יש לי מיילים שהתכתבתי איתם, לא ממש כתוב הצד שלהם בענין,
אני אשמח לשלוח לך אם זה יעזור - תכתוב לי בפרטי את המייל.
אלעד.
Printable View
יש לי מיילים שהתכתבתי איתם, לא ממש כתוב הצד שלהם בענין,
אני אשמח לשלוח לך אם זה יעזור - תכתוב לי בפרטי את המייל.
אלעד.
הוצאתי את המכתב הזה עכשיו למשרד התחבורה לצורך הבהרות.
נמתין לתגובתם. זו למעשה גירסה מותאמת למכתב המקורי שהוצאתי ליושופס.
לכבוד :
מר משה ימיני, ראש תחום ייצור סחר ויבוא מוצרי תעבורה - (באימייל)
מהנדס יעקב שם טוב, מהנדס ראשי - (באימייל)
משרד התחבורה.
הנידון: הערמת קשיים במסלול יבוא אישי של חלפי רכב.
א.נ.,
אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא חבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר,
השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה לכאורה חלפי רכב מעוכבת לבדיקה פיזית,
גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר אתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות
כגון דמי אחסנה דמי טיפול דמי בדיקה ועוד עלויות גבוהות נוספות שיש בהם לפגוע בעידוד התחרות והיבוא החופשי.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי
בידי חברת השילוח והם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין יבוא חלפי רכב ומדיניות משרד התחבורה.
למען האמת נראה שכל הנושא מתנהל במטרה להגן על יבואני החלפים במקום להסיר חסמים ולפתוח תחרות
כפי שמשרד התחבורה התיימר לעשות..
לראיה: נוהל 20 כבר אינו מפורסם באתר המשרד,
במקומו יש מכתב הצהרת מדיניות יבוא של משרד התחבורה.
לצערנו בפועל מה שקורה הוא שאף אחד מהם לא מתקיים בפועל ולא רק זאת אלא שבמקום להקל אתם מקשים במכוון.
מי שנושא בעלויות נוספות שלא בצדק הם האזרחים.
אם הייתה מטרה לפתוח את השוק לתחרות אזי שבפועל נראה שאתם פועלים בשטח למען הערמת קשיים שלא לצורך
על האזרח ובכך למעשה גורמים באופן מלאכותי לייקור חלפי הרכב.
מכתבי זה יפורסם בפורום ג'יפולוג כמו גם תגובתכם.
בברכה
בועז אברהמי
כל הכבוד!
שלחתי לפדאקס עוד מייל מטריד, אני מקווה שלא יתנקמו בי בבדיקה של נציג משרד התחבורה ממחר.
בנוסף פניתי לשירות הלקוחות וביקשתי שמישהו בכיר יותר יחזור אליי. נראה מה יהיה.
אילן, לפי הבנתי יש שם מאבק סמכויות בין מדיניות לפתוח לבין מישהו שרוצה להחזיק סמכות אכיפה.
שלחתי מייל גם לזה שאמור לפתוח וגם לזה שסוגר.
נראה לאן יתגלגל.
אין מה להפסיד כרגע
הנה חלק ממייל שקיבלתי כרגע כתגובה למייל המטריד שלי, ללא זהויות שנמצאות אצלי במייל;
לפני כן - אני מוכרח לציין שהבחורה שבקשר איתי מאוד מאוד אדיבה ונחמדה, גם סוכן המכס איתו דיברתי מאוד נחמד ומסביר פנים - אולי אלה התקנות תחתן הם עובדים ואין להם אפשרות אחרת כרגע, אולי האשמה נמצאת באמת בפקידי המכס או משרד התחבורה, לא יודע..
יחד עם זאת אפילו לפי מה שהיא כותבת - סוכן המכס רשאי לדרוש בדיקה ואינו מחויב (ע"פ תקנה 20..) - לכן נראה לי שיש פה משחק כפול, למרות נחמדות..
XXXX הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה .
אין אנו מאלצים אותך להנפיק את האישור דרכינו. האפשרויות שעומדות בפניך הן :
1. ניתן להעביר ניירת לעמיל חיצוני להמשך שחרור , פקודת מסירה- 180 ש"ח נגבית מהעמיל (למעט (DHL/UPS
2. תוכל להמשיך בשחרור המשלוח באופן עצמאי .
