שום יכולת גיהוץ של רכב מרוץ. שיגהץ כמו שהוא אמור לגהץ לרכב שלי... לא מצפה לעשות פה קומבינה מעבר לעניין הפתיחה/סגירה.
Printable View
שום יכולת גיהוץ של רכב מרוץ. שיגהץ כמו שהוא אמור לגהץ לרכב שלי... לא מצפה לעשות פה קומבינה מעבר לעניין הפתיחה/סגירה.
אייל, אנא קרא שוב:
אם הייתי לוקח בולם עם מצב סגור קצר יותר, הוא ממילא היה מתבזבז ...
לגבי מיסב קצה עם High misalignment spacers - אכן למדתי על בשרי ואכן זה מה שמותקן שם כבר כמה שנים - אבל זה קשור רק לפער שבין צד ימין לצד שמאל ולא להגבהה הכוללת
אבל יודע מה - מה שתגיד, לא בניתי נכון את הרכב. בגלל זה הוא עובר יותר טוב מכל SUV שפוי בזחילה, מגהץ שבילים ובאמפים במהירויות גבוהות בלי לסגור מתלים, שומר על נוחות ויציבות בכביש ועל החיוך של בעליו בכל נסיעה :)
יאללה, תמשיכו לחפור. אמיר, אתה יודע איך למצוא אותי ...
למה להגיע למצב של כסאח חברים? יש לכם ידע וזה נהדר שאתם חולקים אותו ואחד על השני.
יותר כמו 36-37 סגור, ופתוח 60-61 סתכל בתמונות שוב.
המידות של הF150\וונדורה דומות מאוד לקלמיני.
טעות בס"מ שניים לפה או לפה ויש לך בולם מפוצץ.
לא, טוב זה לא עושה לי כי לא אני מביא את כל אחד מהקיטים ומרוויח מזה אז אין לי שום אינטרס.
הויכוח לא מיותר כי אחרים גם קוראים ומפנימים. לכן העלית את הפרוייקט שלך לפומבי.
מה שכן העצות שלי בחינם, כולל הR&D.
זה טוב, אבל לא מצויין ;)
קודם החלפת את הבולמים בקיט לבולמים ארוכים כי רצית להרוויח יותר פתיחה, מצאת בולם עם פתיחה 70 סמ' אבל עם סגירה גרועה -
כי מה לעשות, משהו תמיד חייב לבוא על חשבון משהו אחר - יותר פתיחה על חשבון סגירה במקרה הזה.
אז שמת ספייסר על הקפיץ כדי לא לסגור על הבולם, למה לא להנמיך באמפסטופ?
ואז גילית שהבולם שבחרת ארוך מידי כי יש דרופ חזק מידי לסרן והקפיץ מתנתק ונופל אז שמת רצועות הגבלה,
ואז שוב הגבלת את הפתיחה שלו גם.
אז מה עשית בזה בעצם...
אה ועל הדרך בגלל זה פירקת פעמיים מיסב כדורי בזרוע A אחורית.
עם כל זה יש לך כריות קפיצים (שהם בסך הכל עם בלאי גבוה ומתיבשות וצנרת שיכולה להתקלקל)
שהרכב מגהץ איתם יפה..
כך הגדלת איתם את קשיחות הרכב שצריך במקום למצוא בולם חזק יותר שפשוט עושה את העבודה טוב יותר.
פיספסתי משהו?
שוב פעם אני חוזר ואומר..יש בניות יותר חכמות לעשות, ועוד לייעץ בבניה כך לרכב אחר..
סנדק,
אף אחד לא בכסאח רק משפרים נכון את מה שטוב ;)
סחטיין אייל. תודה רבה.
אגב, פיצוץ בולם זה כשסוגרים במכה חזקה ומתי זה קורה? כשנוהגים ראלי... מצד שני אני מסכים לחלוטין שצריך להתאים במפסטופ למידות הקפיץ והמהלך, מה שבוצע אצלי אגב.
