-
תגובה להודעה: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לא מכיר את הגיר הזה למרות שיש לי כזה שירד מוונדורה.
אפשר להשתמש בו ללא מחשב?
4L80E, זהה לגמרי ל400 המפורסם, רק עם אוברדרייב.
יש קיט לגיר אשר עובד על ואקום.
הטקסט על הקיט :
Stick Shift; Full race; Competition,
Off road and Pro-street. Full manual control.
If you have some POWER: It’ll rattle your teeth
Holds 1st, 2nd, 3rd to any speed
(Vacuum controlled line pressure)
-
מצטער על הפוציות אבל מה עובד על וואקום? הMANUAL SHIFT או הניהול גיר?
זה לא ברור לי במפורש מהטקסט.
מה היצרן של הקיט הזה אומר? יש לך קישור לקיט הזה?
כבר ניסיתם אותו או שזה רק בשלב של בדיקות היתכנות לפני קניה?
ושאלה לא פחות חשובה, למה לא 400? האם אתה באמת חושב (ואני לא אומר שלא כי אין לי מושג) שאתה תגיע למהירות שמצריכה OD לאורך זמן? עד כמה שאני מבין הOD מאפשר למנוע לעבוד בתחום סל"ד אופטימלי במהירות גבוהה. האם אתה חושב שהשימוש בגיר שכזה הוא הכרחי ?
איך אתה מעביר לOD בקיט הזה ? רשום, למיטב הבנתי, שהקיט מאפשר לך העברה ידנית של ההילוכים 1-3 בכל מהירות, מה עם הרביעי? האם הוא ניתן להעברה או מה? זה לא ברור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מצטער על הפוציות אבל מה עובד על וואקום? הMANUAL SHIFT או הניהול גיר?
זה לא ברור לי במפורש מהטקסט.
מה היצרן של הקיט הזה אומר? יש לך קישור לקיט הזה?
כבר ניסיתם אותו או שזה רק בשלב של בדיקות היתכנות לפני קניה?
ושאלה לא פחות חשובה, למה לא 400? האם אתה באמת חושב (ואני לא אומר שלא כי אין לי מושג) שאתה תגיע למהירות שמצריכה OD לאורך זמן? עד כמה שאני מבין הOD מאפשר למנוע לעבוד בתחום סל"ד אופטימלי במהירות גבוהה. האם אתה חושב שהשימוש בגיר שכזה הוא הכרחי ?
איך אתה מעביר לOD בקיט הזה ? רשום, למיטב הבנתי, שהקיט מאפשר לך העברה ידנית של ההילוכים 1-3 בכל מהירות, מה עם הרביעי? האם הוא ניתן להעברה או מה? זה לא ברור.
אין לישמץ על מה עובד הואקום.... עדיין.
כמו שאתה יודע, הרכב עדיין לא נוסע ולכן לא ניסינו את הגיר. והקיט אצלנו.
היה לנו את ה400 ברכב הקודם. אם אין לך 500-700 כ"ס שיטיסו אותך קדימה 3 הילוכים זה מעט מידי אםאתה מכוון למהירויות גבוהות.
רשום שהקיט מאפשר "החזקה" של ההילוכים 1-3, את הרביעי אתה לא צריך להחזיק.
בכל מקרה ה OD הוא כמו כל הילוך, ומאפשר לך לנהוג עם יחסי העברה קצרים ועדיין להגיע למהירויות גבוהות כשצריך.
-
בהצלחה.
אני חושב שאם 400 עובד סביר (מאחר וזה לא גיר למרוצים עם יחסי העברה ספציפיים לרכב) אצל ברוך בTT שלו אז אין שום סיבה שהוא לא יעבוד גם אצלכם אבל אתה המומחה :-)
בכל מקרה אם תצטרכו עזרה, אשמח לעזור.
