תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
טוב. מתברר שיש סירטון של הארוע.
לא נראה שהתפרעתי.
בערך ב 0:46 נשברת הציריה. לפני זה הגלגל מסתובב. רואים ברור. אחרי זה האוטו לא מתקדם וכל מנורות הבקרה האפשריים של בקרת החלקה. אחיזה. משיכה. וכו. מהבהבות.
https://youtu.be/hOKdr5R3-Qs
עייפות החומר.
לגבי הצד השני. אם יישבר. נביא ציריה. אם לא. אז לא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני משער שמי שתכנן את האוטו לא חשב על הצלבות, מעלות ונעילות.
אז כנראה שאתה לוקח את הרכב לקצה ועדיין אחרי 4 שנים ומלא טיולים לפי מה שרשמו כאן הנזק שלך יסתכם ב-1500 ש"ח לציריה חדשה מהקופסא דיינו
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני משער שמי שתכנן את האוטו לא חשב על הצלבות, מעלות ונעילות.
אז כנראה שאתה לוקח את הרכב לקצה ועדיין אחרי 4 שנים ומלא טיולים לפי מה שרשמו כאן הנזק שלך יסתכם ב-1500 ש"ח לציריה חדשה מהקופסא דיינו
פחות מאלפיה כנראה ....
כן. דיינו לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
טוב. מתברר שיש סירטון של הארוע.
לא נראה שהתפרעתי.
בערך ב 0:46 נשברת הציריה. לפני זה הגלגל מסתובב. רואים ברור. אחרי זה האוטו לא מתקדם וכל מנורות הבקרה האפשריים של בקרת החלקה. אחיזה. משיכה. וכו. מהבהבות.
https://youtu.be/hOKdr5R3-Qs
עייפות החומר.
לגבי הצד השני. אם יישבר. נביא ציריה. אם לא. אז לא.
ראיתי את הסרטון. אם הייתה לך ציריה ספייר באוטו, היית מחליף אותה במקום תוך כדי פריסת קפה קצרה וממשיך כאילו לא קרה כלום.
במחיר שאתה יכול להשיג את הציריה, אין מצב שלא הייתי קונה עוד אחת לספייר. אין מצב שאני יורד לשטח בלי צירייה ספייר באוטו...
טל.
נראה שלא כזה פשוט להוציא את החלק הקטן השבור מתוך הדיפרנציאל. בטח לא בשטח.
ואני לא רואה את עצמי נוסע עם 100 קילו של כלים וחלקי חילוף באוטו ..
אם אני אגלה שאני שובר ציריות על ימים ועל שמאל ...
אני אחליף אוטו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
נראה שלא כזה פשוט להוציא את החלק הקטן השבור מתוך הדיפרנציאל. בטח לא בשטח.
ואני לא רואה את עצמי נוסע עם 100 קילו של כלים וחלקי חילוף באוטו ..
אם אני אגלה שאני שובר ציריות על ימים ועל שמאל ...
אני אחליף אוטו.
קצת קשה אז נשברים...?? [emoji6]
לפי הסרטון זו סיטואציה קלאסית שצריה אחת חוטפת את כל משקל הרכב.
היית בהצלבה בעליה, הקדמים לא הסתובבו (כנראה הבקרה לא זיהתה עדין החלקה)
כל המשקל היה על הגלגל האחורי..
אכן לא השתוללת.
אבל כן נסעת קצת יותר מהר ממה שכדאי לנסוע עם כפול נעילות.
נראה שזה שילוב של מהירות קצת גדולה מדי ועיפות החומר.
קורה וקרה לרבים וטובים..
נעול. לא כפול.
וזה הכי לאט אפשר בדאסטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
לפי הסרטון זו סיטואציה קלאסית שצריה אחת חוטפת את כל משקל הרכב.
היית בהצלבה בעליה, הקדמים לא הסתובבו (כנראה הבקרה לא זיהתה עדין החלקה)
כל המשקל היה על הגלגל האחורי..
