השיחזור בוטל
Printable View
נדיר שרכבים נעצרים לחלוטין אחד בשני. למעט אולי פרייבט לתוך משאית רחבה(וגם אז, הוא בד"כ ממשיך עוד מטר שניים מתחתיה).ולכן קשה להשוות מהירויות במציאות למהירות של מכונית ב 40 מייל לשעה שנעצרת לחלוטין.
כדי להבין את העוצמות של רכב שנעצר לחלוטין, צפו בסרטון הבא. במיוחד בקטע שבו הם מודדים את המרחק בין הדשבורד לקצה האחורי של המושב האחורי (יעני, כל מרחב תא הנוסעים) אחרי התאונה.
https://youtu.be/LmRkPyuet_o
זה ממחיש היטב את הקטע של אזורים קורסים וסופגי אנרגיה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה צוחק נכון?
למצלמה שלום
הסרט הזה מדגים מצויין עד כמה מכוניות נוסעים לא מגינות באמת על הנוסעים.
לא מבין כל כך מה התועלת במבחני הריסוק.
מעניין לראות כיצד מתנהג תא נוסעים שבו כלוב מרוצים בתנאים דומים.
האמת שאני די מבוהל אחרי הסרטון הזה.
אתה צודק שהסרט מבהיל (גם הקריין נבהל נורא).
הנחת העבודה היא שבהתרסקות במהירויות כאלה אין הרבה מה לעשות אבל יוצא שהרוב המוחלט של התאונות קורה במהירות עד 50-60 קמ"ש והיום הסיכוי לצאת בחיים ואפילו בהליכה במהירות כזאת לא נמוך, לכן מערכות הבטיחות האקטיבית מנסות קודם כל למנוע את התאונה אבל אם אי אפשר אז להוריד את המהירות כמה שיותר.
לכן לרסק פורד פוקוס לתוך קוביית ברזל ב 120 מייל זה אחלה ליצור מודעות ולהפחיד נהגים (וזה הצליח) אבל פחות לבדוק איזורי קריסה כי זה מעבר למעטפת.
Sent from my F5121 using Tapatalk
נגעת בנקודה נכונה נמרוד.
עד איזה מהירות אדם בכלל ישרוד התנגשות בקיר?
( אני משער שאדם ישרוד תאונה של עד 15/20G?)
מה זה "התנגשות חזיתית במהירות סגירה"?
לא סוכמים את שתי המהירות ואומרים זה כמו תאונה בקיר במהירות של 180קמ"ש. שני הרכבים עם אזורי קריסה וסופגי אנרגיה. לנסוע לתוך קיר ב90קמ"ש, או לנסוע רכב מול רכב שכל אחד נוסע ב90קמ"ש זה אותו הדבר.
סרטון של מכסחי המיתוסים שמראה בדיוק את העניין: (אני חושב שכבר דנו בזה..)
https://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4
תאונה מול קיר היא הרסנית. היא באמת הכי סינטטית, אבל זאת תאונה שבה כל הכוחות הפועלים בשביל להאט את הרכב נופלים על הרכב עצמו, בזמן מאוד קצר.
וזאת לעומת תאונה בחיים האמיתיים שבה כמעט תמיד הרכב ממשיך עוד קצת קדימה, עף הצידה, מתגלגל, תולש איזה עמוד בדרך, מעקם את גדר ההפרדה וכד'. כל הדברים האלה עוזרים בצורה דרסטית להפחית את הכוחות והתואצות הפועלים על הרכב במקרה של תאונה.
הניסוי הזה ממחיש שניסוי סטאטי מול קיר ב-60קמש אכן מדמה התנגשות חזיתית, סטטיסטית בין רכבים.
זה מתווסף לסרטון תאונה בין פרייבט קטן ורכב גדול שכבר העלו, בו לרכב הקטן היה הרבה יותר נזק, כלומר, ההקבלה הנכונה לתאונה כזו היא התנגשות חזיתית במהירות גבוהה בהרבה.
אתה רק מחזק את סוגיית המאסה כפקטור משמעותי בתרחיש.
Slowly..
מה שהתייחסתי אליו הוא המושג "התנגשות חזיתית במהירות סגירה", אלא אם הבנתי לא נכון את דרור, זאת לא הסתכלות נכונה.
המסה בהתנגשות בקיר לא רלוונטית.(אלא אם היא מספיק גדולה שהקיר יקרוס..)
לא טענתי שהמסה לא חשובה, טענתי בהקשר לשרשור(ישן וכבד מול חדש וקל) שהיא פחות חשובה בהסתכלות הכוללת.
התאונה הזאת וגם הקודמת לצערנו הראו שהמסה כן חשובה בהסתכלות הכוללת.
