מרשים ביותר
Printable View
מרשים ביותר
אפשר לומר שסיימתי עם ה"שיפורים" והתאמות ואני עוסק עכשיו בתיקוני פח פרופר שזה לא מעט עבודה אבל אני כבר רואה את הסוף.
הפעם בפינתינו - תיקוני קורת פח קדמית ואזור עליון של קיר אש:
קובץ מצורף 135730
קובץ מצורף 135731
האזור הזה מלא רקבונות, יש אזורים שחשפתי פח רקוב שעליו שכבה של חצי ס"מ מרק פחחים.
אזור הפינה של הבודי בקיר אש בצד הימני איפה שמתחברת הכנף היה ממש רקוב במיוחד בצד הפנימי כמו גם הפנל הצדדי והחלטתי על קטיעה מלאה ובניה מחדש:
קובץ מצורף 135732
קובץ מצורף 135733
קובץ מצורף 135734
האזור המרכזי של הקורה העליונה גם היה מקרה אבוד. למדתי שקל יותר להחליף מקטעים שלמים מאשר לתפור טלאים:
קובץ מצורף 135735
פרופיל 60X60 שחתכתי ממנו סוג של "ח" התאים בול.
קובץ מצורף 135736
קובץ מצורף 135737
על הדרך אני סוגר את פתח האוירור, כל מערכת מיזוג\אוורור עתידית שתותקן, תסתדר בלי פתח איסוף העלים והמים הזה.
קובץ מצורף 135738
קובץ מצורף 135739
קובץ מצורף 135740
אחרי סיום האזור הזה יש לי סגירת פינות של ריתוכים, קצת השלמות בקטנה ואני ניגש למלאכת הניקוי כללי והכנות לפריימר ואיטום.
עכשיו לעזרת הקהל:
ניקוי משטחים כהכנה לפריימר - משטחים חיצוניים זה לא בעיה, אני מבריש עם פלאפ סקוטצ' על הדיסק ומנקה עד הפח.
איך אני מתמודד עם משטחים פנימיים - אזור קיר האש מבפנים, הצד הפנימי של אזור תושבת החלון, כל אלו. גם בתחתית הבודי יש אזורים בעיתיים. אני מבין שאין צורך קריטי להגיע לפח חשוף, פריימר אפוקסי יכול להתחבר גם לאזורים צבועים בתנאי שהצבע והפח מתחתיו יציבים.
איך אני מנקה את כל אותם אזורים בהם הצבע מקולף אבל אין לי גישה עם דיסק?
התשובה היא ניקוי חול.
יש מכשירי חובבים עם מיכל קטן שניתן לחבר ללחץ אוויר. לא יודע כמה זה יעיל. יש גם סרטוני יוטיוב על בניה עצמית.
יש מסירי צבע למיניהם, הם עושים עבודה טובה (הצבע מתנפח וניתן לניגוב), אבל אחר כך במילא צריך להגיע עם משהו כדי לנקות. אם יד עם מטלית נכנסת אפשר לנסות, ואחר כך עם מברשת קטנה שמחוברת לצינור הארכה מסתובב של דרמל (לא יודע מה המינוח המקצועי). יש גם כאלו שניתן לחבר למברגה. אולי גם לחץ אוויר טוב יצליח.
בכל מקרה, מברשת כזאת על צבע של עבר ריכוך עם מסיר, לא תצלח למשימה. היא עדינה מדי ויקח לה שנים.
ניקוי חול אמיתי זה כנראה התשובה הטובה ביותר. אבל זה לא באמצעים ביתיים, זה לנייד את המרכב למקום שעושה ניקוי חול ושאפשר לסמוך עליו. ויש יאמרו שזה יכול לגרום לנזק שעולה על התועלת.
תכלע'ס, איפה שיש שכבות צבע קודמות חזקות, הן בסיס מצויין לאפוקסי. יש מן הסתם אזורים שלמים שלא נגעת בהם כי לא היתה שום חלודה בסביבה, ואלו גם לא האזורים שעובי הצבע או הגימור משנה בהם.