באמפסטופ מתאימים בשביל 3 דברים -
1.לא לסגור על הקפיץ
2.לא לסגור על הבולם( כך בדרכ מפוצצים אותו בנהיגה מהירה כי לא מודדים)
3.שרוצים להגביל מהלך סגירה עם צמיג גדול שלא ייגע בכנף למשל.
קפיצים אחוריים של קלמיני לויטארה הם זבל כבר מday1.
בנסיעת שבילים על כל גבשושית הם סוגרים על הכריכות - מרחקי הכריכות פשוט קרובים מידי.
נדב שם כריות אויר כדי לעקוף את הבעיה ולא לפתור אותה - פתרון יקר ולא עמיד במיוחד לאורך זמן.
לא הייתי שם את זה על רכב שטח.
יש פתרונות אחרים בשוק דוגמת קפיצים אחרים טובים יותר, וכן גם לפני 10 שנים אותו פתרון.
כן, אייל. פספסת. כמעט את הכל.
אבל אתה ממילא לא קורא מה שכותבים לך שוב ושוב ושוב, אז אתה יכול לדלג על המשך ההודעה הזו ולהתחיל לכתוב את התגובה הבאה שלך...
אמיר, לדעתי עם צמיגי 31" אתה יכול להינות גם מבולם יותר ארוך משלי, כי אתה מוגבל בסגירה עוד יותר מאשר אצלי ...
אני תכננתי ובניתי את המערכת אצלי באופן הבא:
1. הרמת הרכב על ליפט
2. פירוק הקפיצים והבולמים האחוריים בשני הצדדים
3. הרמה של צד אחד של הסרן עם ג'ק גירים עד שהצמיג כמעט נוגע בבודי - כלומר הסגירה המקסימלית הרצוייה עם הצמיג המורכב
(הערה: עדיף לעשות זאת כשהצמיגים חדשים, או לפחות להתחשב בשחיקה ...)
4. מדידת אורך הבולם הרצוי במצב סגור
5. מדידת המרווח הפנוי לקפיץ במצב סגור
6. חזרה על התהליך בצד השני כדי לוודא שמקבלים את אותם הערכים ...
7. הרכבה בחזרה של הכל
8. חפירה בקטלוגים ובמפרטים של חברות שונות כדי למצוא בולם בעל חיבורים מתאימים ופתיחה מקסימלית כאשר מידת הסגירה לא יותר גדולה מהמידה שמדדתי - כלומר הבולם לא פוגע במידת הסגירה האפשרית של המתלה (כן, זו הפעם ה-17 שאני כותב את זה, גם לי כבר נמאס ...)
9. בסופו של תהליך בחרתי בולם מונרו סנסה-טרק שמותאם במקור ל- F-150. השיקולים: בולמי מונרו נחשבים לרכים (במיוחד אלו עם הגז כמו זה), שלא לומר רכרוכיים. מצד שני זה בולם שמיועד למשקל גדול יותר, אז הוא אמור לתת יותר שיכוך מבולם מאותה סדרה שתוכנן לויטארה. מצד שלישי הם זולים מאוד כך שהסיכון הכספי לא גדול ומקסימום עוברים הלאה. בדיעבד לטעמי הם מאוזנים היטב לרכב ושרדו לא רע בכלל שנים של עבודה קשה.
10. התלבטות בין הארכת הבאמפ-סטופ להחלפת קפיצים או הוספת ספייסרים: הארכת הבאמפ-סטופ היתה יוצרת מגדל ארוך וצר, בעייתי מאוד מבחינת קריסה ויציבות, ולכן העדפתי להגביל ע"י סגירה מוחלטת של הקפיץ והשלמת המרווח עם ספייסר ככל שיידרש. ברור שקפיצים ארוכים יותר עדיפים על ספייסרים - אם אמצא הם יוחלפו...