-
מיכה, גיר ארבע הילוכים יאפשר לנו לעבוד עם יחס העברה סופי קצר. אנחנו חישבנו יחס רצוי של 5.29 או 5.38 בסרן לעומת (נדמה לי) 4.88 בסרן בTT של ברוך. זה יאפשר מהירות מקסימלית של 210 קמ"ש (=סל"ד שיא הספק) שמספקת אותנו, וביצועי תאוצה טובים בכל ההילוכים (סל"ד שיא המומנט בהילוך רביעי יהיה במהירות של 145 קמ"ש - לא רע לעקיפה על הישורות).
-
סבבה, כמו שכתבתי, אני לא מבין בזה כל כך. מהירות זה לא הקטע שלי :-)
וכנראה שגם לא של אשתי כי היא אומרת שהיא אוהבת עבירות יותר בגלל האקשן :-P
-
3 קבצים מצורפים
הרבה זמן עבר מהעדכון האחרון, לבינתיים אנחנו עובדים לפחות פעם בשבוע במוסך אוטוויק על הרכב.
חשוב מאוד מבחינתי לציין את העזרה החשובה שאנחנו מקבלים מהאוטוויקים, הידע והניסיון במיוחד של ויקו אסולין רב ערך וללא תחליף.
רוב העבודה היא על הפרטים הקטנים. הפיכת כל החיפויים הרכב לפריקים והתקנת כל "התופסנים" לשם כך,הכנת של כל התפסים לצינורות ברכב(מיים,דלק וברקס) סיגירות קיר האש וכל הפתחים למינהם, בניית המיגון התחתון מהאלומיניום והריצפה של הרכב, בניית כל המסגרת לשימשה הקידמית בצורה מתרוממת (ע"מ שנוכל להוציא את המנוע צריך להרים את השימשה),התקנת מערכת הוישרים והשפריצרים, בניית החלק האחרי למיכל הדלק וההכנות לטמבונים.
כל הדברים הנ"ל הסתיימו כמעט לגמרי וכרגע אנחנו בשלבי ההכנה של המוט המייצב האחורי.
בשבוע הבא המנוע והגיר יוצאים מהרכב לשם שיפוץ והתקנת הקיטים, והכנת השילדה להשלמות ריתוך וצבע.
זהו לבינתיים
לירן
-
לירן ספר לנו קצת על מערכת הברקסים. ממה אתם בונים אותה , צנרת קשיחה, גמישה וכ"ו.
-
אין הרבה מה לספר, הרוב סטנדרטי לגמרי. מהמיכל הראשון יצא צינור קשיח עד לחתק תחתון של המנוע לחיבור T ומשם צינורות גמישים למיתלים הקידמיים.
מהמיכל השני צינור קשיח לידית הבלם האחורי, משם עוד צינור קשיח עד לחיבור עם זרועות ה 4LINK, לאורך הזרוע צינור קשיח ושוב בסופו גמיש לעבר מרכז הסרן. משם T וחיבור קשיח עד לברקסים.
חוץ מהמקומות שממש חייבים רוב הצנרת קשיחה.
הדבר היחידי בכל מערכת הברקס שמהווה נעלם בשבילי זה אורך התנועה בלחיצה על דוושת הברקס. היות ואין בוסטר אורך התנועה די גדול וקשה לכוון את הדוושה גם למצב נוח לרגל וגם לביצוע לחיצה לכל אורך התנועה.
לירן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
הדבר היחידי בכל מערכת הברקס שמהווה נעלם בשבילי זה אורך התנועה בלחיצה על דוושת הברקס. היות ואין בוסטר אורך התנועה די גדול וקשה לכוון את הדוושה גם למצב נוח לרגל וגם לביצוע לחיצה לכל אורך התנועה.
לירן
באמת מסקר אותי לדעת איך זה יהיה כי גם אצלי זה כך, איזה מזל שאתם תיתנסו בזה קודם ;)
השתמשתם בצנרת קשיחה שלקחתם מאיזה רכב או שייצרתם צנרת חדשה ? ואם חדשה אז היכן ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
באמת מסקר אותי לדעת איך זה יהיה כי גם אצלי זה כך, איזה מזל שאתם תיתנסו בזה קודם ;)
השתמשתם בצנרת קשיחה שלקחתם מאיזה רכב או שייצרתם צנרת חדשה ? ואם חדשה אז היכן ?
