בשעה טובה , והמשך מהיר .
עידו
Printable View
בשעה טובה , והמשך מהיר .
עידו
איפה עשית בדיקת מעמסה?
במבדקה- מושב קדרון
הכלי תחת רישוי דור מדבר?
במהלך השבועיים שעברו קראו לא מעט דברים !
1 רותכה התושבת של הסטארטר במיקומה החדש בגיר
2 מוקמה משאבת הגה חשמלית , וחוברה .
3 נבנתה תושבת מצבר + מצבר
4 הזמנה צנרת ברקס (מחו"ל)
5 הרכב הורכב מחדש ,לאחר שפורק לצורך בדיקת העמסה
6 כבל ודוושת קלאצ' חוברו ומקמו
7 חגורות בטיחות (FIA) הגיעו היום
8 גם היום נרכשו זוג בולמים king shocks coilover 2.5 - "10 חדשים ! תודה גדולה לאילון לוריא על העזרה !!
9 תחילת עבודה על צמות החשמל (נקיון ובדיקות)
בסוף השבוע הקרוב הרכב מתוכנן להניע בפעם הראשונה שהיה בהצלחה!
מורן, כבר הפשטת את השלדה לצורך הבדיקה, הבניה והריתוכים כבר (אם לא יהיו הפתעות) כמעט מושלמים לחלוטין, לא היה נכון לצבוע את הרכב לפני ההרכבה מחדש?
קובי
הי קובי
ההרכבה הזו היא האחרונה לפני צבע , ישנם הרבה מכלולים שמחוברים בפיקים (בעיה של זמינות רתכת CO2 )
ועד כמה מכללים שלא נבנו .
ההעדפה שלי היא לגמור את הרכב פיקס ורק אז לפרק , לצבוע ולהרכיב - כמובן שלפני הפירוק האחרון - להניע לבדוק
את מערכת ההנעה (באויר) , ברקסים , מערכת קירור
בקרוב בקרוב !
חג שמח לכולם (בהחלט שמח :D ) !
http://youtu.be/ceobMylIH8Y
מזל טוב!
הכי כיף ההנעה הראשונה :)
ניסיתי לראות בתמונות ששמתם את הדרג של הברגים ולא כל כך רואים.
למשל הברגים שמחזיקים את המתלה, לא הייתי שם פחות מדרג 7. למרות שאני בטוח שאפשר למצא בספרות את הדרג המדויק לכל בורג.
תתחדשו.
בשעה טובה .
עידו
תודה אנשים !
בהחלט היה רגע מרגש לשמוע את הרכב מניע אחרי כמעת 3 שנים של בניה !
בשבועיים האחרונים היו המון התקדמויות בכול מיני מישורים :
*מערכת הברקסים נבנתה והתקנה .
*מערת בלם יד ("הנדברקס") נבנתה .
*ציריוית הוארכו .
*תאורה - פנסים אחוריים + פנסים קידמיים
*נסגרה מ'ע המים + האויר
* מ'ע החשמל הותקנה כמעט באופן סופי.
*תחילת עבודת חיפוים
*הושתלו בוקסות לחגורות בטיחות
*הוזמנה כול מ'ע הדלק מחו'ל (חיבורים+צנרת)
תענוג...חג שמח !!!
המשך ההתקדמות ..
נכון לעכשיו אנחנו ממש בישורת האחרונה לפני הפירוק המיוחל (פירוק אחרון לפני צבע )
נשאר רק לסיים את חיפויי הקבינה ומכסה המנוע , ועוד כמה תפיסות לכבלי אנדברקס
מראות , איתותי צד , מתקנים למטפים , והתקן ל 'גק
ממש בקרוב תיבדק מערכת ההנעה על רטוב, ולאחר מכן (עם לא היו הפתעות ) יתחיל תהליך היפרוק , צבע , והכבה .
מתחיל הריח של הסוף :) .
עידו
ערב טוב אנשי ג'יפולוג
לפני כמעט שלוש שנים הוצג לראשונה הפרויקט "באגי 4WD "
כהתחלתי את העבודות על הרכב לא ההיתי בטוח איך הוא הולך להיראות , איך הוא יסע ועם אצליח לסיים בכלל את המשימה .
מה שכן ידעתי בוודאות הוא שאת הרכב הזה אני בונה ברמה הכי גבוה שאני יודע ( אז מעט , היום המון !) ולא מתפשר על שום דבר שעומד בגדר
היכולות שלי ,הן הכלכליות והן הטכניות .
כשהתחיל הפרויקט היה לי ברור שאין קיצורי דרך , הכול היה לפי התקנון כדת וכדין - וכך גם היה , לא התפשרתי על כלום.
אני יודע שרק מי שעשה כזה כזה פרוייקט יודע אילו תעצומות נפש צריך כדאי להגיע לאן שהרכב הזה הגיע - ללא גב כלכלי או עסק שתומך.
ימים ולילות שבתות וחגים , לא אישה ולא ילדים , רק כמעת גירושים ואושר אדיר כשדבים מתקדמים !