11. מדידת הקפיץ הקיים כדי לחשב את גודל הספייסר הנחוץ כדי למנוע מגע בין הגלגל לבודי, מתוך מחשבה להחליף את הקפיצים כאשר אמצא/אזמין קפיצים מתאימים יותר
12. מדידה נוספת על הליפט כדי לחשב את אורך הגובל הדרוש עד שאמצא קפיצים ארוכים יותר, בהתחשב במידת הספייסר והבולם המיועדים
13. איתור והזמנת כל החלקים
14. המתנה של חודשיים שלושה שהכל יגיע
15. הרכבה של הבולמים+ספייסרים+רצועות על הרכב, בביקור אחד במוסך
(איזה מזל שאייל רק כותב כאן ולא קורא... הוא הרי יודע-כל ולא היינו רוצים שהוא יתבלבל מהעובדות רחמנא ליצלן ...)
לגבי קפיצים - אני לא הצלחתי למצוא קפיצים ארוכים יותר שיתאימו לתושבות הקיימות, והפחידו אותי מקפיצים שמיוצרים בארץ לפי הזמנה (קריסות וכדומה), כך שנשארתי עם הסטאפ הזה ובסה"כ הוא שירת אותי נהדר שנים רבות
לגבי מיסב קצה המוט - הנה השרשור הוותיק שפתחתי בזמנו בנושא. מעורר געגועים עזים לתרבות ואיכות הדיון ...
נו, ואני לא ידעתי שיש לי דובר... חבל רק שהוא לא מחובר למציאות ...
שמתי את כריות האוויר כדי לשפר את יכולות הרכב בנסיעה מהירה בשטח (אה, בעצם גם את זה כבר כתבתי...), מה שמכונה "נהיגת ראלי" כולל זינוקים עם 4 גלגלים באוויר. אף בולם סביר לא היה עומד בזה, ואם כן אז הוא היה הופך את הרכב לקשה כמו אבן. בחרתי כריות במידה שלא מלאה את כל חלל הקפיצים וכך יצרתי פרוגרסיביות בסגירת מהלך מתלה מבלי לפגוע בנוחות הנסיעה.
ההערות שהערתי הן לצורך דיון טכני הנדסי נטו ולא אישי.
סך הכל מעיר על הפתרונות שלך שהם קצת עקומים בדרך למטרה - לייעץ לסנדק איך לבנות נכון.
את כל השינויים בסרן האחורי עשית כפשרה - זה לא אומר שעשית נכון.
1. הקפיצים של קלמיני פשוט חרא ולא מצאת קפיצים אחרים - הפתרון הכי פשוט מונח כבר מ1998 - קפיצי קלמיני של גרנד ויטארה או פורארט
עם הקפיצים האלה אתה תקפוץ יופי יופי וגם הרכב יעבוד נכון.
רק מעניין אותי איך החלק הקידמי אצלך מטפל בנחיתה..
יש פתרונות נוספים, מי שמכיר אותי יודע אבל העיקרון הוסבר.
2.אם הרכב סוגר על הקפיצים או הבולמים, מאריכים באמפסטופ נקודה - לא ספייסר לקפיץ וכו' כי אתה סוגר על הכריכות.
דוגמת המוצר הזה :
Bumpstops
לא מספיק? מוסיפים ספייסר על בסיס הסרן מול הבאמפסטופ ואז אין לך שום מגדלים ( סעיף 10 שלך ).
3.בחרת בולם ארוך כי רצית פתיחה - הגבלת אותו בפתיחה עם רצועות הגבלה - תסביר לי איך ככה אתה מנצל את הבולם כמו שצריך?
לא הגיוני שמידת הבולם שלך פשוט ארוכה מידי לרכב?
עוד משהו - אתה תקרע מהר מאוד בושינגים במוטות הרדיוס ככה.
אני על 31" ואין לי שום נגיעות בכנף מאחורה בבודי כי בניתי נכון.