אכן לא השתוללת.
אבל כן נסעת קצת יותר מהר ממה שכדאי לנסוע עם כפול נעילות.
נראה שזה שילוב של מהירות קצת גדולה מדי ועיפות החומר
אני לא ראיתי שכל משקל הרכב על גלגל אחורי - השיפוע לא היה קיצוני ולכן היה עדיין לא מעט משקל על הקדמיים.
גיא נסע במצב המקביל לנעילה אורכית נעולה ובה המומנט מחולק 50/50, כך שלא היה יכול לעבור לדיפ' האחורי יותר מ-50% מהמומנט.
בקרת המשיכה במקרה הזה רלוונטית רק לדימוי נעילה רוחבית על הציר הקדמי.
דבר אחרון, לדאסטר אין הילוך כח וגיא נסע בסל"ד נמוך, כך שבהתחשב בפלטפורמה, מהירות הגישה היתה המינימלית האפשרית (בלי 'חצי' קלאצ').
באופן כללי, לי המהירות נראית מאוד איטית ומבוקרת (אבל אני לא מומחה גדול יותר מדי וגם משוחד קצת [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פחות מאלפיה כנראה ....
כן. דיינו לגמרי.
אין ספק שדאסטר הוא באמת רכב השטח המשתלם ביותר הקיים.
בשביל מה שאתה עושה איתו, אם אלה הנזקים שאתה חוטף מדי פעם, באמת כבוד.
חלוקת מומנט בין הגלגלים היא חלוקת מומנט משתנה ולא קבועה,היא משתנה ומועברת בין כל הגלגלים בכל שבריר שניה בהתאם לכוח שכל גלגל יכול להוריד בכל שבריר שניה לקרקע.
יובב, אתה זוכר,גם אני נעול מאחור, בטיולון שעשינו בבן שמן נסעתי במצב AUTO , במטרה לא להעביר כל הזמן 100% מומנט אופציונלי לסרן האחורי, גם בטיולים במדבר אני משתדל לא להיות על LOCK חוץ מאשר כשאין ברירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
חלוקת מומנט בין הגלגלים היא חלוקת מומנט משתנה ולא קבועה,היא משתנה ומועברת בין כל הגלגלים בכל שבריר שניה בהתאם לכוח שכל גלגל יכול להוריד בכל שבריר שניה לקרקע.
יובב, אתה זוכר,גם אני נעול מאחור, בטיולון שעשינו בבן שמן נסעתי במצב AUTO , במטרה לא להעביר כל הזמן 100% מומנט אופציונלי לסרן האחורי, גם בטיולים במדבר אני משתדל לא להיות על LOCK חוץ מאשר כשאין ברירה.
זוכר היטב וממעט הנסיון שלי, נראה לי שאתה צודק ובתנאי חוסר כח מנוע, עדיף להיות ב-4 Auto.
בכל מקרה, בגלל שלא מדובר בדיפרנציאל מרכזי, אלא בחלוקה קבועה של תנועה דרך הגיר, כאשר יחידת הצימוד האחורית מגיעה למצב של נעילה אורכית מלאה, החלוקה היא לא יותר מ-50/50 בין הציר הקדמי לאחורי ואין מצב שבו כל המומנט מועבר אחורה לציר האחורי - זה פשוט לא אפשרי טכנית עד כמה שאני מבין.
ממה שאני מבין, מצב 4 Auto מאפשר למערכת ההינע לחלק לאחוריים פחות מומנט מאשר 50% וככה נשמרת גמישות מסויימת שבה האחיזה הטובה של הציר האחורי הנעול לא גורמת לכיבוי המנוע, (כי אין לו מספיק מומנט כדי להתגבר על המכשול).
לדעתי אם הבנתי נכון, תשימו לב שאם אתם במצב auto אז יחידת הצימוד עובדת לסירוגין משמע הקלצ׳ים/דיסקיות בפנים עובדים שעות נוספות בניגוד למצב Lock שהיחידה מוצמדת מלא/משולב קבוע=פחות עבודת צימוד וזה פחות שחיקה.
