תגובה: >>>> מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך <<<<
לא רואה בסרטון יותר מדי התפרעות, טורים גבוהים או חבטות בגחון, פרט לאבן שניתזת מהגלגל, וזה יכול לקרות גם לגדולים ומובהקים בחיות השטח.
יש לכולנו נטייה לחשוב שהיחיד שמתאים לשטח זה איזה אונימוג מזווד ממוגן ומשופצר מהגהנום, וכל כלי אחר אין לו מה לחפש מעבר לאספלט פן יתאבק חס וחלילה.
כן, סופה וסיקס ודיפנדר וסמוראי הם רכבי שטח קשוחים ואמיצים שעוברים הכל אס איז מהמפעל. אבל הם גם סיוט בתחומים אחרים ובעלי כמעט אפס ורסטיליות. לכן הם ממש טובים בתחום שלהם, אבל על הכביש בדרך לטיול או ממנו, לא כל שכן כרכב א' הם דורשים הרבה פשרות, עד בלתי אפשריים. גם בפן הנוחות, גם בבטיחות, וגם כלכלית.
גיא, לדעתי הוכחת שבפחות ממאה אלף ש"ח אפשר לקחת רכב חדש מהחברה, על כל המשתמע מכך, ולטייל איתו בלי פחד, כל עוד זה בצורה שפויה. וכל החבילה הזו מתכנסת גם לרכב מודרני, חסכוני יחסית, מרווח, ממוזג נוח ובטיחותי.
ביחס לשוק הקיים, רכב שיכול לטייל הוא או יקר להחריד (לנד קרוזר, רנגלר, וזהו בערך) או עתיק (טרופר, טראנו אם עוד שרדו כמה, פג'ארו) או פצפון(גימיני, שמבחינתי הוא בכלל sbs עם רישוי כביש, למרות שהלוואי שהיה לי מקום לאחד בחנייה)
בקיצור, עלית למעלה, הוכחת נקודה, ולפחות לראייתי, זה רכב יחס עלות תועלת מצוין. שוב כל עוד זוכרים שזה לא מרכבה, ולא יוצאים איתו ל''עבירות נטו''
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
8ball
גיא, לדעתי הוכחת שבפחות ממאה אלף ש"ח אפשר לקחת רכב חדש מהחברה, על כל המשתמע מכך, ו'
נכון להיום, 120,000 'עלכביש'
בלי מיגונים, הגבהה ושאר שיפורים
יד שניה - סיפור אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
נכון להיום, 120,000 'עלכביש'
בלי מיגונים, הגבהה ושאר שיפורים
יד שניה - סיפור אחר
תקנה בנזין זה יעלה לך100 אלף.
( בעצם כבר אין 4X4 בנזין )
תגובה: &amp;gt;&amp;gt;&amp;gt;& amp ;amp;gt; מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך &amp;lt;&amp;lt;&amp;lt;& amp ;amp;lt;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
תקנה בנזין זה יעלה לך100 אלף.
( בעצם כבר אין 4X4 בנזין )
סיכוי טוב שלקראת אמצע 2019 יגיע אחד עם מנוע בנזין מרצדס...
אבל נראה לי שזו כבר גניבת שרשור
מחילה
בשביל לסגור את הפינה.
אז כל הנסיעה חיפה טיול חיפה רעננה היום לעבודה.
600 קמ. 40 ליטר. כולל כל המבנה האוירודינאמי הזה על הגג.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5efc5d1de7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...899a770eb7.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
נשבר הזין לקרוא על דאסטר בכל שרשור בג'יפולוג. פתחו פורום דאצ'יה תכתבו שם מה שאתם רוצים. גיא אל תגרר לכל השטויות פה בכל מקום.
קשקושי דאסטר שלא קשורים (כמו קשקושים אחרים) יתחילו להמחק בלי אזהרה ובלי הסברים.
תודה.