אצלי הבולם ארוך יותר מקלמיני - סביב ה64-65 סמ פתיחה.
יותר מזה אתה פשוט תקרע בושינגים ברדיוסים - אין מיסבי קצה שם.
יש עוד ויטארה שבניתי של קרוב משפחה עם בולם מקורי של קלמיני, קפיצי קלמיני של גרנד ויטארה - גם היא על 31" והרכבים עובדים מדהים.
לא רצועות ולא ספייסרים - פשוט התאמה נכונה של הבולמים לקפיצים, וטיפול נכון עם באמפסטופים.
חבר'ה... אתם מאבדים את זה וחבל...
... עד שיש דיון מעניין על מערכות מתלים.
וותרו על העוקצנות ועל האגו ודברו לעניין ובעובדות לא השערות מה האחר עשה...
אמיר,
אני חושב שאתה צריך להתחיל מלהגדיר יעדים. לאילו שימושים הרכב צריך לתת מענה.
אני חושב שאם לא תחליט או תתכנן מלמטה... תפסיד כסף וזמן.
כמו אנשים שסוגרים מהלך בלי באמפסטופ מתאים. אם זה בנהיגת ראלי ואם זה במהירות איטית... הנזק הפוטנציאלי מעבר למצב קיצוני של איבוד שליטה במהירות... בולם שבור. תושבת בולם שבורה.. והלאה..
אייל ,
תרגע. ותסדר את התמונות.
נדב,
ככה לא מגבילים סגירת מהלך.
בשביל זה יש באמפסטופ ...
ואם נראה לך שהגובה שלו בעייתי לדעתי היית צריך לבדוק מה לא בסדר.. כי זה אומר שהנמכת משמעותית את סגירת המתלה, אולי יתר על המידה אם נראה לך מופרך האורך של הבאמפסטופ המתוכנן.
גם אם לכאורה שינית את טווח העבודה של המתלה... זה גם לא חף מהשפעות שליליות כגון בלאי גבוה של צלבים. בושינגים. מרכז כובד גבוה.
לדעתי בתכנון נכון אפשר היה לוותר על רצועות הגבלה. שוב... מדגיש.. לדעתי.
כל אחד בסוף עושה את השיקולים שלו ....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני צריך לסיים מדידות בעקרון. אני עם קפיצים אחוריים 2אינצ איירון מן של גרנד ארוכה שלהם אני צריך להתאים בולמים במידה נכונה.
אפתח מהלכים ואמדוד. לתחושתי 56 של פראדו יספיקו אבל אין לי בעיה גם לנסות 60 של ואנדורה אם זה אכן אפשרי.
הבמפ אצלי מוגבל כאמור, כדי למנוע נגיעה בכנף.
אורי, אני רוצה כמה שפחות לעצור, זה מה שאני רוצה. אז לאט לאט משדרגים.
אגב אני רואה את כל התמונות מצוין. טאפטוק
סנדק, נדב,
הכל טוב, תגובות שאני מגיב הן לא אישיות חלילה גם אם כך משתמע.
אם הוצע כאן פיתרון שהוא לא נכון או לא שלם אני מגיב עניינית וטכנית, לא מעבר לכך.
מי שרוצה לא לעצור, שיבנה נכון.
בסופו של דבר שכל אחד שיבנה את הרכב שלו כראות עיניו, הכסף המיותר והשברונות עליו.
על בולם נתון, במידה ויש מגבלת סגירה(צמיגים גדולים, באמפסטופ) ומפסידים מהלך בולם בגלל זה
ניתן להרוויח עוד פתיחה של 1.5 אינץ' עם זה:
http://www.jimnybits.co.uk/shop/vita...prod_1342.html
לגבי התמונות עם מידות פתיחה סגירה של בולם קלמיני, 100K~ קובץ זה גדול מידי?
מה הגודל האפשרי?
יש לי כזו תוספת לבולם האחורי כרגע.