אני לא הבנתי למה עדיף לי לשחוק את המצמד האחורי מאשר לכבות מנוע כמה פעמים במהלך הטיול.
להניע שוב זה זול. להחליף מצמד אחורי זה יקר.
ובכל מקרה. גם אם הייתי באוטומט באותו מקום. האוטו פירפר והיתה הצלבה. משמע האחורי היה מתחבר ושוב היה עומס רגעי גבוה ... פלוס עצירה עד שהמערכת מזהה בעיה ומתחברת ...
אם הציריה היתה צריכה להשבר. היא היתה נשברת.
זה לא אסון.
שבר ראשון ב 4 שנים ... נסבל מבחינתי.
הציריה החדשה כבר מחכה לי ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לדעתי אם הבנתי נכון, תשימו לב שאם אתם במצב auto אז יחידת הצימוד עובדת לסירוגין משמע הקלצ׳ים/דיסקיות בפנים עובדים שעות נוספות בניגוד למצב Lock שהיחידה מוצמדת מלא/משולב קבוע=פחות עבודת צימוד וזה פחות שחיקה.
צודק לגמרי ולכן ההמלצה הגורפת בדאסטר היתה לסוע בשטח במצב 4 Lock ולהפחית שחיקה של יחידת הצימוד האחורית.
כשמוסיפים את הנעילות ומשפרים בצורה חדה את האחיזה של הציר האחורי, יוצא שבמעבר מכשולים קשים (כן, אני יודע, בינוניים...), הרכב נכבה יותר מחוסר כח, כנראה בגלל שהוא לא יכול לפרפר גלגלים עם האחיזה המשופרת.
זו הסיבה שאולי עדיף לעבור למצב 4 Auto לפני מעברים בעייתיים לטובת מעבר נוח יותר ובמחיר שחיקה של הקלאצ'ים הללו.
וכפי שגיא ציין, עניין הצירייה השבורה כנראה לא קשור.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
זוכר היטב וממעט הנסיון שלי, נראה לי שאתה צודק ובתנאי חוסר כח מנוע, עדיף להיות ב-4 Auto.
בכל מקרה, בגלל שלא מדובר בדיפרנציאל מרכזי, אלא בחלוקה קבועה של תנועה דרך הגיר, כאשר יחידת הצימוד האחורית מגיעה למצב של נעילה אורכית מלאה, החלוקה היא לא יותר מ-50/50 בין הציר הקדמי לאחורי ואין מצב שבו כל המומנט מועבר אחורה לציר האחורי - זה פשוט לא אפשרי טכנית עד כמה שאני מבין.
ממה שאני מבין, מצב 4 Auto מאפשר למערכת ההינע לחלק לאחוריים פחות מומנט מאשר 50% וככה נשמרת גמישות מסויימת שבה האחיזה הטובה של הציר האחורי הנעול לא גורמת לכיבוי המנוע, (כי אין לו מספיק מומנט כדי להתגבר על המכשול).
אני אנסה להסביר את עצמי בצורה ציורית...
תחשוב שיש לך ציר ואתה מנסה לסובב אותו ביד עם מפתח צינורות. בשני צידי הציר מחובר גלגל שיש לו חיכוך מסויים עם הקרקע, כשהחיכוך שווה בין הגלגלים לקרקע הכח שתפעיל עם מפתח הצינורות יהיה שווה בין שני קצוות הציר. אם נרים גלגל אחד לאוויר , כל הכח שלך יעבור לגלגל בעל האחיזה.
עכשיו בדאסטר שאין לו דיפרנציאל מרכזי והוא נעול מאחור , תחשוב על המצב שאחד הגלגלים הקדמיים עולה לאוויר , ישנה את ההשהיה של המחשב עם בקרת האחיזה בזיהוי אותו גלגל שמפרפר עד לבלימתו , בזמן הקצר הזה עם נעילה אחורית , גלגל אחורי בודד יכול להרגיש את מלא הכח של מפתח הצינורות.
