תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
התייחסת לפרמטר העבירות, שהוא מדיד וחשוב ברכב טיולים, אבל לדעתי הוא משני בין כל שאר התכונות והשימושים שיש לדאסטר כרכב ראשי, משפחתי, יומיומי, שמשמש גם לטיולים.
במכלול התכונות והשימושים אין לי בכלל ספק שהדאסטר מנצח את רוב האלטרנטיבות, ואם המחיר הוא פחות עבירות, יש מצב שזה משתלם.
הנה דוגמה של 'עבירות' .. הכישלון הוא כפי הנראה עקב משקל קל וצמיגים לא מתאימים .. ומהלכי מתלה מגוחכים ... וכל תרוץ אחר .. כמובן הכי אשם הוא הנהג.
זאת העליה למצפה צינים
אחר כך עליתי מסביב .. הסובארו נכשל גם במסביב ...
https://youtu.be/KG_nKQhgjdk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Something from my side,
הרבה זמן אני מהרהר איזה רכב שטח יתאים לנו כשהילדים יגדלו טיפה ואפשר יהיה לבלות איתם בטיול בנגב,
היו לי אופנועי שטח, אח"כ סופה קצרה פתוחה, היה טנדר והיה טרופר ארוך....
לרכוש רכב נוסף שיעמוד כל השנה בחנייה לא יקרה לדעתי, את זה עושה כרגע הריינג'ר , ולדעתי זה לא טוב לאף רכב.
לכן, האופציה הריאלית היא החלפת הפרייבט של האשה בטנדר או SUV, טנדר נורמלי שלא עבר התעללות קבלנים יהיה קשה למצוא /יקר ואני לא בטוח שיעבור אצלה כ"כ בקלות, למעט ראם, זה אפילו עולה מידי פעם, אבל לא כלכלי לדעתי.
ו SUV גדול... מה קינג או LC?
יקר מידי/ שנתון ישן מידי...
אז מה נשאר???
מהשרשור הזה עולה שדאסטר היא כנראה התשובה.
תודה לגיא על התובנות והמסקנות!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
Something from my side,
הרבה זמן אני מהרהר איזה רכב שטח יתאים לנו כשהילדים יגדלו טיפה ואפשר יהיה לבלות איתם בטיול בנגב,
היו לי אופנועי שטח, אח"כ סופה קצרה פתוחה, היה טנדר והיה טרופר ארוך....
לרכוש רכב נוסף שיעמוד כל השנה בחנייה לא יקרה לדעתי, את זה עושה כרגע הריינג'ר , ולדעתי זה לא טוב לאף רכב.
לכן, האופציה הריאלית היא החלפת הפרייבט של האשה בטנדר או SUV, טנדר נורמלי שלא עבר התעללות קבלנים יהיה קשה למצוא /יקר ואני לא בטוח שיעבור אצלה כ"כ בקלות, למעט ראם, זה אפילו עולה מידי פעם, אבל לא כלכלי לדעתי.
ו SUV גדול... מה קינג או LC?
יקר מידי/ שנתון ישן מידי...
אז מה נשאר???
מהשרשור הזה עולה שדאסטר היא כנראה התשובה.
תודה לגיא על התובנות והמסקנות!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בכיף !
בשביל זה אנחנו פה :)
לפני שנים לא מעטות עשיתי את נחל צין, מהמפעלים ועד לשדה בוקר דרך מעלה צין, בקורולה (של העבודה:)). לא היו נזקים לרכב אבל הנהיגה הייתה מוקפדת מאוד, זהירה ומלאת חששות. לא כיף למרות הסיפוק בסוף "שהצלחתי לעשות את זה". על אותו משקל, דאסטר יעבור את הציר הזה ללא כל בעיות אבל בצירים קשים יותר-רוב שבילי השטח לפחות בנגב, החששות לא יפסיקו לקנן והדופק יעלה לעיתים קרובות מידי. מי שנוח לו עם חוסר הבטחון התמידי הזה ביכולת של המכונה להתמודד עם אתגרי השטח, סבבה- יקנה דאסטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
לפני שנים לא מעטות עשיתי את נחל צין, מהמפעלים ועד לשדה בוקר דרך מעלה צין, בקורולה (של העבודה:)). לא היו נזקים לרכב אבל הנהיגה הייתה מוקפדת מאוד, זהירה ומלאת חששות. לא כיף למרות הסיפוק בסוף "שהצלחתי לעשות את זה". על אותו משקל, דאסטר יעבור את הציר הזה ללא כל בעיות אבל בצירים קשים יותר-רוב שבילי השטח לפחות בנגב, החששות לא יפסיקו לקנן והדופק יעלה לעיתים קרובות מידי. מי שנוח לו עם חוסר הבטחון התמידי הזה ביכולת של המכונה להתמודד עם אתגרי השטח, סבבה- יקנה דאסטר.