אז הנה משהו שכן קשור...
אני בד"כ לא חובב של אירועים/טיולים המוניים, ומפגש ג׳יפולוג הוא חריג עבורי. היה כיף לפגוש אנשים שלא ראיתי המון זמן, ואחרים שהכרתי רק מעברה השני של המקלדת. אני בד"כ מוביל את הטיולים בחבורה והפעם יצא לי להצטרף לשני טיולים עם קבוצות שונות ובסגנונות שונים - חוויה קצת שונה ומגוונת שכללה גם עוד סיבוב מנגל בצהריים :)
היה לי מקבץ תקלות משעשע סביב המפגש, אבל זה לא הצליח לקלקל לי את החוויה הכוללת:
א. ידית הטראנספר איבדה קשר אחרי הפעם הראשונה (והיחידה) שהעברתי ל-low. זה כבר קרה לי פעם אחת מאז החלפת הגיר וחשבתי שסידרתי את התקלה, מסתבר שלא ומסתמן עוד ביקור אצל אורן..
ב. בעיצומה של חגיגת המנגל אני מרגיש שעוצמת האש יורדת, גם בכיריים של הצ׳יפס, ונצפתה תלות ישירה בין עצמת הלהבה בכירה לבין מצב ברז הגז של המנגל. החשוד המיידי, כלומר הווסת, התגלה עטוף כולו בשכבה עבה של קרח... קצת מים חמים באדיבות ערכת הקפה נמזגו על הווסת וממשיכים בחגיגה...
ג. אחרי ששכחה המולת המנגל יונתן מסב את תשומת ליבי שגלגל אחורי נראה שחוח במיוחד. אחרי ניפוח זריז וסיבוב קצר האבחנה ברורה - פאנצ׳ר (ראשון מזה הרבה שנים). משיקולי התחשבות בזולת (הישן, שככל הנראה לא היה מעריך במיוחד קולות של אימפקט באחת וחצי בלילה) התיקון נדחה לבוקר.
ד. אז הגיע זמן לישון, נכון ? טעות ...
יש לי אוהל קופץ (כזה שמוציאים מהאריזה ותוך 3 שניות הוא פתוח לבד) אז לא מיהרתי להקים אוהל, וכשהלכתי סוף סוף לישון (בסביבות אחת וחצי כאמור) הסתבר שלא בא לו לקפוץ כי נשברו לו כמה מוטות פיברגלס ...
אז האפשרויות היו להקים (לבד, כי כולם כבר הלכו לישון) אוהל השחלה רגיל, לישון בלי אוהל (שש מעלות בחוץ) או ללכת לישון בצ׳רוקי ...
התכנון של הבגאז׳ אצלי כלל הכנה מראש של אופציה למיטה זוגית - הפלטה של הרצפה הכפולה היא למעשה 2 פלטות נפרדות כך שאפשר לקפל את הספסל האחורי ולהחליק את הפלטה העליונה קדימה, להשעין אותה על הספסל האחורי (שמתרומם למצב אנכי) מקדימה ועל הפלטה התחתונה (באמצעות פרופילים נגדיים ייעודיים שנמצאים שם מראש) מאחורה. 5 דקות עבודה (שעיקרה פינוי הבגאז׳) ויש מיטה זוגית (או כוך שינה, אם נתעקש לדייק) לתפארת ... ואפילו לא היה קר :)
ה. בבוקר, ה"חבר" שאיתו סיכמתי לטייל במשך היום (גם כי יש בחבורה שני תורמים פוטנציאליים של גלגל רזרבי) יצא בלעדיי עוד לפני שהתעוררתי. להגנתו יש לציין את כמות הבקבוקים הריקים שהציג בפני בערב, אז יכול להיות שהוא אפילו לא זוכר עד עכשיו שקבענו שאצטרף אליהם ...
להתראות במפגש הבא, ורצוי עוד לפניו :)
היה דווקא מפגש מוצלח מאד מהצד שלי.