אורי, הספייסרים והרצועות הוספו כשלב ביניים עד שיימצאו קפיצים מתאימים, והזמני התקבע...
מעולם לא טענתי שזה הפתרון המומלץ, נהפוך הוא:
ולגבי הסגירה המירבית => אורך הבאמפסטופ, אלו נקבעו כפי שתיארתי בפירוט על בסיס מפגש גלגל <=> מרכב.
אני לא מוצא הגיון בלאפשר סגירת מהלך שתפגיש מרכב עם גלגל
לגבי הגובלים - למיטב זכרוני הם מגבילים את הפתיחה בכ- 3 ס"מ - מה שעדיין משאיר מהלך מתלה אפקטיבי ארוך ביותר.
לגבי קפיצים חלופיים - נתי מדד לי בזמנו קפיצים מהקיטים של GV, גם של קאלמיני וגם של התורכים, והם לא היו מספיק ארוכים. אולי כאן הטוב-מאוד היה אויב של הטוב, אבל בסופו של דבר הקפיצים המקוריים של קאלמיני נשארו. הם לא רעים בכלל, אגב. אולי היו כמה דורות שונים כמו שהיו בבולמים ...
פחות 3 ס"מ בפתיחה, פלוס עוד פחות X ס"מ בגלל הספייסר מעל הקפיץ שהתקנת, פלוס סגירה על הקפיץ לפני הבולם ששמרו בקלמיני במצב רגיל -
מביא אותך לסה"כ פחות 7-8 ס"מ ממהלך הבולם שבחרת - אז למה לבחור בולם כזה מלכתחילה.
אתה היחיד ביקום שחושב שהקפיצים של קלמיני לא רעים בכלל.
תשאל כל מי שנוסע פה בארץ על קלמיני איך הקפיצים האחוריים.
קצת על הקפיצים האחוריים שלהם מפורומים נחשבים ומה חושבים עליהם מעבר לים:
https://forum.difflock.com/viewtopic...18389c0723b90a
http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=53775.0
http://www.zukiworld.com/forum/gener...021dde32657a36
http://www.wazuks.com/forum/viewtopi...t=638&start=30
יש פה גם מ2007 ואם תחפש תמצא גם ישנים הרבה יותר.
גם פה בארץ טחנו את הנושא עד דק..דוגמה קטנה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...98%D7%A8%D7%94
לפחות 4-5 ויטארות על קיטים שאני מכיר כולל שלי נוסעות על קפיצים של גרנד ויטארה(פורארט וקלמיני) גם עם הבולם של הקיט והשיפור עצום, ועובדות כמו שצריך.
איזה גיבוב של שטויות. לא נמאס לך ?
פחות 3 ס"מ בפתיחה. וזהו. הספייסר לא עולה במהלך המתלה כי הוא מותאם, כמו שכבר כתבתי בפירוט.
וכמו שכבר כתבתי שוב ושוב - אני לא חושב שספייסרים וגובלים הם אידיאליים במערכת מתלים וברור שעדיף קפיץ מתאים. כמה פעמים אני צריך לכתוב את זה ? בחרתי את הבולם מתוך תכנון להחליף לקפיץ ארוך יותר, כמה פעמים אני צריך לכתוב גם את זה ?
אוף, רד ממני. ותתחיל לקרוא מה שכותבים לך. שוב. ושוב. ושוב...
לגבי הקפיצים - לא חקרתי לעומק, אבל אני יודע שאת סוג הבולמים קאלמיני החליפו כמה פעמים - אולי זה קרה גם עם הקפיצים. אצלי זה קיט ישן יחסית ועדיין לא קרסו הקפיצים, בוא נשאיר את זה כך ...
קודם כל אל תתעצבן.
עוד ספייסר מעל הקפיץ - מפסידים עוד מהלך בולם, או שהבנת את זה או שלא.
ולגבי הקפיצים - תפנים שהם חרא.