לא חושב שיש בסיס להשוואה הזאת.
מרווח גחון ......
לפני שנה הצטרף אלינו לטיול גרנד ויטארה 2012, חמש דלתות, מוגבה וממוגן (על ידי אספיר, ההגבהה סטנדרטית ולא מושכת אש).
שאר הרכבים בטיול היו קינג( מוגבהה וממוגן ברסטה, דהיינו הגבהה סטנדרטית ולא בולטת) ודיסקברי1 & 2.
נסעתי קטע אחריו בנחל צין והיה מפתיע עד כמה הגרנד ויטארה היה קרוב ונמוך, אילץ את הנהג להוריד משמעותית הקצב, פה ושם המיגון אכן גירד, ממש לא בר השוואה לקינג באותם תנאים ( שגם הוא רכב חצי רך בעיני).
עד לאותו טיול חשבתי שגרנד ויטארה שקול לקינג ביכולות.
כך שלנסוע על ײביציםײ בדחילו ורחימו כל הטיול, בהחלט פוגע לי בהנאה, צריך קצת יותר שלייקס בעיני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לפני שנה הצטרף אלינו לטיול גרנד ויטארה 2012, חמש דלתות, מוגבה וממוגן (על ידי אספיר, ההגבהה סטנדרטית ולא מושכת אש).
שאר הרכבים בטיול היו קינג( מוגבהה וממוגן ברסטה, דהיינו הגבהה סטנדרטית ולא בולטת) ודיסקברי1 & 2.
נסעתי קטע אחריו בנחל צין והיה מפתיע עד כמה הגרנד ויטארה היה קרוב ונמוך, אילץ את הנהג להוריד משמעותית הקצב, פה ושם המיגון אכן גירד, ממש לא בר השוואה לקינג באותם תנאים ( שגם הוא רכב חצי רך בעיני).
עד לאותו טיול חשבתי שגרנד ויטארה שקול לקינג ביכולות.
כך שלנסוע על ײביציםײ בדחילו ורחימו כל הטיול, בהחלט פוגע לי בהנאה, צריך קצת יותר שלייקס בעיני.
מסכים לגמרי !
בכל מה שאמרת, קינג הוא אכן ברמה אחרת (גבוהה יותר) למרות שהוא מרגיש או נראה רכב רך .. הוא לא כל כך פראייר.
ולגבי לנסוע על ביצים .. לא כיף. זאת הסיבה שהגבהתי.
ואכן כפי שתארתי קודם, ההגבה הזאת של 5 ס'מ ... היא הבדל של שמיים וארץ.
לא צריך לבחור נתיב בין אבני חצץ .. ולא צריך להאיט לאפס קמ'ש לפני כל קיסם שיניים שמונח על הקרקע.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
לדעתי מה שיקבע הוא מבחן הזמן.
כמה זמן/קמ של טיולים בסגנון שהרכב פוגש אצל גיא, יגבו ואיזה בלאי.
חלק לא מבוטל מהרובוסטיות של רכבי שטח ״ייעודיים/אמיתיים״ הוא המכלולים הכבדים שאמורים להחזיק מעמד זמן ארוך בעומס הנדרש מהם.
נקודתית, הרבה מאד רכבים ״רכים״ יכולים להציג עבירות מרשימה, והמבחן הוא מי יכול להתמיד בלי נזקים לאורך זמן, או MTBF טוב יחסית לרכב שטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלק לא מבוטל מהרובוסטיות של רכבי שטח ״ייעודיים/אמיתיים״ הוא המכלולים הכבדים שאמורים להחזיק מעמד זמן ארוך בעומס הנדרש מהם.
נקודתית, הרבה מאד רכבים ״רכים״ יכולים להציג עבירות מרשימה, והמבחן הוא מי יכול להתמיד בלי נזקים לאורך זמן, או MTBF טוב יחסית לרכב שטח.
מסכים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הנה דוגמה של 'עבירות' .. הכישלון הוא כפי הנראה עקב משקל קל וצמיגים לא מתאימים .. ומהלכי מתלה מגוחכים ... וכל תרוץ אחר .. כמובן הכי אשם הוא הנהג.
זאת העליה למצפה צינים
אחר כך עליתי מסביב .. הסובארו נכשל גם במסביב ...
https://youtu.be/KG_nKQhgjdk
מאחר שהטרופר שעומד למעלה (בסירטון שלך), זה אני, אז אני ארשה לעצמי לתקן את המיקום -
זה הסוף של מעלה ציחור בדרך למצפה צחיחה (אלו לפחות השמות בעמוד ענן).
הסיבה לדעתי היא חד משמעית מהלכי מתלים.
יש שם בורות עמוקים, ואתה פשוט התחלת "להתנדנד", כל פעם גלגל נוגע \ לא נוגע בקרקע, והאלקטרוניקה של הדאסטר משתגעת ומאחרת בתגובה של הנעילה.