תאמינו לי לכול חלק ברכב הזה יש אשכרה סיפור ,עולם או מלאו אני זוכר כול אחד
לא אספר את כול הסיפור על בעיות הבירוקרטיה , אבל בקצרה - איחור של שבועיים בהגשת התפסים !!!!!!! - כרגע הפרויקט כמעת מוקפא, אין עם מי לדבר ואף אחד לא מוכן לשמוע או לעזור ולהתגמש כדאי לתת לי לגמור את תהליך הרישוי !
http://youtu.be/inn4QvYd4RU
חשבתי שיובל מלמד הוא הבוחן שלך....
מורן, אם אני מבין נכון אתה פספסת את המועד האחרון לרישום כ"דור המדבר" (אבל חייבים לציין שהיו הארכות על גבי הארכות של המועד, ופרסומים, והתראות... באיחור אתה לא יכול להאשים אחרים).
אבל האם יש בעיות מהותיות שמונעות את רישום הכלי בצורה רגילה? מהן? אם אתה רוצה תרגיש חופשי להרים טלפון ולהתייעץ, זה עניין רציני.
הוא בנה את כל הכלי מסקדיואל 40....
אז? בוא לא נכנס לזה שוב מיכה... סקדיול 40 לא אומר כלום.
היי מיכה
במקרה הבוחן שלי הוא צחיל'ה - וזה לא אמור להיות משנה מי הבוחן !
הכלוב אכן נבנה מסקדיול 40 והשאסי נבנה מפרופיל מרובע - לא מהשוא חדש "בדור המדבר"
כול העניין הוא סביב התאריך שלא משנה כרגע למה ומדוע לא עמדנו בו , אלא הקטנוניות , ונראה לי גם חוסר הרצון לעזור (אני מדבר על הגורמים הנוגעים לדבר )
שלחתי לך מסר,
אישית אני לא סובל את צחי מדלה, אז המוטיבציה שלי לעזור לא בשמיים אבל אני מוכן לחרוג מהרגלי ולעזור לך. תענה על מה ששאלתי במסר ואולי אוכל לעזור.
ASTM 106GRADE B כן אומר לך? בתכל'ס מדובר על צינור משוך בחום שזו כל הבעיה המזויינת של כולם פה.
אפשר לחשוב איזה תחרויות יש פה שהברזל הזה לא מתאים...40 שנה היו פה תחרויות על כלים שנבנו מהברזל הזה ופחות ולא קרה שום דבר משמעותי...התחילו כל ה"חכמים" להתפלסף ולדרוש כל מיני דרישות וזה מה שקורה, 3 מתחרים בקטגוריה שפעם היו לה הרבה יותר.
למה בכלל היה צריך להגביל את הזמן לסיום בניית כלי בדור המדבר למי שכבר התחיל ? מי קבע ? מי הסכים ? למה ? מה זה משנה ? הרי ישנם היום רכבים שבנויים כדור המדבר עשויים באותם חומרים ויש להם מספר אפור אז למה להגביל ? למה להקשות ? למה להלחיץ ? אפשר לחשוב שהיו מאות כלי רכב דור המדבר שהיו בתהליך בנייה . לא יכלו להגיד למי שכבר התחיל " כך את הזמן ומתי שתסיים תסיים " מה קרה ? יש מאות כלי רכב בבנייה עצמית בארץ שצריכים רישוי ? סתם, אין להם תשובות פשוט סתם. שאלתי את השאלות הללו בשיחה ישירה אם ברוך לביא וגם לו לא הייתה תשובה הגיונית, שאלתי את אלי שחר שאמור היה לייצג אותי אז הוא כעס עלי שאני " עושה בעיות " כי אני לא רוצה להזיז את הרדיאטור, מעניין אותו שאני צריך לשנות את כל החלק האחורי של הבאגי בשביל זה ? סתם , כסת"ח וחוסר רצון אמיתי לעזור. אני עובד מדינה בעצמי ואני רואה איך מתנהלים הענינים כשאזרח פונה לרשויות , במקרה הטוב הוא מקבל תשובה אחרי חודשיים ובמקרה הרע הוא לא מקבל תשובה בכלל בגלל שהפקידון עסוק כל הזמן בלחשוב איפה הוא יאכל את ארוחת הצהריים. אנחנו צריכים לשים זיין על החוק הדפוק הזה ועל הדפוקים שממררים לנו את החיים ולעשות מרוצים כאוות נפשנו , כשהעיקרון היחיד שצריך להנחות אותנו הוא שכל אחד הינו האחראי הבלעדי לחייו ולרכושו ולחייהם ולרכושם של האחרים, משתתפים ועוברי אורח.
מורן,
אני לא מרבה להגיב בדיון הזה, אבל אני עוקב ברציפות, ואני רוצה שקודם כל תדע - שהבאגי שבנית הוא מהכלים המרשימים שיש בארץ היום. בלי לשים לב- בנית כלי ברמת הנדסה וברמת ביצוע של הגדולים, והתמודדת עם בעיות שהרבה בונים בעולם מתחמקים מהם.
