-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בזה הם לא שונים מבעלי כל רכב אחר. יש לך סיבה להאמין שמותג הרכב משפיע על אחוז הנהגים שמטפלים במוסך כזה או אחר?
לא המותג אלא מספר כלי הרכב בשוק. אני מאמין שככל שהאוטו נדיר יותר, כך עולה הסיכוי שבעליו מטפל בו בעצמו ורוכש חלקים בחו"ל.
ההמון/עדר לא ירכוש רכב נדיר/מיוחד. הוא יחפש את תחושת הביחדנס/העדר לא טועה. משהו חמים ונוח "כמו של כולם".
ועזוב אותך מהסרן של הלנדקרוזר. לא זה מה שהופך אותו ללהיט. ואתה יודע שלדיסקברי 3/4 יש 4 מתלים נפרדים עם יותר מהלך מהסרן של הלנדקרוזר והוא גם טוב ממנו בשטח. בכל שטח שתבחר. ואתה גם יודע שרוב רוכשי הלנדקרוזר בכלל לא יורדים לשטח.
בקיצור - יכולותיו בשטח זה לא מה שהפך אותו לשיגעון לאומי. גם לא עלויות האחזקה שהן כאמור יקרות-אש. זה רק מוניטין שרובו מבוסס על עובדות מוצקות וחלקו האחר הוא קישקוש מדומיין. מדובר בסכום כסף גדול שגם אלה שיכולים להוציא אותו על מכונית, יבדקו טוב-טוב וישקלו היטב לפני שיחתמו על ההזמנה - וזה כאמור, למרות ש-90 אחוז מהם לא מבינים מהחיים שלהם. ועדיין, עם כל חוסר הידע ואולי דווקא בגללו, נכנסים כאן המון פרמטרים - מוניטין אמינות, תדמית וכו' שבהם הלנדקרוזר מנצח בהליכה.
ואהה... כמובן ש"איך האוטו נוסע" זה אי שם בסוף השיקולים בדרך כלל. כי אם זה היה חשוב, טויוטה היו פושטים רגל.
-
פתאום הסתקרנתי לראות כמה המחירון של הדיסקו שלי (2004). משהו כמו 32 אלף ש"ח.
פשוט נס כלכלי: SUV נפלא, נוסע יום יום בשטח/כביש לעבודה כמו טרקטור, נפלא בכביש המהיר, כל החשמלים/מגבים/דיבורית/בקרת טמפ/בקרת מהירות עובדים. האוטו חגג 300K ק"מ לאחרונה ועושה בערך 14K ק"מ לשנה. צריכת דלק 8-9 קמ"ל. אין ביטוח מקיף, אין כמעט ירידת ערך.
שנה שעברה פינקתי אותו בנעילה מרכזית וסט BFים חדשים. בקרוב יקבל שיפוץ גיר ב7K ש"ח - אז מה, מגיע ליפיוף!
קובץ מצורף 106404
-
בטח בדקת לפי יד2... תבדוק לפי האיש הנחשב במדינה לוי יצחק אתה שווה יותר חחחחחחחחח
-
300 אלף קמ זה בדרכ כבר אחרי אוברול
אם עדיין לא עשית אז חכה עם הגיר ותעשה את שניהם ביחד
2006 TLC 100 IL
-
תודה על העצה אבל לא נראה שהוא מבקש אוברול - מניע בנגיעה, לא מעשן, סוחב סביר, צריכת דלק ושמן סבירות.
בקצב שאני צובר קילומטרים ועם טיפולים כמו שצריך אני מקווה למשוך עם המנוע הזה עוד כמה שנים טובות, טפו טפו.
עם הגיר לעומת זאת אני משחק תופסת כבר הרבה זמן (ומוסיף חטא על פשע עם גרירה של נגרר אופנועים) - לאחרונה אני בקושי מנצח..:)
-
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.
רעיון מצויין. בעל לנדקרוזר אחד לפחות מחזיק שרשור יפה בRR ובו פירוט של כל מה שעובר על הרכב שלו וגם קישר אליו כאן בדיון. יש לך גם את הויגו שלי בפורום RR. הגיע הזמן שאתה לא תבטיח, אלא תקיים. פתח שרשור דומה, עם תמונות יפות מהשטח לצד האקסלים, צילומי קבלות וכל מה שאתה מוצא לנכון - על הכרכרה שלך. ויפה שעה אחת קודם.
-
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר. בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.
אני עדיין ממתין לראות נתונים מקבילים של LC.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר.
