כמו כל קפיץ עלה. הם נשברים... בשטח.
אבל באמת כמו כל קפיץ עם שאקל קדמי - קרוב לעין הקדמית. גם אחד הקפיצים הקדמיים שלי היה שבור ככה והשלמתי בינתיים מחנות החלפים שתמיד פתוחה אי שם ...
אסף.
Printable View
כמו כל קפיץ עלה. הם נשברים... בשטח.
אבל באמת כמו כל קפיץ עם שאקל קדמי - קרוב לעין הקדמית. גם אחד הקפיצים הקדמיים שלי היה שבור ככה והשלמתי בינתיים מחנות החלפים שתמיד פתוחה אי שם ...
אסף.
נראה כמו... משהו.. שיהיה.. משהו..
קובץ מצורף 118401
וגם זה רעיון...
קובץ מצורף 118402
אסף.
יש לך ליפט? נחמד. איך הוא שורד בחוץ?
א. אם תשאל במועצה המקומית או את השכנים אז זה לא ליפט זה מכפיל חניה. וזה גם לא בדיוק שלי.
ב. שורד לא רע. החשמל מוגן והמכניקה של גשר תחתון היא סהכ בורג מניע בכל צד אז קצת שימון לפני כל הפעלה והכל בינתיים בסדר.
אסף.
תודה
הגיעו שני מפרקי גל הגה, מתחיל קצת לשחק עם הגאומטריה. הגיעו גם התפוחים וגם המברז, גם עם ההגה עצמו אפשר להתחיל לשחק...
יש לי כל מיני תושבות גומי לא סטנדרטיות. למשל התושבת של הרדיאטור. למרבה המזל יש לי את הגומיות מתחילת שנות ה70 אבל נו.... לא בטוח שזה נכון להשתמש בהן.
גם תושבות קבינה שחשבתי להשתמש בשל סופה או סיג׳יי לא מסתדר לי בול.
מה שמוביל אותי למחשבה הבאה.
יש בעולם של היצירה ואומנות פלסטית פוליאוריטן ליציקה. מה ההבדל בינו למה שמשתמשים לתושבות פוליאוריטן יקרות ומפונפנות..? ובכן אין הבדל ממשי. יש לי נסיון לא טוב עם ייצור במנות קטנות של בושינגים מפוליאורטן אבל אני היום מבין שזה נבע מחומר גלם שדורש תהליך מסובך, כאשר דווקא לתחביבים יש חומרים עם יחס ערבוב נוח יותר ותהליך פוסט-התמצקות פשוט יותר. נראה לי שאני אבחר בחומר די גמיש, נגיד 60 עד 70 שור. אלו חומרים שהמוצר המוגמר מהם יכול לעמוד בעשרות אחוזים של מתיחה לעומת אחוזים בודדים בלבד לחומרים של 80 שור למשל. הבדל משמעותי. בתכנון צריך לקחת בחשבון את צורת החלק כשהוא תחת משקל, ולפי זה לתכנן אותו כשהוא במנוחה. טיפ למי שמתכנן מוצרים מגומי. החומר לא דחיס כלומר הנפח לא משתנה תחת עומס- החלק רק משנה את צורתו לפי קבוע הקפיץ שלו.
אם מישהו כבר מנוסה בלעשות את השטות הזו של לייצר תושבות לבד... תנו לי איזה מילה.
אסף.
יש בחברה של הwj מישהו שיצק תושבות למוטות רדיוס או משהו כזה. אני חושב שאולי גם הבעלים של כתום יוכל לעזור לך בזה אבל אני לא מכיר אותו ואם יסכים לשתף פעולה. בזמנו אמר שהוא יכול ליצקת איזה דוגמא שארצה
אתה בטוח בזה?
אני מכיר כל כך הרבה מוצרים שעשויים מפולאוריטן עם תכונות כל כך שונות, שאין לי ספק שיש הרבה גורמים שמשפיעים על התכונות של המוצר הסופי.
זה יכול להיות סיכון לא קטן להתחיל לייצר תושבות לבד ולגלות שהן מתפרקות אחרי כמה חודשים של שימוש.
אחרי הכל, למה אנשים (גם פה באתר) מדברים על כל מני בושינגים ותושבות After Market בכזו הערצה והמלצות? אם הכל אותו הדבר, אז למה לא לקנות את הכי זול?