עוד לא השתמשנו אלה נשתמש...
אני מכיר את "טכנט צינור" בת"א הם מכינים כל מ שאתה צריך לפי מידה.
-
לא יהיה לכם שום בוסטר? לא וואקום ולא הידרו? אתה בטוח שתצליח לעצור (אני לא ציני, שאלה אמיתית).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לא יהיה לכם שום בוסטר? לא וואקום ולא הידרו? אתה בטוח שתצליח לעצור (אני לא ציני, שאלה אמיתית).
אנחנו משתמשים בדיוק באותה מערכת ברקסים כמו של כל פרוטראק או טרופיטראק בראה"ב.
במקום בוסטר מהלך הדוושה ארוך מאוד ותנועת המשאבת ברקס יחסית קצרה, מה שיוצר ממונט די גדול ומוריד את הצורך בבוסטר ( הרכבה מסובכת, רצועות נוספות פחות תקלות, וירידה במומנט מהמנוע). לכן ציינתי שהנעלם היחידי הוא אורך הליחצה שאזדקק לו ע"מ ליצור.
כמו כן המערכת הנ"ל מאפשרת כיוון של יחס הדחיסה של שמן הברקס בין הצילנדר הקידמי לאחורי.
לירן
-
הי לירן,
ברח' הרצל פינת רח' קיבוץ גלויות (מצידו הצפוני של הרצל)
יש חנות שמייצרת צנרת מכל הסוגים והגדלים.
מנסיון של כמה תיקונים, ייצור ורכישות שעונים שונים הם הרבה יותר זולים מטכנו ומאוד מקצועיים.
הדבר היחיד הוא שאין להם תקן לבלמים...הציוד הצנרת והמחברים הם אותו דבר.
לשיקולך.
-
לירן
דיברת על החשמל
ראיתי כמה מכשירים שמקבלים קריאות נתונים מחלקי המנוע, אלחוטית, ומציגים אותם. משתמשים בהם בסירות ומטוסים, אין סיבה שלא יעבדו ברכב ראלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בוסטרים זה לא משהו נפוץ בעולם המירוצים. משקל מיותר, משהו שיכול להתקלקל. בוסטר נותן הגברה של כ2:1 פחות או יותר, מכלולי הדוושות/משאבות ראשיות של מירוצים נותנים את ההגברה הנ"ל מכאנית בדוושה על ידי מהלך ארוך יותר, באמת פי 2 מהמקובל במכוניות רגילות, ובבחירה של משאבות ראשיות בקטרים שונים. אחת הסיבות היא שפשוט אפשר - יש מקום לדוושות תלויות ארוכות מאד, ויש מקום לדוושה ללכת פנימה - כי כך מתכננים רכב מירוץ. במכונית רגילה, המקום בתא הנוסעים מוגבל. לתת לדוושה עוד סנטימטרים של מהלך בא על חשבון אותם סנטימטרים במקום אחר בתא הנוסעים - למשל מרווח הרגליים של הנוסעים במושב האחורי. פשוט עד כדי כך.
רגל הנהג, מסתבר, רגישה ללחץ - לכוח שהיא מפעילה, ולא למהלך.
-
בנעיין הצנרת הקשיחה - עדיף להשקיע כמה עשרות שקלים במכשיר הפשלה לצנרת פלדה, ולהכין הכל במקום על הרכב. צינור פלדה מותר לכופף, ואפשר לכופף ביד - כל עוד לא הרטבת אותו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואפשר לכופף ביד - כל עוד לא הרטבת אותו. אסף.
מה זאת אומרת ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
אנחנו משתמשים בדיוק באותה מערכת ברקסים כמו של כל פרוטראק או טרופיטראק בראה"ב.