במקרה כזה עלויות השחרור נשארות זהות , למעט דמי טיפול פדקס שלא תידרש לשלם. במקומן תצטרך לפתוח תיק עמילות בלשכת המסחר והתעשייה , עלות פתיחת תיק כ180 ₪.
יהיה עליך להגיע לנתב"ג (או לשלוח מיופה כח ) לאסוף את ניירת המשלוח ולגשת איתה למכס (בניין ממ"ן בסמוך אלינו).
• עליך לקחת בחשבון שעלויות אחסנה מצטברות החל מהיום הרביעי לנחיתת המשלוח ומחושבות בכפוף לתעריפי חב' ממ"ן , בהתאם למשקל החבילה.
אנא עדכן בהקדם כיצד תרצה להמשיך בתהליך .
...
כתבתי לה שימשיכו עם התהליך לשחרור דרכם, רק ההתעסקות עם זה כרגע עולה לי זמן וכסף לכן אני מעדיף לנסות לקבל תשובות בנידון בהמשך בלי לעכב את החבילה.
- - - Updated - - -
אני אשמח אם תעדכן כשיגיע - אם שלך יעבור חלק - יהיה מענין, למרות שלפי מה שאומר המוכס - אין מצב שיעבור..
כמה עולים הבושינגים?
אסף.
סוכן המכס של פדאיקס מבקש בדיקה שאינה נדרשת על פי נוהלי משרד התחבורה ומהבדיקה המשלח מרוויח כסף.
יש פה טעם לפגם...
אסף - 160$ כולל המשלוח.
העלות הנוספת בארץ בערך עוד 500-600 שקל.
בועז - צודק אבל מה אני יכול לעשות..
בועז, יישר כוח.
לשלוח מכתב מעורך דין.
אסף.
ממי קנית את הבושינגים?
ושלחו לך דרך פדאקס? אני לעולם לא בוחר באפשרות הזו. רק USPS. גם אם לוקח קצת יותר זמן.
הבאתי דרכם חצי אוטו.
את כל החלקים למזגן כולל רדיאטורים פנימיים, פלגים, מסננים, בושינגים, כפתורים לחלונות, מנוע+מסילה לחלון, מיסבי גלגל קדמיים (דווקא האחוריים שהיו להם היו זבל ובארץ יש במחיר טוב יותר ואיכות טובה יותר), ועוד בטח כמה דברים ששכחתי. מעולם לא עצרו לי משלוח או משהו כזה. מעולם לא נדרשתי לתת אישור כזה או אחר. כל זה היה במהלך 2015-2016.
בוא נראה איך עובד הדואר החדש.
אל תגיד הופ לפני שקפצת
למדתי..אין יותר פדאקס בשבילי..
נראה מחר מה יעשו עם החבילה, אם בטעות יגידו שלא עבר וצריך אישורים כלשהם או תשלום נןסף - אני אשאיר אצלם את החבילה שיכניסו אותה למקום שהשמש לא זורחת..נזמין מחדש יותר זול יהיה
אני בחודש האחרון הבאתי ערימה של חלקי רכב ליישור קו, של רכב נוסף, דרך דואר ישראל בלבד. ללא שום עיכוב, מס עננים או עצירות מיותרות לבדיקה. חלק מהחלקים מוזכר בפירוש בנוהל השחרור המהיר.
עכשיו למה זה לא משמח? כי זה בדיוק מראה על הבעיה שקיימת:
1. אם יש נוהל, אז הנוהל צריך לתפוס לכולם, לא יתכן שפעם כן ופעם לא.
2. ברור שחברות השילוח עושות סיבוב על חשבוננו.
3. ברור שיש גורמים שבוחשים בעניין וגורמים לחסמים.
4. ברור שמשרד התחבורה לא תורם לרווחה הכלכלית של האזרח.
למי שמביא עם חברות השילוח חלקים מגיע לו לשלם, אלה חברות של גזלנים, מספיק לבצע חיפוש כאן באתר לראות מה חושבים עליהם.
אני כן חושב שיש מקום לתביעה נגד המדינה בעניין, אפשר להתחיל עם מכתב עו"ד, בסוף היום רק בג"ץ אולי יעזור לאזרח שהמדינה מתעמרת בו ובכיסו על מנת להגן על בעלי אינטרסים בעניין (כן גם בתקנה המטופשת של ה- 5 ס"מ).