-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 240000ק"מ)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא רואים את התמונות חנן. לפחות לא בטאפאטוק.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 240000ק"מ)
בתצורת מובייל רגילה רואים
-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
[QUOTE=ד ו ר ו ן;1070450]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
בעקבות הטיפול החלפה ראשונה של ארבעת הצמיגים (אחד היה נראה כבר כמו צמיג של local bus בניקרגואה [emoji2960])
אם אחד במצב בלאי חריג ביחס לאחרים תבדוק מה לא בסדר באזור שלו.
דפוס הבלאי יכול לכוון לבעיה.
במקרה צמיג ימני קדמי?
צמיג אחורי שמאל. נראה לי שעיקר הבעיה שלו היא זה שהוא עבר 150000 קמ.
השאר פשוט היו יותר גיבורים ממנו.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
-
Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 240000ק"מ)
אתה מהנדס.. היית קונה את התירוץ הזה?
אם אחד בבלאי משמעותי מהאחרים באותם תנאי הנסיעה, משהו אחר מפריע לו.
איזון גלגל/איזון ברכב.
אם זה משהו ברכב, החדש יסבול.
-
ומבחינת בריאות סוללה לאורך זמן?
מה קצב טעינה בעמדת dc ביתית המקסימלי שעדיין שומר על הסוללה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ומבחינת בריאות סוללה לאורך זמן?
מה קצב טעינה בעמדת dc ביתית המקסימלי שעדיין שומר על הסוללה?
אני לא יודע לענות על זה בוודאות, אבל התחושה שלי היא שבהתחשב ביכולת המוגבלת של תשתית הבית, כל עמדה ביתית שתשים תהיה חסרת משמעות לעניין חיי הסוללה.
רכב שבנוי להיטען ב240kw, כמה תדגדג לו טעינה ב20-30kw?
-
244000ק"מ. הiccu הידוע לשמצה של הדגם התפגר, פעם שנייה.
זו יחידה שאחראית על טעינת המצבר הגדול והמצבר הקטן, יציאת חשמל v2l ועוד כמה תפקודים. הסימפטום הוא שכשאתה מנסה לטעון את הרכב בטעינת ac הוא לא נטען והוא מקפיץ את המא"ט/הפחת בבית. טעינת dc עדיין אפשרית, והנסיעה ברכב אפשרית ורגילה. עברה לי מחשבה בראש לנצל את המשבר ובמקום לתקן, לקנות לבית עמדת טעינה dc. המחירים מתחילים ב11500ש"ח, ואפשר להנות מטעינה מהירה, לשלושת החשמליות של המשפחה.
בפעם הקודמת זה היה במסגרת אחריות.
הפעם אני מחוץ לאחריות. הצעת מחיר מקורית על 21000ש"ח. קיבלתי הנחת רצון טוב ובכניסה למוסך חתמתי על הצעת מחיר של 7100ש"ח.
כשבאתי לקחת את הרכב קיבלתי את המפתח עם חיוך והודעה שהתיקון בוצע חינם, במסגרת תיקון "רצון טוב".
-
אם כבר יש לך צי רכב.... תן שירות יעיל ומהיר.
טעינת ה DC המהירה בעמדה מתאפשרת מכיוון שהממיר הביתי יעיל/גדול יותר מהממיר ברכב?
מה ההשפעה על זרמי ה AC, זה לא יהיה צוואר בקבוק?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
לרכבים שלי ושל אשתי זה לא נחוץ בכלל, אלא פעם באף פעם כשיש עומס מיוחד על הרכבים ובשביל הפעם באף פעם תמיד יש את הפתרון של טעינה בחוץ.
מי שיכולה להנות קצת יותר מטעינה מהירה זו הבת שלי, שלא גרה בבית ולא מגיעה בצורה סדירה, ואין לה בדירה הסטודנטיאלית שלה עמדה טעינה. היא טוענת פה ושם אצלנו בעמדה שלישית שהתקנתי אצלי ונעזרת לא מעט בעמדות dc.
עמדת dc אצלי תאפשר לה להנות הרבה יותר מהחשמל ה"מוזל" שאצלנו. בעמדות ציבוריות החשמל עולה פי 4.