אני בסופו של דבר הגעתי למתכת חלקה על הג'יפ מבחוץ, עם דיסקים Strip and clean. במשטחים פנימיים ובתחתית הרכב איפה שלא היה מעשי לעבוד עם הדיסקים האלו, איפה שהצבע היה טוב עברתי עם מברשת פלדה להוריד את כל מה שרופף עד כמה שאפשר. ויש בסופו של דבר פינות עם זפת שאין באמת דרך להגיע אליהן. שטיפות חזקות עם גרניק. יבוש בשמש. ניקיתי את הסדנא יסודי כולל ספונג'ה, כיסיתי את ניילונים וסדינים כל מה שאפשר, והכנסתי את המרכב בחזרה פנימה. לפני הצביעה ניגבתי את הכל עם אלכוהול ו/או אצטון עד שהתעלפתי כמה פעמים, אז אני לא זוכר הרבה. ואז אפוקסי. ואז איטום תפרים. ואז עוד אפוקסי.
הנה תמונות של לפני הצביעה ואחרי.
קובץ מצורף 135762קובץ מצורף 135763קובץ מצורף 135761קובץ מצורף 135760קובץ מצורף 135759קובץ מצורף 135758קובץ מצורף 135757קובץ מצורף 135756קובץ מצורף 135755קובץ מצורף 135749קובץ מצורף 135754קובץ מצורף 135753קובץ מצורף 135752קובץ מצורף 135751קובץ מצורף 135750
נמרוד, להתקנא במצב שאתה נמצא בו....
טוב, אנסה ניקוי חול ביתי נראה איך יילך. גרניק זה גם משהו שצריך להשיג בקרוב.
תודה לעונים
אם זה ממש מקומי - חומצה. שופכים. רואים את החלודה מבעבעת. מחכים שיירגע. שוטפים עם מים. מייבשים ושוב ככה פעמיים שלוש. עד שהפח מבריק. חייבים מייד אחרי כן לצבוע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שכחתי שבאמת השתמשתי בחומץ מדולל ושפשוף ידני עם סקוץ' על המשטחים החשופים (החיצוניים) ממש לפני הצביעה, כדי להוריד את הג'ינג'ים.
וכמובן שאין שרשור על נקיון לפני צבע בלי אלו:
https://youtu.be/IlFf_jIbdDI
https://youtu.be/CLaBFkeHG0A
תכנון וביצוע סגירת תאי הצד.
אי שם בתחילת השרשור עלו חששות ושאלות לגבי ביצוע הסגירה מבחינת אטימה, רעשים, נעילה.
מה שיש לי בראש זה שדלת הצד תיפתח במקביל כלפי מעלה בדומה לדלת מטען של אוטובוס. כאשר התפעול נעשה מכנף הגלגל האחורי. כלומר בשביל לפתוח את התא אני ניגש למול הגלגל האחורי, מושיט יד לכנף מלמטה, מושך\לוחץ על ידית ומרים את הדלת.
מנגנון הבוכנות מחזיק למעשה את הדלת סגורה - גאומטריית המנגנון מתוכננת כך שלקראת סגירת הדלת, הבוכנה נסגרת-עוברת את שיא הסגירה ואז מתחילה להיפתח (קרי להפעיל כוח) כנגד סגירת הדלת. בפועל בשביל לפתוח את הדלת צריך בהתחלה להפעיל כוח (למשוך את הדלת) כנגד הבוכנה מעט עד שהבוכנה הופכת כיוון ופותחת מעצמה את הדלת.
כמובן שהסיפור הזה לא יכול לבדו להוות נעילה לדלת במצב סגור ותופסני טריקה יינעלו בפועל את הדלת מול הבוכנות. כך הדלת כולה תהיה נעולה ב 4 פינות - 2 למטה על ידי הבוכנות ו 2 למעלה עם המנעולים. המנעולים מופעלים על ידי ידית (מתחת לכנף הגלגל האחורי) וכבלים שרצים על גבי הדופן הפנימית של הדלת.
