-
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
אין דינם של השיפורים זהה.
אני מניח שהשפעת החלפה של בולם מקורי בפוקס קוני או אחר לא מרעה את מצב הרכב, למרות שאולי יהיה ניתן לטעון לכיול שמשפיע.
צריך להתאים קפיץ לבולם ועוד.
לגבי הגדלה של גודל צמיג כבר יהיו יותר דעות.
יש מקומות בעולם שכאשר מגדילים צמיג אתה נדרש לשפר את הבלימה.
הרשימה או המילה שיפורים אינה "סגורה"
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אסף, אני חושש שזה לא יעזור. משרד התחבורה או כל גורם אחר, לא רוצים ולא מעוניינים לבחון את ההשלכות של שיפורים ושינויים אלו או אחרים על בטיחות כלי הרכב. בדומה לתחומים אחרים בהם קביעת הסטנדרטים ובדיקת העמידה בהם עולות ממון רב, המדינה מעדיפה להסתמך על תקינה זרה, בדר"כ אירופאית או אמריקאית ולא מקימה מערך משלה לצרכים אלו. לכל היותר מקימים מנגנון שבודק אם מוצרים ספציפיים עומדים באותם תקנים זרים. הגוף היחיד שרשאי לקבוע תקינה מחייבת בישראל, מכון התקנים הישראלי, הוא גוף מנוון, פוליטי ואנאכרוניסטי (כך לפחות על פי התרשמותי). לכן, גם אם יהיה מי שיחווה דעתו לפיה שיפורים אלו או אחרים אינם מהווים סכנה (הגדרה בעייתית כלשעצמה - יותר מידי מונחים סובייקטיביים), אין ולא יהיה מי שיוכל לתרגם זאת למנגנון אמיתי ועובד של אישור או רישוי שיפורים. הטענה הראשונה של המדינה תהיה שמדובר בעניין שולי, שהמשאבים הנדרשים להסדרתו באופן זה, אינם פרופורציונליים לתועלת הציבורית שעשויה לצמוח מכך. יש מעט מידי ג'יפאים ואלו, כידוע, ממילא אינם פופולאריים במיוחד.
להבדיל מאירועי ספורט מוטורי - שלהם יש חתימה גבוהה ולכן לא ניתן לערוך אותם ב"טיסה מתחת לראדר", הרי שלנסיעה של אדם פרטי אחד, בג'יפ אחד, עם שיפורים אלו או אחרים, יש חתימה קטנה מאוד. אני לא שותף לתחזית האפוקליפטית של דרור, למרות שהטענות שלו נכונות עקרונית. אני חושב שכל פעולה רעשנית עכשיו רק תזיק לאינטרסים של כולם, לא כל שכן הסדרה נוספת של התחום. גם הגל הזה יעבור. אולי תהיה שנה או שנתיים קשות, אבל השוק והמציאות יעשו בסופו של יום את שלהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaypaj
איזה פלילי מסבירים לך שלא עברת על החוק. אופטימי? אישור מהנדס? זה אתה אומר כי אתה יודע? או שאתה ממציא?
בוא נגיד שהדמיון שלך צודק וצריך אישור מהנדס, אתה מסכים איתי שצריך להיות רשום בחוק? זאת אומרת צריך ליצר חקיקה על הנושא. כרגע אין שום תקנה בחוק שמדברת על גובה והחלפת קפיצים ובולמים זה לא שינוי מבנה . ותקן אותי עם אני טועה לחלקים האלה כבר יש אישור מהנדס בגלל זה הם מיובאים לארץ.
בוא תרשום פה פתרון לבעיה שהיום בוחן תנועה מוריד אותך מהכביש לפי מה שנראה לו בעין, זה ששווה ערך לבוחן שיוריד אותך מהכביש על רכב מזהם בלי בדיקת זיהום .
אז מה הפתרון שלך?
אין לי כאן את הנוסח המדוייק של החוק אבל שינוי במערכת המיתלים נחשב לשינוי מבנה ויש צורך באישור של משרד התחבורה.
מי שמנסה להתחכם ולטעון שאלו בולמים וקפיצים חליפיים שוכח שחלק חליפי הוא חלק שעומד במפרט החלק המקורי של היצרן.
יש לי עותק של התקנות בבית ובזמנו בדקתי את זה, אפילו הגבהה של אינץ' אינה חוקית.
-
דרור, עדכן אותנו מה צריך לעשות ואיך אפשר לעזור.
חן
-
לא מבין למה לפצל דיונים.. זהים.
אבל שויין.
אני חוזר על דברי "שם" - יש פה הרבה יותר מאשר "פתרון משפטי".
מי שמייצר איזושהי ציפייה שהמאבק המשפטי והעמידה על הזכויות יביא לתוצאה המצופה, לעניות דעתי הצולעת, לוקה במקסמי שווא.
שיעורון קטן במשפטים ויסלחו לי מראש, כל אלא עם ה"ריגשיי" שסבורים שאני מתנשא מחו"ל..
מעל כל חוק (תקנה וכל הגדרה אחרת.. לא ממש משנה) עומד "רוח החוק" ועל פיו (אמור) השופט לפרש את החוק ו.. לפסוק.
ו"רוח החוק" או "כוונת המחוקק" נלמדת מתוך הרקע לחקיקה וטיוטות הצעת החוק והדיונים בדרך לאישורו.