עדיין, זה לא מספיק חשוב כדי שאשקיע בזה 11500ש"ח. המחשבה על זה נולדה כשחששתי שאני עומד לפני הוצאה של 21000ש"ח על הiccu ואז היה בזה הגיון. זה הפך להיות לא רלוונטי כשהתיקון הפך לחינמי.
כמשחק מחשבתי על ענייני חשמל, אז ברור שעמדת dc 20kw אם מכוונת על 20kw תצמצם את ההספק השייורי לטעינת רכבים אחרים בו זמנית. בסוף כל תשתית הבית היא כ36kw. זה פתרון שאם ייעשה בו שימוש אז הוא יצטרך לבוא עם חשיבה ועם משחק נקודתי בהספקי הטעינה לכל רכב.
גם היום, אני לא יכול לטעון את שלושת הרכבים במלוא ההספק בו זמנית. גם אף פעם לא נוצר מצב כזה בפועל. האיוניק לרוב נטען ב10 אמפר. הבוקס ב32 או ב16 אמפר, והגילי של הבת ב16 אמפר. התשתית של הבית היא תלת פאזית 63 אמפר.
-
לא עניתי לשאלה שלך. כן, מטען dc מביא לרכב זרם dc שזורם ישירות לסוללה. הוא גדול וכבד כשהוא בהספקים גדולים ולכן פחות פרקטי להתקין ממיר בגודל כזה בתוך הרכב.
-
אם אתה מרים עמדת dc זה בטח עניין של זמן עד שמישהו מתחיל אפליקציה של מיפוי עמדות פרטיות.
אייר בי אנד בי של עמדות טעינה.
Sent from my SM-S901U1 using Tapatalk
-
יש. GREVO. התחיל לפני כארבע שנים. לא יודע אם עדיין קיים. נרשמנו. הגיע אלינו משתמש אחד. עיצבן אותנו וסגרנו את החשבון שלנו.
זה חרטא. יותר עצבים מכסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מי שיכולה להנות קצת יותר מטעינה מהירה זו הבת שלי, שלא גרה בבית ולא מגיעה בצורה סדירה, ואין לה בדירה הסטודנטיאלית שלה עמדה טעינה. היא טוענת פה ושם אצלנו בעמדה שלישית שהתקנתי אצלי ונעזרת לא מעט בעמדות dc.
עמדת dc אצלי תאפשר לה להנות הרבה יותר מהחשמל ה"מוזל" שאצלנו. בעמדות ציבוריות החשמל עולה פי 4.
אחלה דרך יצרתית לגרום למתבגרת לבקר יותר בבית ...
אהבתי, רעיון טוב לאמץ
רענן
-
גם אצלי הלך הICCU עכשיו, אחרי 107,000 ק"מ וכמעט 4 שנים.
הוחלף ללא עלות ואפילו ללא המתנה.
'על הדרך' המליצו לי להחליף את סוללת ה 12V המקורית, והסכמתי.
-
האוטו חוגג 4 שנים על הכביש ו 110,000 ק"מ, SOH עדיין 100% :).
איפה התחזיות של רואי השחורות בתחילת העידן החשמלי ואיפה המציאות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
האוטו חוגג 4 שנים על הכביש ו 110,000 ק"מ, SOH עדיין 100% :).
איפה התחזיות של רואי השחורות בתחילת העידן החשמלי ואיפה המציאות.
מקריאה בפורומים הקונצנזוס הוא ש 100% SOH שהאוטו מדווח רק אומר שהדגרדציה האמיתית של הסוללה היא עדיין בתוך הבאפר שיונדאי הגדירו, מסיבותיהם.
מאחר ואני עצלן התייעצתי עם ג'מיני ללא נתונים, והוא ניחש שהדגרציה האמיתית אצלי היא בתחום של 3% עד 6%.
לטענתו נתון ה SOH שהרכב מדווח מתחיל לרדת מ 100% בדרך כלל סביב ה 120,000 - 150,000 ק"מ.
בחיים האמיתיים אני לא מרגיש בהדרדרות: אתמול נסעתי לשפך זוהר וחזרה (270 ק"מ) עם שני זוגות אופניים על המנשא מאחורה, והגעתי הביתה עם 20% סוללה - זה הכי תובעני שיש לי (לא סובל את אילת).