הגענו מוקדם. היו המון אנשים.
אוכל טוב.
הטיול ברמת בוקר. אין מה להגיד. נוף אלוהי.
מזג אויר מושלם.
ובאופן כללי. אני חוזר לעניין שצריכים שני מפגשים שנתיים. לא אחד.
תודה ג׳יפולוג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ובלי קשר לדאסטר, למי יש צילום או סרטון של הסמוראי הנעול אחורה עולה את המדרגה הזו?
או את הקו הקשה שהיה לפניה?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גיא, שאפו!
אגב, הדיון ההוא למיטב זיכרוני לא היה על כן או לא, זה היה על צורת הגישה למכשול, אופן הנהיגה, אם זה המקום ה"טיבעי" של הרכב הזה או לא, וכמובן הזמן.
סתם לדוגמה, (וגם מה שרשמת מעל), כנראה ש suv עם הילוך low (וכמובן גם נהג סביר...) וכל הניגזר מיזה לא היה בכלל מתרגש וכנראה גם לא עוצר לפני המדרגה....
ברשותך..
אני חושב שהנקודה מעט שונה.
ללא שום קשר לסוג ברכב, מי שעולה מדרגה כזו, מבלי לרדת ולבדוק לפני זה, לדעתי סתם פושע שחצן.
ההבדל העיקרי, בין איך שגיא עלה, לבין איך ש SUV עם הילוך כח, יעלה, זה במהירות.
SUV יעלה הרבה יותר לאט, והרבה יותר מיושב :-)
עשינו בשבת את רמת בוקר מצפון לדרום (כניסה בציר הירוק ויציאה, מהפסגה, על האדום), עברנו את מעלה המצוק (בירוק קצת לפני הפיסגה), ואת "סכין ציפורים" (טרופר, צ'ירוקי, ול.ק.), עצרנו ובדקנו לפני כל עליה, אבל לא ניתזה אפילו לא אבן אחת :-)
למרות העבירות שהדאסטר מפגין, הסיבה העיקרית שאני הרשתי לעצמי לטייל עם הגראנד ויטארה 2006, בדיוק במקומות האלו, היה הילוך כח.
השילוב של רכב קל, והילוך כח, איפשר לי תמיד לבחור בגישה של עליה איטית ומבוקרת.
לדעתי, ופה אני יודע שאני לא מסכים עם גיא, הטענה שזו הדגמה של מה קורה אם "מופתעים בשטח" האם ניתן לעבור מבלי להתקע לא נכונה.
שמטילים בשטח, ונתקלים באיזה מעבר אתגרי, אנחנו תמיד צריכים לשאול את עצמנו, מה יקרה עם תהיה חסימה בהמשך ונצטרך לחזור דרך המעבר? כלומר, השאלה היא לא רק אם אני יכול כרגע לעבור, אלא גם, "מה יקרה אח"כ?"
אני חושב ששיטת מעבר שמבוססת על קפיצות על סלעים, היא לקיחת סיכון מיותר ולא נכון, בוודאי לא כשיטת טיולים (לכל היותר, מילוט).
אני לא מתייחס למה קורה ברכב לטווח ארוך, אני פוט חושב שזה סיכון לא הגיוני ולא סביר.
בגלל שזה פעם בשנה הוא כל כל מהמה וכולם כל כל מצפים לו
אבל לאנשים כמוני שלא יכלו להגיע מפגש שני בשנה יכו להיות מעולה.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
סליחה זיו, אבל גם כשאנחנו מתקשים במעבר טכני כלשהו, אנחנו לוקחים קצת יותר תנופה, ואז זה נראה כמו הסרטון של גיא. לא היתה שם שום דרמה.
אז נהניתי.
כרגיל.....
רק שהפעם לראשונה מזה לא מעט שנים, אפילו הרבה, באתי עם רכב שטח (! ) ששייך לי (!! ).
