בעבודה בשטח יש גם תכונות אחרות.
להגיד אמרות שזה הSUV עם יכולות השטח הטובות ביותר כיום אלה לדעתי אמרות ללא שום כיסוי.
אנסה להכין בהמשך סירטון שמכסה את המעלה. מטבע הדברים יש לי פחות צילומים של הל״ק שלי.
אני מניח שבהמשך ברלי יכתוב פוסט מנקודת המבט שלו.
תודה על השיתוף אכן יש להיזהר מאקסיומות וסופר לטיבים למיניהם
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
חבל שלא ראיתי את ההודעה הזאת אתמול כי הייתי מצטרף היום
עשיתי את המשלט ואת אשתאול לפני שבוע עם דיסקברי 1 שנת 97 (גלגל 32.8)
מצב המעלה נראה לי טוב מאוד ואני בחרתי לטפס במקומות היותר קשים לא כמו שבמבחן .
בוא נגיד שלפי מה שנראה בסרטון קשה לתת קרדיט לנהגים או למכוונים
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
לא נמנעו בכלל משטח. הדיפנדר היה אצלם בשטח ואפילו הרבה.
אבל האם הצמיגים "גבוהי חתך"?...... באמת?....
הם גבוהי חתך כשמדברים על כביש. אבל כאן אנחנו מדברים על רכב שטח. חתך 60 הוא נמוך. ח-ת-ך נ-מ-ו-ך. במסלול טרשי ולא פשוט שכזה, אם תוציאו אוויר, אפילו קצת, תקרעו אותם.
כל הכלים שהיו היום במשלט (והיו חוץ מאיתנו) מתגלגלים על צמיגי שטח. למשלט לא באים על צמיגי-כאילו בחתך 60.
הלנדקרוזר עם חתך 65 שלטעמי גבולי, אבל הוא רחב ועם ג'נט 17 ולכן הדופן שלו גבוהה מהדופן בצמיגים של הדיפנדר שהקוטר הכולל שלהם אולי גדול באינץ' שלם משל הלנדקרוזר, אבל הדופן שלהם נמוכה באינץ' שלם שהרבה יותר קריטי. בנוסף, BF KO2 הוא צמיג עם דופן חזקה שסובל בגבורה הורדות אוויר מסיביות. הוא מתאים וטוב בהרבה בשטח מהגודייר-רנגלר AT של הדיפנדר.
חנן עלה במשלט ביום חמישי בלילה. אני עליתי אתמול. ללא דרמות. ראשון LOW וזחילה עד למעלה. אבל אנחנו על קפיצים ארוכים וגמישים ושתי נעילות ועל צמיגי שטח-מלא אמיתיים בחתך 75-80 ואנחנו לא מתביישים להוציא מהם הרבה אויר. פשוט כי אנחנו יכולים. הפחתת לחץ האויר היא עניין קריטי - בלי זה אתם תחליקו. חד משמעית. המשלט לא קל, והסלעים מכוסים באבק ובחול וקשה להלך עליהם ברגל בלי למעוד וליפול. צמיגי שטח בחתך מתאים שיודעים ואוהבים לעבור בלחץ נמוך זה לטעמי הבסיס של הכל. אני נוטה להכריז שאותו דיפנדר חדש, על חישוקי הברזל 18 וצמיגים נורמליים בחתך 70, יעשה את זה הרבה יותר בקלות.
ובסופו של דבר - נכון שאנחנו ב-2020 והכל נורא טכנולוגי, אלקטרוני, פלסטיקי, פריך ועדין וכו', אבל בשורה התחתונה במסלולים כמו המשלט, אין תחליף לנהיגה נכונה. היום היו איתי נהגים טובים ובעלי נסיון שטח רב. זה מתבטא בעיקר ברוגע ובמתינות בזמן העבודה בתוך המכשולים. ג'יפאים מנוסים שחיים את הג'יפאות ביומיום, 24/7, נוהגים טוב יותר בשטח מהעיתונאים - זו עובדה - ואני מכיר את הנפשות הפועלות משני הצדדים. זה לא עלבון ולא בושה לאף אחד מהעיתונאים - נהפוכו - דווקא מרכב מודרני למשעי אני מצפה שיפליא לבצע גם בידיים פחות מנוסות.
אבל עם כל הכבוד לאלקטרוניקה המתקדמת, ככל שמדובר בעבודת שטח אמיתית וקשה, כנראה שעדיין אין תחליף לרכבי השטח בסגנון של פעם וליכולת הביצוע האנושית.
רמי כבר אמר פה... הם עלו עם 35פיאסאיי מקדימה... גם לסופהל'ה הזקנה לא היה כל סיכוי במצב כזה...
לא בטוח בכלל, כי בכל זאת אלה צמיגי שטח מלא. יש שתי נעילות והרבבבבה יותר מהלך מתלה....
אבל בטוח שהיה הרבה-הרבה יותר קשה עם הרבה יותר החלקות מיותרות.
היכולת להפחית לחץ אויר היא כמו שאמרתי קודם וכולם כאן יודעים - עניין בסיסי שבבסיסיים. רכב שטח עם צמיגי חתך נמוך הוא כמו רמבו בנעלי בלט. זה לא עובד.
סרטון של מעלה משלט 21 מהיום.
לנד רוברים אבל של פעם.
https://photos.app.goo.gl/7a1JqLAtbMj1uniKA
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אסף הקדים אותי :)אני הייתי עם הדיסקו 1 הלא נעול...
באחת העליות בדרך התהפך לי המוט המייצב ובעצם נעל לי את מהלך המתלה האחורי. אחרי החילוץ בדרך (תודה לאסף ועידו על המשיכה), פירקנו את המוט והרכב חזר לעצמו.
עד כאן שלב התירוצים :)
המעלה במצב זוועתי למדי, פעם אחרונה שהייתי בו הייתה לפני מספר שנים, לא זכרתי אותו ככה.
באחת המדרגות ראינו שלולית שמן גיר/טרנספר/סרן טריה, כנראה שמישהו נפרד מאחד מהם שם.
לסיכום...
https://youtu.be/6cMVG-TD_Mcוכמובן, תודה לדרור ברלי על ההזמנה והכיוון בדרך.
מקצוענים! שאפו!