לשם השוואה - אם תסתכל טוב בפיצ'ר של לפני שבועיים על הGMV - תראה כלי שבנוי באותו קונספט, ובלי שראית אותו (הם התחילו בבניה אחריך) הפתרונות מאוד דומים - חוץ מכמה שטויות שהם עשו ואתה לא, מה שעלה להם בחלקים ובמשקל (כמו למשל זווית שגויה בין תיבת ההעברה לבין הדיפרנציאל הקדמי שנפתרה עם CV מיותר... כי אמריקאים בונים באגים עם פרונט בזווית 7 מעלות בלי לחשוב למה וכמה).
ולמרות זה, את הפקידים כנראה זה לא מעניין, והמכשול הכי גדול שיש לך לעבור הוא לא הנדסי. ו...כן - התריאו והזהירו וביקשו ובכל זאת לא הגשת טפסים בזמן. אני בטוח שחייבת להימצא דרך, כי אמנם חוק זה חוק, אבל לא יכול להיות שלא יהיו חריגים לחריגים, חייבת להימצא דרך - בשלב הזה אני מציע לך לדבר עם יו"ר ועד העמותה שיעזור לך.
וגם אם רישוי לא תקבל - וזה יהיה מצער מאוד - להבנתי בסה"כ צריך לבנות שלדה חדשה. אמנם קל לי לכתוב את זה, כי לא אני חותך ומרתך אלא אתה- אבל מדובר בסה"כ בעבודת מסגרות אחרי כל מה שעשית. זה לא מעט חומר גלם, חיתוכים וריתוכים - אבל מצד שני... אם היית מתהפך היית עושה אותו דבר כנראה. יש לך את כל התכניות, ואתה יכול לעשות את השלדה בפעם אחת ובלי טעויות.
וכמובן - אני מאוד מקווה שלא תגיע לזה.
ובינתיים, תנשום עמוק, אתה תזדקק לזה.
אסף.
אסף, צינור כמו שהוא השתמש בו עולה בסביבות ה30 שקל למטר, הצינור היחידי שיש בארץ שנמכר רק על ידי יובל מלמד (שלהזכירכם גם היועץ של הרשות למרות שנגמרה לו תקופת הייעוץ לפני כמה שנים אך עם זאת עשו קומבינה כדי להשאיר אותו שם וגם בוחן טכני וגם יבואן של חלקים וגם בנאי) עולה בסביבות ה110 שקל למטר. אפשר לנסות להביא ברזלים אחרים אבל אז המחיר קופץ להרבה יותר.
בזמנו נמרוד הסביר לי למה החליטו שלא לאפשר להשתמש בצינור המוכר בשם סקדיואל 40. לא בגלל בעיית חוזק אלא בגלל שצינור שמשוך בחום יש לו אולי יותר אי אחידות בצינור. אני לא אומר שזה לא נכון או שזה לא חשוב אני כן טוען ש30 שנה בנו ככה, לא יקרה כלום אם ימשיכו לבנות ככה עוד 5-10 שנים עד שתהיה פה תעשייה אמיתית של חלקים וברזלים ורכיבים לרכבי מרוץ. לתת איסור גורף מבלי שיש אלטרנטיבות, זה מסריח מאינטרסים.
לא רוצה ללכלך את השרשור הזה, אבל נראה שזה פשוט הולך לשם...
מיכה, מבלי להגן על איש כי אני כבר מחוץ לקליקה כמה שנים - האם קם מישהו שרצה להתחרות במלמד בתחום ? שהציג אלטרנטיבה שפויה וראויה עם הסברים ראויים שאינם בגדר "סמכו עליי"? שידע להכנס לפוליטיקה ולדבר עם מקבלי ההחלטות שברור לכולם שאין להם מושג ירוק בתחום הזה גם היום?
פה קבור הכלב. כל עוד אף אחד לא הזיז את עצמו, אין לכם להלין אלא על עצמכם.
האלטרנטיבה השפויה הייתה לבנות מצינורות פשוטים , זולים וחזקים מאד מאד שקוראים להם , לא תאמין ...סקדיול 40 בקטרים ובעביים שהיו מקובלים על כל המהנדסים .
בגלל זה כל מי שבנה בעצמו כולל אני בנה מהחומר הזה ולא מחומר שעולה 100 ש"ח למטר. הבנת את זה ? אנחנו המתחרים הפשוטים הרגילים הקטנים לא רצינו להכנס לשום פוליטיקה , רצינו פשוט מאד להתחרות, לבוא בסופ"ש לתת בגז ולחזור הביתה לאישה ולילדים. באו בעלי עניין, עטו על החוק כמו נשרים על פגר והרסו את הכל.
אז באו - מה אז ? ישבתם על הגדר או רצתם להלחם ? העדפתם להתלונן מרחוק או שהלכתם לוועדות ?
ושוב - האם מישהו הציג אלטרנטיבה למקבלי ההחלטות ? אלטרנטיבה מקצועית, רשמית, שתראה להם שיש אנשים רציניים מאחורי העסק הזה ?
אם התשובה היא לא, אז כנראה שיובל מלמד היה זה שכן הציג ולכן הוא זכה בקופה.
לדעתי הדלה מאד - אין בעיה לשנות את זה גם עכשיו.