-
תגובה: ביטקוין Bitcoin - מי מתמצא?
ניר,
מצויין, בא נעזוב את הטכנולוגיה (מי שרוצה שיתעמק), עכשיו, ורק בשביל הסקרנות,
האם אתה יכול להסביר לי, בצורה רציונאלית, למה לשים את השנקל שלי על ביטקוין, ולא על מטבע אחר, או מניה של גוגל או אפל למשל?
וכל זה, שברור, שיש פה פעילות שלמה שכמו שהיא מתנפחת, החלטה אחת, של ממשלה אחת, והכל קורס.
בקיצור, זה כבר ממש לא דיון טכנולוגי, זה דיון של השקעה כספית.
-
מעבר לסיכון הברור מאליו שערך הביטקוין יכול להתרסק יש עוד אתגר שלא קיים במטבעות והשקעות 'מסורתיות': אין בקרה ופיקוח על הגופים שסוחרים במטבע הזה.
היו כבר מספר מקרים ש bitcoin exchanges נעלמו עם יתרת הכספים של לקוחותים.
יש פתרונות של העברת הכספים ל'ארנקים פרטיים' ואולם גם אלו נפרצו והכסף נעלם משם.
הפיתרון הבטוח היחיד מפני גניבות אינטרנט הוא הדפסה של הכסף במדפסת ביתית (כלומר הדפסת קוד ייחודי שמייצג את ביטקוינים שבבעלותנו) ושמירת הנייר המודפס כמו ששומרים שטרות כסף או תכשיטים. התהליך ממש לא טריויאלי למי שאיננו גיק מחשבים.
בקיצור, גם אם בא לכם להשקיע סכום כלשהו בביטקוין זה הרבה יותר מסובך והרבה פחות בטוח מהשקעות סטנדרטיות.
יאיר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ניר,
מצויין, בא נעזוב את הטכנולוגיה (מי שרוצה שיתעמק), עכשיו, ורק בשביל הסקרנות,
האם אתה יכול להסביר לי, בצורה רציונאלית, למה לשים את השנקל שלי על ביטקוין, ולא על מטבע אחר, או מניה של גוגל או אפל למשל?
וכל זה, שברור, שיש פה פעילות שלמה שכמו שהיא מתנפחת, החלטה אחת, של ממשלה אחת, והכל קורס.
בקיצור, זה כבר ממש לא דיון טכנולוגי, זה דיון של השקעה כספית.
למה אתה אומר שהחלטה אחת של ממשלה אחת והכל קורס? אתה מתכוון לממשלה הסינית ?
אני חושב שאתה טועה כאן וכמו שכבר אמרתי - הם יכולים לבקש את הכסף שלהם בחזרה ולמוטט את הכלכלה האמריקאית הרבה יותר בקלות.
חוץ מזה - בשום מקום לא כתבתי שאני מציע להמר על ביטקוין, אמרתי שזה הגיוני כמו להמר על כל דבר אחר ולעיתים אף יותר הגיוני.
שמע, אני עוסק 20 שנה בשוק ההון, עבדתי במערכת הבנקאית ובגופים הפיננסיים הכי גדולים במשק, לא עבר יום משנת 98 שלא ראיתי מסכי מסחר ...
כבר לפני 100 שנים אמר אחד שיודע - שאם הציבור היה יודע איך מתנהלת המערכת הבנקאית, היתה פורצת מהפכה עוד לפני עלות השחר,
ישנם מעט מאד משקיעים בשווקים הפיננסיים, כמעט כל נפח המסחר במט״ח, סחורות וני״ע הוא ספקולטיבי וכל דבר שנסחר בשוק פתוח, נתון להמון מניפולציות ועלול לקרוס בין רגע. לכן זה ממש לא דיון של השקעה כספית.
אנשים מהמרים פעמיים בשבוע על זכיה בלוטו בהסתברות 0, מוציאים אלפי ש״ח בימי חייהם והמדינה מעודדת ודוחפת אותם לזה.