גלגל מתנפנף באוויר, עושה סיבוב או שניים, ננעל (ע"י הבקרת החלקה), הכוח עובר לגלג הנגדי, הוא מתחיל להסתובב, ומתרוממם באוויר (עכשיו הגלגל הנעול ע"י הבקרת החלקה, נוגע בקרקע).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מאחר שהטרופר שעומד למעלה (בסירטון שלך), זה אני, אז אני ארשה לעצמי לתקן את המיקום -
זה הסוף של מעלה ציחור בדרך למצפה צחיחה (אלו לפחות השמות בעמוד ענן).
הסיבה לדעתי היא חד משמעית מהלכי מתלים.
יש שם בורות עמוקים, ואתה פשוט התחלת "להתנדנד", כל פעם גלגל נוגע \ לא נוגע בקרקע, והאלקטרוניקה של הדאסטר משתגעת ומאחרת בתגובה של הנעילה.
גלגל מתנפנף באוויר, עושה סיבוב או שניים, ננעל (ע"י הבקרת החלקה), הכוח עובר לגלג הנגדי, הוא מתחיל להסתובב, ומתרוממם באוויר (עכשיו הגלגל הנעול ע"י הבקרת החלקה, נוגע בקרקע).
בכיף ... אם כבר, כל השביל הזה מסומן 100 מ' מזרחית מאיפה שהוא באמת ......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא חושב שיש בסיס להשוואה הזאת.
מרווח גחון ......
יקירי, כתבתי "על אותו משקל". לא השוותי את הקורולה לדאסטר אלא טענתי שכמו שהקורולה "הסתדרה" בצין, כך גם הדאסטר יכול ל"הסתדר" בצירים קשים יותר אבל הוא גובה מחיר של חשש וחוסר בטחון תמידי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
יקירי, כתבתי "על אותו משקל". לא השוותי את הקורולה לדאסטר אלא טענתי שכמו שהקורולה "הסתדרה" בצין, כך גם הדאסטר יכול ל"הסתדר" בצירים קשים יותר אבל הוא גובה מחיר של חשש וחוסר בטחון תמידי .
אבל זה נכון לכל רכב .. בקנ'מ שלו .... לא ?
אני אעצור בשביל הזה ואתה באחר ...:
הקורולה היא לא פנאי-שטח ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מסכים לגבי מבחן הזמן, אבל אם MTBF זה מדד אז דאסטר יקבל ציון גבוה מדיפנדר (בלי ציניות), ודי ברור שזה רחוק מייצוג הולם של ההתאמה.
1 קבצים מצורפים
למיטב זכרוני ואם אני זוכר נכון את המקום, במקום בו לא עברת, עברה רנו מגאן לפני 12 שנים.
קובץ מצורף 111258
אמנם התמונה היא לא במדוייק מאותו מקום, אבל אני מניח שמכירי האזור יבינו.
האם זה אומר משהו על הדאסטר?
אהם זה אומר משהו על המגאן?
זה רק אומר לקחת הכל בפרופורציות.
וקרא שוב, גיא, את שכתבתי מזמן: אני מפרגן לדאסטר על שילוב התכונות הכולל.
עד כדי כך מפרגן, שאפילו שקלתי לרכוש כזה.
לא עבורי, אבל עדיין....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
מסכים לגבי מבחן הזמן, אבל אם MTBF זה מדד אז דאסטר יקבל ציון גבוה מדיפנדר (בלי ציניות), ודי ברור שזה רחוק מייצוג הולם של ההתאמה.
אני יכול להעריך שבשימוש מתון על שבילי קק״ל כמו שהיצרן כנראה התכוון, אז כן.
אבל בכלל לא בטוח לגבי בהתייחס לבלאי מרכב, ומכלולי הנעה.
לפי הסרטונים והתיאורים, זה די התעללות ברכב שהמכלולים שלו מבוססים על רכב כביש.
אני לגמרי לא בטוח שהיצרן האירופאי העריך מה הלבנטינים יעוללו לרכב שלו.
המכניקה זה מורנו ברובה .. עם תרומות מקשקאי .. האלקט' מרנו. לא בדיוק רכב כביש .. יותר כביש-שביל.
ואין ספק שלא לזה התכוון המשורר ;)
אבל גם לא למה שקורה עם כל טראנו, ויטארה, פג'רו וטראקן ......
כמו שאני מבין את הדיון כרגע, הוא סובב סביב "האם העבירות שמספקת דאסטר משופרת קלות מספיקה לטיול משפחות סטנדרטי".
התשובה, כמובן תהיה אינדיבידואלית, ותלויה בהגדרה של "טיול", "עבירות", "משפחות", ו"סטנדרטי". כל אחד עם ההגדרה שלו.
בעצם הדיון הוא סביב זה כל הזמן. עניין של טעם והגדרה.