"שינויי מבנה" נועד בראש ובראשונה להגביל ולנטר ולמסד ול"רגל" (מלשון רגולציה) כל שינויי ברכב (מסיבות שונות... בטיחות היא רק את מהן).
לכן, אין כל "הרשאה" לעשות שינויים שלא מוזכרים בפירוש בחוק/תקנה, בעצם העובדה שהם לא מוזכרים.
ולכן כל מי שטוען שלאור הנוסח הנוכחי בחוק, כל "החמרה" של הרשות כלפי האזרח היא "לא חוקית", טועה ומטעה.
לבוא ולזעוק "מותר לי. לא אמרו שאסור. זה בניגוד לחוק לאסור עלי" זה כמו להיות הקוזאק הנגזל..
יש מושג כזה בעולם המשפט שאומר (בערך) שכשאתה פונה לבקש את הגנת/סיוע בית המשפט, אתה צריך לבוא "נקי כפיים". אתה לא יכול לבקש את הגנת החוק, כשאתה מפר סעיף אחר של... אותו חוק.
זאת אומרת, אתה יכול אבל אל תופתע מהתוצאה - ולא משנה כמה אתה צודק בטיעון הנקודתי שלך..
אבל..
דרור, לדוגמא שלך.
החוק הוא לא נוסחה מתמטית ממוסגרת וסופית - נכון, מנשא לאופניים כפי שתארת, יביא לגובה של יותר מ-3 מטר "המותרים בחוק" אבל גם עבירה שכזו לא תביא להרשעה או דו"ח... אלא אם לרשות יהיה אינטרס לאכוף "זוטות של דברים" ולהבהיר לבימ"ש מדוע אלה לא "זוטי דברים".
זה יופי בתור דוגמא אבל לא ממש ראלי - באותה מידה יכולה להביא דוגמא של מי שחוצה בשולי מעבר החצייה, בניגוד לחוק שמדבר על חצייה במעבר חצייה בלבד, כשיש כזה... טכנית - עבריין אבל לא ממש.
ואני לא מזלזל במה שהעלת ומלכתחילה אמרתי זאת.
הנושא "פופולארי" היום, בקרב הפקידות :
- משום שהוא באמת חשוב. לכאורה, יש פה קבוצה שלמה של ציבור שפשוט מצפצף על החוק והגיע הזמן "לטפל" בו.
- 4X4 משך תשומת לב מיותר בזמן האחרון (ולא משנה בכלל מי דרס את הסליברטאית ההיא).
- לא צריך להשקיע הרבה מאמצים ואמצאים וכסף, על מנת לייצר כותרות/תוצאות.
- בכל מקרה, ההצלחה מובטחת ויכולה להימדד = לעמוד ב"יעדים ומדדים".
- הם יכולים.
אני גם לא חושב שצריך "להתאחד" - אנחנו כבר מאוחדים, אם נרצה או לא.
בועז חושב שבגלל שיש לו גלגל שרק באינץ' גבוה יותר מהרשום על הדלת או ההגבהה שלו "מינורית" ולכן "יחמוק" , בשעה שיטפלו "בגדולים"...
זה כמו המשפט "אין לכם רוצחים להתעסק בהם, שאתם נטפלים אלי, שעברתי ב"ורוד"/חניתי לשנייה במקום אסור/שמתי קפיץ אדום"...
ואת דעתי על משפטים שכאלה כבר אמרתי.
אנחנו מאוחדים, בעיני הציבור (וכן... למרות שאנחנו חלק מהציבור, אנחנו עדיין המיעוט... הלא פופולארי) ובעיני הרשות..
לנסות לבדל את עצמינו (יטפלו רק בבבונים.. כן בטח) מבעלי ה-"40, לא יצליח ולא יעזור.
גם לא "להפנות את האשם ואת הרשויות" שיטפלו ב-"40... אולי בהתחלה באמת יטפלו בבולטים ביותר (שהרי שם קל לייצר יח"צ אוהדים ולהראות הצלחות.. גם בבימ"ש) אבל מיד אחרי יטפלו גם במי ששם קפיץ טיפל'ה גבוה - ואני לא חושב שיהיה קל להוכיח/להצדיק ע"י טיעון/התחכמות של "כשהרכב מוטען, הגובה שווה לזה לנתוני היצרן".
גם אין מה לפחד "להאיר את עיני הפקידים" בכל מיני פרצות.. אני בטוח, שכשיגיע הזמן, יהיה להם את כל הייעוץ המקצועי והמשפטי על מנת שיוכלו להתמודד עם כל טענה שתעלה - ולהם זה בחינם!
לעובד ציבור יש את כל הכלים להתמודד עם כל מי שמנסה להפריע לו "למלא את תפקידו":
- יש לו צוות משפטי שמתמודד עם כל בעייה/תביעה משפטית (והוא לא צריך לעשות דבר - הוא מעביר למחלקה המשפטית ו... ממשיך לרכב הבא).
- יש לו צוות טכני מייעץ ("תגידו, זה בטיחותי ככה? לא? טוב, תודה" - וסוגר את הטלפון ו..זהו.) ואם יש "השגה על החלטתו", הוא פשוט מעביר למחלקה הטכנית שמטפלת בזה (אולי בשיתוף המשפטית) ו.. עובר לרכב הבא..