אין לך מה לחשוש יותר מכל אחד אחר. לוחית זיהוי תטשטש.
ציטוט:
בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.
בבקשה, אבל לא בדיון הזה כי זה לא קשור לנושא.
-
לי אין קובץ אקסל ואין מעקב/רישום אחר הוצאות.. אז הריינג' רובר p38 הוא רכב אמין?
לאחד יש מזל, לאחר פחות. אחד מטפל לבד ויודע להשיג חלקים בזול והאחר מכניס למוסך ומשלם מה שאומרים...
אז?
בכלל... מי שעוקב אחר הוצאות הוא מזוכיסט...
הכל עניין של הרגשה - אם אתה אוהב ומרוצה מהנבלה, שום קובץ אקסל(בסוף השנה), לא יעיר אותך ותגיד "נפרדים"...
רק כשימאס לך מההתעסקויות והתקיעות והתיקונים, תעיף את הבונבוניירה..
-
אני אמנם "צעיר" בלנדרובר אבל ניראה לי שיכול להיצטרף לא? אין לי טבלה באקסל אבל יש מחברת והכל רשום.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לי אין קובץ אקסל ואין מעקב/רישום אחר הוצאות.. אז הריינג' רובר p38 הוא רכב אמין?
לאחד יש מזל, לאחר פחות. אחד מטפל לבד ויודע להשיג חלקים בזול והאחר מכניס למוסך ומשלם מה שאומרים...
אז?
בכלל... מי שעוקב אחר הוצאות הוא מזוכיסט...
הכל עניין של הרגשה - אם אתה אוהב ומרוצה מהנבלה, שום קובץ אקסל(בסוף השנה), לא יעיר אותך ותגיד "נפרדים"...
רק כשימאס לך מההתעסקויות והתקיעות והתיקונים, תעיף את הבונבוניירה..
זה לא קשור, זה רק למעקב כדי לראות מה הוחלף ומתי וכמה זמן החזיק עד ההחלפה/תיקון הבא.
-
פתחו שרשור מקביל בפורום לנדרובר ולכו על זה.
-
מה זה RR ?
זה כמו LC או יותר טוב ?
2006 TLC 100 IL
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonmg
מה זה RR ?
זה כמו LC או יותר טוב ?
2006 TLC 100 IL
קובץ מצורף 106408
אחרי 20 שנה מסתבר שטויוטה שווה יותר גם מרולס-רויס?.....:rolleyes:
-
אתה מפנים מהר...
מעניין איך ניראה שרשור כזה באנגלית - הכוונה באתרים בחול
ראיתי שם כתבות שמספידות את הלנדקרוזר (200) וטוענות שהטויוטה איבדה את הדרך כשהוציאה את ה 100 IFS
לעומת הדיסקברי שהשיל מעליו חצי טון ונעשה יותר רלוונטי לשטח..
עוד עשרים שנה הכל יהיה בסדר - אני מדמיין איך בתור סבא אני אספר לנכדים שפעם היה רכב שטח אמיתי ... הוא יסתכל עליי ולא יאמין איזה מפגרים טכנולוגית היינו...
זה כמו לספר לבת שלי שהרכב הראשון שלי (4 גלגלים) היה סוסיתא רום כרמל דוכס ...
2006 TLC 100 IL
-
עלויות שלי להיללקס 95 בתקופה של 50,000 ק"מ העלויות הם ללא טיפולי 10:
1000 |
החלפת 2 מצברים |
600 |
החלפת סטרתר |
1500 |
החלפת רדיאטור |
500 |
החלפת כבל בלם יד |
600 |
בלמים קדמים |
500 |
החלפת מאוור |
400 |
פאן קלאץ מוגדל |
300 |
גז וטיפול במזגן |
200 |
משאבת קלאץ תחתונה |
350 |
משאבת קלאץ עליונה |
700 |
שופוץ דרשפט קדמי |
700 |
החלפת פולי מים למוקטן |
500 |
החלפת 2 רצועות מנוע |
7000 |
ברקסים קידמי+ אחורי +פילטר סולר+ניקוי מזרקים+זרעה מגל ופיטון + תושבות |
1200 |
חלקים לשיפוץ פרונט |
2000 |
עבודה שיפוץ פרונט |
1000 |
החלפת מצבר |
700 |
ביצה קדמית מפירוק |
1000 |
מנגנון נעילה אחורי |
סה"כ עליות 20,750 ש"ח
-
שמע סוג התקלות שלך מרשים - היו לי 2 היילקסים אבל האחרונה עשתה 240,000 ב 14 שנים - שזה לא הרבה אבל לא היו לה חצי מהתקלות שאתה מתאר
והיא בלשון נקבה כי היא הייתה בובה ...