ולגבי היחידה האחורית... היא לא מחליקה כי בא לה להחליק. היא מחליקה אם עוברים מומנט מקסימלי מסויים. מנסיון , אפשר לחיות טוב עד שם עם הפיוז הזה, בנתיים...
בדיוק. ואז הציריה אם היא עייפיה. נשברת.
חוץ מזה ...
עכשיו משנשבר משהו בשטח ... דאסטר הוא גיפ אמיתי [emoji23][emoji23].
נשאר רק שיתחילו נזילות [emoji848][emoji2360]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אני אנסה להסביר את עצמי בצורה ציורית...
תחשוב שיש לך ציר ואתה מנסה לסובב אותו ביד עם מפתח צינורות. בשני צידי הציר מחובר גלגל שיש לו חיכוך מסויים עם הקרקע, כשהחיכוך שווה בין הגלגלים לקרקע הכח שתפעיל עם מפתח הצינורות יהיה שווה בין שני קצוות הציר. אם נרים גלגל אחד לאוויר , כל הכח שלך יעבור לגלגל בעל האחיזה.
עכשיו בדאסטר שאין לו דיפרנציאל והוא נעול מאחור , תחשוב על המצב שאחד הגלגלים הקדמיים עולה לאוויר , ישנה את ההשהיה של המחשב עם בקרת האחיזה בזיהוי אותו גלגל שמפרפר עד לבלימתו , בזמן הקצר הזה עם נעילה אחורית , גלגל אחורי בודד יכול להרגיש את מלא הכח של מפתח הצינורות.
ולגבי היחידה האחורית... היא לא מחליקה כי בא לה להחליק. היא מחליקה אם עוברים מומנט מקסימלי מסויים. מנסיון , אפשר לחיות טוב עד שם עם הפיוז הזה, בנתיים...
תאורטית זה יכול לקרות, אבל אני חושב שבד"כ מדובר בעלייה ואז יש פחות משקל על הקדמיים ולכן כמעט תמיד שני הקדמיים יפרפרו וגם אם אחד מהם באוויר, אז השני 'יבזבז' לפחות חלק מהמומנט שמועבר קדימה
וגם אם זה קורה, זה יהיה לשברירי שניה והמומנט של הדאסטר לא כזה גיבור בשביל לשבור צירייה חדשה שטרם התעייפה.
המינוח שבו השתמשתי לגבי זה שזה לא אפשרי מבחינה טכנית, שגוי, כפי שציינת. זה פשוט נדיר ולזמנים מאוד קצרים
מומנט לא "מתבזבז". אם אין התנגדות - אין מומנט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
תאורטית זה יכול לקרות, אבל אני חושב שבד"כ מדובר בעלייה ואז יש פחות משקל על הקדמיים ולכן כמעט תמיד שני הקדמיים יפרפרו וגם אם אחד מהם באוויר, אז השני 'יבזבז' לפחות חלק מהמומנט שמועבר קדימה
וגם אם זה קורה, זה יהיה לשברירי שניה והמומנט של הדאסטר לא כזה גיבור בשביל לשבור צירייה חדשה שטרם התעייפה.
המינוח שבו השתמשתי לגבי זה שזה לא אפשרי מבחינה טכנית, שגוי, כפי שציינת. זה פשוט נדיר ולזמנים מאוד קצרים
בדיפרנציאל פתוח אם אחד באוויר השני לא מקבל כוח.
לגבי הנדירות והזמנים הקצרים, זה קורה כל הזמן , המומנט זמין כי המנוע עובד , הברזלים מתוחים ומפותלים כל עוד שישנה אחיזה , מה שצריך הוא גל הלם במערכת של עשירית שניה בכדי לפצלח את החוליה החלשה , כמובן בתנאי שיש מספיק מומנט מצד המנוע וגלגלים שמפתחים אותו ע״י התנגדותם.
קלאק.