מי היה מסכים לשלוח טופס אפילו בשקל בודד אם היו אומרים לו שבטוח אין זכיה ? אבל משתמשים במילים קצת יותר מורכבות ואנשים רצים להמר.
מה סיכויי הזכייה בקזינו למספר בודד על הרולטה ? 1:38 ואנשים זורקים שם אלפים
כל מה שאני יכול להגיד זה שהסיכוי לרווח בהימור על ביטקויין הוא לפחות 1:2 .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יאיר_א
מעבר לסיכון הברור מאליו שערך הביטקוין יכול להתרסק יש עוד אתגר שלא קיים במטבעות והשקעות 'מסורתיות': אין בקרה ופיקוח על הגופים שסוחרים במטבע הזה.
היו כבר מספר מקרים ש bitcoin exchanges נעלמו עם יתרת הכספים של לקוחותים.
יש פתרונות של העברת הכספים ל'ארנקים פרטיים' ואולם גם אלו נפרצו והכסף נעלם משם.
הפיתרון הבטוח היחיד מפני גניבות אינטרנט הוא הדפסה של הכסף במדפסת ביתית (כלומר הדפסת קוד ייחודי שמייצג את ביטקוינים שבבעלותנו) ושמירת הנייר המודפס כמו ששומרים שטרות כסף או תכשיטים. התהליך ממש לא טריויאלי למי שאיננו גיק מחשבים.
בקיצור, גם אם בא לכם להשקיע סכום כלשהו בביטקוין זה הרבה יותר מסובך והרבה פחות בטוח מהשקעות סטנדרטיות.
יאיר
מצטער לנפץ עוד מיתוס, אבל הבקרה והפיקוח שקיימים על הגופים שסוחרים בשווקים ה׳מסורתיים׳ שווה לתחת ואפילו גורמת הרבה יותר נזק מתועלת לאזרח התמים.
באמת שעדיף בלעדיה ואני אומר את זה מהיכרות מאד מעמיקה ואישית הן עם גורמי הפיקוח והן עם פעילי השווקים.
לגבי האפשרות לפרוץ ולגנוב לך את הביטקויין ואם זה יותר או פחות אפשרי מלגנוב לך את הכסף מחשבון הבנק - אני לא מתמצא, אבל עדיין זוכר את אתי אלון והבנק למסחר...
את משפט הסיום שלך הייתי עורך למשהו כמו -
אם בא לכם להמר בביטקויין או בהימורים על כל דבר אחר, תעשו את זה בסכום שאתם יכולים להרשות לעצמכם להפסיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
למה אתה אומר שהחלטה אחת של ממשלה אחת והכל קורס? אתה מתכוון לממשלה הסינית ?
אני חושב שאתה טועה כאן וכמו שכבר אמרתי - הם יכולים לבקש את הכסף שלהם בחזרה ולמוטט את הכלכלה האמריקאית הרבה יותר בקלות.
חוץ מזה - בשום מקום לא כתבתי שאני מציע להמר על ביטקוין, אמרתי שזה הגיוני כמו להמר על כל דבר אחר ולעיתים אף יותר הגיוני.
שמע, אני עוסק 20 שנה בשוק ההון, עבדתי במערכת הבנקאית ובגופים הפיננסיים הכי גדולים במשק, לא עבר יום משנת 98 שלא ראיתי מסכי מסחר ...
כבר לפני 100 שנים אמר אחד שיודע - שאם הציבור היה יודע איך מתנהלת המערכת הבנקאית, היתה פורצת מהפכה עוד לפני עלות השחר,
ישנם מעט מאד משקיעים בשווקים הפיננסיים, כמעט כל נפח המסחר במט״ח, סחורות וני״ע הוא ספקולטיבי וכל דבר שנסחר בשוק פתוח, נתון להמון מניפולציות ועלול לקרוס בין רגע. לכן זה ממש לא דיון של השקעה כספית.