2006 TLC 100 IL
-
זה יותר מפי 2 ממה שהוצאתי על הדיפנדר (6 שנים, 30k קמ) שרואה רק שטח....
-
זה מטורף.
כתבת פעמיים החלפת מצבר, פעם אחת 1000 ₪ לשתי מצברים ופעם שניה 1000 ₪ למצבר יחיד? למה?
ופעמיים החלפת בלמים ב 50k?
זה יותר ממה שהוצאתי על הטרופר ב 5 שנים והאוטו שימש ליום יום.
-
קנתי רכב שהיה בו הרבה מה לתקן רוב הסכום הלך לישור קו לגבי המצברים היה ברכב שני מצברים קטנים שהיו גמורים והחלפתי לשתי קטנים בפעם השניה שהייתי צריך החלפה החלפתי לאחד גדול 100 אמפר
- - - Updated - - -
חברים פרסמתי ההצעות האמתית שלי נו שתפו באקסלים שלכם:(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני אמנם "צעיר" בלנדרובר אבל ניראה לי שיכול להיצטרף לא? אין לי טבלה באקסל אבל יש מחברת והכל רשום.
- - - Updated - - -
זה לא קשור, זה רק למעקב כדי לראות מה הוחלף ומתי וכמה זמן החזיק עד ההחלפה/תיקון הבא.
נו, מה אמרתי?
מזוכיסט.
ונמרוד.
למה שירשוק נפרד בלנדרובר? אמרת אגדי ואמין = אין הרבה הוצאות על תיקונים ואחזקה, מביאים מספרים של אחרים בהשוואה לטויוטות...
איך נדע להשוות, אם יהיו שירשורים נפרדים?
- - - Updated - - -
ושמתם לב מה קורה פה?
טויוטה עם הוצאות וקילקולים, זה אשמת הבעלים או רכב שחוט או בעלים שקרן..
זה אף פעם לא רכב דפוק/בינוני/רגיל.
לנדרובר או איסוזו או מה שלא יהיה, בלי קילקולים או מחיר אחזקה נמוך... אין דבר כזה. זה הבעלים... עפיפון או נאיבי או.. שקרן..
גם פה זה אף פעם לא רכב אמין/זול/רגיל..
מה זה אומר... הבעלים, גם של הטויוטות וגם של "שאר העולם" פשוט לא אמינים.
בקיצור - לא מאמין לאף קובץ אקסל ולא למחברות.
-
עד עכשיו אף אחד מהטוענים לאמינות לא שם דוח הוצאות.
רק מחזק את מבחינתי את הטענה שיש מה להסתיר...
-
מעלה מן האוב שרשור ישן שמשווה בין הסיקס שהיה לי ללנדקרוזר 73:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ול-לנדקרוזר-73
אשתדל לשחזר בשבוע הבא את כל ההוצאות. הרכב מטופל אצל אודי בכל 6 השנים שהוא אצלי.
למעט טיפולים רוטיניים של החלפת נוזלים, התקלות ה״גדולות״ שהיו על פי מיטב זיכרוני:
הרכב ״נתקע״ פעמיים. שתי הפעמים בכביש ובשתי הפעמים עקב הטיפול הישראלי שקיבל. פעם אחת בגלל מערכת האזעקה ופעם שניה בגין קצר מאחורי לוח השעונים, עקב עומס חוטים שהברברים דחפו שם ללא סדר.
אלטרנטור הוחלף. לא במקורי אלא בבוש 24v. עובד כך כבר 5 שנים.
משאבות ברקס אחוריות הוחלפו פעמיים. פעם אחת לכאלה של היילקס כיוון שלא היו בארץ מקוריות לרכב הזה (3/4 אינץ במקום אינץ אם אני זוכר נכון) ופעם נוספת למקוריות כשאלה נמצאו סוף סוף והתחליפיות התגלו כבולמות חלש מדי. (מאחור מותקנים בלמי תוף).
הוחלף קלאץ׳ (כנראה המקורי) במקורי של טויוטה כשעל הד האץ היו אני מעריך 320000 ק״מ. כנראה שילוב של עייפות החומר וטעות תפעול של הבן שנהג.