כל השנים זה היה או עם הקמפר, או עם אוטו ליסינג, או עם רכב הדגמה - מה שתמיד הציב מגבלות או מטלות. (בעצם בשנה שעברה לא סבלתי לא ממגבלות ולא ממטלות, אבל באמת להגיע למפגש עם Z-MAG היה לא פחות ממוגזם, יוצא מהכלל בכל מובן).
חניון הלילה החורפי המשותף הוא תמיד תענוג בגלל מי שפוגשים. חברי 'הגרעין הקשה', או מה שנותר ממנו (כולל הגולש הראשון אי פעם שנחסם מלכתוב בפורום ותמיד משמח לפגוש אותו) לצד הרבה חברים שהצטרפו במהלך השנים והפכו חלק מאותו גרעין, אותה ריקמה. אני יכול לכתוב בשמחה שהמפגש הוא כמו אירוע משפחתי, רק שכמעט את כולם אני מכיר ואת כולם אני שמח לפגוש....
לשוטט ממדורה למדורה ממנגל למנגל, מבקבוק משקה לבקבוק משקה.... יש זמן לדבר ולהקשיב - אף אחד לא ממהר ולא בורח - כמה זה שונה מכל יום אחר...
אז יופי שבאתם. ניפגש גם בחניון הלילה המשותף הבא.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ברשותך..
אני חושב שהנקודה מעט שונה.
ללא שום קשר לסוג ברכב, מי שעולה מדרגה כזו, מבלי לרדת ולבדוק לפני זה, לדעתי סתם פושע שחצן.
ההבדל העיקרי, בין איך שגיא עלה, לבין איך ש SUV עם הילוך כח, יעלה, זה במהירות.
SUV יעלה הרבה יותר לאט, והרבה יותר מיושב :-)
עשינו בשבת את רמת בוקר מצפון לדרום (כניסה בציר הירוק ויציאה, מהפסגה, על האדום), עברנו את מעלה המצוק (בירוק קצת לפני הפיסגה), ואת "סכין ציפורים" (טרופר, צ'ירוקי, ול.ק.), עצרנו ובדקנו לפני כל עליה, אבל לא ניתזה אפילו לא אבן אחת :-)
למרות העבירות שהדאסטר מפגין, הסיבה העיקרית שאני הרשתי לעצמי לטייל עם הגראנד ויטארה 2006, בדיוק במקומות האלו, היה הילוך כח.
השילוב של רכב קל, והילוך כח, איפשר לי תמיד לבחור בגישה של עליה איטית ומבוקרת.
לדעתי, ופה אני יודע שאני לא מסכים עם גיא, הטענה שזו הדגמה של מה קורה אם "מופתעים בשטח" האם ניתן לעבור מבלי להתקע לא נכונה.
שמטילים בשטח, ונתקלים באיזה מעבר אתגרי, אנחנו תמיד צריכים לשאול את עצמנו, מה יקרה עם תהיה חסימה בהמשך ונצטרך לחזור דרך המעבר? כלומר, השאלה היא לא רק אם אני יכול כרגע לעבור, אלא גם, "מה יקרה אח"כ?"
אני חושב ששיטת מעבר שמבוססת על קפיצות על סלעים, היא לקיחת סיכון מיותר ולא נכון, בוודאי לא כשיטת טיולים (לכל היותר, מילוט).
אני לא מתייחס למה קורה ברכב לטווח ארוך, אני פוט חושב שזה סיכון לא הגיוני ולא סביר.
אולי הבנתם אותי לא נכון... מכוון שכמה כבר ציינו את זה.
אם עברתי באותו מקום סביר להניח שאני לא יהיה מופתע.
אם יש מקום שאני לא מכיר או יש ספק בהחלט אני עוצר והולך לבדוק.