- יש לו חסינות מתביעה נזיקית, על נזק שנגרם בשל החלטתו (אלא אם ניתן להוכיח רשלנות חריגה או שחיתות או דבר כזה.. לא פשוט) ולכן לא ניתן לתקוף אותו אישית ("הוא דביל וקנאי ולא מבין כלום וצריך לבטל את החלטתו".. לא ממש יעבוד).
- הוא "עובד ציבור" ונחשב מגן על האינטרס הציבורי (ושמירה על החוק הוא אינטרס ציבורי... כל חוק), נטול אינטרס אישי, שניתן לייחס ו"לתקוף" משפטית/מנהלתית.. בד"כ.
יש דרכים להתמודד עם הרשות והפאן המשפטי הוא רק אחד מהם.. ולא בטוח שהראשון שיש לעשות בו שימוש.
יש כאן "עליהום" על 4X4 וחלק מהאנשים קצת מאבדים את הראש ואומרים "יאללה!! רוצים מלחמה - ניתן להם מלחמה!!" ולא שמים לב שבכלל "אין כוחות" ובטח לא בשלב הזה - לא בשלב הציבורי ולא בשלב של "איחוד מאמצים כולל" (משהו אמר למה לא נתאחד כל בעלי כלי הרכב.. לא רק 4X4).
לדעתי, כל ה"רעש" הזה, בעיתוי הנוכחי - רק מזיק.
צריך לפעול בשקט ולשכנע בלי יותר מידי רעש ותקשורת ולא לנסות להוכיח מי יותר חזק..
בגלל זה אמרתי (בפירוש ולא ברמז) שחיים ודומיו צריכים להוריד פרופיל... מאוד.
מצד שני, "לטמון את הראש בחול", כמו שדרור אמר זה... לטמון את הראש בחול..
קמים... סליחה, קמו עלינו לכלותינו... אין להם שום סיבה להפסיק ולוותר, אם כולם שותקים ו"סופגים".
ושלא יגידו "רק ביקורת"...
לדעתי... יש לגבש איזה "לובי" של אנשים ייצוגיים ולנהל איזשהי היתדברות, בשקט ולנסות להגיע לאיזו פשרה.
לדעתי יש לעשות את זה הרבה לפני "הפגנות כוח" ופנייה להליכים משפטיים מנהלתיים/ייצוגיים - להליך משפטי יש מין השפעה שכזו ש... הוא אורך הרבה זמן ולא ממשך מאפשר לצדדים להגיע להסדר.. במיוחד כשמדובר בעניינים עקרוניים.
אם כבר הגיעו לבימ"ש יש מין גישה של "אתה יודע מה - ניתן לשופט להחליט" ו.. בד"כ נסגר חלון ההיתדברות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אין לי כאן את הנוסח המדוייק של החוק אבל שינוי במערכת המיתלים נחשב לשינוי מבנה ויש צורך באישור של משרד התחבורה.
מי שמנסה להתחכם ולטעון שאלו בולמים וקפיצים חליפיים שוכח שחלק חליפי הוא חלק שעומד במפרט החלק המקורי של היצרן.
טמבון ממתכת עם כננת, לא עומד בשום מפרט של היצרן - והוא חוקי כחלק חליפי.
-
זה שינוי מבנה שדורש אישור
-
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
האוטו שלי מקורי לחלוטין למעט בולמי בילשטיין כסופים. הגלגלים שלי במידה שיצא מבית החרושת לכן אני לא חושש מהמצב.
בניגוד לרבים אני לא מאמין שלאכיפה הזו יהיו ממש שינים לאורך זמן.
בתוך עמי אני יושב ומכיר כבר שנים את החוסר יעילות וחוסר העיקביות שלהם.
במקרה הכי גרוע יהיו עוד קצת מעכרים כי ככה הפקידות משלימה הכנסה.
הרי למדנו שהם מושחתים ולא אידיאולוגים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לפני שיוצאים בהצהרות כל כך נחרצות הייתי ממליץ לך לבדוק שוב. ולחפש ולקרוא את תקנה 323 א. ובמיוחד את שורה ב.
אח״כ תיקרא שוב ותחזור ותספר מה אתה מבין מזה.
-
עוד כמה דברים לדיון. אני לומד הרבה היום....
1.
הטענה היא שבתחילת השנה השמיים יפלו על הג׳יפאות כמו שאנחנו מכירים. אם באמת קיים מסמך כזה אזי אף ג׳יפ לא יוכל לעבור טסט. מכון הרישוי לא ייקח סיכון ואף בוחן לא יתנדב לסכן את חירותו בשביל הספק של קיט מתלים חוקי או לא. הסכנה היא שמעוני הרישוי יעשו חשבון רק ויסמנו מרחוק לכל רכב שטח עם קצת יותר מדי קוביות בצמיגים להסתובב עוד לפני הכניסה.
המשמעות היא השבתה של עשרות אלפי כלי רכב במכה. זה משהו שאני לא רואה איך עובר חלק.
2.