הוחלף רדיאטור (כנראה המקורי) במקורי של טויוטה כאחזקה מונעת. הרכב לא התחמם ולא נזל.
הוחלפה רצועת טיימינג - אחזקה מונעת, בערך 6 שנים לאחר ההחלפה הקודמת.
הוחלף דרייבשאפט אחורי אחרי שהשמדתי את הקודם בעליה לא זהירה על סלעים.
הוחלפו 2 סטים של צמיגים. אני על הסט השני של bf/at.
הוחלפו שני סטים של מצברים.
שופצה משאבת הגה הדראולי.
תוקנו נזילות אויר מנעילות ה ARB
הוחלפה מסגרת של השמשה הקידמית לכזו מפיברגלאס. המקוריות נוטות להחליד.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...טה-לנדקרוזר-73
לאחרונה נשבר החלון האחורי הקטן, להפתעתי, במסגרת הביטוח נמצא מקורי של טויוטה כולל מנגנון הפשרת האדים.
מד האץ עומד כרגע על 335000 ק״מ. נקנה לפני כ 6 שנים עם 275000 ק״מ.
-
בחייאת לביא..
על מה אנחנו מדברים?
נו, מה רצית שהתקלקל? ה-TC? המתלים האדפטיביים? המנגנון החשמלי של מדפי המזגן(על משקל התקלה האופיינית ב-WJ)?
המנועלה של החלונות?
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?
- - - Updated - - -
ואפרופו "נוטות להחליד"... נוטות? כאילו... בד"כ?
- - - Updated - - -
ותגיד... זה לא אתה (אני באמת לא זוכר) שהתלונן/החליף את הקפיצים הקשים כמו אבן?
עושים אותם כ"כ קשים, בלי גמישות בכלל, עד שבקלות ניתן היה להתקין פרופיל ברזל רגיל... בטח גם מחזיק המון... אמין.
אז הנסיעה קצת קשה... ממילא משווים אותו לטרקטור, אז שיסע כמו טרקטור.. מה אנחנו, מפונקים?
- - - Updated - - -
ואפרופו "נוטות להחליד"... נוטות? כאילו... בד"כ?
- - - Updated - - -
בחייאת לביא..
על מה אנחנו מדברים?
נו, מה רצית שהתקלקל? ה-TC? המתלים האדפטיביים? המנגנון החשמלי של מדפי המזגן(על משקל התקלה האופיינית ב-WJ)?
המנועלה של החלונות?
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?
-
ואני טוען שכול השרשור הזה שווה לתחת בגלל שהצורה ש א ת ם קובעים מה זה רכב אמין (לכם, רלוונטי לארה'ק בלבד) שגוי ביסוד.
אצטט שיחה בין חברים ממדיה אחרת, מילה במילה והשמות שונו להגן על האשמים.
J: למה יש לי הרגשה שרכבים בישראל פחות אמינים מבארה'ב?
T: עניין של טיפול, חלפים וכו'
J: זה בגלל שמטפלים בהם?
T:שלא מטפלים כמו שצריך
J:ואני טוען שעודף טיפולים זה מתכון לצרות.
B:מחיר החלפים המקוריים יקר אז הרוב משתמשים בתחליפיים דרג ג
B:וגם הדלק ושאר האחזרה יקרה אז נשאר פחות תקציב לטיפולים.
N: ואז משלמים על העבודה פעמיים.
B: השנה האוטו שלי נסע 2000 קמ, עלות אחזקה ודלק...תנחש
*טבלה מצורפת
J: ברקסים כי התקנת זבל
B: תוריד 500 שקל
N: כמה אגורות לק'מ?
B: אם הייתי שם מקורי היה עולה עוד 2000
J: אחת הבעיות זה האכות ז של חלפים בארץ.
B: חצי מזה על ביטוח ואגרה אז החישוב מעוות
J:אבל....זה לא אשמת הרכב.
B: יאנוביץ' מביא רק קרוון או זבל אסיאטי
J: המיץ של הזבל
B: היבואן לרוב יקר בטירוף, ויש לא מעט חאפרים כמו M. או המכונאי שלו
J: אנחש, הרוב
B: לא יודעים ולא רוצים לפתוח ספר, כן, הרוב הייתר לרוב יקרנים בחשבון הטיפול
J: כול זה נכון אבל תראה את מי מאשימים
B: אז המשוגעים הולכים לגורואים והרוב לחאפרים
J: הרכב לא אמין
B: כן, יש בזה משהו אם כי לנדרובר למשל מחורבן מטבעו
J: עזוב חריגים
חומר למחשבה. כשרכב אמין הוא אמין באיסלמאבד,בוגטה או הונולולו באותה מידה, ונבלה סרוחה....(ויסלח לי ברנרד) זה נבלה סרוחה, אפילו בדרום ג'רזי. הבעיות הספציפיות לארה'ק אינן צריכות להכנס למשוואה.