יש מצבים גם שמסתובב אחורה פנה, אתה יכול לשאול את מי שמטייל איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
8ball
לא רואה בסרטון יותר מדי התפרעות, טורים גבוהים או חבטות בגחון, פרט לאבן שניתזת מהגלגל, וזה יכול לקרות גם לגדולים ומובהקים בחיות השטח.
הייתי לידו בעת הצילום, גיא עלה באמת בצורה כמעט חלקה.
ואולי לא שמת לב בתגובות הקודמות, אבל אחריו עלו עוד כמה דאסטרים, בפחות אלגנטיות.
ושלפניו/אחריי עלו רכבים אחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
:)
ואם אני כבר צולה פרות קדושות .. על הדרך .. אני אציק לזיו. המקרר היה על 4+ כשהלכתי לישון, בסביבות חצות וחצי אחרי 3++ שעות של פתיחה וסגירה לטובת בישולים שונים ( מוקפץ שנחטף בשניות ומרק חריף שחימם את הלב והבטן ) ושני פסי לד חזקים שדלקו .. - כשקמתי בסביבות 8 המצבר התנדנד בין 12.5-12.6 והמקרר היה על 1+ ( המנתק לא נדרש להתערב ) - דורון מוסר שהמצב אצלו היה דומה.
לא מציק לי, משעשע אותי. אני אמתין ליום שתחזרו בתשובה :-)
המידע הזה, מזכיר לי את הבדיחה על התמיכה של מיקרוסופט (זה מסתיים בזה שאומרים למישהו "נכון שאתה עובד בתמיכה של MS?" והוא עונה "נכון, איך ידעת? ", ואז אומרים לו " כי כל מה שאמרת, נכון ב 100%, אבל זה לא עוזר לי בכלום").
1- כמו שנדב כבר כתב לך, בטמפ' סביבה של 6 מעלות, אף מקרר לא עבד קשה בלילה (האוכל של הקבוצה שלנו, בכלל היה במקרר ARB שמנותק בלילה, ולמרות שהמקרר שלי היה ריק :-) , רק הבשר עבר אלי).
2- אין מה לעשות (וזה לא מקדם שום דיון עניני), עם ההתעקשות לא למדוד צריכה אמיתית במשך הלילה (ולחלק מהאנשים פה, בדיונים האלו, יש מודדים כאלו, הם פשוט מסרבים לשחרר את המספרים האמיתיים).
3- אין מה לעשות אם זה שאתה מציין רק מתח בבוקר, ולא מתח בתחילת הערב. צריך לזכור, שבמצב הזה, שכל מה שיש לנו, זה מדידה של מתח המצבר, כל עשירית קובעת, הרבה אחוזים (מספיק שהמודד שלך מזייף ב 2 עשיריות, וזו סטייה סבירה בסביבות שלנו , אז יכול להיות שאתה כבר עם 4-5 עשיריות נפילה במתח של המצבר).
4- אין לי שום ספק, שבלילה כזה, כל מצבר יחזיק מקרר, ויניע בבוקר.
5- יתרה מזאת, הטענה שלי, שברוב המקרים אין בעיה להניע (אני לעולם לא נתקעתי בגלל המקרר), זו רק בעיה של אורך חיים של המצבר (כבר חזרתי וכתבתי, שיכול להיות שהגישה של לא לעשות כלום בנושא, ולהניח החלפת מצבר כל שנתיים נכונה (פשוט אם המצבר מת קודם, יש אחריות).
6- נגוון עם קצת עובדות :-), כאמור המקרר שלי היה חצי ריק. כ 12 ליטר מים, בקבוק יין, ומגש בקלווה. המקרר נפתח בסה"כ ארבע פעמים במשך הערב (לדעתי אם האוכל היה אצלי, זה קופץ ל 6-8 פעמים, וכולל החזרת אוכל "חם" למקרר). המקרר היה מכוון על 0-5 מעלות (אני שולט גם על ניתוק וגם על חזרה לפעולה של המדחס, בנפרד).