לפני כמה שנים הדבקתי את הסרטון הבא באתר ובדקתי אם מישהו התנסה ולא מנש היתה תגובה.
נראה לי סופר פשוט ומתבקש לביצוע
https://youtu.be/2_0BYvTkZ0o
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ובכן זיו - אתה צודק ויש מיליון סוגים. אבל פוליאוריטן גמיש 60 שור של תבניות ושל בושינגים הוא אותו חומר. אני מסתכל על דפי הנתונים ומשווה. העניין הוא שחומרים תעשייתיים מגיעים בחביות גדולות... ושל התחביבים באריזות קטנות.
אגב... מבירור של מה החומר שבו משתמש אורי מ״כתום״, זה בדיוק החומר הזה.
אסף.
לכדתמצא מקור לרכוש את חומר הגלם המתאים ובכמות קטנה אשמח אם תעדכן.
אשמח לרכוש 1+1 ליטר מהשיקוי הזה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
יאללה, נגיד ואני זורם אתך....
מה אתה עושה עם תבנית \ יות? איך אתה מייצר? מאיזה חומר? כמה (תבניות)? נגיד וצריך 4 יחידות (תושבות), מה אתה עושה, תבנית אחת גדולה של 4? 2X2? 1X4?
בהנחה, שלכל תושבת \ בושינג, יש איזה חור באמצע, איך אתה עושה את זה בתבנית?
רוצה לומר.....ואני לא אחד שמפחד לעשות דברים לבד, תמצא משהו קרוב, ומקסימום תחרוט, קצת, אבל לצקת לבד? רק אם מדובר בחלק מאוד חריג.
My two cents
תבניות זה קל. יש לי מדפסת תלת מימד ואפשר להדפיס תבנית 2 חלקים.
הצינור באמצע - גם קל. צינור נירוסטה שקונים בחנות.
אסף.
- - - Updated - - -
והבעיה היא שאני לא מוצא שום דבר מתאים אפילו לא דומה. אז נעשה.
אסף.
נראה שיש כאן חומרים
http://www.skiva.co.il/מוצרים/פוליאו...וליאוריטן-גמיש
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
יש את זה ויש סרמט.
אסף.
מתחיל לעשות התאמות באוויר של כל הדוושות ידיות וכו.
דוושת מצמד עושה לי כאב ראש. המצמד המקורי מכני קלאסי, שטנגות ורוקר. איך שאני לא מסתכל על זה, יש סכנה שבהצלבה משהו יקרה לא כמו שאמור לקרות.
אז אני מסתכל קצת מסביב והגעתי למסקנה שסט הידראולי של משאבה ובוכנה של היילקס ישן יתאים לי בול.
רגע לפני הזמנה. יש משהו שאתם חושבים שאני צריך לדעת על הסט הזה של טויוטה?
אסף.
בדקת שמהלך הבוכנה מתאים להפרדה במצמד של הנ.נ.?
מתאים. אצלי מצמד של טרקטור כלומר לא מזלג שיוצא מהבית מצמד אלא ציר שמסתובב ועליו זרוע, אז אפשר לקבוע את המהלך לפי מה שהבוכנה נותנת. ונראה לי שהמהלך מתאים לאורך של הזרוע המקורית.
אסף.
אז המשך הכנת הסרנים להרכבה.
המטרה היום היתה לפרק את הקליפרים משני הסרנים הקדמיים, ואת צנרת הבלמים, ולבדוק שהסרן החדש יותר עם טבורים במצב סביר גם אם כרגע לא לגרז מיסבים (לזה עוד יהיה זמן במסגרת הטיפול שלפני הנסיעה), כך שמחר אפשר לצבוע את הסרן ואת הסרן השני להכין לאיחסון.
הפירוק של הקליפרים ופתיחת וסגירת טבורים לקח 40 דקות נטו.
להוריד גלגלים לקח שעתיים... החלודה הו החלודה...
ולפרק את היובולט העיקש מצד שמאל של הסרן הישן יותר... כולל בסוף שימוש בדיסק... לקח עוד שעתיים.
לבנות סטנד לסרן לקח עוד חצי שעה.
ככה זה כשמתעסקים עם גרוטאות.
אסף.