-
ומה זה קשור למכלולים סגורים כמו טרנספר, סרן, מסרק הגה, משאבת הגה, מזרקים וכו' שקורסים מוקדם ולא פעם אחת?
בהנחה שמילאו/החליפו בהם את השמן הנכון כן.
-
די קשור כי זה התרבות.
אולי לא החליפו בכלל
אולי אמרו שהחליפו.
אולי החליפו ומלאו במי יודע מה.
לך תדע ולך תוכיח שזה גרם לכשל ספציפי. אבל מובן שהכי קל (במיחד מהצד של החאפר) זה להאשים את המכלולים של הרכב. וזה ממש לא משנה איזה.
-
ואם לא הבנתם אותי נכון, טענתי פשוטה,
מכונאי, נכון להיום ובלי כול קשר למדינה בה הוא נמצא, לא מבין כלום במכוניות(הוא רק מבין בכסף) והנה דוגמה מהיום, חמה מהתנור.
בבוקר החברה התלוננה שהעגלה שלה דורשת החלפת שמן מנוע, נכנסתי לגרופאון ויש החלפת שמנים ל3 רכבים ב$26 (מחיר ל3)וממש לא רחוק ממני, אומנם אני רגיל לחליף לבד.... אבל במחיר הזה זה כחצי ממה שעולה לי לקנות שמן+מסנן. וגם לא צריך ללכלך את הידיים.
הכול הלך יחסית חלק ולא ניסו למכור לי יותר מדי שטוייות אבל אז קיבלתי את הניירת עם המפתחות.
רכב מס 1 מזדה שנת 2000MPV מנוע V6
http://i1125.photobucket.com/albums/...2019.13.24.jpg
ננתח
$200 לסרוויס? על מה ומה בדיוק? אין מה לעשות שם, פלגים וחוטים חדשים
$400 להחליף אטם שמן (של הקרטר, וצריך) קוף חצי מאולף יכול לעשות את זה בחצי שעה, ב60-70$ הייתי חושב על זה
$90 להחליף נוזל ברדיאטור, למה מי מת? וחוץ מזה....אין כול צורך. והנוזל יחסית חדש, החלפתי ב 2010
והדובדבן על העוגה, $490 להחליף חגורת טיימינג ומשאבת מיים, אולי לא מיותר לציין שהמנוע זה דוראטק של פורד ואין לו חגורת טיימינג והמשאבת מיים נמצאת מאחורי המנוע ומונעת ע'י הגל זיזים השמאלי ולהחליף אותה לוקח כ10 דקות במקרה הגרוע.
בקיצור, כול זה נכתב ע'י אדיוט בלי שמץ במכונאות.
נעבור לעגלה הבאה, סוזוקי שנת 2002, מנוע 1.8 גרוטאה שאתם יודעים בשם בלנו, או כדומה
http://i1125.photobucket.com/albums/...2019.13.12.jpg
מוזר ביותר,
העגלה מוזנחת, צריכה ציריה ימנית(יש תקתוקים בסיבובים) וגם צריכה החלפת שמן גיר (צבע שחור-מת) ומי יודע מה עוד ואני לא רוצה לדעת מה,אבל לפי הניירת של ה"מוסך"....לא צריך כלום.
אבל זה ממש לא מפתיע, כמו שאמרתי כבר...
-
נתתי דוגמאות לרכבים שאני מכיר וראיתי ולא סתם זרקתי מהמותן, הרכבים האלה מטופלים במוסך יבואן, אם הם חאפרים? אני לא חושב אבל הכל יכול להיות.
מי שמטפל בכל מוסך מיזדמן ומדלג בין אחד לשני, מטפל אצל חאפרים כדי לחסוך כמה שקלים, כנראה לא יתפלא אם הרכב כושל אחרי x ק"מ בלי שום סיבה...
בעצם יש סיבה... החאפר.
-
מוסך יבואן לא מהווה אינדיקציה לכלום.
בשכר שניתן לשלם למכונאים ובתרבות שקיימת בענף הזה שום עבודה לא מבוצעת ע"פ הוראות היצרן. הכל חרטאבונה.