אנשים מהמרים פעמיים בשבוע על זכיה בלוטו בהסתברות 0, מוציאים אלפי ש״ח בימי חייהם והמדינה מעודדת ודוחפת אותם לזה.
מי היה מסכים לשלוח טופס אפילו בשקל בודד אם היו אומרים לו שבטוח אין זכיה ? אבל משתמשים במילים קצת יותר מורכבות ואנשים רצים להמר.
כל מה שאני יכול להגיד זה שהסיכוי לרווח בהימור על ביטקויין הוא לפחות 1:2 .
בניגוד לטכנולוגיה, שאותה אני מבין מצויין, השקעות זה לא התחום שלי, ולכן רציתי לשמוע מה אחרים אומרים.
נתתי את ממשלת סין כדוגמה, אבל לא רק היא.
ולכן גם צירפתי את הכתבה מהיום, אם החלטה של ממשלת יפן יכולה להעלות את שער הביטקוין, אז לעניות דעתי, החלטה אחרת, של אותה ממשלה, יכולה גם להוריד, וזו בדיוק הנקודה שניסתי להגיד.
אני לא מוצא אף אחד שיכול להסביר, הגיונית את ערך הביטקוין, ולכן אני חושב שההשוואה שעשית לרולטה נראית לי הגיונית.
-
מי שמסביר לך השקעות בהגיון הוא שרלטן...
בעצם גם לכלכלה אין הגיון שנשען רק על מתמטיקה.
-
ממשלת יפן הכירה בביטקויין כאמצעי תשלום, מישהו כבר העלה את זה אפילו כאן בשרשור, זה עדיין לא הילך חוקי ולכן לא יכול להיקרא מטבע.
המשמעות של הילך חוקי במדינה ריבונית - הוא שמדובר באמצעי תשלום שחייבים לכבד ולא באמצעי תשלום שמותר לכבד.
אני מכנה את זה הימור מהרגע הראשון שהגבתי כאן ולמיטב זכרוני גם תמיר התייחס לזה ככה כבר בתגובה הראשונה בפוסט לפני כמה שנים...
גם קנייה של מניית גוגל או $ אני מכנה אותו דבר ומתייחס אותו דבר, אתה צריך להבין שאין שום הבדל.
-
בשבוע שעבר, במתקפת הסייבר חוצה מדינות, דרישת הכופר הייתה בביטקויין, וזה אומר הכל.
-
-
מי הצרכן העיקרי שעומד מאחורי המטבע בהתייחס ליתרונותיו, שהם גם חסרונותיו בשביל הצרכן הישר.
אלו התארגנויות שבשביל רווח עצום עובדים מאחורי הקלעים כדי ליצור מגמות שאני מאמין שאף אחד מהמתכתבים כאן לא לוקח בהן חלק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
פעם ראשונה שלי על הרולטה בסרי לנקה. שמתי את כל הכסף על מספר 2 ועזבתי את השולחן. הדילר קרא לי לחזור כי זכיתי.
אז זה קורה :-D
-
-
זכיתי ב20 דולר :cool: הגעתי לקזינו עם חברים רק בגלל שהיה אוכל וסיגריות חופשי ;). שמתי את כל הדולרים שנשארו לי על 2 והלכתי. סוג של תשלום למקום על האוכל. החזירו לי שטר של 20 דולר. הקופאית לא ידעה מה אני רוצה ממנה :cool:
-
בזבזת את כל המזל שלך על 20 דולר...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ישוחרר ברנרד
-
זה יותר מעניין מזה אבל לא דיון השירשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
זכיתי ב20 דולר :cool: הגעתי לקזינו עם חברים רק בגלל שהיה אוכל וסיגריות חופשי ;). שמתי את כל הדולרים שנשארו לי על 2 והלכתי. סוג של תשלום למקום על האוכל. החזירו לי שטר של 20 דולר. הקופאית לא ידעה מה אני רוצה ממנה :cool:
טוב, אם ככה אז הכדור לא נעצר במספר 2... כי יחס הזכייה הוא 1:35 ולא נראה לי שהימרת על 57 סנט ...