ניסיתי להבין למה זה קורה ולמה דווקא עכשיו. נראה שיש שלושה טריגרים במקביל. הראשון הוא נכתב הבגושים של יוסף נעים שלמעשה גרם להרבה בוחנים להתחיל לשים לב ולהקפיד הקפדת יתר על דברים שקודם הם התרגלו לנתעלם מהם. את זה שמעתי ממנהל של מכון רישוי. השני הוא גל של רנגלרים משופרים בכבדות מייבוא אישי שהגיעו לתקינה ומתוכם כמה וכמה שבנויים בצורה מוגזמת או מסוכנת לדעתם של אותם בוחנים שנדרשו לאשר. הם פנו למשרד התחבורה לייעוץ ופרסו את מצאי השיפורים שנתקלו בהם. זה היה אחד הדברים שבסופו של דבר הובילו להוראה 131 שכבר לא מבדילה בין שינוי קל לכבד כי לפקיד שניסח אותה אין יכולת או מוטיבציה להפריד בין הדברים. ובאמת בשנה האחרונה נהיה קשה יותר ויקר יותר לעבור טסטים. גם את זה שמעתי ממנהל של מכון רישוי שמקורב מאוד לפקידים. השלישי היה תאונה עצמית אי שם בשטח לפני מספר שבועות של ג׳יפ ממועדון המיליון. מפה לשם יש נפגעים ויש חקירה והולכים אחורה ורואים שהג׳יפ עבר טסט עם שינויי מבנה משמעותיים ולא ברור איך. זה כנראה קשור למכה האחרונה והפשיטות על מוסכים.
מכל זה עדיין לא ברורה לי כל התמונה ומי שיש לו עוד מידע בדוק ובלי לפגוע בצנעת הפרט מוזמן לשלוח בפרטי או לשתף כאן. גם אם למישהו יש את ההוראה המדוברת שתפיל עלינו את השמיים בבקשה. שתפו. כי לי לא ברור מה הרווח של הפקידים במהלך כל כך דרסטי שיפגע באלפים רבים של נהגים.
3.
ובכל זאת לדרוש מבית המשפט לחייב את המדינה לייצר קריטריונים עלול להתברר כדבר רע. לפקידים הכי קל לפנות למידות שבספר הנהג ולהפוך אותן לנתון הנומינלי. זה רע.
4.
יש מי שאומר שבמצב הזה אין לנו מה להפסיד. עוד לא השתכנעתי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
4.
יש מי שאומר שבמצב הזה אין לנו מה להפסיד. עוד לא השתכנעתי.
אסף.
גישה של תורנות נסיעה (אפילו עם הפרייבטים שלנו משולטים ) בלילות ברחוב השקט של כבוד השר ?
גישה של שיירה במהירות חוקית (כמובן) בכביש 1 ביום א' לירושלים והכנסת ?
יש עוד כמה רעיונות יותר מליטנטיים ....
אבל אני חושב שרצוי להפסיק להפחיד את עצמנו ודווקא לכתוב
על התנגדות במסגרת החוק בצורות שונות ומשונות כך שהשר
יתן הנחיה לפקידון להפסיק לעשות רעש בביצה .... (ראה ערך שמיים סגורים בחתונת בר רפאלי)
אך כול זאת לאחר תאריך 1.1.16 שמהלכים עלינו אימים חברים מקירבנו.
אגב, גם ב 1.1.2000 לא נפלו השמיים למרות כול תרחישי האימים.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
לפני שיוצאים בהצהרות כל כך נחרצות הייתי ממליץ לך לבדוק שוב. ולחפש ולקרוא את תקנה 323 א. ובמיוחד את שורה ב.
אח״כ תיקרא שוב ותחזור ותספר מה אתה מבין מזה.
קראתי פעמיים, זאת הנחיה כללית שמדברת על מבנה רכב בדיוק כמו תקנה 313 שמדברת על מידות מקסימליות של רכב,
התקנה לא אומרת שמורת לך לקחת קפיץ ובולם שמתאים למשקל הרכב ולהרים אותו עד לגובה שאתה רוצה.
323. (א) ברכב מנועי ובגרור יותקנו בין הסרנים לבין מרכב הרכב קפיצים יעילים ובעלי כושר מתאים למשקל הכולל המותר של הרכב, ובלבד שהקפיצים המורכבים על אותו סרן יהיו בעלי כוח התנגדות שווה.
(ב) מותר להתקין ברכב מנועי כל מיתקן אחר אשר פעולתו הטכנית כפעולת הקפיצים.
(ג) הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב) לא יחולו על –
(1) רכב מנועי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 400 ק"ג ושאינו מיועד לפי מבנהו להסעה;
(2) רכב איטי;
(3) גרור אשר נבנה ללא קפיצים ומבנהו אושר על ידי רשות הרישוי;
(4) גרור שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 750 ק"ג.
תקנה 380 (ד) קובעת מה זה שינוי מבנה:
(ד) בתקנה זו "שינוי מבנה רכב" - לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.
עכשיו אפשר, אולי, להתווכח ולטעון שהגבהה היא לא שינוי מבנה סרנים.
-
אנחנו נחרים מכוני רישוי שיתעמרו ברכבינו.
יש לנו כמות גדולה של רכבים במעגל הביתי ובמעגלים היותר קרובים ואם צריך נשים משמרות מחאה מול אותם מכונים ונפחיד את הנהגים מלהיכנס אליהם.
נקפיא רשיונות לגיפים לתקופה.
לא אלמן ישראל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
גישה של תורנות נסיעה (אפילו עם הפרייבטים שלנו משולטים ) בלילות ברחוב השקט של כבוד השר ?
טלפון מצלצל
השבכ"ניק התורן עונה
שר "מטרידים אותי בלילה"
השבכניק "נטפל בזה"
סיום סצנה
לילה, רחוב שקט.
ג'יפים ופרייבטים נוהגים ברחוב.