עם כל הצער שבדבר, התאונה הזאת הראתה לנו שאם אתה ברכב שעולה באש, בין אם הוא משאית ובין אם הוא mini cooper, גורלך נחרץ.
את כמות התאונות שנחסכו בעקבות בטיחות אקטיבית טובה יותר משמעותית קשה למדוד , כי זה פשוט לא מפורסם ולא כזה "ואוו".
אצל רוב האנשים היה מגניב שהESP נכנס לפעולה בהחלקה, והבלימה האוטונומית בלמה כמה מטורפת בעקבות אידיוט עם פלאפון, ובזה זה יסתכם. שבפועל בלי הבלימה האוטונומית כנראה שהיו צריכים לומר עליו קדיש.
או.קיי.
איך תסביר שברכב אחד יצאו בהליכה, ברכב האחר כל הנוסעים מחוסרי הכרה? אז גם אם הרכב לא היה נשרף רוב הנוסעים פצועים קשה אם לא יותר מיזה, כבר ראינו לצערי.
אולי. ואולי פשוט הרכבים האלה הם טוטאל לוסט וישר לגריטה.
אבל לא זאת השאלה, השאלה מה קורה ברגע שאחרי ההתנגשות ומי שורד יותר, פרייבט במשקל טון או suv ישן במשקל כפול ממנו.
כל הנקודה שלי שהעניין לא שחור או לבן כמו שאתם עושים את זה, יש עוד פרמטרים בתאונות כאלה.
הפראדו עבר מבחן ריסוק וקיבל 4 כוכבים עם הגנה טובה מאוד בהתנגות פרונטלית. הלוגאן MCV לא עברה מבחן ריסוק לדגם הרלוונטי, הMCV של 2014 קיבל 3 כוכבים, הלוגאן הרגילה מהשנתונים הרלוונטים קיבלה גם 3 כוכבים...
האנשים בלוגאן נשרפו, נסעו 8 אנשים ברכב של 7 מקומות, לעומת אנשי הפראדו שהיו 3 אנשים. בדקת איך תוספת של 5 אנשים בפראדו הייתה משפיעה על התאונה? בתאונה כזאת הכוחות אדירים, גפיים, ראשים וכו' יכולים לפגוע אחד בשני.
מה היה קורה אם הייתה שם אוקטביה מודרנית שלא נשרפת עם מספר האנשים כמספר המקומות?
עניין הפצועים קשה- קונספירציה או עובדות? איך יודעים אם הם היו פצועים קשה? הייתה נתיחה אחרי המוות?
אגב, אין לי ספק שהמסה עוזרת, ואם ניקח רכבים עם ביצועי מבחני ריסוק דומים, ישנה עדיפות ברורה למסה. אבל לא כל התנגשות כזאת היא הוכחה ודאית למסה, ובעיני אי אפשר להפריד בין בטיחות פאסיבית ואקטיבית, זה בא ביחד.
את המשפחה שלי אעדיף להסיע במשפחתית גדולה מודרנית מאשר בלנדקרוזר מיושן.
עוד סרטון על ריסוק עם הפרש מסות: https://www.youtube.com/watch?v=Fn53MGa1v_o
הבדל של 50% במסה לטובת הרכב הישן, ועדיין עדיף היה להיות ברכב החדש.
ממש לא שחור ולבן.
אבל, כל התאונות שאני ראיתי בין פרייבטים לרכבים מסחריים/ גדולים/suv ניגמרו באופן דומה.
לא בדקתי. אבל שוב, בתנאי שיושבים אנשים כמספר חגורות הבטיחות הדברים משתנים זה ברור.
שוב, אני משער שהתוצאה היתה די דומה.
בתאונה הספציפית אין לדעת, אלה השערות, אבל כמו שציינתי כבר, ראיתי כבר תאונות עם נזק דומה.
כאן אנחנו כבר כמעט מסכימים, העדיפות היא ל suv חדיש עם כל המערכות, המציאות לא כל כך מאפשרת בין הרצוי למצוי.
ואני בוחר אחרת ממך, מחזיק 2 suv בגודל מלא.
אגב עם הטרופר הקצר שהיה לפני זה הארוך אישתי עשתה תאונה, ניכנסה בפרייבט מאחור, אז נכון שסטטיסטית זה לא מסוג התאונות שעולות כאן בשאלה, עדיין, מהפרייבט לא נישאר הרבה ואם היו נוסעים מאחור לא רוצה לחשוב מה היה קורה, בטרופר נישבר טמבון קידמי פלסטיק, פנס חזית, טיפה מקצה הכנף התכופף.
לא מסוגל לחשוב לנהוג בקופסאות גפרורים האלו, לא מאמין בהם, וניסיתי....