ברולטה יש מספר אפשרויות להמר, אתה כנראה הימרת על 4-5 $ ביחס 1:4 - הכדור נעצר באיזור של המספר 2.
אם זה קרה לפני מספר שנים, הביטקויין עמד על פחות מ 1$ - אם היית מהמר עליו עם אותם 5$ היית זוכה היום ביותר מ 10,000.... וזה בדיוק נושא הדיון.
ואם מישהו שואל אם אפשר כזה רק בלי הסיכון ?
אז זהו שלא.
-
שמע אני כבר לא ממש זןכר. אני כן זוכר שהימרתי על מספר והוא זכה. מה זה משנה? לדעתי דולר או משהו כזה.
-
נראה לי יש כאן איזו קונספירציה על חשבוני...
ברנרד ביים הרחקה של עצמו רק כי לא יכל לשאת את הפדיחה: הביטקויין כבר פאקינג 2700$!!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4967469,00.html
יוחזר ברנרד מיד!
-
הייתה גם ירידה "קלה"...
אולי אפשר לשחרר את ברנרד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
חחח... לא חשבתי על זה , אולי זה באמת היה מקרה קלאסי של התאבדות באמצעות שוטר :D
-
נראה לי קצת מיותר לצטט שערים
לחובבי ההימורים- תמיד אפשר לפתוח חשבון ני״ע אצל ברוקר שאינו בנק (עמלות נמוכות) ולהתחיל לחפש מציאות או מניות בתחומים צומחים, עדיף כאלו שאתם מכירים ככל האפשר. לא נדיר למצוא מניות שנותנות תשואות של מאות אחוזים על פני מספר שנים או אפילו חודשים, עם תנודתיות כזו או אחרת.
פייסבוק (מי לא מכיר ?) , החלה להיסחר ב 40$ ,נחתכה די מהר לפחות מ 20$ ומאז לא הפסיקה לטפס משך מספר שנים עד ל 150$ כיום ללא מימוש מהותי בדרך ....
אולי הדבר הבא הוא סנאפצ׳אט ? הילדים שלי עפים עליו ובארה״ב זה כמו הווצאפ שלנו... גם היא רק הונפקה וכבר התרסקה, כעת מתחילה להתאושש לאט ואולי יהיה שידור חוזר...
הבעיה עם ההימורים האלו ( חוץ מההפסדים עצמם) היא שהמדינה מכירה לכם רק ברווחים ולוקחת נתח נאה, ההפסדים הם בד״כ בעיה שלכם ( ניתן לקזז מרווחים עתידיים משך 7 שנים). לא ידוע לי על מס רווחי ביטקויין עדיין...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הבעיה עם ההימורים האלו ( חוץ מההפסדים עצמם) היא שהמדינה מכירה לכם רק ברווחים ולוקחת נתח נאה, ההפסדים הם בד״כ בעיה שלכם ( ניתן לקזז מרווחים עתידיים משך 7 שנים). ...
אם אין לך הפסדים לקזז שבע שנים אחורה.... מצבך מצויין.
הבעיה בדכ עם אלו שאין להם מספיק רווחים לקיזוז [emoji56]
ישוחרר ברנרד
-
תכלס איך קונים ביטקויינים ?
-
זה לא כלכך פשוט ולרוב כולל התקנה של תוכנה (ארנק דיגטלי) במחשב שלך ,
ויותר מסובך מזה - אחרי שקנית לשמור שישאר אצלך ושלא איזה האקר יגנוב אותו ממך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
זה לא כלכך פשוט ולרוב כולל התקנה של תוכנה (ארנק דיגטלי) במחשב שלך ,
ויותר מסובך מזה - אחרי שקנית לשמור שישאר אצלך ושלא איזה האקר יגנוב אותו ממך.
לא ניתן לגנוב לך כלום, מאיפה אתה מיירט מידע בלי להבין בזה.