ניידת משטרה
שוטר "עצור בצד"
נהג "מה עשיתי"
שוטר "רשיונות בבקשה וצא מהרכב"
נהג מגיש רשיונות
שוטר בודק רשיונות
נהג "מה עשיתי"
שוטר "הפרעת לשלוות הדיירים"
נהג "לא נכון"
שוטר "אתה מתווכח איתי"
נהג "לא"
שוטר "נראה לי שכן"
נהג "למה אתה מרביץ לי"
שוטר...
נהג "איה איה אמא"
שוטר...
שוטר "יאללה תעלה לניידת למעצר"
סיום סצנה...
בבקשה בלי הצעות מגוחכות. שום שיירה בשום מקום לא שינתה שום דבר.
-
אני הייתי מנסה לייצר הידברות איכותית ובונה מול משרד התחבורה.
מהתרשמותי ממנכ"ל המשרד, מר עוזי יצחקי, מדובר באדם רציני, נבון ומבין עניין. בנוסף ובמקביל, הייתי מתאחד ובונה גוש פוליטי בתוך מרכז הליכוד. אתם מזלזלים בנושא אבל כך מזיזים דברים בארץ הקודש.
-
טוב אז נשברתי ואני אגיב .......
אכן דבריי הוצאו מהקשרם :) לא כל השיפורים חוקיים !!!!!
המאבק אינו עבור אותם 10% של רכבים שבאמת משופרים בצורה לא חוקית.
המאבק הינו עבור אותם 90% שנוסעים בלנדקרוזר עם הגבהה 2 אינטש או הטרופר או הפטרול או הדיסקברי או אפילו הרנגלר הנורמטיבי .......
חברים יקרים......
תקנה 380 סעיף מגדירה מהו שינוי מבנה בתקנות התעבורה.........
תקנה 313 מדברת על מידות גובה ורוחב הרכב........
תקנה 323 מדברת על קפיצים .......
ועוד ועוד ועוד.......
המטרה הינה לבוא ולהסביר למשרד התחבורה שלא הכל לא חוקי..... יש דברים חוקיים שניתן לעשות.
ועכשיו שאלה קטנה
האם פורד פוקוס עם גגון ושני זוגות אופניים לא מסוכן ?
מישהו כאן דיבר על התנהגות כביש, פיזיקה ומרכזי כובד ועוד ועוד.....
מישהו ממכם חשב פעם מה המשמעות של מפרש הרוח שמייצר שטח חתך של שני זוגות אופניים במהירות נסיעה של 100 קמ"ש ???
ובכלל אותו גגון לא הורכב ע"י יצרן הרכב ?!
אז מה ? גם אותם יורידו מהכביש ??
אני רוצה לראות את השוטר הראשון שיעשה את זה .......
אני גם לא אגיב לכל אחד ואחת ממכם כאן אישית אבל חברים
המאבק הזה נוגע לכולנו ואם לא נשכיל להבין זאת היום אנחנו נצטער על זה מחר ......
-
למה חיכית עד עכשיו...?
אסף.
-
מה שרפאל כתב נכנס בדיוק לתחום הגמישות שקיים בתקינה האירופית והאוסטרליות, לפיה הבדל מסויים באחוזים מנתוני היצרן אינו שינוי מבנה.
באוסטרליה זה 2אינצ׳.. ובאוסטרליה אוכפים את זה גם ברישוי וגם בכביש.
בזמנו אסף העלה התייחסות לתקינה האירופאית, לפיה יש תחום דומה.
הרי רכב בלוי במידה סבירה/עמוס לא מסוגל אף הוא לעמוד בדיוק בנתוני היצרן.
גם גגון לא קשור לנתוני יצרן(למרות שיכול להיות עליו משקל מכבד שללא ספק משפיע על התנהגות הרכב, , וגם לא פנסים נוספים (שלגביהם דווקא יש אישור בהתניות מסויימות, אבל עדיין, אינם קשורים ליצרן.
כנ״ל לגבי כל התערבות במערכות השליטה ברכב כגון איתוראן/אימובילייזר או כל מערכת חשמלית שמותקנת וקשורה למערכות המקור ויכולות להשפיע על תפעול הרכב.
לדעתי אנחנודוט צריכים איכשהו לתרגם את התקינה האירופאית למימוש כאן, ויסלחו לי מראש כל בעלי הגבהות הגדולות, מה שבסוף מהווה את עיקר השוק הוא ההגבהות הקטנות שנותנות בדיוק את התוספת הקטנה כגי לרדת לשטח.
-
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...a099b50f42720f
ומי ישאר למשטרת ישראל, לצה"ל ,( המשתמש בהם בתרגילי שלד) וליחדות חילוץ לש הצבא? כיום כמעט כל נושאי החילוץ וחיפוש נעדרים בנוי על מתנדבים! המתנדבים באים על חשבון הדלק, הבלאי, ימי העבודה שלהם ומסתכנים לא פעם. ( לא כל שיפור והגבהה מסכנים את הבטיחות) מאידך -רוב התאונות - מכלי רכב רגילים)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה שרפאל כתב נכנס בדיוק לתחום הגמישות שקיים בתקינה האירופית והאוסטרליות, לפיה הבדל מסויים באחוזים מנתוני היצרן אינו שינוי מבנה.
באוסטרליה זה 2אינצ׳.. ובאוסטרליה אוכפים את זה גם ברישוי וגם בכביש.