עוד ביום הראשון שהרכבת אותם הם מתנהגים ככה, כי ייצרו אותם דפוק עם כריכות צפופות.
לא שייך לקריסה או התעייפות או שקיעה שלהם. ככה הם מday1.
שימו לב כמה הם חרא אפילו במצב מנוחה וכמה הכריכות קרובות אחת לשניה במצב מנוחה:
https://www.youtube.com/watch?v=Jftn775bfYQ
אתה צודק, אני צריך לעשות כמוך - רק לכתוב בלי לקרוא ואז לא אתעצבן.
כשמוסיפים ספייסר מעל קפיץ במערכת מתלים מותאמת כמו שלפעמים אנשים עושים "הגבהה זולה" - אז באמת מפסידים מהלך מתלה.
כשעושים את התהליך שתיארתי וכנראה לא טרחת לקרוא או להבין, אז הוספת הספייסר לא פוגעת במהלך המתלה אלא מביאה את המהלך למקסימום האפשרי עבור שילוב בולם/קפיץ/מידת צמיג.
בולם של 70 ס"מ שרצית ושמת הוא מיותר כי גם מרחק הסגירה שלו עולה בהתאם.
בשביל זה לא צריך להחליף בולם, לבולם ארוך מידי בצורה מוגזמת שהסגירה שלו יותר גבוהה בהתאמה
נמנעת מזה ע"י ספייסר לקפיץ.
היית מתקין את הספייסר לבולם שציינתי למעלה, ומרוויח פתיחה על חשבון סגירה לא מנוצלת.
אחרת מה עשית בזה, להגיד שיש לך בולם עם פתיחה 70 ס"מ כשבפועל לא מנצלים את כל המהלך שלו?
בפעם ה- 73:
הסגירה של הבולם הזה מותאמת למצב הסגור ביותר האפשרי למתלה עם הצמיגים האלו. בלי קומבינות.
הבולם לא מגביל את סגירת המתלה
בחרתי את הבולם כך שבמצב הסגור הוא לא יגביל את מהלך המתלה, מדוד על הרכב לפני שהזמנתי.
אני חושב שכתבתי את זה כל כך הרבה פעמים ובכל-כך הרבה צורות, בבקשה שמישהו יסביר לו, או לפחות ישכנע אותו לקרוא מה שאחרים כותבים...
אוף.
כן, עם ספייסר מעל הקפיץ ובלי באמפסטופ,וסגירה על הכריכות של הקפיצים והגבלת פתיחה עם רצועות.
אידיאלי.
אתה מוכן לרשום סופסוף את מידות הספייסר של הקפיץ שלך? ומידות הבולם פתוח ויותר חשוב-סגור שלך?
סתם שתדע.. קפיץ 3" ובולם של קלמיני, וגלגל 31" לא נוגע בכנף בכלל מאחורה בהצלבות.
סגירה מלאה על הקפיץ ויש עוד רזרבה של כמה ס"מ על הבולמים.
נשמע הזוי כל המדידות האידיאליות שלך.
אתם יודעים מה יקרה בסוף נכון...?
נפגש כולנו באיזו חורשה עם הרכבים ונדגים.
כנראה יהיה גם בשר ואלכוהול במפגש הזה.
תמשיכו בדיון בבקשה, אני בודק ביומן מתי יש ירח מלא בינתיים
בדיוק היה השבת...
בכל מקרה, אין לי ביטוח לויטארה, ואני מקווה שהיא בכלל לא תישאר אצלי עד אז ...
אבל אם אתם רוצים הדגמת מהלכי מתלה עם הצ'רוקי, אין לי בעייה. עם קצת מזל כבר יהיה מנגל גז נייד באוטו עד אז ...
הבעייה היא שאייל לא קורא פה, הוא רק כותב, אז איך הוא ידע ?
אני אשלח לאיל וואטסאפ😠
Sent from my ALE-L02 using Tapatalk