באופן כללי ,ארנק דיגיטאלי הוא הרבה יותר מאובטח מהסיסמה שלך בבנק במקומי בישראל.
הסיסמה שלך בנוייה עד 250 תויים, מי מסוגל לפרוץ את זה בכלל. בנוסף הסיסמה מוצפנת. לפני שכותבים תבדקו.
מי שקורא ועוקב מבין לבד שהמטבע נשלט ע"י כוחות חזקים בינ"ל, כיום עומד על רמה של 2000 דולר,וצופים לו להגיע גם ל 100 אלף, כי זה מטבע מוגבל.
לי באופן אישי אין ,כי אני מהאסקולה הישנה. אבל כל החברים שיש להם עד היום מרוויחים בגדול.
בהצלחה
-
יעקב ,
אני במקרה מתעסק בתחום הזה למחייתי , פרילנסר בתחום המחשוב ובמיוחד בתחום אבטחת מידע.
חוזק האבטחה של מוצר או תוכנה הוא כחוזק החולייה החלשה ביותר.
היו הרבה מאוד מקרים של גניבה , בין אם הביטקוין מאוחסן במחשב ובין אם הוא מאוחסן בבורסה כלשהי.
יש הרבה מאוד דברים שצריך לעשות כדי שביטקויין שמאוחסן אצלך יהיה באמת מאובטח .
אם אתה מתעניין איך גונבים - לדוגמא מקרה שבו גנבו למישהו ביטקוין בשווי מיליוני דולרים :
https://www.forbes.com/sites/laurash.../#28ae05a438ba
עוד דוגמא איך לגנוב :
https://www.theverge.com/2013/12/19/...ree-easy-steps
אמיר.
-
אמיר, השאלה היא לא תאורטית ..
האשה רוצה ביטקויין .. אוכלת לי את הראש ..
אז חשבתי לקנות 0.00000002 ביטקויין בשקל ..
לא משנה אם יגנבו כי אני לא בונה על זה בתור תכנית חיסכון .. רק אני קורא כבר שלושה ימים את כל גווגל ועדיין לא הבנתי איך אני קונה תכלס ביטקויין ..
תוכל להפנות אותי לאתר או משהו ?
גם בפרטי אם זה יותר נוח.
תודה
-
לא תצליח לשכנע אותי, יש ים הונאות גם החשבונות בנק בישראל.
הארנק הדיגיטלי מאובטח By Far מכל השאר.
בנוסף אם מישהו לא דאג לסיסמה נורמלית או שתלו לו סוס 🐎 זה כבר סיפור אחר.
לפני שנים הסיסמה הנפוצה בעולם היתה : Password ,ולכן חצי מחשבונות הפורומים היו נפרצות בקלות.
לעניין הדיון כאן, דעתי האישית ביטקויין אחד המטבעות החזקים בעולם. מאחר ושליטים מנהלים אותו,הוא ימשיך לעלות בעוצמה רבה.
-
יעקב - אני לא מנסה לשכנע אותך , מה שאתה חושב זה עניין שלך.
אני כותב כדי שלא תטעה אחרים כאן בפורום.
זה שיש הונאות גם בבנק ישראל , זה נכון , אבל אפשר לעלות עליהם הרבה יותר בקלות.
בביטקויון , העניין זה שברגע שהוא ניגנב ממך הסיכוי לקבל אותו חזרה הוא אפסי בגלל מבנה ה BLOCKCHAIN.
בנוסף האבטחה בביטקוין קשורה מאוד גם למשתמש , ואפשר לעשות טעויות שיגרמו לכך שגניבת ביטקויון ממך תהיה קלה מאוד.
גיא : לגבי איך לקנות , אתה צריך להתקין ארנק דיגיטלי אצלך במחשב , תעשה חיפוש בגוגל.
לאחר מכן אתה יכול לרכוש כאן ביטקוין:
https://www.bitsofgold.co.il/en/set_amount
קח בחשבון שזו השקעה ספקולטיבית ביותר כרגע.
-