הדלת עצמה שטוחה, מולה על הבודי יש מסגרת של גומי (קדר אטימה) מסביב לכל הפתחים שהדלת נלחצת מולה בזמן שהיא סגורה. כך גם מתקבלת אטימה על כל ההיקף (בערבון מוגבל) וגם השתקה של רעידות ורעשים.
קדר האטימה לא נועד להיות משען לדלת כלומר- הדלת לא מועכת אותו לחלוטין אל מול הקנט עליו הוא מותקן, מה שעוצר בפועל את הדלת אלו סטופרים למטה ולמעלה מנעולי הטריקה שמותקנים בהם גומי (יש דגמים רגילים ויש דגם משולב גומי).
עכשיו לאמצעים ויזואליים להמחשה:
קדר אטימה:
קובץ מצורף 136468
קובץ מצורף 136450
קובץ מצורף 136451
קובץ מצורף 136452
מנגנון הבוכנות:
קובץ מצורף 136453
תופסני נעילה:
קובץ מצורף 136454
סגירת הדלת:
קובץ מצורף 136455
סטופרים:
קובץ מצורף 136456
מבט כללי:
קובץ מצורף 136457
ועתה לצד האומנותי, כי בסופו של דבר תוכניות צריכים לבצע....
בתמונה, הקנט העליון של הקדר בנוי. הפח התחתון נחתך כך שקצה הפח יהיה במרחק נתון מהדופן החיצונית של הבודי כך שכאשר הקנט והקדר יורכבו המרחק בין הקדר לדופן הדלת יהיה כזה שמועך את הקדר בערי חצי מהחתך שלו.קובץ מצורף 136458
הכנה לריתוך הקנט - נקדחו חורים לריתוך נקודות מלמטה והשטח קיבל שכבה של "גילוון קר".
קובץ מצורף 136459
קובץ מצורף 136460
הרכבת הקנט, הריתוך נעשה מתחת לבודי.
קובץ מצורף 136462
קובץ מצורף 136461
קובץ מצורף 136463
סיום ריתוכים, השחזות וצבע ביניים
קובץ מצורף 136464
קובץ מצורף 136465
הרכבת קדר להמחשה
קובץ מצורף 136466
קובץ מצורף 136467
עד כאן עידכונים מהחזית.
מתחילים להרגיש את ריח הפריימר באוויר (חמסה חמסה חמסה).
שמע, זה פרוייקט מרתק.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
כתבתי לך כבר בתגובה הראשונה שלקחת על עצמך אתגר רציני עם הדלתות האלו. נראה שאתה יכול לו!
כל חנויות הגומי
גומי תל אביב בחולון
באבי גום בראש העין/ תחנה מרכזית תל אביב
ירגום
וכו׳
קובץ מצורף 140477
ללא מילים....
ניקיון:
קובץ מצורף 140478
ממיר חלודה:
קובץ מצורף 140479
פריימר אפוקסי ראשון:
קובץ מצורף 140480
קובץ מצורף 140481
איטום ושכבה שנייה של פריימר:
קובץ מצורף 140482
קובץ מצורף 140483
קובץ מצורף 140484
לפני גמר:
קובץ מצורף 140485
קובץ מצורף 140486
קובץ מצורף 140487
קובץ מצורף 140488
גמר, שכבה של צבע דו רכיבי:
קובץ מצורף 140477
סיימתי עם תחתית הבודי.
חג שמח...
ואוו.
כיף מאוד לראות. תודה
נראה מעולה.
נשלח מהנייד
איזה תמונות ואיזו השקעה! ממש עונג שבת! תענוג!
תודה על השיתוף! תמשיך כך.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מברוק, יופי של פרויקט
Sent from my iPhone using Tapatalk