בזמנו אסף העלה התייחסות לתקינה האירופאית, לפיה יש תחום דומה.
הרי רכב בלוי במידה סבירה/עמוס לא מסוגל אף הוא לעמוד בדיוק בנתוני היצרן.
גם גגון לא קשור לנתוני יצרן(למרות שיכול להיות עליו משקל מכבד שללא ספק משפיע על התנהגות הרכב, , וגם לא פנסים נוספים (שלגביהם דווקא יש אישור בהתניות מסויימות, אבל עדיין, אינם קשורים ליצרן.
כנ״ל לגבי כל התערבות במערכות השליטה ברכב כגון איתוראן/אימובילייזר או כל מערכת חשמלית שמותקנת וקשורה למערכות המקור ויכולות להשפיע על תפעול הרכב.
לדעתי אנחנודוט צריכים איכשהו לתרגם את התקינה האירופאית למימוש כאן, ויסלחו לי מראש כל בעלי הגבהות הגדולות, מה שבסוף מהווה את עיקר השוק הוא ההגבהות הקטנות שנותנות בדיוק את התוספת הקטנה כגי לרדת לשטח.
יש התייחסות בתקנות לגבי התקנת גגון וכושר נשיאה שלו. כמדומני מוגבל לכ80 קג. מתקיני גגונים אמורים להכיר את התקנה הזו.
מדובר לרוב במתקנים מותאמים לרכב, קרי לחיבורים שהוכנו על ידי היצרן ומכאן שאין בזאת חשש או טענה לשינוי מבנה וכד.
אם יפתחן חזית מול בעלי האופניים, זה יגמר בנצחון שלהם די מהר. אצל הדוגים לא מוותרים בקלות ויש גיבוש טוב שהלוואי עלינו...
-
ערב טוב לכולם,
הרבה זמן עבר מאז הגבתי כאן לאחרונה. לצערנו הרב, בשבועות האחרונים אנו עדים למסע רדיפה של ציבור הג'יפאים במדינה. אז נכון שכרגע חברי הרנגלרים הם הנרדפים. אבל חברים, אל תטעו, בקצב ובדרך שבה נוהג ומתקדם משרד התחבורה תוך שנה כולנו נהיה עבריינים, ואין זה משנה אם אתם נוהגים ברנגלר משופר או בלנדרובר עם הגבהה בסיסית. כיוון שהבנתי כי ישנם חברים שמלינים על המצב ומאשימים אותי (באופן אישי) ואת חברי "למועדון המיליון" ברצוני לנצל את הבימה הזו ולומר כמה מילים.
ראשית, אני מבקש מכולם להוציא את קבוצת הרנגלרים המשופרים מן המשוואה הקיימת היום. אין לנו ולא תהיה לנו שום כוונה לרכב על הגב של שאר הג'יפאים. אנחנו התחלנו בהליך של תקינה פרטנית, הליך ארוך ויקר שבסופו של יום אני מאמין יאפשר לנו לנוע בכבישים בדיוק כמו שמותר למשאיות, לטרקטורים ולרכבים כבדים אחרים. מיותר לציין שמבחינתי הרכבים חייבים להיות בטוחים לנסיעה בכבישים, לא רק עבורנו אלא גם עבור שאר הרכבים. עכשיו כשהסרנו את דאגותיכם ואת חששותיכם באשר למניעים שלנו תרשו לי להסביר לכם כיצד אני רואה את המצב מנקודת מבטי. מהתחקיר שעשיתי ישנם ארבעה גורמים למצב הקיים:
1. מינוי של מנהל חדש במשרד התחבורה, אחד שהגיע מחוץ למערכת והחליט שמה שקיים לא מוצא חן בעיניו. (איפה שהוא בצדק, אני חייב להודות)
2. תביעות שהוגשו כנגד משרד התחבורה בשנה האחרונה ועתידות להתברר כבר בינואר הקרוב.
3. כתבה לא מפרגנת שנכתבה על ידי אחד מהכתבים הידועים ביותר בארץ שבה נאמר בגדול כי ישנם אלפי כלי רכבי 4X4 משופרים ללא תקינה וללא כל בדיקה מצד משרד התחבורה, מה שמיד שם אותם באור הזרקורים וכמובן שמיד העביר את האחריות לאסון עתידי על הממונים במשרד.
4. התהפכות של הרנגלר המשופר ביותר בארץ, ואחד המשופרים בעולם, וזו הייתה הירייה שנתנה את האות למסע הרדיפה. ביננו, זו לא הסיבה האמתית למצב אלא רק התירוץ של משרד התחבורה.
התוצאה של הגורמים שמניתי לעיל היא המסע הזה שהחל לפני מספר שבועות. חשוב לי להדגיש כי למסקנות האלה הגעתי לאחר שיחות אין סופיות עם הרבה גורמים בענף.