עברתי למצב ליתיום בסביבות 17:00 וחזרתי למצברי עופרת לקראת תזוזה בעשר.
סה"כ המקרר צרך בסביבות 11AH.
כל מצבר עופרת (גם של 60AH) יעמוד בזה, אבל לילה של 6 מעלות, הוא לא הסיפור (וזה עוד לפני הדיון על "מחנה" ושעות שמש).
ודרך אגב, אצלי בחניה, המקרר עבד שלושה! ימים רצוף על מצבר ליתיום (התחיל ב 12.6V ונעצר ע"י המנתק של המצבר ב 11.5V).
(לא פתחתי את המקרר בימים האלו). המקרר צרך קרוב ל 56AH.
שהליתיום היה על 11.5V, הלכתי לארנון וחיברנו אותו למד מצברים (של חשמלאי רכב), התחלנו ב 300A, המצבר צחק, עברנו ל 600A והחזקנו שניות ארכות......המכשיר מדידה התחיל להסריח, שיחררנו. הליתיום לא התחמם בכלום.
כלומר, גם שהליתיום כבר ירד, ל 11.5V, אין לו בעיה להניע רכב שפוי.
הכייף הגדול במצבר צרכנים מליתיום שמנותק מהמערכות של הרכב, אתה לא חושש ולא בודק,,, הכי גרוע, יתרוקן. אין שום נזק (כל עוד את יודע שיש לך מעגל הגנה מפריקת יתר).
Last but not least
בדיוק כמו שבדיון הזה אני מחכה שתחזרו בתשובה, אני מבין שבדיון על סוללות לעומת לוחות סולארים כבר יש סימנים של התחזקות :-) :-) :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
סליחה זיו, אבל גם כשאנחנו מתקשים במעבר טכני כלשהו, אנחנו לוקחים קצת יותר תנופה, ואז זה נראה כמו הסרטון של גיא. לא היתה שם שום דרמה.
לא יודע למה אתה קורה מעבר טכני.
לפני כמה שבועות בשומרון, מעלה בוצי, החלקתי, אז חזרתי לאחור ולקחתי תנופה.
ביום שיש האחרון, בציר האדום של חולות שונרה, טעיתי בשיקול, ונסעתי ללא הנעה קידמית (יש לי ציריה קידמית גבולית), אז חזרתי לאחור, שילבתי ולקחתי תנופה.
אני יכול לקחת תנופה ע"מ להתגבר על הנפת גלגלים (אין לי נעילה אמיתית), אבל אני לא מתחבר לכאלו קפיצות.
זה מסוכן לרכב, ומסוכן לנוהג.
ברגע שקופצים כך על מכשול, כל ניחוש איפה נוחתים הגלגלים.... הוא על אחריות המנחש.
ובמיוחד לא ברכבים האלו....
ברכבים עם סרנים חיים , שהבודי יושב קילומטר מעל, במקרה של טעות בשיקול דעת, פוגעת פלדה או ברזל מסיבי, בסלע. ברכבים האלו, במקרה הטוב, זה פוגע בחשבון בנק.
תריץ את הסירטון פריים היי פריים. אם תמצא נקןדה שהגוף נוגע באבן.
אני עובר לפאנל סולארי.
אגב .. למי ששאל. הקבב מאבו חילווה..
והמשקה הרומני.... מרומניה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ה. בבוקר, ה"חבר" שאיתו סיכמתי לטייל במשך היום (גם כי יש בחבורה שני תורמים פוטנציאליים של גלגל רזרבי) יצא בלעדיי עוד לפני שהתעוררתי. להגנתו יש לציין את כמות הבקבוקים הריקים שהציג בפני בערב, אז יכול להיות שהוא אפילו לא זוכר עד עכשיו שקבענו שאצטרף אליהם ...
:)
זה כנראה אני? בשמות של הילדים שלי נזכרתי רק בצהריים....