לירן
לא מדויק , נכון לגבי הדוושות והמשאבות הראשיות אבל לא נכון לגבי הקאליפרים ולכן זאת באמת תשאר תעלומה (גם אצלי) עד שהמערכת תושלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בנעיין הצנרת הקשיחה - עדיף להשקיע כמה עשרות שקלים במכשיר הפשלה לצנרת פלדה, ולהכין הכל במקום על הרכב. צינור פלדה מותר לכופף, ואפשר לכופף ביד - כל עוד לא הרטבת אותו.
אסף.
מה זה מכשיר הפשלה? אתה מדבר על מכופפת לצינורות פלדה האלה?
-
אני מדבר על מכשיר שעושה flares או flaring tool שמתאים גם לשיטה של הבלמים - double flare ולצינורות פלדה.
בשביל הכיפופים אפשר להשתמש במכשיר כיפוף של צנרת גז או פשוט לכופף ביד. וכאמור - מותר לכופף רק פעם אחת כל מקום, ואסור לכופף אחרי שזרם נוזל בצינור.
אסף.
אסף.
-
2 קבצים מצורפים
כלי שמשמש בעיקר בתחום המזגנים, לא מזמן הייתי צריך לבצע כזו עבודה בג'יפ שלי.
-
בזמנו כשבררתי נאמר לי שאסור להשתמש במכשיר שמשמש לצנורות נחושת כי הקונוס שלו לא דאבל או משהו כזה. בכל מקרה, מה הבעיה לתת לבעל מקצוע שיעשה את זה? למה להסתכן ולהתעסק בשטויות כשזה לא עולה כל כך יקר לסדר את זה? כל הג'יפ סיקס שלי עלה בסביבות ה400 ש"ח. לא צריך לעלות יותר לאף אחד.
-
נכון, יש double flare ויש single flare, ההבדל הוא בעובי הפלייר שמבוצע ע"י מתאמים.
הסינגל לא מתאים לצינורות ברקס, רק הדאבל.
במקרה שלי הכונוס החדש זהה אחד לאחד לישן שפשוט נקרע מהצינור.
זה עובד אצלי כבר מספיק זמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בכל מקרה, מה הבעיה לתת לבעל מקצוע שיעשה את זה? למה להסתכן ולהתעסק בשטויות כשזה לא עולה כל כך יקר לסדר את זה? כל הג'יפ סיקס שלי עלה בסביבות ה400 ש"ח. לא צריך לעלות יותר לאף אחד.
מדובר במשהו בסיסי לגמרי, לא צריך להיות תואר שלישי במדעי הצינור כדי לייצר צינורות בלם והמיכשור זול לאללה.
אפשר להגיד את אותו הדבר על לפחות חצי מהאוטו...
מוטי
-
כשאתה מעביר צנרת פלדה בתוך השלדה, ואז צריך לייצר הפשלה, תעמיס את השילדה על גרר כדי ללכת לבעל מקצוע, מיכה?
ואז הולכים על הפתרון של לעשות מקטעים רבים, וללכת לבעל מקצוע שיכופף ויפשיל. לדעתי זה פחות טוב מאשר להתאים הכל על הרכב.
אסף.
-
ומה בקשר לצנרת גמישה מסוככת כזאת שעומדת בתקן FIA ?
-
חנן, זה באמת אחלה פתרון למקומות שצריכים לשמור בהם על גמישות ;-).
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
ומה בקשר לצנרת גמישה מסוככת כזאת שעומדת בתקן FIA ?
את הצינור הגמיש אתה רוצה באורך מינימלי....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
חנן, זה באמת אחלה פתרון למקומות שצריכים לשמור בהם על גמישות ;-).
מוטי
כן אבל ברצינות , לצנרת הגמישה שעומדת בתקן ,אמורה להיות יכולת התפשטות מינימלית אז למה לא להשתמש בה לכל האורך ?