אני רוצה גם להוסיף ולומר כי בעוונותיי כיהנתי כדירקטור חיצוני בחברה ממשלתית כל שהיא במשך שש שנים, והמסקנה הכי משמעותית שהגעתי אליה היא כי פקידי ממשלה דואגים לדבר אחד עיקרי, והוא לכיסוי התחת שלהם, ותסלחו לי על השפה. מה שאנחנו רואים בשבועות האחרונים הוא לא אחר מכיסוי תחת רבתי. ההצגה התקשורתית שהייתה בשבוע שעבר בערוץ שניים באשר לטיפול במשאיות היא חלק מכיסוי התחת הזה, ולא בכדי היא הגיעה אחרי ששתי נשים נהרגו מגלגל של משאית שהחליט להתנתק ולצאת לטיול נפרד. ביום שני הקרוב ה- 23 לנובמבר מתוכננת הצגה תקשורתית נוספת והיא אמורה לכלול את חברינו הג'יפאים. מי מכם החושב כי הדבר אינו נוגע אליו טועה טעות מרה וחמורה. הרנגלרים שהוזמנו ליום שני הינם רכבים נורמאליים לגמרי, אלו רכבים שנוסעים בכבישי ארה"ב בחופשיות עם אישור היצרן (פרט למספר מדינות מועט).
אני מקווה כי לאחר שאנחנו נתפנה מהזימון הזה של יום שני, נדע לאחד כולנו כוחות ונדע לצאת למאבק משותף. חשוב לי להדגיש שוב, כי אין לנו שום כוונה להכניס את הרנגלרים המשופרים ביותר המהווים 0.002% מאוכלוסיית הרנגלרים למאבק (וכן אני לא טועה, זה המספר שלנו בייחס לשאר הרנגלרים במדינה, חשבון אני יודע לעשות, לפחות כך אומרת התעודה שתלויה לי על הקיר במשרד). אני מדבר על מאבק משותף לכלל אוכלוסיית הג'יפים במדינה ובכלל זה על הרנגלרים הרגילים שיש במדינה, אלו שרוצים לטייל בשבילי המדינה. למשופרים באמת, אני שוב מדגיש, אנחנו נבנה מסלול של תקינה פרטנית.
אני מקווה שהייתי ברור, הגיעה העת לאחד כוחות, ולא לחפש אשמים.
תודה מראש לכולם,
יניב גולן
-
לגבי הסעיף הראשון. שם בבקשה. אם לא כאן אז בהודעה פרטית. תודה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מדובר לרוב במתקנים מותאמים לרכב, קרי לחיבורים שהוכנו על ידי היצרן ומכאן שאין בזאת חשש או טענה לשינוי מבנה וכד.
.
ממש לא, רובם אוניברסליים שמתחברים לקימורי הפח, לא לחיבורים מקוריים.
וזה מהות העניין.
מרווח הגמישות של התקנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ממש לא, רובם אוניברסליים שמתחברים לקימורי הפח, לא לחיבורים מקוריים.
וזה מהות העניין.
מרווח הגמישות של התקנות.
אני מדבר על הייעודיים. לא על אלה שמוכרים באוטו דיפו זל ב200 שח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אני מדבר על הייעודיים. לא על אלה שמוכרים באוטו דיפו זל ב200 שח.
וכולם נוסעים יחד בכביש..
ואף אחד לא מבקש תקינה או התאמה לנתוני יצרן.
-
תודה יניב שמצאת לנכון להגיב כאן.
אני מקווה שיהיה לכם שכל לנצל את יום ההצגה בבית דגן ולהכין למשרד התחבורה מארב תקשורתי נגדי.
נצלו את הבמה נזו נגדם ותפתיעו את התקשורת ואת משרד התחבורה...
*יש לכם את הזמן להתארגן.
*אתם יודעים שתוזמן תקשורת .
* יש לכם את היכולת הכספית להעמיד יועץ תקשורת.
בואו נזכור שגם לפי הפירוט שנתת, אתם 3/4 מהבעיה.
מעבר לכך, אם יש מנהל חדש אז תנו לו לעשות את הסיבוב דאווין שלו, הוא ירגע והכול יחזור למקומו. יקח גג חצי שנה.
שום מנהל, נמרץ ככל שיהיה, לא ישנה את ה dna של המערכת הרקובה הזו.
אותי לא שכנעת שלא בחרו את הקבוצה שמצטלמת הכי טוב בשביל להיכנס בכם למען יראו ויראו.
אני גם סבור שעדיף לא לאלץ את משרד התחבורה לתת עוד כיסוי תחת כנגד הבלאגן המשפטי שאתם מתכננים לעשות להם.
אנחנו כבר מכירים מקרוב את פוטנציאל הנזק ולמדנו עם הגיל שעדיף לתת לשיירה לעבור ולכלבים לנבוח כי מחר יהיה יום חדש.
יניב, תנשמו, תורידו להבות ותרדו מתחת לראדר הכי מהר שאפשר.
אתם תחרבנו את הענף שזה יהיה בכיה לדורות!
אם אני אתהדה אפשר תמיד לגשת להליך משפטי.
אם אתה טועה זה עלול להיות ללא דרך חזרה.
-
בועז יקירי,
ראשית, כפי שאמרתי, אנחנו נגיע מוכנים. אין טעם להרחיב כאן מעבר לזה.
שנית,
-
בהמשך להודעה שנשלחה בטעות,
שנית, יש לך טעות בחישוב האחריות. אבל אין לי עניין להתווכח על הנושא.
לדעתי אתה טועה בניתוח שלך את עניין המנהל החדש. להבנתי מדובר בבחור רציני ביותר שמעוניין לעשות מהפכה במשרד התחבורה, וביננו, בלי שאף אחד ישמע, גם עושה.
הבחירה ברנגלרים כאובייקט היא הכי ברורה שיש וזאת מכל הסיבות שבעולם. מצטלמים היטב, לחברה ״לא חסר״ כסף, כך שאין בעיה להתעלל בהם.