כך או כך, האוטו במצב מעולה.
-
אז נשמע שאתה מתארגן לקראת פרסום הודעת מכירה [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
זהו שבשלב הזה כבר מזמן הייתי מוכר רכב רגיל, לפי הכלל של 'קצת לפני 100,000'.
את האיוניק אין שום סיבה נראית לעין למכור, מבחינתי עוד ארבע שנים ו 100,000 בקלות.
-
אתהיודע להגיד מה ההבדל בירידת ערך בין הרכב שלך לבין רכב בנזין המקביל במחיר קניה הראשונית?
-
אין לי מושג ירוק.
"אומרים" שחשמליות יורדות יותר, ושהאיוניק בחלק הפחות נשחק בתוך ספקטרום החשמליות.
אדע רק כשאמכור, אי שם בעתיד.
אני לא מתיימר לתזמן את המכירה לטובת מיקסום ערך, אולי בשנים הקרובות השוק ילמד להעריך יותר ולפחד פחות מחשמליות משומשות, אולי יהיה מס נסועה, אולי כל מיני דברים.
-
זה לא מקשה אחת.
בכלל, יש כלל לירידת ערך לרכב מסורתי?
יפני, קוריאני, גרמני צרפתי, איטלקי ואמריקאי?
לך תמכור היום רכב מנהלים/ משפחתי גדול, גם עם שורשים יפנים המחיר נשחט
מה שכן, מי שרכש חשמלי דגם לא מוצלח ומראש עם סוללה קטנה מדי עבור הרכב, בוודאות ערכו ישחט, וכנל יצרן שכבר לא מיוצג, אין תחליף לבחירה נבונה מההתחלה בדגם, יצרן יבואן
-
שבוע שעבר אבן דרך עם האיוניק 5 - שלוש שנים על הכביש, טסט ראשון. 98,000 ק"מ.
ארבע צמיגים חדשים וכיוון פרונט. חשבתי ששניים אחוריים בלבד אבל בטסט חשבו שגם הקדמיים. כפרות.
חוץ מזה לא היו עלויות, עד עכשיו כל הטיפולים היו על חשבון כלמוביל כחלק מהרכישה כולל החלפת ICCU. מעכשיו עלי.
-
https://www.calcalist.co.il/local_ne...cle/bk0eoyqibg
מה עושים עכשיו כשכבר אין יונדאי חשמלית חדשה לרכוש בישראל ?
איך משפיע ?
דניאל
-
פותחים את הראש וקונים סינית. המבחר מעולה.
עם כל האהבה שלנו לאיוניק5 הפנטסטי, אנחנו גם מבסוטים מאוד מהבוקס שהחליף בתפקיד הרכב הראשי את האיוניק5, ולפחות בקילומטראז' שהספקנו לעשות עד עכשיו האמינות שלו עולה על זו של היונדאי, והוא מהווה כרכב תמורה יוצאת דופן למחיר. גם בתי עם סינית (גילי) ומרוצה מאוד.
אני עוקב משנת 21 מרחוק אחרי קבוצות המשתמשים של הסיניות שהגיעו לכאן, ובגדול זה נראה שהן מיישרות קו יפה עם מותגים אחרים מבחינת אמינות וברמה הטכנית. לא חפות מתקלות כמובן, אבל לא משהו יוצא דופן לרעה ביחס למותגים אחרים.
-
MG S6
חבילה מאוד מעניינת במחיר שבמושגי ישראל סביר.
הייתי שמח להגדיל מעט הסוללה מ77 על חשבון חלון בגג וגלגלי 20״
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
כנראה שהיא עברה ממדורי הרכב למדף הגד'גטים
https://www.geektime.co.il/hyundai-i...n-israel-2026/
אחרי ש"נעלמה", יונדאי איוניק 5 חוזרת לישראל עם כמה שדרוגים
ההודעות על פטירתה היו מוקדמות, ו-Hyundai Ioniq 5 בגירסת 2026 חוזרת עם הצעה הרבה יותר אטרקטיבית לאחד הרכבים החשמליים הטובים ביותר שאתם יכולים לקנות כיום
{ רכב }
עידן בן טובים