לטעמי אתה טועה בגישה הבדלנית שלך באשר לשיירה שעוברת. לדעתי, המציאות פשוט השתנתה למרות שאתה מעדיף לחשוב אחרת. מעניין אם היית מגיב אחרת אילו הייתי מספר לך שמפקחים הגיעו לבתים של חברים, ולא רק שהגיעו, גם הגיעו בשעות לא סבירות. האם עדיין תחשוב שהשיירה עוברת?
כמי שעובד מול רשויות ממשלתיות ראיתי וחוויתי לנגד עיני את המהפכה שעשו ברשות המיסים ובביטוח הלאומי. לטעמי ההתייעלות הזו הגיעה גם למשרד התחבורה ואני מאמין שהשינוי שהחל רק יילך ויחריף.
-
כשיתחילו לגבות מס הכנסה במגזר אולי אתחיל להאמין. [emoji23]
אני עדיין מאמין שהמגזר הציבורי עצל ולא יעיל.
לגבי האחריות-
3 מתוך ארבעת הסעיפים שאתה מנית הם תחת רנגלר.
ולעצם העניין, מה אכפת לכם לחכות כמה חודשים ולראות לאן הרוח נושבת?
הרי בית משפט תמיד יקבל אותנו בשמחה והטענות לא ישתנו.
אם אתה טועה והגל יחלוף אז המצב לא ישתנה.
כפי שאתה מבין, ואתה בוודאי בעל נסיון לא מבוטל, לבית משפט יודעים איך נכנסים אבל לא איך יוצאים.
למה אצה לכם הדרך?
באמת...
-
מסרון שמופץ בקרב "סיירים ובוחנים"
הגיע אליי בווטסאפ, אני רק אניח את זה כאן (כלשונו, מדי פעם ארשה לעצמי להעיר משהו בסעיפים הרלוונטיים)...
לבוחנים וסיירים דגשים
1.א. הוראת שר התחבורה
1.ב. ביצוע אכיפה מוגברת בעקבות אירועי בטיחות קשים. (מה זה "אירועי בטיחות קשים"?... אולי תכתבו בפשטות "תאונות", כי כל יום מתרחשות בארץ מאות תאונות דרכים של פרייבטים מקוריים מהיצרן שרובן המוחלט קשות פי אלף - אבל רק התהפכות ג'יפ משופר ונהג שקיבל מכה יבשה, ישר מוגדרת כ"אירוע בטיחות קשה").
שינויי מבנה
שינויים טכניים
שינויים קוסמטיים (זה מעניין. מה במראה החיצוני של ג'יפ מפריע להם?... לתשומת לב הטרחן ההוא שמתווכח איתי על שנורקל)
חריגה מרישום חייב בדיווח
שימוש שלא כדין בכלי רכב מנועיים - פקודת הספורט המוטורי (הופה 1 - יש מצב שמתכוונים ל"דרך השטח, ספורט מוטורי עממי"????....)
ביצוע אירועים המוניים (הופה 2 - יש מצב שמתכוונים ל"דרך השטח, אירועי תרבות מוטוריים"????....)
אכיפת שטח מרוכזת
אכיפת תקינה במכוני הרישוי
אכיפה במוסכים
אכיפה ברשת החברתית (נו, מה עוד חדש? אני יודע ומתריע כבר שנים שהמשטרע יושבת עלינו כאן וכמובן בפח האשפה הגדול בעולם - הפייסבוק, ומתחנן בפני כל הטמבלים ומאותגרי הצומי עם המפלצות המשופרות, מהמגה-ג'ימנים ועד הרוביפלצות על 42' - למחוק לוחיות רישוי ולא להשתין מהמקפצה - אבל לשווא. תמונות, סרטונים, צחקוקים מפגרים ויציאות אינטילגנטיות בסגנון "xxxx המלך!!!!/yyyy שולטטטטטטת1!!!!!. הנה לכם, בבקשה - אתם זרעתם את הרוח, כולנו קוצרים את הסופה. תודה רבה לכם, אדיוטים)
2.א. הגעה לנקודות מפגש בצורה סמויה (מי אמר "בור"?.....)
חיבור אירועים קשורים
פיקוח מכס ונמלים
פיקוח חברות ישראליות מאושרות (אספיר גטוס)
מעבר על פסקי דין אחרונים
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
(הג'יבריש הזה הוא רשימת שמות של אנשים שעברו על החוק בהקשרים המדוברים ושהתקבל לאחרונה פסק דין בעניינם. זהו המלל היחיד שהרשיתי לעצמי להסתיר כי מה זה יעזור אם נכתוב את השמות המפורשים של האימבצילים שבזכותם ובעיקר בזכות פועלם הבלתי נלאה וטיפשותם שוברת השיאים הגענו עד הלום. בואו ונאמר שלפחות שם אחד או שניים מוכר/ים מאוד לרובנו/כולנו. תנחשו מי...) מראה את אזילות היד ("אזילות יד" - מושג חדש בעברית-משטרתית-מדוברת) החוק בנושא
נפגש בוועדה המחוזית מספר 2 לקבלת החלטות.
ואפרופו הרנגלר הכי מתהפך/משופר בארץ - הערה ל"מועדון המיליון" - אני לא יודע כמה מאות'לפים הבחור שפך באוטו המרשים הזה (כנראה המון), רק בכלוב בטיחות ראוי הוא לא מצא לנכון להשקיע.... לתשומת לבכם.